Rødhad στο Oddity: Ένας DJ σε σύγχυση

Rødhad ο δυστοπικός Facebook Twitter
O Rødhad παραμένει πιστός σε πιο αυθεντικούς ήχους δίχως φλυαρίες, προσφέροντας minimal, υπνωτιστική και συχνά μελαγχολική τέκνο.
0

«DYSTOPIAN» HTAN TO παρατσούκλι του στο Instagram, φόρος τιμής στα πετυχημένα ομώνυμα πάρτι στο Βερολίνο που τον καθιέρωσαν στο κοινό. Με μια πορεία τουλάχιστον δεκαπέντε ετών, πλέον τον ακολουθεί το προσωνύμιο «wsnwg», το label του από το 2018, που έχει συνεργασίες με μερικούς από τους καλύτερους ανερχόμενους techno stage DJs στο Βερολίνο, όπως ο Fadhi Mohem, o Rene Wise και η JakoJako.

Ενώ η techno εξελίσσεται και συνδυάζεται όλο και περισσότερο με την trance ή άλλα συγγενικά είδη μουσικής, ο Rødhad παραμένει πιστός σε πιο αυθεντικούς ήχους δίχως φλυαρίες, προσφέροντας minimal, υπνωτιστική και συχνά μελαγχολική τέκνο σε ένα fanbase όχι (πλέον) τόσο πολυπληθές αλλά πιστό. Η τελευταία του κυκλοφορία «fabric presents Rødhad» μαζί με αρκετούς ακόμη καλλιτέχνες αξίζει και με το παραπάνω να μπει σε κάθε playlist.  

Σε αυτό το σημείο θα έλεγα πως οι μελωδίες ήταν μαγευτικές και υπνωτιστικές, αλλά δεν ήταν. Το σετ του το βρήκα ok, ενώ, αν το συγκρίνω με αυτό που είχε παίξει ενάμιση χρόνο πριν, έμοιαζε πολύ πιο αδιάφορο.

Το Σάββατο 12/10 επέστρεψε στο Oddity και στην Ελλάδα μετά από περίπου ενάμιση χρόνο και ύστερα από ένα συγκλονιστικό, για όσους είχαν παρευρεθεί, extended set. Το ίδιο το Oddity έκανε μια μικρή ανακαίνιση.

RØdhad ο δυστοπικός Facebook Twitter
Το μαγαζί γεμίζει, όλοι ανυπομονούμε να υποδεχθούμε τον γελαστό «Βίκινγκ» και ο Rødhad βγαίνει λίγο μετά τις τρεις το πρωί και ξεκινάει πολύ δυναμικά, προσφέροντας ήδη από νωρίς το πρώτο χαμόγελο. Φωτ.: alexpersavas

Τα φώτα, με διαφορά το δυνατότερο σημείο του μαγαζιού, βελτιώθηκαν κι άλλο, καθώς προστέθηκε ένα φωτορυθμικό στο booth με πολύ όμορφα lasers, και μου φάνηκε πως ο ήχος ακούγεται δυνατότερα στο πίσω μέρος του μαγαζιού. Ξέχασα, ωστόσο, τις ωτοασπίδες μου και μου φάνηκαν πολλές φορές ενοχλητικές οι υψηλές συχνότητες, σαν βουητό, ενώ αξίζει να αναφερθεί κάτι που έχουν πει κι άλλοι, η ανάγκη για ανακαίνιση / αντικατάσταση της τουαλέτας των ανδρών.

Το μαγαζί γεμίζει, όλοι ανυπομονούμε να υποδεχθούμε τον γελαστό «Βίκινγκ» και ο Rødhad βγαίνει λίγο μετά τις τρεις το πρωί και ξεκινάει πολύ δυναμικά, προσφέροντας ήδη από νωρίς το πρώτο χαμόγελο. Η μεγαλύτερή του ικανότητα ως DJ, εξάλλου, είναι ο τρόπος που διαχειρίζεται την ενέργεια στο σετ του. Χτίζει πάντα σταδιακά και κορυφώνεται μόνο τις σωστές στιγμές, αποφεύγοντας να φανεί βαρετός και παράταιρος.

