Η καλύτερη χωριάτικη σαλάτα που μπορείτε να φτιάξετε, και σε ποια εστιατόρια σερβίρουν τις καλύτερες

Η καλύτερη χωριάτικη σαλάτα που μπορείτε να φτιάξετε, και σε ποια εστιατόρια σερβίρουν τις καλύτερες Facebook Twitter
2
Η καλύτερη χωριάτικη σαλάτα που μπορείτε να φτιάξετε, και σε ποια εστιατόρια σερβίρουν τις καλύτερες Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Είναι το απόλυτο πιάτο του ελληνικού καλοκαιριού. Φρέσκια ντομάτα στην εποχή της να σε λιγώνει με τα σάκχαρά της. Τραγανό αγγούρι να προσφέρει απλόχερα υφή και χρώμα. Λεπτοκομμένη πιπεριά και κρεμμύδι να φέρνουν στη σύναξη της γεύσης αρώματα και αψάδα. Η φέτα, με την ξεχωριστή της προσωπικότητα, να στεφανώνει την «παρέα» με ένταση και όλη η γευστική αρμονία να λούζεται στο ελαιόλαδο που λες ότι δεν μπορεί να βρει ιδανικότερο σύντροφο. Κι εκεί που νομίζεις ότι έχεις πετύχει τη γευστική τελειότητα, μια πρέζα ρίγανη από πάνω σε κάνει να πιστεύεις ότι με κάποιο μαγικό τρόπο βρέθηκες να περπατάς εκεί όπου ο ήλιος πυρώνει την πέτρα και θεριεύει τα αρώματα.
Ναι, η χωριάτικη σαλάτα προικίζει με μοναδικό τρόπο το ελληνικό τραπέζι, φτιάχνοντας με τα ελκυστικά χρώματα και αρώματά της τη μυρωδιά και την εικόνα του καλοκαιριού. Το σμίξιμο των λιτών υλικών στο βαθύ πιάτο σού αποδίδουν απλόχερα θεσπέσια και αληθινή γεύση.

Αν και η ιστορία της ντομάτας,του βασικού συστατικού της, είναι σχετικά πρόσφατη στην Ευρώπη και στην πατρίδα μας, όπου πρωτοεμφανίστηκε το 1818, το εξωτικό αυτό φρούτο-λαχανικό το αγκάλιασαν σχετικά γρήγορα οι σπιτικές μαγειρικές και οι καθημερινές ανάγκες. Οι άνθρωποι της υπαίθρου αλλά και οι εργάτες στις πόλεις συνήθιζαν να βάζουν στο δισάκι τους για κολατσιό ντομάτα, κρεμμύδι, λίγες ελιές και ψωμί.


Τα χρόνια κύλησαν και τη δεκαετία του '60 η ανάγκη να εξυπηρετηθεί η τουριστική ανάπτυξη πρόσθεσε κάποια υλικά κι έτσι προέκυψε η εκδοχή της χωριάτικης σαλάτας που αγαπήθηκε από τους τουρίστες, οι οποίοι την έκαναν γνωστή στα πέρατα του κόσμου ως Greek Salad.


Από τότε έως σήμερα, η φαντασία των μαγείρων αλλά και κάθε ελληνικού σπιτιού χάρισε πολλές εκδοχές στη χωριάτικη σαλάτα, εμπλουτίζοντάς την με πιπεριές, κάππαρη, ρίγανη, ξινομυζήθρα και πολλά άλλα που άλλοτε την ενισχύουν ουσιαστικά και άλλοτε την απομακρύνουν από τις καταβολές της.

