Τέχνη του κ*λου: Θα αγόραζες έναν πίνακα που έφτιαξε η Lizzo με τα οπίσθιά της;

Θα αγόραζες έναν πίνακα που έφτιαξε η Lizzo με τον πισινό της; Facebook Twitter
Τα κομμάτια της είναι μικρά μανιφέστα για το body positivity και βάζει όλους τους haters στη θέση τους. Φωτο: Kevin Winter/Getty Images
0

Όνομα: Lizzy Picasso

Ηλικία: 33 ετών

Εμφάνιση: Σέξι

Καλέ τι τίτλος είναι αυτός; Δεν ντρέπεσαι; Πάλι click baiting κάνεις; Και Lizzy Picasso; Μαζέψου, wtf! Γιατί να ντραπώ; Αφού ισχύει. Η Lizzo ζωγράφισε ζωντανά έναν πίνακα με τα οπίσθιά της για τη φετινή Art Basel που γίνεται αυτήν τη στιγμή στο Μαιάμι. Μάλιστα, ανέβασε ένα βιντεάκι στο TikTok, όπου αποκαλεί τον εαυτό της Lizzy Picasso. Πώς να το γράψω δηλαδή; Αν έχεις καμιά καλύτερη ιδέα, να μου την πεις.

Τι εννοείς ζωντανά; Δεν καταλαβαίνω. Εννοώ live. Το ζωγράφισε ζωντανά σε αληθινό χρόνο και μπορούσες να το αγοράσεις μέσα από το streaming που έκανε εδώ. Με 9 ευρώ μπορείς να δεις ολόκληρο το περφόμανς που διαρκεί 70 λεπτά, όπου ερμηνεύει και νέα μουσική. Εδώ που τα λέμε όμως, όλα τα λεφτά είναι το βιντεάκι που ανέβασε στο TikTok και τη δείχνει να ζωγραφίζει και κανονικά και αλλιώς.

Σήμερα έχει έναν από τους πιο διάσημους πισινούς στη showbiz, κι ας ακούγεται κάπως αυτό. «Αισθανόμουν ότι οι πιθανότητες ήταν εναντίον μου, αλλά, μωρό μου, αυτός ο μαύρος πισινός έχει πάει σε διάφορα μέρη. Ο κώλος μου έχει γίνει το επίκεντρο συζητήσεων, έχει βγει σε περιοδικά, η Rihanna υποκλίθηκε μπροστά του. Και κάποτε τον θεωρούσα το λιγότερο αγαπημένο μέρος του σώματος μου» είπε.

Απλά σκας στα γέλια, και δεν θα μπορούσε να τα πει και καλύτερα από τη λεζάντα, όπου έγραψε: «Νομίζω ότι χρειάζεται να κάνω περισσότερη κωλοτέχνη. Ποιος θέλει μια bootyfly (οπισθόμυγα);».

@lizzo

I THINK I NEED TO MAKE MORE ASS ART🤔 WHO WANTS A BOOTYFLY?🍑🦋 WATCH ME PERFORM IN MIAMI LIVE - TIX HERE: http://lizzo.live-now.com

♬ original sound - lizzo

Στην Art Basel όμως; Γιατί; Πάλι δεν καταλαβαίνω… Έλα τώρα, η Lizzo σε πείραξε επειδή είναι ράπερ και συμμετέχει σε ένα από τα μεγαλύτερα art fairs. Λες και είναι το μόνο κουλό που έχει συμβεί εκεί πέρα. Σου θυμίζω ότι κάποτε μια καλλιτέχνις είχε γδυθεί για να κάνει παρέα σε ένα γουρούνι. Μια άλλη φορά, ο Usher φόρτιζε το κινητό του στoν κόλπο μιας εικαστικού ενώ σε μια άλλη αίθουσα ταυτόχρονα κάποιος έκλεψε έναν πίνακα του Πικάσο χωρίς να τον πάρει κανείς χαμπάρι. Ή το 2019, όταν ένα από τα εκθέματα ήταν μια τσάντα που έξυνες και μύριζες ή τα sneakers που σχεδίασε ο συγχωρεμένος Virgil Abloh και κόστιζαν 182.000 δολάρια.

