Μια βίλα που μπορεί να ταξιδεύει στο νερό Facebook Twitter

Μια βίλα που μπορεί να ταξιδεύει στο νερό

0

Το ολλανδικό αρχιτεκτονικό γραφείο Waterstudio δημιούργησε μια βίλα-γιοτ με πτυσσόμενα ξυλοπόδαρα που της επιτρέπουν να ανυψωθεί πλήρως από το νερό.

Με την ονομασία Arkup 75, το σκάφος σχεδιάστηκε για την εταιρεία γιοτ Arkup με τρόπο που του επιτρέπει να επιπλέει όταν κινείται, να είναι ημι-υποστηριζόμενο όταν βρίσκεται δίπλα σε μια αποβάθρα ή να ανυψώνεται πλήρως από το νερό.

«Ο σχεδιασμός είναι εμπνευσμένος από τον τρόπο που τα φλαμίνγκο στέκονται στο νερό», δήλωσε ο ιδρυτής του Waterstudio, Koen Olthuis. «Μόνο το ένα πόδι μέσα στο νερό και το σώμα άθικτο πάνω από την επιφάνεια».

Όταν δεν ταξιδεύει, το πλεούμενο μήκους 22 μέτρων μπορεί να ακινητοποιηθεί με τέσσερις χαλύβδινες άγκυρες 12 μέτρων, οι οποίοι πέφτουν προς τα κάτω σε βάθη έως 7,6 μέτρα για να το διατηρήσουν σταθερό.

Αυτό το σπίτι-γιοτ θα φανεί εξαιρετικά χρήσιμο στο μέλλον αφού πιστεύει πως η άνοδος της στάθμης της θάλασσας αλλά και ο υπερπληθυσμός στις πόλεις θα οδηγήσει τις παράκτιες περιοχές να επεκταθούν προς το νερό.

«Καθώς το Arkup επιπλέει, μπορεί να αντέξει τα φυσιολογικά κύματα, αλλά όταν ενεργοποιούνται τα ξυλοπόδαρα, το σπίτι ανυψώνεται έξω από το νερό", πρόσθεσε ο Olthuis. «Σε αυτή την περίπτωση τα κύματα χτυπούν μόνο τα ξυλοπόδαρα, γεγονός που το καθιστά ένα κτίριο ανθεκτικό ακόμα και σε τυφώνα».

Μια βίλα που μπορεί να ταξιδεύει στο νερό Facebook Twitter

Εκτός από τον υβριδικό μηχανισμό που διαθέτει, λειτουργεί με ένα ηλιακής ενέργειας ηλεκτρικό σύστημα και ένα σύστημα συλλογής βροχής και καθαρισμού του νερού που το καθιστούν ικανό να λειτουργεί εκτός δικτύου.

Ένα ηλιακό πάνελ καλύπτει ολόκληρη την οροφή για παροχή ηλεκτρικού ρεύματος για κλιματισμό, συσκευές, φωτισμό, ώθηση και όλα τα άλλα λειτουργικά συστήματα επί του σκάφους.

Το Arkup 75, σχεδιάστηκε με τοίχους από υαλοβάμβακα, αναδιπλούμενη βεράντα και μεγάλα παράθυρα με συρόμενα τζάμια ώστε οι ένοικοι να έχουν απεριόριστη θέα στον ωκεανό.

Έχει συνολικό χώρο 404 τετραγωνικών μέτρων, είναι αυτοκινούμενο και μπορεί, θεωρητικά, να παραμείνει στα ανοιχτά επ 'αόριστον εφόσον υπάρχει αρκετή ηλιακή ενέργεια για την παροχή ενέργειας.

Ο Olthuis πιστεύει πως αυτό το σπίτι-γιοτ θα φανεί εξαιρετικά χρήσιμο στο μέλλον αφού πιστεύει πως η άνοδος της στάθμης της θάλασσας αλλά και ο υπερπληθυσμός στις πόλεις θα οδηγήσει τις παράκτιες περιοχές να επεκταθούν προς το νερό. — Ν.Γ.