Η καλύτερη χωριάτικη σαλάτα που μπορείτε να φτιάξετε, και σε ποια εστιατόρια σερβίρουν τις καλύτερες Facebook Twitter
Ο Αλέξανδρος πιστεύει ότι για μας, τους Έλληνες, «η χωριάτικη είναι ένα πιάτο-θεσμός». Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO


«Η Greek Salad δοξάζεται στα μενού των εστιατορίων των μεγαλουπόλεων από τη Νέα Υόρκη μέχρι το Παρίσι» λέει ο σεφ Αλέξανδρος Τσιοτίνης, ιδιοκτήτης του εστιατόριου CTC στα Ιλίσια, από τον οποίο ζητήσαμε να μας παρουσιάσει δημιουργικές εκδοχές της χωριάτικης σαλάτας.

Ο ίδιος σχολιάζει: «Τι σημαίνουν, άραγε, οι δημιουργικές μορφές μιας χωριάτικης σαλάτας; Σε ποιο βαθμό την εξελίσσεις, σε ποιο την αναδεικνύεις αλλά και σε ποιο την κακοποιείς; Τα χρόνια που ζούσα στη Γαλλία την έβλεπα να φιγουράρει ακόμα και στο μενού της Pizza Hut με την ονομασία salade Grecque. Λίγο παραπέρα την έβρισκες στη γαλλική πρωτεύουσα, όπου οι "Έλληνες εστιάτορες", για να πείσουν τον κόσμο να την πάρει, έσπαγαν πιάτα μπροστά τους».

Ο Αλέξανδρος πιστεύει ότι για μας, τους Έλληνες,«η χωριάτικη είναι ένα πιάτο-θεσμός». Σχεδόν 12 μήνες τον χρόνο το 'χουμε στο τραπέζι μας και το ταιριάζουμε με ό,τι κι αν τρώμε, είτε αυτό λέγεται ψητό της Κυριακής ή ψάρι στα κάρβουνα δίπλα στη θάλασσα.

«Μετά την εμφάνιση της ντομάτας στη χώρα, αρχές του 19ου αιώνα, τα πρώτα της πιο γερά βήματα τα έκανε η χωριάτικη σαλάτα τέλη του 19ου με αρχές 20ού αιώνα. Κάπου εκεί, χρονικά, αναφέρεται και το ρεμπέτικο του Ιωαννίδη που λέει πως "μια ελιά και μια ντομάτα, βρε, κάνουν μια σωστή σαλάτα". Κάπως έτσι πρέπει να ξεκίνησε και η ιστορία της, όπως, άλλωστε, όλα σχεδόν τα χαρακτηριστικά πιάτα φτωχών χωρών που αναδείχθηκαν μέσα από το κολατσιό των εργατών. Σήμερα καλούμαστε να την αγκαλιάσουμε και να δούμε αν μπορούμε να την εξελίξουμε. Όχι κάνοντάς την αναγκαστικά απρόσιτη, αλλά, σεβόμενοι την ιστορία της τουλάχιστον, να τη ραντίσουμε με ένα καλό λάδι, λίγο παλαιωμένο ξίδι, μια νόστιμη ντομάτα και λίγη βαρελίσια φέτα...».

1. Μοντέρνα χωριάτικη σαλάτα

Η καλύτερη χωριάτικη σαλάτα που μπορείτε να φτιάξετε, και σε ποια εστιατόρια σερβίρουν τις καλύτερες Facebook Twitter
Μοντέρνα χωριάτικη σαλάτα. Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Υλικά για 1 σαλάτα

1 ντομάτα μαύρη
1 ντομάτα κόκκινη
1 ντομάτα πράσινη ζέμπρα
5 κίτρινα ντοματίνια
1 αγγούρι ή κατσούνι
5 ελιές
5 καππαρόφυλλα
Όση κάππαρη αγαπάτε
1/3 κρεμμύδι
½ πιπεριά πράσινη
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Ξιδι από παλαιωμένο κρασί (αν θέλετε)
Φρέσκια ρίγανη
Φέτα

Εκτέλεση

Εδώ τα πράγματα είναι πολύ απλά. Κόβετε όπως θέλετε τις ντομάτες, το αγγούρι και το κρεμμύδι και ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά μαζί. Σερβίρετε και απολαμβάνετε παρέα με μια παγωμένη μπίρα τώρα στις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.

