ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΡΑ

Πρωτότυπα παγκάκια στους δρόμους του Λονδίνου Facebook Twitter

Πρωτότυπα παγκάκια στους δρόμους του Λονδίνου

0

Αυτά τα έπιπλα δρόμου που ζωντάνεψαν την περιοχή Cheapside του Λονδίνου δημιουργήθηκαν για τον ετήσιο διαγωνισμό City Benches του Φεστιβάλ Αρχιτεκτονικής του Λονδίνου (LFA), ο οποίος στοχεύει στην ανάδειξη νέων ταλέντων στο ντιζάιν.

«Ο διαγωνισμός City Benches είναι ένα φανταστικό πρόγραμμα που δίνει την ευκαιρία σε νέα ταλέντα να αναδειχθούν δημιουργώντας με έμπνευση το τοπίο της πόλης του Λονδίνου» δήλωσε η Tamsie Thomson, διευθύντρια του LFA.

«Φέτος η δημιουργία δημόσιων καθισμάτων στα πλαίσια των περιορισμών του Covid-19 ήταν μια επιπλέον πρόκληση και αυτό που οι φετινές συμμετοχές κατάφεραν ήταν να δημιουργήσουν καθίσματα που μπορούν να σου φτιάξουν τη διάθεση επιτρέποντας παράλληλα την απαραίτητη κοινωνική απόσταση».

Το LFA είναι το μεγαλύτερο ετήσιο φεστιβάλ αρχιτεκτονικής στον κόσμο. Πραγματοποιείται συνήθως καθ 'όλη τη διάρκεια του Ιουνίου, ωστόσο, φέτος αναγκάστηκε να διεξαχθεί σε ψηφιακή μορφή λόγω της πανδημίας.

Το Pineapple for London είναι ένας πολύπλευρος πάγκος που λειτουργεί και ως γλάστρα, σχεδιασμένος από τον Archie Cantwell, τον Cameron Clarke και τον Hugh Diamond. Κατασκευάστηκε από τους τρεις σχεδιαστές οι οποίοι συνδύασαν τεράστια κομμάτια από χρωματισμένο σκυρόδεμα. Ο σχεδιασμός του αποτελεί αναφορά στα αρχικά σχέδια του αρχιτέκτονα Christopher Wren που ήθελε να στεφθεί ο γειτονικός καθεδρικός ναός του Αγίου Παύλου με μια κατασκευή σε σχήμα ανανά, ύψους 18 μέτρων.

Πρωτότυπα παγκάκια στους δρόμους του Λονδίνου Facebook Twitter
Το παγκάκι A Pineapple for London.

Μέσα στο Cheapside Sunken Garden, ο Bartlett Oli Colman έχει τοποθετήσει δύο θέσεις που έχουν τη μορφή πολύχρωμων ματιών που βλέπουν στον ουρανό. Με την επωνυμία Look Up, έχει σχεδιαστεί για να παρέχει «χώρο για κάποιον να καθίσει και να συλλογιστεί τόσο τον κόσμο γύρω του όσο και τα θαύματα του ορίζοντα της πόλης».

Πρωτότυπα παγκάκια στους δρόμους του Λονδίνου Facebook Twitter
Tα καθίσματα Look Up.

Ο πάγκος Chim Chim αποτίει φόρο τιμής στα σπίτια της βικτοριανής εποχής του Λονδίνου, με μια πλάτη από τέσσερις παραδοσιακές καμινάδες. Η βάση του, η οποία είναι κατασκευασμένη από τούβλα, ενοποιείται με τις καμινάδες σε ένα λαμπερό κόκκινο φινίρισμα που το στούντιο αρχιτεκτονικής Profferlo επέλεξε ώστε να ξεχωρίζει από το περιβάλλον.

Πρωτότυπα παγκάκια στους δρόμους του Λονδίνου Facebook Twitter
Το κόκκινο παγκάκι Chim Chim από τους Profferlo.

Εκεί κοντά βρίσκεται και η κατασκευή με όνομα The Two-Seater Rule, ο οποίος μοιάζει με δύο καρέκλες σαν θρόνους που συνδέονται με έναν πάγκο μήκους δύο μέτρων. Δημιουργήθηκε από τον Iain Jamieson μαζί με τον Dave Drury για να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να συμμετάσχουν σε συζητήσεις πρόσωπο με πρόσωπο, διατηρώντας παράλληλα μια ασφαλή απόσταση μεταξύ τους, τηρώντας τις οδηγίες ασφαλείας της βρετανικής κυβέρνησης για τον Covid-19.

Πρωτότυπα παγκάκια στους δρόμους του Λονδίνου Facebook Twitter
Το Two-Seater Rule έχει δημιουργηθεί με γνώμονα την κοινωνική απόσταση.

Το τελευταίο παγκάκι δημιουργήθηκε από το Studio Mxmxm από χαλύβδινες πλάκες που καθεμία αντιπροσωπεύει έναν άξονα στο σύστημα γεωγραφικών συντεταγμένων. Ονομάζεται 51 ° 30'48.6 "N 0 ° 05'17.9" W από τις συντεταγμένες μπροστά από το Royal Exchange όπου τοποθετήθηκε και έχουν χαραχθεί στην κορυφή του.

Πρωτότυπα παγκάκια στους δρόμους του Λονδίνου Facebook Twitter
Το παγκάκι 51°30'48.6" N 0°05'17.9"W που έχει τοποθετηθεί στο Royal Exchange

Το LFA είναι το μεγαλύτερο ετήσιο φεστιβάλ αρχιτεκτονικής στον κόσμο. Πραγματοποιείται συνήθως καθ 'όλη τη διάρκεια του Ιουνίου, ωστόσο, φέτος αναγκάστηκε να διεξαχθεί σε ψηφιακή μορφή λόγω της πανδημίας.

