PrintSin: Μια ελληνική online γκαλερί που πουλάει εκτυπώσεις έργων μέχρι και στην Χαβάη Facebook Twitter
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ένα έργο τέχνης μπορεί να μεταμορφώσει έναν χώρο όμως η κ. Θεοφανίδου πιστεύει ότι μπορεί κυρίως να μεταμορφώσει κι εμάς τους ίδιους. Φωτ.: Αlina Lefa

PrintSin: Μια ελληνική online γκαλερί που πουλάει εκτυπώσεις έργων μέχρι και στην Χαβάη

0

Το PrintSin είναι μια online gallery και e-shop με έργα - εκτυπώσεις  Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών και απευθύνεται σε όσους ψάχνουν ποιοτικές και προσιτές προτάσεις για τη διακόσμηση του χώρου τους. Η ιδέα ανήκει στην Εύα Θεοφανίδου, μια νέα και κοσμογυρισμένη γυναίκα – γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη και έχει ζήσει στη Νότια Αφρική, την Αυστραλία και τις ΗΠΑ πριν εγκατασταθεί στην Αθήνα- η οποία σκέφτηκε να δημιουργήσει ψηφιακές εκτυπώσεις μουσειακού τύπου κάνοντας με αυτό τον τρόπο την τέχνη προσιτή σε όλους.

«Τα έργα τυπώνονται σε χαρτιά μουσειακής ποιότητας (100% cotton rag, acid free) με αποτέλεσμα να έχουν μεγάλη πιστότητα στο πρωτότυπο και να μην αλλοιώνονται χρωματικά στο χρόνο. Δεν είναι αφίσες, είναι Fine Art Prints υψηλών προδιαγραφών» λέει η ίδια η οποία πιστεύει ότι παράλληλα προωθεί τη δουλειά νέων αλλά και καταξιωμένων δημιουργών εντός και εκτός της χώρας, με ένα προϊόν που είναι οικονομικά προσιτό στο ευρύ κοινό, ενώ παράλληλα αναζητά μονίμως συνέργειες με τον καλλιτεχνικό ιστό της πόλης.

Τα έργα τυπώνονται σε χαρτιά μουσειακής ποιότητας (100% cotton rag, acid free) με αποτέλεσμα να έχουν μεγάλη πιστότητα στο πρωτότυπο και να μην αλλοιώνονται χρωματικά στο χρόνο. Δεν είναι αφίσες, είναι Fine Art Prints υψηλών προδιαγραφών

Αυτή τη στιγμή στο roaster της υπάρχουν έργα συνολικά 16 καλλιτεχνών. Πέρα από το γεγονός ότι οι περισσότεροι ζουν στην Αθήνα- κάποιοι είναι ξένοι καλλιτέχνες που ζουν στην πόλη μας όπως ο Σουηδός Daniel Egneus και η Γαλλίδα Diane Alexandre και κάποιοι άλλοι είναι απλά ντόπιοι καλλιτέχνες όπως ο Απόστολος Χατζάρας και η Νικομάχη Καρακωστάνογλου, οι περισσότεροι δεν έχουν πολλά κοινά σημεία μεταξύ τους ενώ η επιλογή τους έχει εξελιχθεί με ένα αργό και οργανικό τρόπο.

PrintSin: Μια ελληνική online γκαλερί που πουλάει εκτυπώσεις έργων μέχρι και στην Χαβάη Facebook Twitter
Φωτ.: Nikos Vavdinoudis

«Ο κάθε ένας έχει τη δική του εικαστική γλώσσα και τα έργα τους διαφέρουν μεταξύ τους. Κάτι που θεωρώ σημαντικό είναι ότι οι καλλιτέχνες που συνεργάζονται μαζί μου έχουν οικονομικό όφελος, δηλαδή τα έργα τους να απευθύνονται στο υπάρχον κοινό αλλά και σε αυτό  που προσπαθώ συνεχώς να καλλιεργώ.  Δεν βλέπω τη σχέση μου με τους καλλιτέχνες μόνον εμπορικά και στενοχωριέμαι αν κάποιος δεν έχει απήχηση. Επίσης προσπαθώ να παρέχω στον καταναλωτή μεγάλο εύρος επιλογών ώστε να μπορεί να βρει αυτό που ψάχνει» λέει η ίδια.