2. Μακαρόν με γεύση χωριάτικης σαλάτας

Η καλύτερη χωριάτικη σαλάτα που μπορείτε να φτιάξετε, και σε ποια εστιατόρια σερβίρουν τις καλύτερες Facebook Twitter
Μακαρόν με γεύση χωριάτικης σαλάτας. Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Υλικά
50 γρ. πούδρα αμυγδάλου
90 γρ. ζάχαρη άχνη
40 γρ. ασπράδι
12 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
Βανίλια
Σκόνη ντομάτα

Εκτέλεση

Περνάμε από σήτα τη ζάχαρη άχνη μαζί με την πούδρα αμυγδάλου.
Κάνουμε μια μαρέγκα τα ασπράδια μαζί με την κρυσταλλική ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να γίνει σφιχτή μαρέγκα.
Προσθέτουμε στο μείγμα του αμύγδαλου τη μισή μαρέγκα και ανακατεύουμε καλά. Συνεχίζουμε με το υπόλοιπο μισό.
Βάζουμε το μείγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με μύτη Νο 8.
Κάνουμε μικρές μπίλιες και τις πασπαλίζουμε με σκόνη ντομάτας. Αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 20' να κάνει πέτσα.
Ψήνουμε για 10' στους 160 βαθμούς με αέρα.

 

Γκανάς ντομάτας

Υλικά
100 γρ. κρέμα γάλακτος
20 γρ. γλυκόζη
10 γρ. βούτυρο
170 γρ. λευκή σοκολάτα
10 γρ. πελτές
½ βανίλια φρέσκια
1 φύλλο ζελατίνη μαλακωμένη σε κρύο νερό

Εκτέλεση

Βράζουμε την κρέμα με τη γλυκόζη και τη βανίλια και την αδειάζουμε στη σοκολάτα. Προσθέτουμε τη ζελατίνη, ομογενοποιούμε καλά και προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας. Αφήνουμε να κρυώσει το μείγμα στους 40 βαθμούς και προσθέτουμε το βούτυρο. Μόλις κρυώσει, το βάζουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και γεμίζουμε τα μακαρόν.

3. Σούπα χωριάτικης σαλάτας

Η καλύτερη χωριάτικη σαλάτα που μπορείτε να φτιάξετε, και σε ποια εστιατόρια σερβίρουν τις καλύτερες Facebook Twitter
Σούπα χωριάτικης σαλάτας. Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Υλικά

1 ντομάτα
100 γρ. χυμός ντομάτας
Ξίδι, ελαιόλαδο, αλάτι
1/3 κρεμμύδι (ζεματισμένο)
½ αγγούρι
½ πιπεριά κόκκινη
Λίγο σκόρδο

Εκτέλεση

Κόβουμε σε καρεδάκι την ντομάτα, το αγγούρι, την πιπεριά και τα στήνουμε στο κέντρο ενός πιάτου. Τα υπόλοιπα υλικά τα βάζουμε όλα μαζί και τα χτυπάμε πάρα πολύ καλά στο σέικερ. Σερβίρουμε γύρω από το καρεδάκι.

4. Μαρσμέλοου χωριάτικης σαλάτας

Η καλύτερη χωριάτικη σαλάτα που μπορείτε να φτιάξετε, και σε ποια εστιατόρια σερβίρουν τις καλύτερες Facebook Twitter
Μαρσμέλοου χωριάτικης σαλάτας. Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Υλικά

70 γρ. νερό
30 γρ. γλυκόζη
350 γρ. ζάχαρη
50 γρ. ασπράδι
2 φύλλα ζελατίνης
50 γρ. πελτέ ντομάτα Σαντορίνης

