Το Nature θέλει να γίνει το σούπερ γιοτ του μέλλοντος

Το Nature θέλει να γίνει το σούπερ γιοτ του μέλλοντος Facebook Twitter
Mια νέα προοπτική για τα σκάφη που θέλουν να ξεπεράσουν τις παραδοσιακές παραμέτρους του στάτους και της μεγαλοπρέπειας.
0

Με μια μεγάλη ιστορία στο βιομηχανικό σχεδιασμό, ο σύγχρονος σχεδιαστής Sander Sinot ίδρυσε την εταιρεία Sinot Εxclusive Yacht Design στα τέλη της δεκαετίας του 1990 στην πατρίδα του την Ολλανδία, μετά από μια περίοδο στη Νέα Υόρκη που εργάστηκε για τον θρυλικό βιομηχανικό σχεδιαστή Henry Dreyfuss. Με μια φιλοσοφία η οποία επικεντρώνεται στην ομοιόμορφη σύνδεση του εσωτερικού σχεδιασμού και του εξωτερικού styling, η ομάδα της Sinot Εxclusive Yacht Design έχτισε μια τεράστια φήμη, δημιουργώντας μερικά από τα πιο διάσημα υπερπολυτελή σκάφη στην ιστορία του ναυπηγικού σχεδίου.

Τα σχέδια του νέου πρότζεκτ «Nature», σε όλη την λάμψη και το μεγαλείο τους, προσφέρουν, αν μη τι άλλο, μια νέα προοπτική για τα σκάφη που θέλουν να ξεπεράσουν τις παραδοσιακές παραμέτρους του στάτους και της μεγαλοπρέπειας. Μια πρώτη ιδέα, από τις εικόνες που παρουσίασε πρόσφατα η κατασκευάστρια εταιρεία, φανερώνει ένα γιοτ το οποίο αντικατοπτρίζει άμεσα τις πραγματικές αξίες εκείνου που θα ήθελε να ναυπηγήσει ένα τόσο μεγαλεπίβολο σχέδιο: τον πλούτο και την μεγαλοπρέπεια. Γιατί, αυτό το υπερπολυτελές σκάφος θα παρέχει στους επισκέπτες του κάθε ευκαιρία να βρεθούν σε μια ατμόσφαιρα απόλυτης ηρεμίας και γαλήνης. Οι προσεκτικά σχεδιασμένοι χώροι του, η αλληλεπίδραση μεταξύ του φυσικού και του τεχνητού φωτός, οι καθαρές γυάλινες επιφάνειες και τα υλικά του θα συνδυάζονται για να δημιουργήσουν έναν νέο πλωτό κόσμο ακραίας πολυτέλειας που θα μπορεί να τολμήσει ταξίδια στα πιο παρθένα μέρη του πλανήτη. 

Λόγω του πρωτότυπου σχεδιασμού, της προσεγμένης διάταξης των δωματίων και των κοινόχρηστών χώρων, των πλήρως προσαρμοσμένων επίπλων και, φυσικά, του τεράστιου όγκου του, το Nature είναι κάτι παραπάνω από ένα λειτουργικό σκάφος, αφού προσφέρει τις πιο γνωστές και επιθυμητές ανέσεις των σκαφών αναψυχής, συμπεριλαμβανομένων και πολυτελών VIP δωματίων. Θα διαθέτει ένα εντυπωσιακά ευρύχωρο σπίτι για τον τυχερό ιδιοκτήτη, ένα πολυτελές spa, γυμναστήριο στο ίδιο επίπεδο με τη θάλασσα, μια εντυπωσιακή κυκλική σκάλα που θα ξεκινάει από το κατάστρωμα του τυχερού που θα μένει μόνος του σε έναν όροφο και θα καταλήγει στο πανοραμικό κοινόχρηστο κατάστρωμα, το οποίο θα εκτείνεται σε 900τμ, όσο δηλαδή θα μπορούσε να είναι κι ένα μικρό ξενοδοχείο στην ξηρά. 

