Το εν λόγω σύνολο έργων είναι μια κριτική ματιά απέναντι στην εμπειρία της γονεϊκότητας. Καθώς η Κοτζάκη έγινε και η ίδια μητέρα, παρατήρησε πως τόσο σε προσωπικές συνομιλίες όσο και σε διαδικτυακές κοινότητες, πολλοί νέοι γονείς τείνουν να έχουν απρόσμενα δισάρεστες και παρεμβατικές τάσεις για τον τρόπο που πιστεύουν ότι οφείλει να μεγαλώσει ένα παιδί. 

 

Ένα σύνολο από κεντήματα, πλεκτά και γλυπτά, εισάγει τον θεατή σε έναν κόσμο όπου πρακτικές όπως το body και το mom shaming είναι ενδεικτικές του εσωτερικευμένου σεξισμού που ευδοκιμεί μεταξύ των γυναικών και των νεαρών μητέρων.

 

Η Ελευθερία Κοτζάκη είναι εικαστικός με έδρα την Αθήνα. Το έργο της αφορά μια σειρά από κοινωνικές κατασκευές που βλέπει ως κυρίαρχες δυνάμεις στη διαμόρφωση της ατομικής ταυτότητας. Η Κοτζάκη χρησιμοποιεί συχνά τα στερεότυπα που συναντάμε στις καθημερινές πρακτικές είτε σε παραδοσιακά περιβάλλοντα είτε στις σύγχρονες κοινωνίες.

 

Χρησιμοποιεί υλικά που συνδέονται πολιτισμικά με τη γυναικεία ταυτότητα και, μέσα από μια σχεδόν εμμονική πρακτική, παράγει γλυπτά και εγκαταστάσεις μεγάλης κλίμακας. Μέσα από το έργο της, συχνά υπερταυτίζεται με τον προδιαγεγραμμένο κοινωνικό της ρόλο που τον βλέπει κριτικά με συχνά ειρωνικό τρόπο. Η Κοτζάκη είναι ιδρυτικό μέλος των Flower Girls, μιας κολεκτίβας γυναικών καλλιτεχνών που από το 2011 παράγει συμμετοχικές επιτελέσεις με κύριο μέσο το φαγητό και την διάδραση γύρω από το τραπέζι.