Μια βίλα που μπορεί να ταξιδεύει στο νερό Facebook Twitter
Μια βίλα που μπορεί να ταξιδεύει στο νερό Facebook Twitter
Μια βίλα που μπορεί να ταξιδεύει στο νερό Facebook Twitter
Μια βίλα που μπορεί να ταξιδεύει στο νερό Facebook Twitter
Μια βίλα που μπορεί να ταξιδεύει στο νερό Facebook Twitter
Μια βίλα που μπορεί να ταξιδεύει στο νερό Facebook Twitter
Design
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

milan_design_week

Design / Milan Design Week: Η εβδομάδα-υπερπαραγωγή δείχνει το μέλλον

Τεχνικές και τεχνολογία, ιστορικό design και πειραματισμοί, αρχιτεκτονική και διακόσμηση, υλικότητα και πνευματικοί στοχασμοί: αυτά είναι τα highlights της εβδομάδας design του Μιλάνου, που προτείνει τη σκηνογραφία της ζωής μας.
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ
Τα νέα ελβετικά διαβατήρια έχουν άψογο ντιζάιν

Design / Τα νέα ελβετικά διαβατήρια έχουν άψογο ντιζάιν

Ο σχεδιασμός της RETINAA στα νέα ελβετικά διαβατήρια συνδυάζει το υψηλό επίπεδο ασφαλείας με το graphic design ενώ είναι και μία αναφορά στα γεωγραφικά χαρακτηριστικά της Ελβετίας, δημιουργώντας «κάτι παραπάνω από ένα επίσημο διοικητικό έγγραφο».
LIFO NEWSROOM
Ειρήνη Φρεζάδου: «Είμαστε οι αρχιτέκτονες της ζωής μας»

Ειρήνη Φρεζάδου / Ειρήνη Φρεζάδου: «Ό,τι κλείνει στο κέντρο, ανοίγει στη θέση του ένα μπαρ ή ένα εστιατόριο»

Αγωνίζεται ενάντια «στην απληστία που ξοδεύει τον αρχιτεκτονικό, φυσικό και πολιτιστικό μας πλούτο». Βγήκε μπροστά για το κτίριο «που ντροπιάζει την Ακρόπολη». Και τώρα, το νέο της σχέδιο είναι η αναβίωση του ιστορικού σιδηροδρομικού δικτύου της Πελοποννήσου. 
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ
Kεραμικά Mutina: Εκεί που τα όρια του τι είναι τέχνη και τι ένα απλό αντικείμενο συγχέονται

Design / Mutina: Εκεί που τα όρια του τι είναι τέχνη και τι ένα απλό αντικείμενο συγχέονται

Μια σημαντική έκθεση στο χωριό Φιοράνο της Εμίλια-Ρομάνα, όπου εδώ και είκοσι χρόνια τα κεραμικά Mutina παράγουν αισθητικό πολιτισμό με μια ομάδα σπουδαίων σύγχρονων σχεδιαστών.
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ
Η αρχιτέκτονας Μαρία Δέδα εξηγεί πώς δημιουργείς μια ανθρώπινη γειτονιά σήμερα

Design / Η αρχιτέκτονας Μαρία Δέδα εξηγεί πώς δημιουργείς μια ανθρώπινη γειτονιά σήμερα

Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Δύο πόλεις που προχωρούν προς μία επόμενη μέρα, μέσα από αστικές αναπλάσεις και αναπτύξεις. Δύο πόλεις που αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις της ανοδικής πορείας του τουρισμού, της εκτόξευσης των ενοικίων και της ασύμμετρης ανάπτυξης των επιμέρους περιοχών τους. Σε αυτό το τοπίο, η δημιουργία νέων γειτονιών μοιάζει να είναι η λύση που τοποθετεί ξανά τον πολίτη στο ρόλο του πρωταγωνιστή, σύμφωνα με την Μαρία Δέδα, επικεφαλής των Deda Architects.
ΔΑΝΑΗ ΜΑΚΡΗ
 Στο Urban Block 11 η βιώσιμη προσέγγιση υπερβαίνει τα στερεότυπα ιεράρχησης δομημένου-φυσικού

Design / Στο Urban Block 11 η βιώσιμη προσέγγιση υπερβαίνει τα στερεότυπα ιεράρχησης δομημένου-φυσικού

Ο Δημήτρης Ποτηρόπουλος, επικεφαλής του γραφείου Potiropoulos+Partners Architecture, μας ξεναγεί στο νέο του πρότζεκτ το οποίο θυμίζει τοπίο πριν από τη μεγάλη αστικοποίηση, με τη φύση πανταχού παρούσα
THE LIFO TEAM
H δημιουργικότητα είναι μια αναπάντεχη δύναμη

Creative Minds / H δημιουργικότητα είναι μια αναπάντεχη δύναμη

Ο Άλεξ Κάβδας συζητά με την Καλλίνα Κυρατσούλη, Head of Creative στη Soho Square Athens και τον Χρήστο Κουτσούκο, Executive Creative Director στην Cream, για τη σημασία της δημιουργικότητας αλλά και το πώς μία καλή ιδέα μπορεί να αλλάξει τον τρόπο που βλέπουμε τον κόσμο, στο πλαίσιο του πρώτου επεισοδίου της νέας σειράς podcast «Creative Minds», με την υποστήριξη των βραβείων Ermis Awards.