Εντάξει, απ' ό,τι διαπιστώνω την τραβάει την υπερβολή ο οργανισμός τους… Εσύ τι λες; Εκτός κι αν θεωρείς νορμάλ όταν το 2015 μια γυναίκα μαχαίρωσε στα αλήθεια μια άλλη γυναίκα και οι επισκέπτες νόμισαν ότι ήταν ακόμη μια περφόμανς ή όταν τους έπεσε ένα γλυπτό που ζύγιζε 9 περίπου κιλά από ψηλά στο πεζοδρόμιο. Πάλι καλά που δεν έχει σκοτωθεί κανείς ακόμη.

Πάντως, θυμάμαι τη Lizzo τελευταία στα social media που είχε βγει και έκλαιγε για το σώμα της. Δεν έκλαιγε για το σώμα της.

Για τι πράγμα έκλαιγε δηλαδή; Για το bullying που τρώει κάθε φορά για την εμφάνισή της και το βάρος της, αλλά δεν μασάει.

Δεν μασάει πώς; Κατ' αρχάς άκουσε τα κομμάτια της, που είναι μικρά μανιφέστα για το body positivity και βάζει όλους τους haters στη θέση τους. Επιπλέον, φέτος τον Αύγουστο έκανε μια παρουσίαση στο Ted Talk για την ιστορία του twerking και πώς τη βοήθησε να αποκτήσει αυτοπεποίθηση. Στη δεκαετία του ’90, όπου μεγάλωνε, τα παραπανίσια κιλά ήταν κατάρα για τις γυναίκες. Όταν μετακόμισε στο Χιούστον και άρχισε να έχει μεγαλύτερη επαφή με την κουλτούρα της Δυτικής Αφρικής, το twerking και τις θρησκευτικές του προεκτάσεις, αισθάνθηκε περήφανη για το σώμα της και την καταγωγή της. Σήμερα έχει έναν από τους πιο διάσημους πισινούς στη showbiz, κι ας ακούγεται κάπως αυτό. «Αισθανόμουν ότι οι πιθανότητες ήταν εναντίον μου, αλλά, μωρό μου, αυτός ο μαύρος πισινός έχει πάει σε διάφορα μέρη. Ο κώλος μου έχει γίνει το επίκεντρο συζητήσεων, έχει βγει σε περιοδικά, η Rihanna υποκλίθηκε μπροστά του. Και κάποτε τον θεωρούσα το λιγότερο αγαπημένο μέρος του σώματος μου» είπε.

Υποθέτω ότι δεν θα πουλήσει τον πίνακα και τόσο φτηνά… Μεταξύ μας, και πολύ καλά θα κάνει…

Τι να πεις: Κωλοτέχνη

Τι να μην πεις: Κωλότεχνη

Εικαστικά
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το εξαίσιο ελληνικό φως του Περικλή Βυζάντιου / Περικλής Βυζάντιος: από το Παρίσι της Μπελ Επόκ στο φως της Ύδρας 

Εικαστικά / Το εξαίσιο ελληνικό φως του Περικλή Βυζάντιου

Μια ανασκόπηση της ζωής και του έργου του ζωγράφου, που ήταν γνωστός για τα ελληνικά τοπία και την Ύδρα, με αφορμή την αναδρομική έκθεση του Περικλή και του Ντίκου Βυζάντιου στο Ίδρυμα Θεοχαράκη.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
 Μαρία Ελένα Βιέρα ντα Σίλβα: Η Συλλογή Guggenheim επανασυστήνει στο κοινό μια σημαντική ζωγράφο

Εικαστικά / Μαρία Ελένα Βιέρα ντα Σίλβα: Η Συλλογή Guggenheim επανασυστήνει στο κοινό μια σημαντική ζωγράφο

Με αφορμή την αναδρομική έκθεση στη Συλλογή Peggy Guggenheim στη Βενετία, έφτασε η στιγμή να ανακαλύψουμε τη ζωγράφο που θεωρείται εθνικός θησαυρός για την Πορτογαλία.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ματίς και Μαργκερίτ: Βλέποντας τον ζωγράφο μέσα από τα μάτια της κόρης του

