Οι δίδυμοι πύργοι της Ταϊπέι που έχουν χαρακτηριστεί ως «η Times Square της Ταϊβάν» Facebook Twitter
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και η δόμηση αυτών των πύργων, καθώς το μέγεθός τους αυξάνεται με ανοδική πορεία

Οι δίδυμοι πύργοι της Ταϊπέι που έχουν χαρακτηριστεί ως «η Times Square της Ταϊβάν»

0

Η εταιρία αρχιτεκτονικής MVRDV αποκάλυψε ορισμένα σχέδια από τους δίδυμους πύργους στην Ταϊπέι της Ταϊβάν, οι οποίοι θα είναι κατασκευασμένοι ως μη ευθυγραμμισμένες πολυκατοικίες και εξωτερικά θα είναι «καλυμμένοι» με τεράστιες, διαδραστικές γιγαντοοθόνες. 

Τον σχεδιασμό αυτών των πανύψηλων ουρανοξυστών, εκ των οποίων ο ένας θα φτάνει τα 337 μέτρα και ο δεύτερος τα 280, έχει αναλάβει, πέρα από την MVRDV, και η CHY Architecture Urban Landscape με στόχο φυσικά να δοθεί νέα πνοή στην περιοχή Zhongzheng της πρωτεύουσας. 

Η κατασκευή αυτών των κτιρίων εξωτερικά θα παραπέμπει σε μεγάλα και ακαθόριστα τοποθετημένα οικοδομικά σύνολα, καθένα από τα οποία θα έχει εντυπωσιακές οθόνες, όπου και θα προβάλλονται σημαντικά πολιτιστικά και αθλητικά γεγονότα, αλλά και διαφημίσεις. Γι'αυτό το λόγο, λοιπόν, έχουν - κάπως πρώιμα - χαρακτηριστεί ως «η Times Square της Ταϊβάν»

Η κατασκευή αυτών των κτιρίων εξωτερικά θα παραπέμπει σε μεγάλα και ακαθόριστα τοποθετημένα οικοδομικά σύνολα, καθένα από τα οποία θα έχει εντυπωσιακές οθόνες, όπου και θα προβάλλονται σημαντικά πολιτιστικά και αθλητικά γεγονότα, αλλά και διαφημίσεις.

«Φτάνοντας κανείς αυτήν τη στιγμή στον κεντρικό σταθμό της Ταϊπέι αντικρίζει μια απογοητευτική κατάσταση. Η περιοχή αυτή, δηλαδή, δεν αποκαλύπτει άμεσα όλη τη γοητεία και την ποιότητα ζωής μιας μεγαλούπολης, όπως η Ταϊπέι», αναφέρει ο Winy Maas, συνιδρυτής της MVRDV. 

«Οι δίδυμοι πύργοι της Ταϊπέι θα μετατρέψουν το κέντρο της πόλης, έτσι όπως πραγματικά του αξίζει, δηλαδή σε ένα πολύ ενδιαφέρον μείγμα με διάφορες δραστηριότητες που θα εναρμονίζεται πλήρως με τη γύρω περιοχή».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και η δόμηση αυτών των πύργων, καθώς το μέγεθός τους αυξάνεται με ανοδική πορεία, δηλαδή στο κάτω μέρος οι όροφοι είναι σε πιο «ανθρώπινη κλίμακα», προκειμένου να συνδέονται αρμονικά με τα υπόλοιπα κτίρια, ενώ ανεβαίνοντας οι όγκοι των ορόφων είναι μεγαλύτεροι. Μάλιστα, σε όλους τους κάτω ορόφους των κτιρίων θα υπάρχουν ακόμη καταστήματα λιανικής.

Αντιθέτως, οι πάνω όροφοι, που είναι μεγαλύτεροι σε μέγεθος, θα περιλαμβάνουν γραφεία, κινηματογράφους και δύο ξενοδοχεία. Εκτός αυτού, ο ανατολικός πύργος είναι κατά βάση σχεδιασμένος για τους «νέους ταξιδιώτες», ενώ ο δυτικός απευθύνεται σε μια πιο εκλεκτή κατηγορία ανθρώπων.  

Οι δίδυμοι πύργοι της Ταϊπέι που έχουν χαρακτηριστεί ως «η Times Square της Ταϊβάν» Facebook Twitter
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και η δόμηση αυτών των πύργων

Οι ταράτσες των μοναδικών κτιρίων θα είναι γεμάτες με φυτά προσφέροντας έτσι στους επισκέπτες υπέροχους χώρους για συναντήσεις και χαλάρωση. Η σύνδεση μεταξύ των διάφορων χώρων των κτιρίων θα γίνεται μέσα από κυλιόμενες σκάλες, αλλά και μέσω υπερυψωμένων διαδρόμων.

Σχεδιασμένο για να ενθαρρύνει την «εξερεύνηση» από πλευράς των επισκεπτών, η εταιρία MVRDV έχει επιλέξει να χωρίσει τους διάφορους διαδρόμους με βάση το σκοπό και το τι παρέχουν, όπως για παράδειγμα το φαγητό, η διασκέδαση και ο αθλητισμός. Όλοι αυτοί οι διάδρομοι δίνουν και έναν εναλλακτικό τρόπο πρόσβασης στα καταστήματα και τους υπόλοιπους χώρους του κτιρίου.

