Οι Φινλανδοί είναι οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι στον πλανήτη - Πού κατατάσσεται η Ελλάδα

Οι Φινλανδοί είναι οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι στον πλανήτη - Πού κατατάσσεται η Ελλάδα Facebook Twitter
8

Η Φινλανδία είναι η πιο ευτυχισμένη χώρα στον κόσμο, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του ΟΗΕ που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα. Η Φινλανδία ανέβηκε από την πέμπτη θέση που ήταν πέρυσι παίρνοντας τα πρωτεία από τη Νορβηγία.

Αναλυτικά 10 πιο ευτυχισμένες χώρες το 2018 είναι: η Φινλανδία, η Νορβηγία, η Δανία, η Ισλανδία, η Ελβετία, η Ολλανδία, ο Καναδάς, η Νέα Ζηλανδία, η Σουηδία και η Αυστραλία.

Η χώρα μας κατατάσσεται στην 79η θέση κάτω από την Σερβία και πάνω από το Τατζικιστάν. 

Το Μπουρούντι είναι τελευταίο στον κατάλογο του δείκτη ευτυχίας και οι Αμερικανοί είναι λιγότερο ευτυχισμένοι παρότι η χώρα τους έγινε πλουσιότερη.

Η έκθεση δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα σε εκδήλωση στην Ποντιφική Ακαδημία Επιστημών στο Βατικανό, ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Ευτυχίας που τιμάται από τον ΟΗΕ στις 20 Μαρτίου.


Η έκθεση του ΟΗΕ για την Παγκόσμια Ευτυχία του 2018 κατέταξε 156 χώρες, σύμφωνα με τις επιδόσεις τους σε δείκτες όπως το κατά κεφαλήν Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν, η κοινωνική στήριξη, ελευθερία, το προσδόκιμο υγιούς ζωής, η γενναιοδωρία, η απουσία διαφθοράς.

Οι ΗΠΑ καταλαμβάνουν την 18η θέση στον κατάλογο, από την 14η που ήταν πέρυσι. Η Βρετανία την 19η θέση και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα την 20η.


Ένα κεφάλαιο στην έκθεση των 170 σελίδων αφιερώνεται στα προβλήματα υγείας που αναδύονται όπως η παχυσαρκία, η κατάθλιψη και η κρίση με τις υπερβολικές δόσεις οπιούχων, κυρίως στις ΗΠΑ, όπου η επικράτηση αυτών των τριών προβλημάτων αυξάνεται με ταχύτερους ρυθμούς σε σχέση με τις περισσότερες άλλες χώρες.


Ενώ το κατά κεφαλήν εισόδημα έχει αυξηθεί αξιοσημείωτα στις ΗΠΑ τα τελευταία πενήντα χρόνια, ο δείκτης ευτυχίας επλήγη από εξασθενημένα δίκτυα κοινωνικής υποστήριξης, μια αύξηση στην αντίληψη για τη διαφθορά στην κυβέρνηση και στον επιχειρηματικό χώρο και μια μείωση της εμπιστοσύνης στους δημόσιους θεσμούς.

8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πόσα χρήματα χρειάζονται για να ζήσεις όπως πραγματικά θέλεις στην Αθήνα;

Living / Πόσα χρήματα χρειάζονται για να ζήσεις όπως πραγματικά θέλεις στην Αθήνα;

Πώς να ζήσεις σε μια πόλη όπου ο μισθός είναι τσιμεντένιος, ενώ οι τιμές εκτοξεύονται διαρκώς: τέσσερα νεαρά κορίτσια μας στέλνουν τα μηνιαία έξοδά τους και κοστολογούν ένα ιδανικό για εκείνες Σαββατοκύριακο.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Η εμμονή με την πρωτεΐνη: Τάση στη διατροφή ή υπερβολή;

Radio Lifo / Η εμμονή με την πρωτεΐνη: Τάση στη διατροφή ή υπερβολή;

Στην αρχή ήταν οι μπάρες πρωτεΐνης, μετά ήρθαν τα ροφήματα κι έπειτα, σιγά–σιγά, η μανία με την πρωτεΐνη εξαπλώθηκε σε ένα σωρό προϊόντα. Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με την κλινική διαιτολόγο-διατροφολόγο Μελίνα Καριπίδου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Πόσο αποτελεσματική είναι τελικά η ψυχεδελική θεραπεία;

