Οι δίδυμοι πύργοι της Ταϊπέι που έχουν χαρακτηριστεί ως «η Times Square της Ταϊβάν» Facebook Twitter
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και η δόμηση αυτών των πύργων, καθώς το μέγεθός τους αυξάνεται με ανοδική πορεία

Οι δίδυμοι πύργοι της Ταϊπέι που έχουν χαρακτηριστεί ως «η Times Square της Ταϊβάν»

0

Η εταιρία αρχιτεκτονικής MVRDV αποκάλυψε ορισμένα σχέδια από τους δίδυμους πύργους στην Ταϊπέι της Ταϊβάν, οι οποίοι θα είναι κατασκευασμένοι ως μη ευθυγραμμισμένες πολυκατοικίες και εξωτερικά θα είναι «καλυμμένοι» με τεράστιες, διαδραστικές γιγαντοοθόνες. 

Τον σχεδιασμό αυτών των πανύψηλων ουρανοξυστών, εκ των οποίων ο ένας θα φτάνει τα 337 μέτρα και ο δεύτερος τα 280, έχει αναλάβει, πέρα από την MVRDV, και η CHY Architecture Urban Landscape με στόχο φυσικά να δοθεί νέα πνοή στην περιοχή Zhongzheng της πρωτεύουσας. 

Η κατασκευή αυτών των κτιρίων εξωτερικά θα παραπέμπει σε μεγάλα και ακαθόριστα τοποθετημένα οικοδομικά σύνολα, καθένα από τα οποία θα έχει εντυπωσιακές οθόνες, όπου και θα προβάλλονται σημαντικά πολιτιστικά και αθλητικά γεγονότα, αλλά και διαφημίσεις. Γι'αυτό το λόγο, λοιπόν, έχουν - κάπως πρώιμα - χαρακτηριστεί ως «η Times Square της Ταϊβάν»

Η κατασκευή αυτών των κτιρίων εξωτερικά θα παραπέμπει σε μεγάλα και ακαθόριστα τοποθετημένα οικοδομικά σύνολα, καθένα από τα οποία θα έχει εντυπωσιακές οθόνες, όπου και θα προβάλλονται σημαντικά πολιτιστικά και αθλητικά γεγονότα, αλλά και διαφημίσεις.

«Φτάνοντας κανείς αυτήν τη στιγμή στον κεντρικό σταθμό της Ταϊπέι αντικρίζει μια απογοητευτική κατάσταση. Η περιοχή αυτή, δηλαδή, δεν αποκαλύπτει άμεσα όλη τη γοητεία και την ποιότητα ζωής μιας μεγαλούπολης, όπως η Ταϊπέι», αναφέρει ο Winy Maas, συνιδρυτής της MVRDV. 

«Οι δίδυμοι πύργοι της Ταϊπέι θα μετατρέψουν το κέντρο της πόλης, έτσι όπως πραγματικά του αξίζει, δηλαδή σε ένα πολύ ενδιαφέρον μείγμα με διάφορες δραστηριότητες που θα εναρμονίζεται πλήρως με τη γύρω περιοχή».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και η δόμηση αυτών των πύργων, καθώς το μέγεθός τους αυξάνεται με ανοδική πορεία, δηλαδή στο κάτω μέρος οι όροφοι είναι σε πιο «ανθρώπινη κλίμακα», προκειμένου να συνδέονται αρμονικά με τα υπόλοιπα κτίρια, ενώ ανεβαίνοντας οι όγκοι των ορόφων είναι μεγαλύτεροι. Μάλιστα, σε όλους τους κάτω ορόφους των κτιρίων θα υπάρχουν ακόμη καταστήματα λιανικής.

Αντιθέτως, οι πάνω όροφοι, που είναι μεγαλύτεροι σε μέγεθος, θα περιλαμβάνουν γραφεία, κινηματογράφους και δύο ξενοδοχεία. Εκτός αυτού, ο ανατολικός πύργος είναι κατά βάση σχεδιασμένος για τους «νέους ταξιδιώτες», ενώ ο δυτικός απευθύνεται σε μια πιο εκλεκτή κατηγορία ανθρώπων.  

