Ο Υποχθόνιος μιλά για το Mama, τον Τσίπρα και τη λέξη «πουτ@@@» στους στίχους

Ο Υποχθόνιος μιλά για το Mama, τον Τσίπρα και τη λέξη «πουτ@@@» στους στίχους Facebook Twitter
9

Για την απρόσμενη επιτυχία του Mama?, τη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα και τη μουσική του φιλοσοφία, μίλησε ο ράπερ Υποχθόνιος που υπερασπίστηκε την αιχμηρή γλώσσα του είδους, ξεκαθαρίζοντας πως οι στίχοι του είναι βιωματικοί. 

Πώς νιώθει με τη viral επιτυχία του "Mama?" και τα φώτα της δημοσιότητας που συγκέντρωσε το στιγμιότυπο από την συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό; «Είμαι συνηθισμένος για τέτοιο "χαμό" γιατί κουβαλάμε πολλά viral στην πλάτη μας - το colombiano, το dub. Απλώς με το mama έχει ξεφύγει», λέει ο ίδιος, που αφηγείται πώς ξεκίνησε η συνεργασία του με τον Sin Boy για το κομμάτι τραπ-ρεγκετόν.

«Ο Sin Boy είχε το ρεφρέν και μου το έστειλε μέσω του Mad Clip. Θέλανε έναν έμπειρο να το ισορροπήσει», θυμάται, αποκαλύπτοντας και την πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία του με τον Sin Boy: «Του είπα "αδελφέ, είναι πάρα πολύ ωραίο το κομμάτι απλά δεν καταλαβαίνω τι λες». Μου απάντησε "δε με ενδιαφέρει να καταλαβαίνουν τι λέμε στην Ελλάδα. Πάμε να κάνουμε καριέρα στο εξωτερικό". Και όντως μου στέλνουν βίντεο από το Πουέρτο Ρίκο και τη Βραζιλία».

Το 2016 που είχαμε συναντηθεί για να γίνει η συνέντευξη για τη Lifo, ο ΥΠΟ δεν έδινε συνεντεύξεις και οι δηλώσεις που έκανε ήταν ελάχιστες. Χθες, που συναντηθήκαμε ξανά και ηχογραφήθηκε η εκπομπή, ο ΥΠΟ ήταν περιζήτητος και έδινε συνεντεύξεις όλη την ημέρα, λόγω της συνάντησής του με τον πρωθυπουργό και της τεράστιας επιτυχίας του «Mama?» (το οποίο έπαιζε ακόμα και στα δελτία ειδήσεων!). Η εκπομπή δεν μεταδόθηκε ποτέ από το ραδιόφωνο του Avopolis, όπως ήταν προγραμματισμένο, γιατί είχε πέσει ο σέρβερ και ηχογραφήθηκε στο στούντιο του Νίκου Χαλντούπη, SoundCave Studios. Τον ευχαριστούμε πολύ για την εξυπηρέτηση. Στο στούντιο ήμασταν με τον William Darladanis.

Όπως λέει ο «Ύπο» υπάρχει μια δόση υπερβολής, αλλά οι στίχοι είναι κατά βάση βιωματικοί. «Η αστυνομία μας έχει συνέχεια στο "μάτι". Μας ψάχνουνε παντού (...) Όλα από το μηδέν, δεν λέμε ασυναρτησίες, κάποιος που δεν ξέρει τη ζωή μου νομίζει ότι λέμε ασυναρτησίες», συνεχίζει, υποστηρίζοντας ότι αν είχε παιδί θα το άφηνε να ακούσει ραπ. «Ό,τι υπάρχει στο λεξικό μας θα το χρησιμοποιούμε». Γιατί επιμένει και βάζει τη λέξη πουτ@@@; Ο ίδιος απαντά ότι είναι απλώς μία «ατάκα»: «Δεν εννοούμε κάτι για τις γυναίκες, τις αγαπάμε πάρα πολύ», ξεκαθαρίζει, εξηγώντας ότι ο όρος πουτ@@@ χρησιμοποιείται όπως σε αντίστοιχους αγγλικούς στίχους χρησιμοποιείται το "bitch".  