Σε αυτό το σημείο θα έλεγα πως οι μελωδίες ήταν μαγευτικές και υπνωτιστικές, αλλά δεν ήταν. Το σετ του το βρήκα ok, ενώ, αν το συγκρίνω με αυτό που είχε παίξει ενάμιση χρόνο πριν, έμοιαζε πολύ πιο αδιάφορο. Ήταν σαν να μην μπορούσε να αποφασίσει αν ήθελε να παίξει ανεβαστικά ή μελαγχολικά και συχνά επέλεγε κομμάτια αρκετά χαρούμενα που, κατά τη γνώμη μου, δεν ταίριαζαν με το ύφος και την πορεία του σετ.

Για να είμαι, ωστόσο, αντικειμενικός, όλο το μαγαζί χόρευε και έμοιαζε να απολαμβάνει πολύ τη μουσική του, οπότε ίσως κάτι εγώ δεν κατάλαβα. Ασφαλώς και κάθε σετ δεν μπορεί να είναι ίδιο με το προηγούμενο, αλίμονο, ωστόσο απογοητεύτηκα κάπως και λίγο πριν τελειώσει, κατά τις έξι παρά, έφυγα. Παρ' όλα αυτά είναι ένας DJ με θαυμαστή πορεία, που αξίζει να ακούσει κανείς με την πρώτη ευκαιρία, αν είναι στα ακούσματά του.

Μουσική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όλες οι συναυλίες που θα δούμε το φετινό καλοκαίρι

Μουσική / Όλες οι συναυλίες που θα δούμε το φετινό καλοκαίρι

Ποπ, ροκ, ραπ, πειραματική ηλεκτρονική μουσική και ξέφρενα πάρτι με χορό δίνουν πολλές επιλογές για διασκέδαση με (σχεδόν) νέα αλλά και δημοφιλή ονόματα του παρελθόντος να διαμορφώνουν ένα καλοκαιρινό μουσικό τοπίο με μεγάλο ενδιαφέρον.
M. HULOT
Οι Blackpink επιστρέφουν αλλά σόλο

Μουσική / Έχετε έστω ακουστά τις Blackpink ή είστε τίποτα boomers;

Σε μια μουσική βιομηχανία που δεν μπορεί να συνέλθει από την απόλυτη κυριαρχία της Κ-pop, τα μέλη του πιο δημοφιλούς νοτιοκορεάτικου γυναικείου γκρουπ κυκλοφόρησαν σόλο δουλειές. Μαζί κατέκτησαν τον κόσμο, μόνες τους τι κάνουν;
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Η Ιεροτελεστία της Άνοιξης του Ιγκόρ Στραβίνσκυ: Τι συμβαίνει με αυτό το ερεθιστικό έργο;

Συμφωνική Μουσική - Ιστορίες / Η Ιεροτελεστία της Άνοιξης του Ιγκόρ Στραβίνσκυ: Τι συμβαίνει με αυτό το ερεθιστικό έργο;

Με αφορμή τη συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών στο Μέγαρο Μουσικής στις 11 Απριλίου, η Ματούλα Κουστένη περιγράφει ένα από τα περιφημότερα έργα του συμφωνικού ρεπερτορίου, την εμβληματική Ιεροτελεστία της Άνοιξης του Ιγκόρ Στραβίνσκυ, αλλά και αφηγείται ένα από τα διασημότερα σκάνδαλα στην Ιστορία της Μουσικής. Η πρεμιέρα του έργου στο Παρίσι του 1913 συνοδεύτηκε από επεισόδια που οδήγησαν μέχρι και στην παρέμβαση της αστυνομίας.
ΜΑΤΟΥΛΑ ΚΟΥΣΤΕΝΗ
O Kristof και το τέλος του παιχνιδιού

Μουσική / «Αν δουν ένα αγόρι με ρούχα που θεωρούν ότι δεν είναι αντρικά, ξαφνικά το φετιχοποιούν»

Στο νέο άλμπουμ του, ο Kristof εμπνέεται από τα παιχνίδια κάθε είδους και τo fluidity, κυκλοφορώντας την πιο προσωπική δουλειά του μέχρι σήμερα, η οποία συνοδεύεται από ένα επιτραπέζιο.
M. HULOT