Έρευνα: Νωρίς το πρωί οι άνθρωποι σκέφτονται πιο λογικά, ενώ το βράδυ πιο συναισθηματικά

Έρευνα: Νωρίς το πρωί οι άνθρωποι σκέφτονται πιο λογικά, ενώ το βράδυ πιο συναισθηματικά Facebook Twitter
1

Ο τρόπος σκέψης των ανθρώπων μεταβάλλεται, μέσα στο 24ωρο.

Οι άνθρωποι σκέφτονται πιο αναλυτικά και λογικά νωρίς το πρωί, ενώ όταν πέφτει το βράδυ, αρχίζουν να σκέπτονται με πιο συναισθηματικό και υπαρξιακό τρόπο.

Αυτό αποκαλύπτει μια νέα μεγάλη βρετανική επιστημονική μελέτη, που ανέλυσε επτά δισεκατομμύρια λέξεις σε 800 εκατομμύρια «τιτιβίσματα» στο Twitter στη διάρκεια μιας τετραετίας.

Η ανάλυση του περιεχομένου των μηνυμάτων σε ωριαία βάση δείχνει ότι μέσα στο 24ωρο συμβαίνουν διακριτές μεταβολές στον τρόπο σκέψης και έκφρασης των ανθρώπων.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μπρίστολ, με επικεφαλής τον καθηγητή τεχνητής νοημοσύνης Νέλο Κριστιανίνι, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "PLoS One", χρησιμοποίησαν το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης AΙmethods για να αναλύσουν το περιεχόμενο του Twitter με βάση 73 ψυχομετρικούς δείκτες.

Η ανάλυση δείχνει ότι η γλώσσα μεταβάλλεται δραματικά μεταξύ μέρας και νύχτας, κάτι που πιθανώς σχετίζεται με τις ορμονικές αλλαγές και τις μεταβολές του βιολογικού ρολογιού.

Περίπου στις 6 ώρα το πρωί η αναλυτική-λογική σκέψη βρίσκεται στο αποκορύφωμά της και παραμένει σε αυτή τη «συχνότητα» έως περίπου τις δέκα το πρωί.

Οι χρήστες τείνουν να χρησιμοποιούν λέξεις που σχετίζονται με αυξημένο δείκτη νοημοσύνης, ανώτερο μορφωτικό επίπεδο, μεγαλύτερη τάση για ατομικότητα, αποδοτικότητα, κυνήγι χρημάτων και εξουσία, καθώς και πιο θετική ψυχική διάθεση.

Από την άλλη, με το που πέφτει το σκοτάδι, το «πάνω χέρι» παίρνει ο πιο συναισθηματικός τρόπος σκέψης και οι άνθρωποι χρησιμοποιούν λεξιλόγιο που προδίδει μια πιο παρορμητική, ευαίσθητη, κοινωνική, αλλά και αρνητική ψυχική διάθεση.

Σκέφτονται συχνότερα για το σεξ και τις σχέσεις τους. Αργά το βράδυ, μετά τα μεσάνυχτα, οι άνθρωποι σκέφτονται συχνότερα για τα υπαρξιακά προβλήματα της ζωής όπως το θάνατο.

Με την καλύτερη ψυχική διάθεση και με τα πιο θετικά συναισθήματα, οι περισσότεροι φαίνεται ότι βρίσκονται μετά το πρωινό ξύπνημα τις Κυριακές. Τότε νιώθουν λιγότερο φόβο, λύπη, θυμό κ.α.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο υπερτουρισμός ως προέκταση της ανεξέλεγκτης ανάπτυξης

Living / Ο υπερτουρισμός ως προέκταση της ανεξέλεγκτης ανάπτυξης

Η πρόκληση του υπερτουρισμού, που προκαλεί φθορές στην πολιτιστική κληρονομιά και την τοπική κοινωνία, απαιτεί στρατηγικό σχεδιασμό που να συνδυάζει τις οικονομικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις με βιώσιμες πρακτικές.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ
Αγορά εργασίας: Γιατί οι επιχειρήσεις έχουν έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού;

Good Business Directory Vol.5 / Αγορά εργασίας: Γιατί οι επιχειρήσεις έχουν έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού;

Κορυφαίοι ακαδημαϊκοί, στελέχη του επιχειρηματικού κόσμου και νέοι εξηγούν τις αιτίες αυτού του μεγάλου προβλήματος, τις προεκτάσεις και τις πιθανές λύσεις.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Tα επαγγέλματα του μέλλοντος είναι ήδη πραγματικότητα

Good Business Directory Vol.5 / Tα επαγγέλματα του μέλλοντος είναι ήδη πραγματικότητα

Ψηφιακοί αστικοί αγρότες, coolhunters, υπερασπιστές του περιβάλλοντος, μηχανικοί νέας ενέργειας, ιππότες του κυβερνοχώρου, σχεδιαστές τέλους ζωής: δεν είναι χαρακτήρες βιντεοπαιχνιδιών, είναι τα επαγγέλματα του μέλλοντος.
ΜΑΓΔΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ
Τι μας κάνει καλό να τρώμε όταν αρρωσταίνουμε - Mύθοι και αλήθειες

Radio Lifo / Τι μας κάνει καλό να τρώμε όταν αρρωσταίνουμε - Mύθοι και αλήθειες

Ποιες τροφές είναι καλό να καταναλώνουμε όταν είμαστε άρρωστοι και πώς συμβάλλουν στην ταχύτερη ανάρρωση και την ευεξία μας; Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με τον διατροφολόγο-διαιτολόγο Χρήστο Δερδεμέζη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Πόσα χρήματα χρειάζονται για να ζήσεις όπως πραγματικά θέλεις στην Αθήνα;

Living / Πόσα χρήματα χρειάζονται για να ζήσεις όπως πραγματικά θέλεις στην Αθήνα;

Πώς να ζήσεις σε μια πόλη όπου ο μισθός είναι τσιμεντένιος, ενώ οι τιμές εκτοξεύονται διαρκώς: τέσσερα νεαρά κορίτσια μας στέλνουν τα μηνιαία έξοδά τους και κοστολογούν ένα ιδανικό για εκείνες Σαββατοκύριακο.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ

σχόλια

1 σχόλια
Εεελα δεν το πιστευω, λες το 90% των εργασιων να γινοταν το πρωι ενω όλες οι κοινωνικοποιησεις απο απογευμα και μετα απο... βιτσιο;Οι αγορες είναι ανοιχτες το πρωι και τα μπαρ το βραδι....χιλιαδες χρονια τωρα.Γεια βρε Μπριτσολ με τις ερευνες σου, θελω να μαθω επισης ποτε κοιμωμαστε καλυτερα, μερα ή νυχτα;