Η περίεργη λατρεία των ροκ σταρ για τον μοντελισμό

Η περίεργη λατρεία των ροκ σταρ με τον μοντελισμό Facebook Twitter
Ο Rod Stewart έχει μια ρεαλιστική μικρογραφία μιας βιομηχανικής αμερικάνικης πόλης της δεκαετίας του ’40. 
0

Όνομα: Pete Waterman 

Ηλικία: 75 ετών

Εμφάνιση: Ένας ασπρομάλλης κύριος με γυαλιά

Μισό λεπτό, κάτι μου θυμίζει το όνομα! Είναι ο Waterman που νομίζω; Ναι, ο γνωστός από την «αγία τριάδα» των Stock - Aitken - Waterman που έγραφε τα σιχαμένα ποπ χιτ των Kylie Minogue και Jason Donovan τη δεκαετία του '80. Και του Rick Astley! Είναι, επίσης, ένας από τους κορυφαίους μοντελιστές σιδηροδρόμων στη Βρετανία. Είναι τόσο κολλημένος, που κάθε βράδυ τον πετυχαίνεις να φτιάχνει μικροσκοπικά δεντράκια. 

Δεν είναι ροκ σταρ όμως; Αυτός όχι! Είναι ποπ παραγωγός, αλλά οι Rod Stewart και Neil Young είναι επίσης μανιώδεις μοντελιστές. Ο Rod Stewart έχει μια ρεαλιστική μικρογραφία μιας βιομηχανικής αμερικανικής πόλης της δεκαετίας του ’40. Πιάνει περίπου 139 τετραγωνικά μέτρα στην έπαυλή του στο Beverly Hills και είναι φτιαγμένη με πολλή αγάπη. 

Στο παρελθόν φημολογούνταν ότι ο Frank Sinatra είχε μινιατούρες και ρεπλίκες τρένων αξίας ενός εκατομμυρίου δολαρίων σε ένα δωμάτιο που αποκαλούσε «All Aboard».

Pete Waterman Facebook Twitter
Ο Pete Waterman είναι τόσο κολλημένος, που κάθε βράδυ τον πετυχαίνεις να φτιάχνει μικροσκοπικά δεντράκια. 

Αυτό ακούγεται μεγαλύτερο από ένα σπίτι; Βασικά είναι μεγαλύτερο από τα περισσότερα σπίτια – και από το δικό μου και το δικό σου ενωμένα. Του πήρε είκοσι τρία χρόνια και κάμποσα λεφτά για να το στήσει.

Βρε τον Rod, και δεν του φαινότανε… Γιατί, του Neil Young του φαίνεται; Έχει έναν τεράστιο αχυρώνα 230 τετραγωνικών μέτρων όπου φυλάει έναν σιδηρόδρομο με τρένα, τούνελ και κτίρια. Ο Elton John έχει κάτι ανάλογο στην αυλή του και η λίστα από διάσημους ολοένα και μεγαλώνει. Στο παρελθόν φημολογούνταν ότι ο Frank Sinatra είχε μινιατούρες και ρεπλίκες τρένων αξίας ενός εκατομμυρίου δολαρίων σε ένα δωμάτιο που αποκαλούσε «All Aboard» (άμεση επιβίβαση), ενώ αυτό είναι το κρυφό πάθος και των Roger Daltrey, Bruce Springsteen, Eric Clapton, Phil Collins και Ringo Starr. Ο Waterman δηλώνει περήφανος που πολλές γυναίκες αρχίζουν τελευταία να καταπιάνονται με το αντικείμενο και που ο μοντελισμός έχει γίνει και λίγο queer, με αρκετούς LGBT και transgender μοντελιστές όπως ο Eddie Izzard να κάνουν την εμφάνισή τους, κάτι που δεν υπήρχε πριν από είκοσι χρόνια. Πάντως, ένα είναι σίγουρο, δεν θα ξαναδείς τα τραγούδια με τρένα με το ίδιο μάτι.