 

Το Nature θέλει να γίνει το σούπερ γιοτ του μέλλοντος Facebook Twitter
Το Nature, από τα πρώτα σχεδιά του, θέλει να μοιάζει απόλυτα συνδεδεμένο με το φυσικό θαλάσσιο περιβάλλον του.

Το Nature, από τα πρώτα σχεδιά του, θέλει να μοιάζει απόλυτα συνδεδεμένο με το φυσικό θαλάσσιο περιβάλλον του. Οι ανοιχτές όψεις και οι καθαρές γραμμές προβολής των τεράστιων παραθύρων του, τα εκτεταμένα εξωτερικά καταστρώματα και ο χώρος για τα παιχνίδια νερού ενισχύουν τη διασκέδαση που συναντάμε σε τεράστια κρουαζερόπλοια. Κάθε λεπτομέρεια στο σχεδιασμό του έχει εξεταστεί με άψογη προσοχή, από τα πλαίσια των παραθύρων μέχρι τις λαβές των θυρών, τα φινιρίσματα και τα διακοσμητικά καλύμματα παραθύρων ή τα έπιπλα των εξωτερικών καταστρωμάτων. Η αίσθηση του εννιαίου σχεδιαστικού concept σε όλο το σκάφος δημιουργεί μια ατμόσφαιρα τεχνολογικής υπεροχής ενώ η σχολαστική αρχιτεκτονική δείχνει πώς το Nature, θέλει, ουσιαστικά, να διατηρήσει μια ισορροπία: ανάμεσα στην τεχνολογία και τη φύση, την κατασκευασμένη λεπτομέρεια και το φυσικό μεγαλείο, το εσωτερικό και το εξωτερικό. Και αν μη τι άλλο, το υπερσύγχρονο αυτό γιότ, έστω και στα σχεδιά του, δείχνει ότι μπορεί και κουβαλάει από μόνο του τη διαχρονικότητα της λειτουργικής ομορφιάς.

Εάν τα σχέδια αυτά προχωρήσουν, αυτός ο υδρόβιος μεγαλοπρεπής γίγαντας θα έχει έκταση μεγαλύτερη κι από πολλά παλάτια που έχουν χτιστεί ποτέ. Με μήκος 120 μέτρων, θα έχει χωρητικότητα 50 ατόμων και θα μπορεί να φιλοξενήσει 18 ξεχωριστούς επισκέπτες στα πολυτελή δωμάτιά του. Αυτοί οι τυχεροί θα κάνουν διακοπές σε πανέμορφα δωμάτια με παράθυρα από το δάπεδο μέχρι την οροφή και θα έχουν πρόσβαση σε έναν εσωτερικό κήπο με κλιματισμό, σπα, γυμναστήριο και πισίνα. Εάν αυτό μόρεί να μην είναι αρκετό για τους επισκέπτες ώστε να είναι απόλυτα ευτυχείς , τότε θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ένα από τα 8 τζετ σκι που θα κουβαλάει μαζί του το πολυτελές μεγαθήριο. Αυτή η ιδέα θα παρουσιαστεί Yacht Show του Μονακό, αλλά καμία λέξη δεν έχει ακουστεί ακόμα για το αν κάποιος είναι πρόθυμος να πιάσει τα σχέδια και να τα κάνει πραγματικότητα.