Το e-shop της PrintSin λειτουργεί κυρίως με πωλήσεις στο εξωτερικό και αποστολές στην Ευρώπη, ΗΠΑ, την Βραζιλία, την Ινδιά, την Κίνα κ.α. «Εχθές έστειλα ένα έργο στην Χαβάη για πρώτη φορά» λέει με ενθουσιασμό η κ. Θεοφανίδου και συνεχίζει:

«Είμαι μια μικρή επιχείρηση (με τον εαυτό μου συνήθως σε πολλαπλούς  ρόλους) και ό,τι έχει γίνει μέχρι σήμερα εξελίσσεται αργά αλλά σταθερά. Τον τελευταίο καιρό αυξάνονται οι παραγγελίες και στην Ελλάδα ενώ εδώ και δύο χρόνια ξεκίνησαν εγχώριες συνεργασίες με αρχιτέκτονες και διακοσμητές εσωτερικών χώρων».

PrintSin: Μια ελληνική online γκαλερί που πουλάει εκτυπώσεις έργων μέχρι και στην Χαβάη Facebook Twitter
Φωτ.: Nikos Vavdinoudis
PrintSin: Μια ελληνική online γκαλερί που πουλάει εκτυπώσεις έργων μέχρι και στην Χαβάη Facebook Twitter
Φωτ.: Nikos Vavdinoudis

Πέρα από το e-shop που λειτουργεί με τυποποιημένες διαστάσεις prints, το PrintSin αναλαμβάνει και μελέτες μικρών και μεγάλων χώρων, ώστε οι επιλογές και οι διαστάσεις των έργων, καθώς και η επιλογή κορνίζας, να διαμορφωθούν βάσει αναγκών. Επίσης υπάρχουν και περιπτώσεις, όπως έγινε για παράδειγμα στο Ergon House, όπου σχεδιάστηκε εξαρχής μια συλλογή αποκλειστικά για την συγκεκριμένη επιχείρηση.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ένα έργο τέχνης μπορεί να μεταμορφώσει έναν χώρο όμως η κ. Θεοφανίδου πιστεύει ότι μπορεί κυρίως να μεταμορφώσει κι εμάς τους ίδιους. «Ξεκινάμε από την ανάγκη να ομορφύνουμε το περιβάλλον μας αλλά η αξία του να περιβαλλόμαστε από την τέχνη είναι πιο μεγάλη καθώς επηρεάζει τη διάθεσή μας, τη σκέψη μας και την εξέλιξή μας. Προσωπικά νιώθω ότι χωρίς την επαφή με την τέχνη θα μου έλειπαν πολύτιμες εμπειρίες, διανοητικές αλλά και αισθαντικές, εμπειρίες που διαμόρφωσαν τη σκέψη και την αντίληψή μου. Δεν έχει σημασία όμως σε ποιο επίπεδο αντιλαμβάνεται κανείς την τέχνη για να επιδράσει πάνω του.  Οι περισσότεροι  άνθρωποι  λένε απλά  «μου αρέσει» ή «είναι όμορφο» και αυτό είναι αρκετό».

PrintSin: Μια ελληνική online γκαλερί που πουλάει εκτυπώσεις έργων μέχρι και στην Χαβάη Facebook Twitter
Έργο της Δανάης Σαργολόγλου
PrintSin: Μια ελληνική online γκαλερί που πουλάει εκτυπώσεις έργων μέχρι και στην Χαβάη Facebook Twitter
Έργο της Joanna Burtenshaw
Design
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα σπίτι που μας προτρέπει να ζήσουμε στο max/ Ένα σπίτι που φοράει με χιούμορ τον μαξιμαλισμό του

Design / «Ο μινιμαλισμός είναι πλήξη»

Κάποτε η Tina Livanos είχε καθυστερήσει σε έναν γάμο, όπου ήταν παράνυμφος, επειδή είχε βρει μια ιδιαίτερη λάμπα. Μέχρι και σήμερα ψάχνει αδιάκοπα σε αντικερί, ανοιχτές αγορές και παζάρια, προκειμένου να γεμίσει το σπίτι της με έπιπλα και μπιχλιμπίδια.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Αθηναϊκές πολυκατοικίες: Η πιο ζωντανή ιστορία της πρωτεύουσας