Ο Υποχθόνιος μιλά για το Mama, τον Τσίπρα και τη λέξη «πουτ@@@» στους στίχους Facebook Twitter

«Οι Έλληνες δεν κατάλαβαν ότι κάναμε ένα κομμάτι για την ξένη αγορά, με μία λέξη που ξέρουν όλοι, νόμιζαν ότι είμαστε ή μαστουρωμένοι ή τραυλίζουμε, ή είμαστε μεθυσμένοι - δεν κατάλαβαν ότι το πάμε αλλού (...) Όπως πάντα την πατάνε όλοι αυτοί. Κι έχει πολύ νόημα, και μπορώ να στο εξηγήσω. Όταν λέω ότι κατέβαινα με τα ΚΤΕΛ, εννοώ ότι όταν κατέβαινα για τους ΖΝ δεν είχα "μία", ήμουν 15 χρονών και μάζευα λεφτά για να πάω στην Αθήνα να κάνω δίσκο (...) Τώρα κατεβαίνω με αεροπλάνο. Υπάρχει υπερβολή στο ραπ. Ακόμα και στην αγάπη υπερβάλλεις».

«Με τον Τσίπρα πώς βρέθηκες;». «Ζήτησε να με γνωρίσει και ήταν η ευκαιρία τώρα που έκανε ένα γκαλά με τους καλλιτέχνες και όσο να'ναι ο πρωθυπουργός της χώρας σε ζητάει. Όποιος και να ήταν θα πήγαινες». «Τι σχέση έχεις μαζί του;». «Φιλική».

«Θα πολιτευτείς;». «Τέτοιο πράγμα δεν το σκοπεύω. Μου αρέσει να είμαι ένας backup supporter. Όποιος μπει στο τριπάκι του πολιτικού ξεχνάει την κοινωνία, δεν την βλέπει, είναι τρόπος ζωής που πάει σε άλλο στάδιο, το βλέπω στα μάτια τους».

Το «Mama?» χθες ξεπέρασε τις 20 εκατομμύρια προβολές σε ένα μήνα.

Κάποια κομμάτια της εκπομπής περιέχουν σκληρή γλώσσα και στίχους που κάποιοι μπορεί να βρουν «ακατάλληλους».

 

 

Μουσική
9

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Yacht Rock»: Το πιο απολαυστικό μουσικό ντοκιμαντέρ της χρονιάς 

Daily / «Yacht Rock»: Το πιο απολαυστικό μουσικό ντοκιμαντέρ της χρονιάς 

Από τους Steely Dan, τους Toto και τον Kenny Loggins μέχρι τον Questlove, τον Thundercat και τον Mac De Marco, τo ντοκιμαντέρ του HBO συνδέει τις κουκίδες ενός φαινομένου που αποτελεί λιγότερο ένα μουσικό είδος και περισσότερο μια αίσθηση, μια ιδέα, ένα vibe.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
40 χρόνια Last Christmas: Η αμφιθυμία του George Michael και η «κατάρα των Χριστουγέννων»

Μουσική / 40 χρόνια Last Christmas: Η αμφιθυμία του George Michael και η «κατάρα των Χριστουγέννων»

Το αθάνατο «εορταστικό» κομμάτι παραμένει ένα δείγμα της γλυκόπικρης φύσης που χαρακτηρίζει την ιδανική ποπ: ακούγεται σχεδόν πρόσχαρο παρότι αντικατοπτρίζει το πένθος μιας διαλυμένης σχέσης.
THE LIFO TEAM
10 πράγματα για τον Folamour

Μουσική / Τα εντυπωσιακά disco και house ηχοτοπία του Folamour

Γνωστός για τα δυναμικά sets του, ο Γάλλος παραγωγός έχει εμφανιστεί σε πάνω από 500 shows διεθνώς σε εμβληματικούς χώρους και φεστιβάλ όπως το Glastonbury, το Tomorrowland και το Coachella, ενώ το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου θα παίξει για το κοινό της Αθήνας.
ΦΩΦΗ ΤΣΕΣΜΕΛΗ
O Διονύσης Σαββόπουλος στο φετινό Rockwave σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Μουσική / O Διονύσης Σαββόπουλος στο φετινό Rockwave σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Για τον 80χρονο τροβαδούρο η απόσταση από το Ηρώδειο μέχρι το Rockwave δεν είναι και τόσο μεγάλη… Το περασμένο καλοκαίρι έστησε μια «εθνική» γιορτή για τα 50 χρόνια αποκατάστασης της δημοκρατίας στη χώρα μας, το ερχόμενο θα διοργανώσει μια προσωπική γιορτή για τα 60 χρόνια παρουσίας του στο τραγούδι.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΕΛΑΣΑΚΗΣ
Beatles ’64: Πριν από εξήντα χρόνια, κάτι μαγικό κι ανεπανάληπτο

