O Παντελίδης ήταν ένας λαϊκός τραγουδιστής που ευτύχησε να γίνει είδωλο και να λάβει τόση λατρεία που μόνο ένα λαϊκό είδωλο μπορεί να λάβει. Δεν τον άκουσα ποτέ, πέρα από κάποια φευγαλέα κομμάτια που μου έστελνε κατά καιρούς ο Χαρίλαος, αλλά μου ήταν συμπαθής και μπορούσα να δικαιολογήσω την επιτυχία του. Τον εκτίμησα όταν έμαθα ότι έγραφε ο ίδιος τα κομμάτια του και η μαζικότητά του ήταν κάτι αυθόρμητο, ειλικρινές και τίμιο: οι φίλοι του ανέβασαν τα κομμάτια στο YouTube, άρεσαν στον κόσμο και τον έκαναν φαινόμενο. Σου άρεσε-δεν σου άρεσε, ήταν ο πρώτος λαϊκός τραγουδιστής που έγινε διάσημος ιντερνετικά, επειδή άρεσε στον κόσμο και επέλεγε να επιστέφει συνέχεια στα τραγούδια του. Δεν ήταν κατασκευασμένος, δεν τον προώθησε η τηλεόραση, δεν ήταν δημιούργημα των τάλεντ σόου. Ήταν ένα παιδί από τη Νέα Ιωνία που εργαζόταν στο πρακτορείο ΟΠΑΠ που είχε με τους γονείς του - όπου συνέχισε να δουλεύει και μετά την επιτυχία. Διαβάζω ότι ήταν υπαξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού, αλλά αποφάσισε να παραιτηθεί για να γίνει τραγουδιστής, ότι ήταν αυτοδίδακτος, ότι έμαθε να παίζει μουσικά όργανα μόνος του κι άλλα πολλά που πριν από μερικές μέρες θα προσπερνούσα, αλλά σήμερα έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα και σε φορτίζουν συναισθηματικά.
Σήμερα έμαθα ότι «για τέσσερα χρόνια τραγουδούσε σε μικρά μαγαζιά και από το Πολεμικό Ναυτικό παραιτήθηκε όταν έκλεισε την πρώτη του δουλειά ως τραγουδιστής. Η πρώτη του δισκογραφική δουλειά ήταν ο δίσκος με τίτλο «Αλκοολικές οι νύχτες» που κυκλοφόρησε το 2012 και έγινε διπλά πλατινένιος. Μεγάλη επιτυχία του είναι το τραγούδι «Δεν ταιριάζετε σου λέω», ενώ στο δίσκο περιλαμβάνονται ακόμη τα τραγούδια «Συνοδεύομαι», «Πάμε στοίχημα θα ξαναρθείς», «Παραμυθιάζομαι», «Λιώμα σε γκρεμό», τα οποία γνώρισαν επιτυχία στο ραδιόφωνο. Ο ίδιος είχε δηλώσει ότι τα τραγούδια του τα γράφει εμπνεόμενος από προσωπικά βιώματα ή από ιστορίες κοντινών του προσώπων. Είχε μεγάλη αδυναμία στη μητέρα του για την οποία έχει γράψει και ένα τραγούδι με το όνομά της «Αθηνά». Εμφανιζόταν πάντα με τον κιθαρίστα Στέλιο Μπινιάρη και στο τουμπερλέκι με τον φίλο του Δημήτρη Χορίνο».
Πριν από δύο μέρες ξαναεμφανίστηκε σαν είδηση στο timeline μου, όταν ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων με αντιδράσεων σε Κύπρο και Ελλάδα για ένα τραγούδι του, που σε στίχο του έλεγε: «θυμίζεις γκόμενα, που τριγυρνά στα κατεχόμενα». Χθες απέσυρε το τραγούδι, επειδή, όπως δήλωσε, δεν ήθελε να στεναχωρήσει και να προσβάλει κανέναν και έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό του στο facebook: «Γράφοντας στίχους όπως πάντα με γνώμονα την αλήθεια της ψυχής μου έγραψα ένα τραγούδι για μία κοπέλα που ενώ ήταν με Ελληνόπουλο, το απαρνήθηκε προτιμώντας να ζήσει τη μεγάλη ζωή με έναν πλούσιο Τούρκο στη μεριά των κατεχόμενων. Έτσι ανέφερα μέσα στο τραγούδι τους στίχους "εκεί τι κάνεις;" και "πατρίδα πουλάς" χαρακτηρίζοντάς τη "σκάρτη". Είναι μία ερωτική ιστορία βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα που μου έχουν εξιστορηθεί κατά καιρούς και με πείραξαν. Όσο για το αν γνωρίζω τη σοβαρότητα της λέξης κατεχόμενα και το αν συμπονώ και σέβομαι τους Ελληνοκύπριους δε χρειάζεται να πω τίποτα περισσότερο από το ό,τι το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου το έχω περάσει ως στρατιωτικός σε πολεμικά πλοία υπερασπιζόμενος τη σημαία της Ελλάδας και της Κύπρου πάντα έτοιμος να δώσω και τη ζωή μου αν χρειαστεί στη δύσκολη στιγμή και γι αυτό και έχω παρασημοφορηθεί απ' την πατρίδα. Απ' όσους πρόλαβαν να με καταδικάσουν ζητώ συγνώμη που τους στεναχώρησα αλλά δυστυχώς το ερμήνευσαν λάθος. Παρ' όλα αυτά λόγω της παρεξήγησης αυτής και της διάστασης που πήρε το θέμα αποφάσισα ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στους Κύπριους φίλους μου να αποσύρω αυτό το τραγούδι γιατί όλο αυτό με πίκρανε. Σας ευχαριστώ όλους. Παντελής Παντελίδης».
Μια μέρα πριν την πρεμιέρα του στο Teatro έχασε τη ζωή του στη Βουλιαγμένης από υπερβολική ταχύτητα, ξαφνικά, όπως χάνονται τα είδωλα. Ήταν σοκαριστική είδηση, τραγική, και ακόμα είναι όλοι μουδιασμένοι. Και αυτοί που τον λάτρευαν και όσοι δεν τον άντεχαν.
Πριν από καναδυο μήνες έγραψε αυτό το προφητικό κομμάτι:
Ο Παντελής Παντελίδης είχε γεννηθεί στις 23 Νοεμβρίου του 1983. Ήταν 32 ετών.
σχόλια