Βιβλίο / Αθηναϊκές πολυκατοικίες: Η πιο ζωντανή ιστορία της πρωτεύουσας

Μια νέα ερευνητική έκδοση του Ιδρύματος Ωνάση, ευχάριστη και ζωντανή, αφηγείται την ιστορία της πολυκατοικίας αλλά και της πόλης μας με τις μεγάλες και τις μικρότερες αλλαγές της, μέσα από 37 ιστορίες.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ένα σπίτι σε διάλογο με τη δικαιοσύνη και την τέχνη

Design / Ένα διαμέρισμα του ’70 που απορρίπτει οτιδήποτε παλιό

Το σπίτι του Αλέξανδρου Κασσανδρινού είναι γεμάτο τέχνη, χωρίς καμία αντίκα, με έπιπλα περισσότερο βολικά παρά ντιζαϊνάτα και άπειρο φως — τόσο, που το καλοκαίρι στο καθιστικό χρειάζονται γυαλιά ηλίου για να καθίσει κανείς.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Γιώργος και Ρούλης Αλαχούζος

Design / Αδελφοί Αλαχούζοι: Οι πιο διάσημοι Έλληνες «εφετζήδες»

Από την «Ανατομία ενός εγκλήματος» και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 μέχρι τον Harry Potter και την τελευταία ταινία του Κρόνενμπεργκ, εδώ και σαράντα χρόνια ο Γιώργος και ο Ρούλης Αλαχούζος δημιουργούν εντυπωσιακά και τρομακτικά όντα σαν σύγχρονοι αλχημιστές, επιστρατεύοντας τη φαντασία και τη δεξιοτεχνία τους.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
«Περηφανευόμαστε ότι δώσαμε τα φώτα μας στον κόσμο, αλλά δεν κρατήσαμε ούτε ένα λυχναράκι»

Oι Αθηναίοι / «Περηφανευόμαστε ότι δώσαμε τα φώτα μας στον κόσμο, αλλά δεν κρατήσαμε ούτε ένα λυχναράκι»

Η αρχιτέκτονας και υπεύθυνη των Αρχείων Νεοελληνικής Αρχιτεκτονικής του Μουσείου Μπενάκη, Μάρω Καρδαμίτση-Αδάμη, δεν λησμόνησε ποτέ στην πορεία της πως η μορφή ενός κτιρίου πρέπει να έχει χαρακτήρα, ειλικρίνεια και κλίμακα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Sotja

Οι Αθηναίοι / Sotja: «Στο ξεκίνημά μου έλεγαν "αυτό το κοριτσάκι θα μου κάνει το tattoo;"»

Όταν μπήκε στα τατουατζίδικα, ελάχιστες γυναίκες εργάζονταν εκεί. Εξασκήθηκε πάνω σε «πανκιά» και βρήκε το προσωπικό της στυλ στις horror ταινίες των ’60s. Η Αθηναία της εβδομάδας θυμάται την εποχή που τα tattoo προκαλούσαν προβλήματα στη δουλειά και κακεντρεχή σχόλια στον δρόμο - και αυτή η πραγματικότητα δεν έχει ακριβώς τελειώσει.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Το Μπουλούκι, ένα περιοδεύον εργαστήριο για τις παραδοσιακές τεχνικές δόμησης, βάζει το δικό του -σημαντικό- λιθαράκι στη διατήρηση της μνήμης και της ζωής στην ορεινή Ήπειρο

Γειτονιές της Ελλάδας / Δύο νέοι αρχιτέκτονες ανακατασκεύασαν τη στέγη ενός σχολείου στα Τζουμέρκα

Το Μπουλούκι, ένα περιοδεύον εργαστήριο για τις παραδοσιακές τεχνικές δόμησης, βάζει το δικό του -σημαντικό- λιθαράκι στη διατήρηση της μνήμης και της ζωής στην ορεινή Ήπειρο.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ
Hotel Experience: Πώς η πρώτη διοργάνωση για το μέλλον του τουρισμού υπό το πρίσμα της εμπειρίας πέτυχε ρεκόρ επισκεπτών

Design / Hotel Experience: Πώς η πρώτη διοργάνωση για το μέλλον του τουρισμού υπό το πρίσμα της εμπειρίας πέτυχε ρεκόρ επισκεπτών

Η διοργάνωση του Hotel Experience που πραγματοποιήθηκε 5-6 Οκτωβρίου 2024 στο Ωδείο Αθηνών ξεπέρασε κάθε προσδοκία συμμετοχής καθώς πάνω από 4.000 επισκέπτες βίωσαν από κοντά την εμπειρία
THE LIFO TEAM