Οι δίδυμοι πύργοι της Ταϊπέι που έχουν χαρακτηριστεί ως «η Times Square της Ταϊβάν» Facebook Twitter
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και η δόμηση αυτών των πύργων

Οι ταράτσες των μοναδικών κτιρίων θα είναι γεμάτες με φυτά προσφέροντας έτσι στους επισκέπτες υπέροχους χώρους για συναντήσεις και χαλάρωση. Η σύνδεση μεταξύ των διάφορων χώρων των κτιρίων θα γίνεται μέσα από κυλιόμενες σκάλες, αλλά και μέσω υπερυψωμένων διαδρόμων.

Σχεδιασμένο για να ενθαρρύνει την «εξερεύνηση» από πλευράς των επισκεπτών, η εταιρία MVRDV έχει επιλέξει να χωρίσει τους διάφορους διαδρόμους με βάση το σκοπό και το τι παρέχουν, όπως για παράδειγμα το φαγητό, η διασκέδαση και ο αθλητισμός. Όλοι αυτοί οι διάδρομοι δίνουν και έναν εναλλακτικό τρόπο πρόσβασης στα καταστήματα και τους υπόλοιπους χώρους του κτιρίου.

Λόγω της κατασκευής των δίδυμων πύργων της Ταϊπέι αναμένεται επίσης να υπάρξει μια αναδιαμόρφωση στις υπάρχουσες πλατείες που βρίσκονται τριγύρω. Παράλληλα, στόχος της εταιρίας, μέσα από την κατασκευή διάφορων δομών, είναι η διοργάνωση events και άλλων δημόσιων δρώμενων. 

«Στόχος μας είναι η αναδιαμόρφωση του κεντρικού σταθμού στην περιοχή της Ταϊπέι και η μετατροπή του σε έναν ξεχωριστό προορισμό για ψώνια, δουλειά ή και τουρισμό», προσθέτουν οι αρχιτέκτονες της MVRDV. 

Οι δίδυμοι πύργοι της Ταϊπέι που έχουν χαρακτηριστεί ως «η Times Square της Ταϊβάν» Facebook Twitter
Οι δίδυμοι πύργοι της Ταϊπέι θα μετατρέψουν το κέντρο της πόλης σε ένα πολύ ενδιαφέρον μείγμα με διάφορες δραστηριότητες που θα εναρμονίζεται πλήρως με τη γύρω περιοχή
Οι δίδυμοι πύργοι της Ταϊπέι που έχουν χαρακτηριστεί ως «η Times Square της Ταϊβάν» Facebook Twitter
Οι δίδυμοι πύργοι της Ταϊπέι που έχουν χαρακτηριστεί ως «η Times Square της Ταϊβάν» Facebook Twitter

Με στοιχεία από το Dezeen 

 

Design
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα σπίτι που μας προτρέπει να ζήσουμε στο max/ Ένα σπίτι που φοράει με χιούμορ τον μαξιμαλισμό του

Design / «Ο μινιμαλισμός είναι πλήξη»

Κάποτε η Tina Livanos είχε καθυστερήσει σε έναν γάμο, όπου ήταν παράνυμφος, επειδή είχε βρει μια ιδιαίτερη λάμπα. Μέχρι και σήμερα ψάχνει αδιάκοπα σε αντικερί, ανοιχτές αγορές και παζάρια, προκειμένου να γεμίσει το σπίτι της με έπιπλα και μπιχλιμπίδια.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Αθηναϊκές πολυκατοικίες: Η πιο ζωντανή ιστορία της πρωτεύουσας

Βιβλίο / Αθηναϊκές πολυκατοικίες: Η πιο ζωντανή ιστορία της πρωτεύουσας

Μια νέα ερευνητική έκδοση του Ιδρύματος Ωνάση, ευχάριστη και ζωντανή, αφηγείται την ιστορία της πολυκατοικίας αλλά και της πόλης μας με τις μεγάλες και τις μικρότερες αλλαγές της, μέσα από 37 ιστορίες.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ένα σπίτι σε διάλογο με τη δικαιοσύνη και την τέχνη