Το Nature θέλει να γίνει το σούπερ γιοτ του μέλλοντος Facebook Twitter
Το παρατηρητήριο του άνω καταστρώματος στην πλώρη του σκάφους είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα σχεδιασμού και λειτουργίας, προσφέροντας μια απίστευτη προοπτική για όσους τυχερούς θα βρίσκονται στο πλοίο.
Το Nature θέλει να γίνει το σούπερ γιοτ του μέλλοντος Facebook Twitter
Η αίσθηση του εννιαίου σχεδιαστικού concept σε όλο το σκάφος δημιουργεί μια ατμόσφαιρα τεχνολογικής υπεροχής.
Το Nature θέλει να γίνει το σούπερ γιοτ του μέλλοντος Facebook Twitter
Οι τεράστιοι εσωτερικοί χώροι μπορούν να συνδεθούν με τους εξωτερικούς ανοίγοντας το συρόμενες γυάλινες επιφάνειες.
Το Nature θέλει να γίνει το σούπερ γιοτ του μέλλοντος Facebook Twitter
Οι προσεκτικά σχεδιασμένοι χώροι του, η αλληλεπίδραση μεταξύ του φυσικού και του τεχνητού φωτός, οι καθαρές γυάλινες επιφάνειες και τα υλικά του θα συνδυάζονται για να δημιουργήσουν έναν νέο πλωτό κόσμο ακραίας πολυτέλειας που θα μπορεί να τολμήσει ταξίδια στα πιο παρθένα μέρη του πλανήτη.
Το Nature θέλει να γίνει το σούπερ γιοτ του μέλλοντος Facebook Twitter
Μοιάζει ιδανικό για να απολαύσει κανείς την μαγεία των ωκεανών ή ακόμα και ως τέλειο καταφύγιο μιας ανώνυμης ελίτ.
Το Nature θέλει να γίνει το σούπερ γιοτ του μέλλοντος Facebook Twitter
Το πιλοτήριο του Nature.
Design
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

CHECK Ένα Μουσείο Παραμυθιού φτιαγμένο από ανακυκλώσιμα υλικά

Design / Ένα Μουσείο Παραμυθιού φτιαγμένο από ανακυκλώσιμα υλικά

Στην πόλη της Καβάλας oγδόντα παραμύθια και αγαπημένοι ήρωες προσφέρουν στα παιδιά την ευκαιρία να ταξιδέψουν σ’ έναν φανταστικό κόσμο με τη χρήση απλών, καθημερινών αντικειμένων που συχνά καταλήγουν στα σκουπίδια.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ένα σπίτι σαν ζεστή αγκαλιά

Design / Ένα σπίτι σαν ζεστή αγκαλιά

Ο διευθυντής προγράμματος του Δίεση, Γιώργος Γιαννόπουλος, προτιμά να ψάχνει πράγματα στο «γιουσουρούμ του Facebook» παρά να μπει σε μια αλυσίδα επίπλων. Και όταν έχει τις κλειστές του, μπορεί να ασχολείται με μια καρέκλα για δέκα ώρες χωρίς να κουράζεται.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Ένα σπίτι που μας προτρέπει να ζήσουμε στο max/ Ένα σπίτι που φοράει με χιούμορ τον μαξιμαλισμό του

Design / «Ο μινιμαλισμός είναι πλήξη»

Κάποτε η Tina Livanos είχε καθυστερήσει σε έναν γάμο, όπου ήταν παράνυμφος, επειδή είχε βρει μια ιδιαίτερη λάμπα. Μέχρι και σήμερα ψάχνει αδιάκοπα σε αντικερί, ανοιχτές αγορές και παζάρια, προκειμένου να γεμίσει το σπίτι της με έπιπλα και μπιχλιμπίδια.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Αθηναϊκές πολυκατοικίες: Η πιο ζωντανή ιστορία της πρωτεύουσας

Βιβλίο / Αθηναϊκές πολυκατοικίες: Η πιο ζωντανή ιστορία της πρωτεύουσας

Μια νέα ερευνητική έκδοση του Ιδρύματος Ωνάση, ευχάριστη και ζωντανή, αφηγείται την ιστορία της πολυκατοικίας αλλά και της πόλης μας με τις μεγάλες και τις μικρότερες αλλαγές της, μέσα από 37 ιστορίες.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ένα σπίτι σε διάλογο με τη δικαιοσύνη και την τέχνη