Λόγω της κατασκευής των δίδυμων πύργων της Ταϊπέι αναμένεται επίσης να υπάρξει μια αναδιαμόρφωση στις υπάρχουσες πλατείες που βρίσκονται τριγύρω. Παράλληλα, στόχος της εταιρίας, μέσα από την κατασκευή διάφορων δομών, είναι η διοργάνωση events και άλλων δημόσιων δρώμενων. 

«Στόχος μας είναι η αναδιαμόρφωση του κεντρικού σταθμού στην περιοχή της Ταϊπέι και η μετατροπή του σε έναν ξεχωριστό προορισμό για ψώνια, δουλειά ή και τουρισμό», προσθέτουν οι αρχιτέκτονες της MVRDV. 

Οι δίδυμοι πύργοι της Ταϊπέι που έχουν χαρακτηριστεί ως «η Times Square της Ταϊβάν» Facebook Twitter
Οι δίδυμοι πύργοι της Ταϊπέι θα μετατρέψουν το κέντρο της πόλης σε ένα πολύ ενδιαφέρον μείγμα με διάφορες δραστηριότητες που θα εναρμονίζεται πλήρως με τη γύρω περιοχή
Οι δίδυμοι πύργοι της Ταϊπέι που έχουν χαρακτηριστεί ως «η Times Square της Ταϊβάν» Facebook Twitter
Οι δίδυμοι πύργοι της Ταϊπέι που έχουν χαρακτηριστεί ως «η Times Square της Ταϊβάν» Facebook Twitter

Με στοιχεία από το Dezeen 

 

Design
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η μυστική ζωή της Όντρεϊ Χέπμπορν

Design / Τι σχέση είχαν οι γονείς της Όντρεϊ Χέπμπορν με τον ναζισμό;

Η διάσημη ηθοποιός του Χόλιγουντ βίωσε με πολλούς τρόπους τη φρίκη του Β’ Παγκοσμίου πολέμου. Ένα νέο ισπανικό graphic novel αποκαλύπτει το κεφάλαιο της ζωής της που η ίδια επιθυμούσε να παραμείνει κρυφό.
THE LIFO TEAM
milan_design_week

Design / Milan Design Week: Η εβδομάδα-υπερπαραγωγή δείχνει το μέλλον

Τεχνικές και τεχνολογία, ιστορικό design και πειραματισμοί, αρχιτεκτονική και διακόσμηση, υλικότητα και πνευματικοί στοχασμοί: αυτά είναι τα highlights της εβδομάδας design του Μιλάνου, που προτείνει τη σκηνογραφία της ζωής μας.
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ
Τα νέα ελβετικά διαβατήρια έχουν άψογο ντιζάιν

Design / Τα νέα ελβετικά διαβατήρια έχουν άψογο ντιζάιν

Ο σχεδιασμός της RETINAA στα νέα ελβετικά διαβατήρια συνδυάζει το υψηλό επίπεδο ασφαλείας με το graphic design ενώ είναι και μία αναφορά στα γεωγραφικά χαρακτηριστικά της Ελβετίας, δημιουργώντας «κάτι παραπάνω από ένα επίσημο διοικητικό έγγραφο».
LIFO NEWSROOM
Ειρήνη Φρεζάδου: «Είμαστε οι αρχιτέκτονες της ζωής μας»

Ειρήνη Φρεζάδου / Ειρήνη Φρεζάδου: «Ό,τι κλείνει στο κέντρο, ανοίγει στη θέση του ένα μπαρ ή ένα εστιατόριο»

Αγωνίζεται ενάντια «στην απληστία που ξοδεύει τον αρχιτεκτονικό, φυσικό και πολιτιστικό μας πλούτο». Βγήκε μπροστά για το κτίριο «που ντροπιάζει την Ακρόπολη». Και τώρα, το νέο της σχέδιο είναι η αναβίωση του ιστορικού σιδηροδρομικού δικτύου της Πελοποννήσου. 
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ
Kεραμικά Mutina: Εκεί που τα όρια του τι είναι τέχνη και τι ένα απλό αντικείμενο συγχέονται

Design / Mutina: Εκεί που τα όρια του τι είναι τέχνη και τι ένα απλό αντικείμενο συγχέονται

Μια σημαντική έκθεση στο χωριό Φιοράνο της Εμίλια-Ρομάνα, όπου εδώ και είκοσι χρόνια τα κεραμικά Mutina παράγουν αισθητικό πολιτισμό με μια ομάδα σπουδαίων σύγχρονων σχεδιαστών.
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ
Η αρχιτέκτονας Μαρία Δέδα εξηγεί πώς δημιουργείς μια ανθρώπινη γειτονιά σήμερα

Design / Η αρχιτέκτονας Μαρία Δέδα εξηγεί πώς δημιουργείς μια ανθρώπινη γειτονιά σήμερα

Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Δύο πόλεις που προχωρούν προς μία επόμενη μέρα, μέσα από αστικές αναπλάσεις και αναπτύξεις. Δύο πόλεις που αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις της ανοδικής πορείας του τουρισμού, της εκτόξευσης των ενοικίων και της ασύμμετρης ανάπτυξης των επιμέρους περιοχών τους. Σε αυτό το τοπίο, η δημιουργία νέων γειτονιών μοιάζει να είναι η λύση που τοποθετεί ξανά τον πολίτη στο ρόλο του πρωταγωνιστή, σύμφωνα με την Μαρία Δέδα, επικεφαλής των Deda Architects.
ΔΑΝΑΗ ΜΑΚΡΗ