Η περίεργη λατρεία των ροκ σταρ με τον μοντελισμό Facebook Twitter
Ο μοντελισμός έχει γίνει και λίγο queer, με αρκετούς LGBT και transgender μοντελιστές, όπως ο Eddie Izzard, να κάνουν την εμφάνισή τους.

Μα πάμε καλά; Τόσα λεφτά έχουν και ασχολούνται με παιχνίδια; Καλά, δεν είναι ακριβώς παιχνίδια, αν και είναι ένα κόλλημα που ξεκινά από την παιδική ηλικία. Μάλιστα, είναι ένα πανάκριβο χόμπι – όχι ότι έχουν οικονομικό πρόβλημα οι συγκεκριμένοι. Ο Waterman, πάντως, λέει ότι οι ψυχίατροι θα έκαναν πάρτι μαζί τους. Επίσης, χρειάζεται τεράστια αφοσίωση και άπειρος χρόνος, μια και ο μοντελισμός δεν σημαίνει ακριβώς «συλλέγω δυο-τρία τρένα». Φτιάχνουν αυτές τις μινιατούρες μόνοι τους, από το μηδέν. Και φαίνεται ότι τους έχει βοηθήσει σε δύσκολους καιρούς. Ο Υoung σχεδίασε ειδικά κοντρόλ για να μπορεί o γιος του, που πάσχει από εγκεφαλική παράλυση, να μπορεί να παίζει, ενώ, όταν ο Waterman έχασε τον δικό του γιο το 2005, αυτό που τον έσωσε από την πλήρη κατάρρευση ήταν ο μοντελισμός. 

Μου αρέσει που έχουμε φτάσει στο σημείο να μαθαίνουμε και τα κουτσομπολιά των διάσημων μοντελιστών. Σιγά καλέ, ξέρεις πόσα καταστήματα με μοντελισμό υπάρχουν στην Αθήνα; Μπορείς να κάνεις μια βόλτα στην Ιπποκράτους ή στο Χαλάνδρι αν θέλεις να το ψάξεις και δεν θα ξέρεις πού να πρωτομπείς. Ασχολείται ο κόσμος, κι ας μην είναι διάσημος. 

Δεν ξέρω τι να πρωτοσχολιάσω… Γιατί πρέπει να σχολιάσεις απαραίτητα; 

Τι να πεις: Με αεροπλάνα και βαπόρια…

Τι να μην πεις: Σπασικλάκια

Design
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

10 απίθανα αθηναϊκά σπίτια

Design / 10 απίθανα αθηναϊκά σπίτια

Τη χρονιά που μας πέρασε, η Τζούλη Αγοράκη «άνοιξε» για τους αναγνώστες της LifO μερικά από τα πιο ιδιαίτερα, όμορφα, παράξενα, εκκεντρικά, γουστόζικα σπίτια της πόλης μας. Διαλέξαμε 10 που θα μας μείνουν αξέχαστα.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΠΑΡΙΣ ΤΑΒΙΤΙΑΝ
CHECK Ένα Μουσείο Παραμυθιού φτιαγμένο από ανακυκλώσιμα υλικά

Design / Ένα Μουσείο Παραμυθιού φτιαγμένο από ανακυκλώσιμα υλικά

Στην πόλη της Καβάλας oγδόντα παραμύθια και αγαπημένοι ήρωες προσφέρουν στα παιδιά την ευκαιρία να ταξιδέψουν σ’ έναν φανταστικό κόσμο με τη χρήση απλών, καθημερινών αντικειμένων που συχνά καταλήγουν στα σκουπίδια.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ένα σπίτι σαν ζεστή αγκαλιά

Design / Ένα σπίτι σαν ζεστή αγκαλιά

Ο διευθυντής προγράμματος του Δίεση, Γιώργος Γιαννόπουλος, προτιμά να ψάχνει πράγματα στο «γιουσουρούμ του Facebook» παρά να μπει σε μια αλυσίδα επίπλων. Και όταν έχει τις κλειστές του, μπορεί να ασχολείται με μια καρέκλα για δέκα ώρες χωρίς να κουράζεται.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Ένα σπίτι που μας προτρέπει να ζήσουμε στο max/ Ένα σπίτι που φοράει με χιούμορ τον μαξιμαλισμό του