Design / Ένα διαμέρισμα του ’70 που απορρίπτει οτιδήποτε παλιό

Το σπίτι του Αλέξανδρου Κασσανδρινού είναι γεμάτο τέχνη, χωρίς καμία αντίκα, με έπιπλα περισσότερο βολικά παρά ντιζαϊνάτα και άπειρο φως — τόσο, που το καλοκαίρι στο καθιστικό χρειάζονται γυαλιά ηλίου για να καθίσει κανείς.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Γιώργος και Ρούλης Αλαχούζος

Design / Αδελφοί Αλαχούζοι: Οι πιο διάσημοι Έλληνες «εφετζήδες»

Από την «Ανατομία ενός εγκλήματος» και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 μέχρι τον Harry Potter και την τελευταία ταινία του Κρόνενμπεργκ, εδώ και σαράντα χρόνια ο Γιώργος και ο Ρούλης Αλαχούζος δημιουργούν εντυπωσιακά και τρομακτικά όντα σαν σύγχρονοι αλχημιστές, επιστρατεύοντας τη φαντασία και τη δεξιοτεχνία τους.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
«Περηφανευόμαστε ότι δώσαμε τα φώτα μας στον κόσμο, αλλά δεν κρατήσαμε ούτε ένα λυχναράκι»

Oι Αθηναίοι / «Περηφανευόμαστε ότι δώσαμε τα φώτα μας στον κόσμο, αλλά δεν κρατήσαμε ούτε ένα λυχναράκι»

Η αρχιτέκτονας και υπεύθυνη των Αρχείων Νεοελληνικής Αρχιτεκτονικής του Μουσείου Μπενάκη, Μάρω Καρδαμίτση-Αδάμη, δεν λησμόνησε ποτέ στην πορεία της πως η μορφή ενός κτιρίου πρέπει να έχει χαρακτήρα, ειλικρίνεια και κλίμακα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Sotja

Οι Αθηναίοι / Sotja: «Στο ξεκίνημά μου έλεγαν "αυτό το κοριτσάκι θα μου κάνει το tattoo;"»

Όταν μπήκε στα τατουατζίδικα, ελάχιστες γυναίκες εργάζονταν εκεί. Εξασκήθηκε πάνω σε «πανκιά» και βρήκε το προσωπικό της στυλ στις horror ταινίες των ’60s. Η Αθηναία της εβδομάδας θυμάται την εποχή που τα tattoo προκαλούσαν προβλήματα στη δουλειά και κακεντρεχή σχόλια στον δρόμο - και αυτή η πραγματικότητα δεν έχει ακριβώς τελειώσει.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Το Μπουλούκι, ένα περιοδεύον εργαστήριο για τις παραδοσιακές τεχνικές δόμησης, βάζει το δικό του -σημαντικό- λιθαράκι στη διατήρηση της μνήμης και της ζωής στην ορεινή Ήπειρο

Γειτονιές της Ελλάδας / Δύο νέοι αρχιτέκτονες ανακατασκεύασαν τη στέγη ενός σχολείου στα Τζουμέρκα

Το Μπουλούκι, ένα περιοδεύον εργαστήριο για τις παραδοσιακές τεχνικές δόμησης, βάζει το δικό του -σημαντικό- λιθαράκι στη διατήρηση της μνήμης και της ζωής στην ορεινή Ήπειρο.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ
Hotel Experience: Πώς η πρώτη διοργάνωση για το μέλλον του τουρισμού υπό το πρίσμα της εμπειρίας πέτυχε ρεκόρ επισκεπτών

Design / Hotel Experience: Πώς η πρώτη διοργάνωση για το μέλλον του τουρισμού υπό το πρίσμα της εμπειρίας πέτυχε ρεκόρ επισκεπτών

Η διοργάνωση του Hotel Experience που πραγματοποιήθηκε 5-6 Οκτωβρίου 2024 στο Ωδείο Αθηνών ξεπέρασε κάθε προσδοκία συμμετοχής καθώς πάνω από 4.000 επισκέπτες βίωσαν από κοντά την εμπειρία
THE LIFO TEAM