Εικαστικά / Ματίς και Μαργκερίτ: Βλέποντας τον ζωγράφο μέσα από τα μάτια της κόρης του

Μια νέα έκθεση στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης στο Παρίσι με πορτρέτα της κόρης του Ανρί Ματίς, Μαργκερίτ, προσφέρει μια νέα οπτική στο έργο του μεγάλου Γάλλου καλλιτέχνη.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Μια άνοιξη γεμάτη τέχνη: 15 σημαντικές εκθέσεις που ξεκινούν τον Απρίλιο

Εικαστικά / Μια άνοιξη γεμάτη τέχνη: 15 σημαντικές εκθέσεις που ξεκινούν τον Απρίλιο

Αφρικανική τέχνη, κριτική στην αποικιοκρατία, έργα για τα δικαιώματα των ζώων και εμπνευσμένα από διαστημικά ταξίδια, νέοι καλλιτέχνες και αναδρομικές εκθέσεις σε μουσεία και γκαλερί της Αθήνας.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Τέσσερις σημαντικοί διεθνείς καλλιτέχνες αποτελούν τον προπομπό της μεγάλης έκθεσης που έρχεται τον Μάιο στο ΕΜΣΤ

Εικαστικά / ΕΜΣΤ: Τέσσερις διεθνείς καλλιτέχνες και μία θεματική έκθεση για τα ζώα που δεν έχει ξαναγίνει ποτέ

Δύο ατομικές εκθέσεις και δύο μεγάλης κλίμακας in situ εγκαταστάσεις φωτίζουν τη σχέση μας με τα ζώα και τις οικολογικές συνέπειες της αποικιοκρατίας ενώ αποτελούν προπομπό μιας μεγάλης έκθεσης που έρχεται τον Μάιο στο ΕΜΣΤ.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
«Μιλώντας για τα ζώα σε υποταγή μιλώ για όλα τα υποταγμένα σώματα»

Εικαστικά / «Μιλώντας για τα ζώα σε υποταγή μιλώ για όλα τα υποταγμένα σώματα»

Στην υποβλητική της έκθεση στο ΕΜΣΤ, η εικαστικός Τζάνις Ράφα αναδημιουργεί ένα φανταστικό περιβάλλον άδειων στάβλων για να μιλήσει για τη σχέση του ανθρώπινου και του ζωικού κόσμου, ενώ μας προκαλεί να σκεφτούμε τις έννοιες της φροντίδας και της αγάπης, αλλά και την ανάγκη μας για κυριαρχία.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Λάκης Παπαστάθης: Ένας ανήσυχος καλλιτέχνης, ένας υπέροχος άνθρωπος

Εικαστικά / Λάκης Παπαστάθης: Ένας ανήσυχος καλλιτέχνης, ένας υπέροχος άνθρωπος

Το Μουσείο Μπενάκη τιμά με μια σημαντική έκθεση τη μνήμη του σκηνοθέτη, διανοούμενου, ιστοριοδίφη και ερευνητή του λαϊκού μας πολιτισμού, συνδημιουργού του θρυλικού «Παρασκηνίου». Ο επιμελητής της έκθεσης, Γιώργος Σκεύας, μας μιλά γι’ αυτήν.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Η μεγάλη έκθεση του Steve McQueen για τα κινήματα που διαμόρφωσαν τη Μεγάλη Βρετανία

Εικαστικά / Η Μεγάλη Βρετανία που αντιστάθηκε υπάρχει ακόμα στις φωτογραφίες αυτής της έκθεσης

Από τις σουφραζέτες των αρχών του 20ού αιώνα μέχρι τις διαμαρτυρίες για τον πόλεμο στο Ιράκ, η έκθεση σε επιμέλεια του Steve McQueen συγκεντρώνει τις πιο δυνατές εικόνες μιας χώρας που βγήκε πολύ συχνά και πολύ δυνατά στους δρόμους.  
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Πώς η τεχνολογία αποκαθιστά το σημαντικότερο έργο της κλασικής ζωγραφικής 23 αιώνες μετά;