Με πληροφορίες από το Dezeen.

Design
0

ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα σπίτι που μας προτρέπει να ζήσουμε στο max/ Ένα σπίτι που φοράει με χιούμορ τον μαξιμαλισμό του

Design / «Ο μινιμαλισμός είναι πλήξη»

Κάποτε η Tina Livanos είχε καθυστερήσει σε έναν γάμο, όπου ήταν παράνυμφος, επειδή είχε βρει μια ιδιαίτερη λάμπα. Μέχρι και σήμερα ψάχνει αδιάκοπα σε αντικερί, ανοιχτές αγορές και παζάρια, προκειμένου να γεμίσει το σπίτι της με έπιπλα και μπιχλιμπίδια.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Αθηναϊκές πολυκατοικίες: Η πιο ζωντανή ιστορία της πρωτεύουσας

Βιβλίο / Αθηναϊκές πολυκατοικίες: Η πιο ζωντανή ιστορία της πρωτεύουσας

Μια νέα ερευνητική έκδοση του Ιδρύματος Ωνάση, ευχάριστη και ζωντανή, αφηγείται την ιστορία της πολυκατοικίας αλλά και της πόλης μας με τις μεγάλες και τις μικρότερες αλλαγές της, μέσα από 37 ιστορίες.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ένα σπίτι σε διάλογο με τη δικαιοσύνη και την τέχνη

Design / Ένα διαμέρισμα του ’70 που απορρίπτει οτιδήποτε παλιό

Το σπίτι του Αλέξανδρου Κασσανδρινού είναι γεμάτο τέχνη, χωρίς καμία αντίκα, με έπιπλα περισσότερο βολικά παρά ντιζαϊνάτα και άπειρο φως — τόσο, που το καλοκαίρι στο καθιστικό χρειάζονται γυαλιά ηλίου για να καθίσει κανείς.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Γιώργος και Ρούλης Αλαχούζος

Design / Αδελφοί Αλαχούζοι: Οι πιο διάσημοι Έλληνες «εφετζήδες»

Από την «Ανατομία ενός εγκλήματος» και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 μέχρι τον Harry Potter και την τελευταία ταινία του Κρόνενμπεργκ, εδώ και σαράντα χρόνια ο Γιώργος και ο Ρούλης Αλαχούζος δημιουργούν εντυπωσιακά και τρομακτικά όντα σαν σύγχρονοι αλχημιστές, επιστρατεύοντας τη φαντασία και τη δεξιοτεχνία τους.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
«Περηφανευόμαστε ότι δώσαμε τα φώτα μας στον κόσμο, αλλά δεν κρατήσαμε ούτε ένα λυχναράκι»

Oι Αθηναίοι / «Περηφανευόμαστε ότι δώσαμε τα φώτα μας στον κόσμο, αλλά δεν κρατήσαμε ούτε ένα λυχναράκι»

Η αρχιτέκτονας και υπεύθυνη των Αρχείων Νεοελληνικής Αρχιτεκτονικής του Μουσείου Μπενάκη, Μάρω Καρδαμίτση-Αδάμη, δεν λησμόνησε ποτέ στην πορεία της πως η μορφή ενός κτιρίου πρέπει να έχει χαρακτήρα, ειλικρίνεια και κλίμακα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Sotja

Οι Αθηναίοι / Sotja: «Στο ξεκίνημά μου έλεγαν "αυτό το κοριτσάκι θα μου κάνει το tattoo;"»

Όταν μπήκε στα τατουατζίδικα, ελάχιστες γυναίκες εργάζονταν εκεί. Εξασκήθηκε πάνω σε «πανκιά» και βρήκε το προσωπικό της στυλ στις horror ταινίες των ’60s. Η Αθηναία της εβδομάδας θυμάται την εποχή που τα tattoo προκαλούσαν προβλήματα στη δουλειά και κακεντρεχή σχόλια στον δρόμο - και αυτή η πραγματικότητα δεν έχει ακριβώς τελειώσει.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Το Μπουλούκι, ένα περιοδεύον εργαστήριο για τις παραδοσιακές τεχνικές δόμησης, βάζει το δικό του -σημαντικό- λιθαράκι στη διατήρηση της μνήμης και της ζωής στην ορεινή Ήπειρο

Γειτονιές της Ελλάδας / Δύο νέοι αρχιτέκτονες ανακατασκεύασαν τη στέγη ενός σχολείου στα Τζουμέρκα

Το Μπουλούκι, ένα περιοδεύον εργαστήριο για τις παραδοσιακές τεχνικές δόμησης, βάζει το δικό του -σημαντικό- λιθαράκι στη διατήρηση της μνήμης και της ζωής στην ορεινή Ήπειρο.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ
Hotel Experience: Πώς η πρώτη διοργάνωση για το μέλλον του τουρισμού υπό το πρίσμα της εμπειρίας πέτυχε ρεκόρ επισκεπτών

Design / Hotel Experience: Πώς η πρώτη διοργάνωση για το μέλλον του τουρισμού υπό το πρίσμα της εμπειρίας πέτυχε ρεκόρ επισκεπτών

Η διοργάνωση του Hotel Experience που πραγματοποιήθηκε 5-6 Οκτωβρίου 2024 στο Ωδείο Αθηνών ξεπέρασε κάθε προσδοκία συμμετοχής καθώς πάνω από 4.000 επισκέπτες βίωσαν από κοντά την εμπειρία
THE LIFO TEAM