Design / «Ο μινιμαλισμός είναι πλήξη»

Κάποτε η Tina Livanos είχε καθυστερήσει σε έναν γάμο, όπου ήταν παράνυμφος, επειδή είχε βρει μια ιδιαίτερη λάμπα. Μέχρι και σήμερα ψάχνει αδιάκοπα σε αντικερί, ανοιχτές αγορές και παζάρια, προκειμένου να γεμίσει το σπίτι της με έπιπλα και μπιχλιμπίδια.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Αθηναϊκές πολυκατοικίες: Η πιο ζωντανή ιστορία της πρωτεύουσας

Βιβλίο / Αθηναϊκές πολυκατοικίες: Η πιο ζωντανή ιστορία της πρωτεύουσας

Μια νέα ερευνητική έκδοση του Ιδρύματος Ωνάση, ευχάριστη και ζωντανή, αφηγείται την ιστορία της πολυκατοικίας αλλά και της πόλης μας με τις μεγάλες και τις μικρότερες αλλαγές της, μέσα από 37 ιστορίες.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ένα σπίτι σε διάλογο με τη δικαιοσύνη και την τέχνη

Design / Ένα διαμέρισμα του ’70 που απορρίπτει οτιδήποτε παλιό

Το σπίτι του Αλέξανδρου Κασσανδρινού είναι γεμάτο τέχνη, χωρίς καμία αντίκα, με έπιπλα περισσότερο βολικά παρά ντιζαϊνάτα και άπειρο φως — τόσο, που το καλοκαίρι στο καθιστικό χρειάζονται γυαλιά ηλίου για να καθίσει κανείς.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Γιώργος και Ρούλης Αλαχούζος

Design / Αδελφοί Αλαχούζοι: Οι πιο διάσημοι Έλληνες «εφετζήδες»

Από την «Ανατομία ενός εγκλήματος» και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 μέχρι τον Harry Potter και την τελευταία ταινία του Κρόνενμπεργκ, εδώ και σαράντα χρόνια ο Γιώργος και ο Ρούλης Αλαχούζος δημιουργούν εντυπωσιακά και τρομακτικά όντα σαν σύγχρονοι αλχημιστές, επιστρατεύοντας τη φαντασία και τη δεξιοτεχνία τους.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
«Περηφανευόμαστε ότι δώσαμε τα φώτα μας στον κόσμο, αλλά δεν κρατήσαμε ούτε ένα λυχναράκι»

Oι Αθηναίοι / «Περηφανευόμαστε ότι δώσαμε τα φώτα μας στον κόσμο, αλλά δεν κρατήσαμε ούτε ένα λυχναράκι»

Η αρχιτέκτονας και υπεύθυνη των Αρχείων Νεοελληνικής Αρχιτεκτονικής του Μουσείου Μπενάκη, Μάρω Καρδαμίτση-Αδάμη, δεν λησμόνησε ποτέ στην πορεία της πως η μορφή ενός κτιρίου πρέπει να έχει χαρακτήρα, ειλικρίνεια και κλίμακα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Sotja

Οι Αθηναίοι / Sotja: «Στο ξεκίνημά μου έλεγαν "αυτό το κοριτσάκι θα μου κάνει το tattoo;"»

Όταν μπήκε στα τατουατζίδικα, ελάχιστες γυναίκες εργάζονταν εκεί. Εξασκήθηκε πάνω σε «πανκιά» και βρήκε το προσωπικό της στυλ στις horror ταινίες των ’60s. Η Αθηναία της εβδομάδας θυμάται την εποχή που τα tattoo προκαλούσαν προβλήματα στη δουλειά και κακεντρεχή σχόλια στον δρόμο - και αυτή η πραγματικότητα δεν έχει ακριβώς τελειώσει.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