Living / Πόσο αποτελεσματική είναι τελικά η ψυχεδελική θεραπεία;

Πολλές από τις μελέτες που υποστηρίζουν τις θεραπευτικές δυνάμεις των ψυχδελικών ουσιών όπως το MDMA συχνά αμαυρώνονται από τη νοοτροπία οπαδού ή γκουρού που διακρίνει κάποιους από τους ερευνητές, με αποτέλεσμα να μη δηλώνονται πλήρως οι ανεπιθύμητες παρενέργειες.
THE LIFO TEAM
Η εκδίκηση του γραφείου

Living / Η εκδίκηση του γραφείου

Πολλά διευθυντικά στελέχη αμφισβητούν έντονα πλέον την τηλεργασία και πιστεύουν ότι το να βρίσκονται οι εργαζόμενοι κάθε μέρα στο γραφείο είναι καλό για την επιχείρηση – και το να βρίσκονται στο γραφείο όσο περισσότερες ώρες γίνεται, είναι ακόμη καλύτερο.
THE LIFO TEAM

σχόλια

3 σχόλια
Εξαρτάται πως βλέπει κανείς την ευτυχία. Για μένα η ευτυχία είναι κάτι ατομικό και εντελώς προσωπικό. Μπορεί να ζεις στην Φινλανδία με 5000 ευρώ μισθό τον μήνα και να μην είσαι ευτυχισμένος, και μπορεί να ζεις στην Ελλάδα με 1000 ευρώ τον μήνα και να είσαι τρισευτυχισμένος. Με ποιόν τρόπο; Πολύ απλά γιατί η Ελλάδα είναι καλύτερη χώρα για να ζεις. Ρωτήστε μερικούς Έλληνες που ζουν στην Σκανδιναβία να σας πουν.
Αγαπητε MaggelanΗ "εσωτερικη" ευτυχια ειναι πραγματι ατομικη. Οι ερευνες ομως κοιτανε, κυρια, τις συνθηκες ζωης που το κρατος παρεχει στους πολιτες και οχι την "εσωτερικη ευτυχια". Γιατι ομως ειναι η Ελλαδα καλυτερη χωρα να ζεις, ποιους να ρωτησω ειπατε; Μενω στη Σουηδια 43 χρονια, εχω ταξιδεψει πολυ αγαπω τη χωρα που ζω και μ αρεσει, μ αρεσει και η Φιλανδια οπως η Ελλαδα, η Ιταλια, Γαλλια, Ιαπωνια, και αλλες πολλες. Καιρος να δουμε πως ολες οι χωρες εχουν κατι δικο τους κι ομορφο, η μιζερια του μοναδικου ειναι, αν μη τι αλλο, αστεια. ΥΓ. εχω συναντησει πολλους ελληνες που επεστρεψαν στην Ελλαδα και που νοσταλγουν τη Σουηδια πολυ, αλλο η καταγωγη κι αλλο τι μας αρεσει...
Η Φινλανδία ΔΕΝ έχει το μεγαλύτερο ποσοστό αυτοκτονιών. Είναι στην 27η θέση (η Σουηδία είναι ακόμα πιο χαμηλά, Δανία και Νορβηγία είναι ακόμα χαμηλότερα). Πρόκειται για μύθο ότι οι Σκανδιναβικές χώρες έχουν τα υψηλότερα ποσοστά αυτοκτονιών. Ενδεχομένως άνθρωποι με προδιάθεση κατάθλιψης και αυτοκτονικές τάσεις να περνούν δύσκολους χειμώνες στη Σκανδιναβία (και γι' αυτό να υπάρχουν αυτοκτονίες, παρόλα αυτά λιγότερες από ό,τι σε δεκάδες άλλες ανεπτυγμένες χώρες, πχ. ΗΠΑ, Γαλλία κλπ) όμως είναι γεγονός πως όλοι οι υπόλοιποι ζουν πολύ καλύτερα απ' ό,τι σ' όλες τις άλλες χώρες.
Μην τους το χαλας βρε Αρη, οι ανοησιες περι αυτοκτονιων στη Σκανδιναβια εχουν γινει πιστη σε μερικους..."Μας βαραινουν οι φιλοι που δεν ξερουν πια πως να παιθανουν" εγραφε ο ποιητης