Έρευνα: Το τυρί διεγείρει το ίδιο σημείο του εγκεφάλου όπως τα σκληρά ναρκωτικά

Έρευνα: Το τυρί διεγείρει το ίδιο σημείο του εγκεφάλου όπως τα σκληρά ναρκωτικά Facebook Twitter
4

Επιστήμονες του University of Michigan προσπαθώντας να απαντήσουν στο ερώτημα γιατί κάποιες τροφές είναι πιο εθιστικές από άλλες, κατέληξαν στο συμπέρασμα πως ο λόγος που γενικά δεν μπορούμε να σταματήσουμε να τσιμπολογάμε τυρί είναι επειδή περιέχει ένα χημικό το οποίο εντοπίζεται επίσης σε εξαιρετικά εθιστικά σκληρά ναρκωτικά.

Χρησιμοποιώντας την κλίμακα Yale Food Addiction Scale, που έχει σχεδιαστεί για να μετρά την εξάρτηση σε μία τροφή, οι ερευνητές ζήτησαν από 120 φοιτητές να επιλέξουν ανάμεσα σε 35 τρόφιμα και στη συνέχεια έκαναν το ίδιο τεστ σε επιπλέον 384 άτομα.  

Αυτό που συμπέραναν είναι πως τα τρόφιμα που βρέθηκαν στην κορυφή των προτιμήσεων περιείχαν όλα τους τυρί. 

Το τυρί περιέχει καζεΐνη, όπως και όλα τα γαλακτοκομικά προϊόντα, η οποία διεγείρει του υποδοχείς των οπιοειδών του εγκεφάλου, που με τη σειρά τους συνδέονται με τον εθισμό.

«Η παρούσα μελέτη παρέχει προκαταρκτικά στοιχεία που αποδεικνύουν ότι δεν εμπλέκονται εξίσου όλα τα τρόφιμα σε εθιστικές διατροφικές συμπεριφορές. Οι επεξεργασμένες τροφές, που μοιράζονται κοινά χαρακτηριστικά με την χρήση ναρκωτικών (π.χ. υπερβολική δόση, ταχύς ρυθμός απορρόφησης), συνδέονται ιδιαιτέρως στενά με τον εθισμό στο φαγητό» εξηγούν οι επιστήμονες. 

* Με πληροφορίες από Independent

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το πελώριο φίλτρο του νερού της Αθήνας και του Πειραιά | Σπάνιες εικόνες

Ρεπορτάζ / Το πελώριο φίλτρο νερού που λύτρωσε τους Αθηναίους πριν από έναν αιώνα

Την ώρα που η συζήτηση για το νερό έχει ανοίξει για τα καλά στον δημόσιο διάλογο, μας δημιουργήθηκε η απορία από πού διανέμεται στα σπίτια μας το πόσιμο νερό και τι ακριβώς γίνεται εκεί. Η ιστορική εγκατάσταση της ΟΥΛΕΝ, και σήμερα της ΕΥΔΑΠ, από την κατασκευή της μέχρι σήμερα ξεδιψάει και ποτίζει την πρωτεύουσα που ολοένα μεγαλώνει και ζεσταίνεται.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΕΛΑΣΑΚΗΣ
Ο υπερτουρισμός ως προέκταση της ανεξέλεγκτης ανάπτυξης

Living / Ο υπερτουρισμός ως προέκταση της ανεξέλεγκτης ανάπτυξης

Η πρόκληση του υπερτουρισμού, που προκαλεί φθορές στην πολιτιστική κληρονομιά και την τοπική κοινωνία, απαιτεί στρατηγικό σχεδιασμό που να συνδυάζει τις οικονομικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις με βιώσιμες πρακτικές.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ
Αγορά εργασίας: Γιατί οι επιχειρήσεις έχουν έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού;

Good Business Directory Vol.5 / Αγορά εργασίας: Γιατί οι επιχειρήσεις έχουν έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού;

Κορυφαίοι ακαδημαϊκοί, στελέχη του επιχειρηματικού κόσμου και νέοι εξηγούν τις αιτίες αυτού του μεγάλου προβλήματος, τις προεκτάσεις και τις πιθανές λύσεις.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Tα επαγγέλματα του μέλλοντος είναι ήδη πραγματικότητα

Good Business Directory Vol.5 / Tα επαγγέλματα του μέλλοντος είναι ήδη πραγματικότητα

Ψηφιακοί αστικοί αγρότες, coolhunters, υπερασπιστές του περιβάλλοντος, μηχανικοί νέας ενέργειας, ιππότες του κυβερνοχώρου, σχεδιαστές τέλους ζωής: δεν είναι χαρακτήρες βιντεοπαιχνιδιών, είναι τα επαγγέλματα του μέλλοντος.
ΜΑΓΔΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ
Τι μας κάνει καλό να τρώμε όταν αρρωσταίνουμε - Mύθοι και αλήθειες

Radio Lifo / Τι μας κάνει καλό να τρώμε όταν αρρωσταίνουμε - Mύθοι και αλήθειες

Ποιες τροφές είναι καλό να καταναλώνουμε όταν είμαστε άρρωστοι και πώς συμβάλλουν στην ταχύτερη ανάρρωση και την ευεξία μας; Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με τον διατροφολόγο-διαιτολόγο Χρήστο Δερδεμέζη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ

σχόλια

3 σχόλια