Design / Ένα διαμέρισμα του ’70 που απορρίπτει οτιδήποτε παλιό

Το σπίτι του Αλέξανδρου Κασσανδρινού είναι γεμάτο τέχνη, χωρίς καμία αντίκα, με έπιπλα περισσότερο βολικά παρά ντιζαϊνάτα και άπειρο φως — τόσο, που το καλοκαίρι στο καθιστικό χρειάζονται γυαλιά ηλίου για να καθίσει κανείς.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Γιώργος και Ρούλης Αλαχούζος

Design / Αδελφοί Αλαχούζοι: Οι πιο διάσημοι Έλληνες «εφετζήδες»

Από την «Ανατομία ενός εγκλήματος» και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 μέχρι τον Harry Potter και την τελευταία ταινία του Κρόνενμπεργκ, εδώ και σαράντα χρόνια ο Γιώργος και ο Ρούλης Αλαχούζος δημιουργούν εντυπωσιακά και τρομακτικά όντα σαν σύγχρονοι αλχημιστές, επιστρατεύοντας τη φαντασία και τη δεξιοτεχνία τους.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
«Περηφανευόμαστε ότι δώσαμε τα φώτα μας στον κόσμο, αλλά δεν κρατήσαμε ούτε ένα λυχναράκι»

Oι Αθηναίοι / «Περηφανευόμαστε ότι δώσαμε τα φώτα μας στον κόσμο, αλλά δεν κρατήσαμε ούτε ένα λυχναράκι»

Η αρχιτέκτονας και υπεύθυνη των Αρχείων Νεοελληνικής Αρχιτεκτονικής του Μουσείου Μπενάκη, Μάρω Καρδαμίτση-Αδάμη, δεν λησμόνησε ποτέ στην πορεία της πως η μορφή ενός κτιρίου πρέπει να έχει χαρακτήρα, ειλικρίνεια και κλίμακα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Sotja

Οι Αθηναίοι / Sotja: «Στο ξεκίνημά μου έλεγαν "αυτό το κοριτσάκι θα μου κάνει το tattoo;"»

Όταν μπήκε στα τατουατζίδικα, ελάχιστες γυναίκες εργάζονταν εκεί. Εξασκήθηκε πάνω σε «πανκιά» και βρήκε το προσωπικό της στυλ στις horror ταινίες των ’60s. Η Αθηναία της εβδομάδας θυμάται την εποχή που τα tattoo προκαλούσαν προβλήματα στη δουλειά και κακεντρεχή σχόλια στον δρόμο - και αυτή η πραγματικότητα δεν έχει ακριβώς τελειώσει.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Το Μπουλούκι, ένα περιοδεύον εργαστήριο για τις παραδοσιακές τεχνικές δόμησης, βάζει το δικό του -σημαντικό- λιθαράκι στη διατήρηση της μνήμης και της ζωής στην ορεινή Ήπειρο

Γειτονιές της Ελλάδας / Δύο νέοι αρχιτέκτονες ανακατασκεύασαν τη στέγη ενός σχολείου στα Τζουμέρκα

Το Μπουλούκι, ένα περιοδεύον εργαστήριο για τις παραδοσιακές τεχνικές δόμησης, βάζει το δικό του -σημαντικό- λιθαράκι στη διατήρηση της μνήμης και της ζωής στην ορεινή Ήπειρο.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ
Hotel Experience: Πώς η πρώτη διοργάνωση για το μέλλον του τουρισμού υπό το πρίσμα της εμπειρίας πέτυχε ρεκόρ επισκεπτών

Design / Hotel Experience: Πώς η πρώτη διοργάνωση για το μέλλον του τουρισμού υπό το πρίσμα της εμπειρίας πέτυχε ρεκόρ επισκεπτών

Η διοργάνωση του Hotel Experience που πραγματοποιήθηκε 5-6 Οκτωβρίου 2024 στο Ωδείο Αθηνών ξεπέρασε κάθε προσδοκία συμμετοχής καθώς πάνω από 4.000 επισκέπτες βίωσαν από κοντά την εμπειρία
THE LIFO TEAM