Daily / Beatles ’64: Πριν από εξήντα χρόνια, κάτι μαγικό κι ανεπανάληπτο

Βασισμένο σ’ ένα εκπληκτικό πρωτότυπο υλικό, αυτό το εξαίρετο ντοκιμαντέρ του Disney+ σε παραγωγή του Μάρτιν Σκορσέζε μάς μεταφέρει με μοναδικό τρόπο σ’ αυτό που βίωσαν τα μέλη του θρυλικού συγκροτήματος όταν πάτησαν για πρώτη φορά το πόδι τους σε μια Αμερική που έμοιαζε να τους έχει απόλυτη ανάγκη.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ

σχόλια

5 σχόλια
Δε νομίζω ότι αποτελεί δικαιολογία ότι το λένε και στην Αμερική και υποβιβάζουν τις γυναίκες στα βίντεο κλιπ και τους στίχους. Πραγματικά απογοητεύομαι όλο και περισσότερο από τη Lifo που προωθεί τέτοια άτομα που αυτοαποκαλούνται "καλλιτέχνες", που νομίζουν ότι η Ελλάδα είναι "πίσω" και θα πρέπει να δεχτούμε να μας λένε πουτάνες εμάς τις γυναίκες και να γελάμε επειδή είναι "απλά μια ατάκα". Αλήθεια εσείς εκεί στη Lifo, αν στους στίχους του έλεγε τις λέξεις "πούστης" ή "αδερφή" θα τους προωθούσατε με τη δικαιολόγηση ότι είναι απλά μια ατάκα και πως και στο america το λένε αλλά αγαπάνε τους ομοφυλόφιλους;
Εχω μερικες αποριες : ειναι κακο σε ενα τραγουδι να υπαρχει η λεξη 'πουστης' ή 'αδερφη'? Επισης που ειδες στο κομματι να υποβιβαζει τις γυναικες? Δηλαδη το να λες οτι δε γουσταρεις ας πουμε τους ηλιθιους αντρες σε ενα τραγουδι , σημαινει οτι λες τους αντρες ηλιθιους? Η μηπως ειδες απο καπου αλλου να υποβιβαζουν τις γυναικες? Μερικα θεματα ειναι σοβαρα και δεν πρεπει να τα εξεφτελιζουμε. Οταν σε πειραζουν ολα χωρις λογο δε θα σου δωσουν την πρεπουσα σημασια οταν θα υπαρχει ο λογος.Εκτος αν εισαι και υπερ της λογοκρισιας...Οσο υπερβολικο κι αν σου φαινεται τα εχουμε δει κι αυτα στον 21ο αιωνα,στην ελλαδα μας- μην πας μακρια..
"Δεν εννοούμε κάτι για τις γυναίκες, τις αγαπάμε πάρα πολύ», ξεκαθαρίζει, εξηγώντας ότι ο όρος πουτ@@@ χρησιμοποιείται όπως σε αντίστοιχους αγγλικούς στίχους χρησιμοποιείται το "bitch". Lifo.grΤο άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;;;;
Απο χθες μέχρι σήμερα έχουμε δει τουλάχιστον 3-4 άρθρα τα οποία σχετίζονται με αυτό το κομμάτι και τους δημιουργούς του .Για να είμαι ειλικρινής η συνεχής αναφορά στον καλλιτέχνη αλλά και στο κομμάτι ήταν αυτά που εκάναν να μπω να ακούσω περί τίνος πρόκειται να καταλάβω και εγώ προς τι η φρενίτιδα .Σκρολάροντας στα σχόλια στο you tube διαπιστώνουμε ότι η μουσική είναι ξεκάθαρα bite από ένα τραγούδι το Τe Bote ,για να μην πούμε ότι είναι το ίδιο ...άρα για τη μουσική δεν έχουμε να πούμε κάτι ως σύλληψη καθώς αποτελεί κόπια άλλου τραγουδιού .Οι στίχοι, που δεν μπορείς να τους κατανοήσεις κατά το άκουσμα καθώς δεν καταλαβαίνεις τι λέει, απ ότι τους διάβασα περιληπτικά το νόημα είναι : εμείς που είμασταν φτωχοί και κατατρεγμένοι τώρα γ@μαμε και δερνουμε ...Ας αφήσουμε τα περί της ποιότητας του κομματιού και της κουλτούρας που εκπροσωπεί ,δεν θέλει να εστιάσει εκεί το σχόλιό μου .Εμένα η απορία μου είναι μια ,γιατί ασχολούμαστε με αυτό ??Ένα χιτάκι είναι αρεστό σε ηλικιές το πολύ μέχρι 16-17 χρονών που το ακουνε για να βγάλουν το αχτι της ψευτομαγκίας/κλανιάς που χαρακτηρίζει αυτή την ηλικία .Όλα τα άλλα ως προς τι ??