Αρχαιολογία & Ιστορία / Πώς η τεχνολογία αποκαθιστά το σημαντικότερο έργο της κλασικής ζωγραφικής 23 αιώνες μετά;

Η αρχαιομετρία, η τεχνητή νοημοσύνη και η καλλιτεχνική δημιουργία συνεργάστηκαν σε μια καινοτόμο μελέτη αποκατάστασης της τοιχογραφίας με το κυνήγι από τον τάφο του Φιλίππου στις Αιγές, ανοίγοντας νέους ορίζοντες στην αναβίωση της αρχαίας τέχνης.
M. HULOT
MARTIN GAYFORD: «Καμιά φορά οι κριτικοί κάνουμε εντελώς λάθος» Ή MARTIN GAYFORD: «Καμιά φορά οι κριτικοί κάνουμε λάθος»

Εικαστικά / Martin Gayford: «Καμιά φορά οι κριτικοί κάνουμε εντελώς λάθος»

Ένας από τους πιο επιδραστικούς κριτικούς τέχνης της Βρετανίας μιλά στη LiFO για τις τάσεις που διαμορφώνουν τη σύγχρονη τέχνη, τις φιλικές του σχέσεις με θρυλικούς καλλιτέχνες όπως ο Freud και ο Hockney, αλλά και για το αν η κριτική μπορεί όντως να επηρεάσει τα πράγματα.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Η πρώτη μεγάλη έκθεση της οραματίστριας καλλιτέχνιδας Ithell Colquhoun

Εικαστικά / Τα σουρεαλιστικά αριστουργήματα της Ithell Colquhoun σε μια μεγάλη έκθεση

Το πολύχρωμο και αποκρυφιστικό σύμπαν της ξετυλίγεται στην πρώτη μεγάλη έκθεση για την οραματίστρια καλλιτέχνιδα, που εξερευνά τη θέση των γυναικών και τη σημασία του φύλου.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ο Βαγγέλης Μπαλής δημιουργεί κεραμικούς σάτυρους που του μοιάζουν

Εικαστικά / Ο Βαγγέλης Μπαλής δημιουργεί κεραμικούς σάτυρους που του μοιάζουν

Ένας νέος καλλιτέχνης δημιουργεί μοναδικά αντικείμενα ανάλογα με τη διάθεσή του, ονειρεύεται έναν χώρο όπου θα δημιουργεί απερίσπαστος και δεν τον νοιάζει καθόλου να βιοποριστεί από την τέχνη.
ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
Μια νέα έκθεση με χαρακτικά της ώριμης περιόδου της Βάσως Κατράκη

Εικαστικά / Βάσω Κατράκη: Η τέχνη της συγκινεί ακόμα

Έργα της σημαντικής Ελληνίδας χαράκτριας που παραπέμπουν στη βία της δικτατορίας, αλλά και άφυλες μορφές της όψιμης περιόδου της με αναφορά στην ελληνική αρχαιότητα, που υπερβαίνουν το ατομικό και γίνονται μέρος της συλλογικής μνήμης.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Τι απέγινε η πρωτοπορία στην τέχνη;

Εικαστικά / Τι απέγινε η πρωτοπορία στην τέχνη;

Ο κόσμος της σύγχρονης τέχνης έχει καταντήσει να μοιάζει με τσίρκο. Αλλά ο πραγματικός κακός της ιστορίας δεν είναι οι καλλιτέχνες, αλλά η σύγχρονη αγορά της τέχνης, η αξία της οποίας ξεπερνά πλέον τα 60 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως
THE LIFO TEAM
Ο Άνσελμ Κίφερ αποτίνει φόρο τιμής στον Βαν Γκογκ

Εικαστικά / Ο Άνσελμ Κίφερ αποτίνει φόρο τιμής στον Βαν Γκογκ

Μια νέα έκθεση στο Άμστερνταμ με πρόσφατα έργα του Κίφερ αναδεικνύει τη σύνδεσή του με τον Βαν Γκογκ και προκαλεί ήδη πολλές συζητήσεις. Ο σπουδαίος Γερμανός καλλιτέχνης εμπνέεται σταθερά, εδώ και 60 χρόνια, από τον Ολλανδό ζωγράφο. 
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