Εκτέλεση

Μαλακώνουμε τα φύλλα ζελατίνης σε νερό.
Κάνουμε ένα σιρόπι με το νερό, τη γλυκόζη και τη ζάχαρη και το φτάνουμε μέχρι τους 130 βαθμούς.
Ταυτόχρονα, χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα. Λιώνουμε τη ζελατίνη μέσα σε λίγο χλιαρό νερό.
Ενσωματώνουμε το σιρόπι αλλά και τη λιωμένη ζελατίνη στο μίξερ και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι το μείγμα μας να κρυώσει καλά. Προσθέτουμε και τον πελτέ και ανακατεύουμε με μαρίζ.
Απλώνουμε σ' ένα ταψί που έχουμε καλύψει με ελαιόλαδο και ζάχαρη και κρυώνουμε. Κόβουμε στο σχήμα που θέλουμε και σερβίρουμε, πανάροντας με λίγο τριμμένο ντάκο ανακατεμένο με ζάχαρη και κανέλα.

5. Χωριάτικη σαλάτα αλλιώς

Η καλύτερη χωριάτικη σαλάτα που μπορείτε να φτιάξετε, και σε ποια εστιατόρια σερβίρουν τις καλύτερες Facebook Twitter
Χωριάτικη σαλάτα αλλιώς. Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Υλικά
(για το μείγμα της σαλάτας)
100 γρ. πλιγούρι (μουλιασμένο)
50 γρ. βρασμένα μαυρομάτικα
1 ντομάτα ψιλοκομμένη
½ αγγούρι ψιλοκομμένο
50 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
50 γρ. αγγουράκι τουρσί
50 γρ. πιπεριά Φλωρίνης
10 γρ. αρμπαρόριζα
10 γρ. ρίγανη φρέσκια
5 γρ. βασιλικός
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. ξίδι από Μοσχάτο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά.

Για τα μαρινάτα ντοματίνια:

Υλικά
Κίτρινα ντοματίνια
100 γρ. ζάχαρη
100 γρ. νερό
50 γρ. τσίπουρο
1 αστεροειδής γλυκάνισος
Πιπέρι μαύρο
Μαραθόσπορο

Εκτέλεση

Κάνουμε ένα σιρόπι με τη ζάχαρη και το νερό και ρίχνουμε μέσα τα μπαχαρικά και το τσίπουρο. Προσθέτουμε τα ντοματίνια και αφήνουμε να μαριναριστούν.

Γιαούρτι αρωματικών:

100 γρ. πρόβειο γιαούρτι, θρούμπι, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι

Για το γλαστράκι:

Θέλουμε 150 γρ. αλεύρι, 50 γρ. χαρουπάλευρο, 25 ml ελαιόλαδο και 2 κρόκους αυγών. Κάνουμε ένα ζυμάρι, το ανοίγουμε με τη μηχανή ζυμαρικών και το πλάθουμε δίνοντάς του σχήμα που να μοιάζει με γλαστράκι. Βεβαίως, δεν υπάρχει κανένας λόγος να ταλαιπωρηθείτε στο σπίτι με κάτι τέτοιο. Κάντε το ζυμάρι και ψήστε το σε κύβους (σαν κρουτόν από χαρούπι) ή σε λεπτές λωρίδες σαν τσιπς ή όπως εσείς αγαπάτε.

Oι χωριάτικες σαλάτες στα εστιατόρια της Αθήνας


Cookoovaya

Χωριάτικη σαλάτα με ντομάτα, αγγούρι, πιπεριά πράσινη, κρεμμύδι ψιλοκομμένο, καππαρόφυλλα, ελιές, κάππαρη, παξιμάδι χαρουπιού, φέτα Νάξου, ελαιόλαδο.

Vezené

Η ελληνική ντομάτα, γεμάτη χυμούς και γλύκα, «σοκάρεται» σε κρύο νερό και ζεματίζεται ελαφρώς ώστε να αφαιρεθεί ο φλοιός της. Αδειάζεται η σάρκα της και γίνεται μια παχιά, δροσερή σάλτσα, η οποία περιχύνεται σε ταρτάρ φρέσκου αγγουριού με το οποίο γεμίζεται. Κρεμμύδι, κάππαρη και βασιλικός εμπλουτίζουν τη γεύση της. Τοποθετείται σε τραγανό παξιμάδι που κρύβει στον πάτο του μια πλούσια στρώση από κρεμμώδες βασιλοτύρι. Ολοκληρώνεται από ανάλαφρη πούδρα ελιάς, άνθη κρίταμου και εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο που έχει αρωματιστεί από φρέσκο βασιλικό.

Zambri

Χωριάτικη ελληνική σαλάτα με μαριναρισμένες ντομάτες, κρεμμύδι, ψητό ψωμί, ελιές, αγγούρι, κάππαρη και τυρί «καλαθάκι» Μυτιλήνης.

Otto

Ελληνική σαλάτα με κίτρινα ντοματίνια, σκόνη ελιάς, κρέμα φέτας, κρίταμο, παξιμάδι λιαστής ντομάτας.

Το Όμορφο

Χωριάτικη σαλάτα με ντομάτα, αγγούρι, κρεμμύδι σε ροδέλες, πιπεριά πράσινη, ελιές, φέτα Μακεδονίας, ρίγανη, ελαιόλαδο από τη Σπάρτη.

Παπαδάκης

Ελληνική σαλάτα με ντομάτα, κάππαρη, αντράκλα, γλιστρίδα, ρίγανη, φέτα, ελαιόλαδο και ξίδι.

GB roof garden Μεγάλη Βρετανία

Ελληνική σαλάτα με παξιμάδι κρίθινο μαριναρισμένο με ντομάτα τριμμένη, ελαιόλαδο, ρίγανη, φρέσκο κρεμμυδάκι. Ντομάτα Δράμας, αγγούρι, πιπεριά κέρατο λεπτοκομμένη, κρεμμύδι σε μπαστουνάκια κομμένο, κάππαρη ξαρμυρισμένη, φέτα σε κύβους, ελαιόλαδο, ρίγανη και ελιές θρούμπες Θάσου, Καλαμών, Άμφισσας.

Mono

Χωριάτικη σαλάτα με ντομάτα κομμένη τριαντάφυλλο, μους φέτας, αγγουράκι σε ροδέλες, αγγουράκι τουρσί, πιπεριές ψητές, κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο, ελιές Καλαμών, καππαρόμηλα, μπουκίτσες κριθαροκούλουρο, ρίγανη Κρήτης, ελαιόλαδο.

Στην Αιόλου όπως παλιά

Χωριάτικη σαλάτα με ντομάτα, πιπεριά, αγγούρι, ξερό κρεμμύδι, μαϊντανό ψιλοκομμένο, ελιές, κάππαρη, φέτα, ρίγανη και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.

Συν Αθηνά

Παραδοσιακή χωριάτικη με ντομάτες, ελιές πράσινες τσακιστές αρωματισμένες με μάραθο, φέτα Δωδώνης, κάππαρη, κρεμμύδι φρέσκο και ξερό ψιλοκομμένο, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και ρίγανη Χελμού.

Funky Gourmet

Το εστιατόριο Funky Gourmet σερβίρει χωριάτικη σαλάτα σε μορφή σορμπέ που έχει λευκό χρώμα. Όλα τα υλικά της χωριάτικης περνούν από το μπλέντερ, στραγγίζουν και παγώνουν το ζουμί.

2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μουσουρλού μου η γλυκιά σου κουζίνα ανάβει φωτιές!

Γεύση / Ένα νέο γαστροκαφενείο στον Βύρωνα σερβίρει τη μικρασιατική παράδοση

Στη Μουσουρλού για τραγανά μύδια Κωνσταντινουπόλεως, τηγανητές πατάτες με κιμά και κασέρι, τυροκαυτερή «χτυπητή», κεμπάπ και ένα πιάτο εμπνευσμένο από τα παλιά Λαδάδικα της δεκαετίας του ’70.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Η τιμή του κρασιού και οι παράγοντες που την επηρεάζουν

Γεύση / Γιατί έχει ακριβύνει τόσο το κρασί;

Πόσο μπορεί να αντέξει στις αυξήσεις το πορτοφόλι του Έλληνα καταναλωτή; Αν πρόκειται για είδη πρώτης ανάγκης, δυστυχώς είμαστε δέσμιοι του «νόμου της αγοράς»· το κρασί όμως είναι προϊόν απόλαυσης, όχι πρώτης ανάγκης.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΜΑΝΗΣ
Συνταγές με φιστίκι

Γεύση / Ευέλικτο, πλούσιο και τραγανό, το φιστίκι Αιγίνης πρωταγωνιστεί σε αυτές τις έξι αλμυρές και γλυκές συνταγές

Τα αδέλφια Δημήτρης και Θανάσης Σταμούδης προτείνουν ριγκατόνι με πέστο φιστικιού, cookies φιστίκι και άλλες πρωτότυπες ιδέες που αξιοποιούν τον αγαπημένο ξηρό καρπό.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Το κρασί με απλά λόγια / Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μάς ταξιδεύουν στη βορειοανατολική Ιταλία με οδηγό τον σύμβουλο οινολόγο Stefano Ferrantes, ειδικό στην παραγωγή Prosecco, που εργάζεται στα μεγαλύτερα και γνωστότερα οινοποιεία της περιοχής.
THE LIFO TEAM
Βιωσιμότητα και συλλογικές φαντασιώσεις 

Γεύση / Μπορεί η υψηλή γαστρονομία να είναι πράγματι βιώσιμη;

Βραβευμένα εστιατόρια, που αποτελούν το όνειρο πολλών foodies, καυχιούνται για τις βιώσιμες πρακτικές τους, την ίδια στιγμή που κάποιες «λεπτομέρειες» για τη λειτουργία τους τείνουν να αποσιωπούνται από τη βιομηχανία της εστίασης.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Γεύση / Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Η συναρπαστική ιστορία του πιο εύκολου φαγητού ξεκινά από την αρχαία Κίνα και τη δυναστεία Τσινγκ. Σύμφωνα με έναν τριάστερο σεφ, υπάρχει τρόπος να κάνουμε τα συσκευασμένα noodles γκουρμέ. Δοκιμάσαμε όσα βρήκαμε στην Αθήνα και προτείνουμε τα καλύτερα.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Ο Dr. George Soleas εξηγεί πώς έγινε ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς έγινα ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

O Dr. George Soleas, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του LCBO, του μεγαλύτερου εισαγωγέα κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών στον κόσμο, αφηγείται στην Υρώ Κολιακουδάκη (Dip WSET) και τον Παναγιώτη Ορφανίδη την κινηματογραφική ζωή του.
THE LIFO TEAM
Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Βιβλίο / Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Ο Νίκος Ψιλάκης ερευνά και μελετά την κρητική παράδοση εδώ και τέσσερις δεκαετίες. Τα βιβλία του είναι μνημειώδεις εκδόσεις για το φαγητό, τις λαϊκές τελετουργίες και τα μοναστήρια της Κρήτης που διασώζουν και προωθούν τον ελληνικό πολιτισμό.
M. HULOT
Proveleggios

Γεύση / Ο Αλέξανδρος Καρακάτσανης έχασε πολλά σε μια νύχτα, αλλά επιστρέφει δυναμικά στο Proveleggios

Ο νεαρός και ταλαντούχος σεφ που είδε το πρώτο του μαγαζί στην Αθήνα να καίγεται ολοσχερώς δεν το έβαλε κάτω στιγμή. Πρόσφατα ανέλαβε να αλλάξει την κουζίνα του δημοφιλούς εστιατορίου και θέλει να αφηγηθεί τις αναμνήσεις όλης της ομάδας που τον υποδέχτηκε μέσα από τα πιάτα του.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ

σχόλια

2 σχόλια