«Tilia by Μέθη»: Ο νέος οινο-γαστρονομικός προορισμός του Πηλίου

Μέθη όπως Ευδαιμονία Facebook Twitter
Το «Tilia by Μέθη» είναι ο επόμενος γαστρονομικός προορισμός εκτός των μεγάλων πόλεων στην Ελλάδα.
0

Το «Tilia by Μέθη» δεν είναι απλώς ένας οινο-γαστρονομικός προορισμός, είναι το σημείο όπου η ευλογημένη φύση του Πηλίου συναντιέται με τη θάλασσα ατενίζοντας το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου. Είναι το σημείο όπου ο άνθρωπος επιτρέπεται μόνο με σεβασμό να δημιουργεί, χωρίς να επεμβαίνει στην εικόνα που τόσο πλούσια προσφέρεται από το περιβάλλον αλλά και την ιστορία.

Εδώ, λοιπόν, το 1701 εγκαταστάθηκε η οικογένεια Κομή, έμποροι από την Αίγυπτο, χτίζοντας το σπίτι της και φυτεύοντας στην αυλή μία tilia, τη γνωστή μας φλαμουριά.

Σήμερα, 321 χρόνια μετά, το κτίσμα αυτό αποτελεί το εστιατόριο του wine restaurant «Tilia by Μέθη» όπου η οικογένεια του Τάσου Παρτάλη και της Νένας Καζάκου μεγαλουργεί υπηρετώντας αυτό που ονομάζουμε εστίαση, μαγειρική τέχνη, γεύση, τραπέζι, φαγητό, κρασί.

Άλλωστε από το 2012 διατηρεί το «Μέθη wine bar» στη Θεσσαλονίκη, σημείο αναφοράς για τους Θεσσαλονικείς λάτρεις του οίνου και του καλού φαγητού και όχι μόνο.

Το γαστρονομικό ταξίδι του «Tilia by Μέθη» έχει μόλις ξεκινήσει. Πρώτη επίσημη στάση, αποτελεί το κάλεσμα για δείπνο το Σάββατο 7 Αυγούστου με προσκεκλημένο σεφ τον εξαίρετο Σωτήρη Ευαγγέλου. Στο δείπνο, με food and wine pairing menu, οι δύο σεφ, Σωτήρης Ευαγγέλου και Νένα Καζάκου, θα μαγειρέψουν μαζί προς τέρψιν των συνδαιτυμόνων.

Ο Τάσος, γνωστός καβίστας με ειδίκευση στο κρασί, και η σύζυγός του Νένα, σεφ που έχει εντρυφήσει στην τέχνη της μαγειρικής χρόνο με το χρόνο, χτίζοντας με γνώση, φαντασία και κυρίως αγάπη, αποφάσισαν να επενδύσουν το δημιουργικό τους ταλέντο και σε έναν άλλον προορισμό, το Πήλιο, έναν τόπο αγαπητό σε Έλληνες αλλά και ξένους επισκέπτες. 

Μέθη όπως Ευδαιμονία Facebook Twitter
Τραχανότο σπετσοφάι.

Πάντα υπό την προστασία της αιωνόβιας διατηρητέας φλαμουριάς και με μία άξια ομάδα συνεργατών στην κουζίνα και στο σέρβις, είναι βέβαιο πως το «Tilia by Μέθη» είναι ο επόμενος γαστρονομικός προορισμός εκτός των μεγάλων πόλεων στην Ελλάδα. Ένα σημείο που από μόνο του θα αποτελεί λόγο για ταξίδι ή απλώς εκδρομή.

Και όλοι οι οιωνοί το προδιαγράφουν. Βρίσκεται εξάλλου σε ένα ονειρεμένο σημείο, στο Μούρεσι του Πηλίου, συγκεκριμένα στο τουριστικό συγκρότημα «Tilia Resort» του επιχειρηματία Τάσου Ταχιάου, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί στους επόμενους μήνες με πλήρως εξοπλισμένες παραδοσιακές κατοικίες.

Ήδη όμως την εικόνα του wine restaurant «Tilia by Μέθη» συμπληρώνουν ο πανέμορφος χώρος της πισίνας με το pool bar και το «Bar Komi», φόρος τιμής στους αρχικούς ιδιοκτήτες, κάτω από την εντυπωσιακή ιστορική φλαμουριά, χώρος ιδιαίτερα επιμελημένος με φωτιστικά κρεμαστά και αντίκες που τη νύχτα δημιουργούν ένα σκηνικό που σε μαγνητίζει.

Μέθη όπως Ευδαιμονία Facebook Twitter
Η λίστα κρασιού πλούσια και ελκυστική.

Στο εστιατόριο από πιάτα λατρέψαμε το τραχανότο σπετσοφάι, τα κοκκινιστά κεφτεδάκια με πούδρα μυρωδικών, τσιπς πατάτας και κρέμα φέτας με κύμινο, την οσπριάδα με μανούρι και κρητικό σύγκλινο, το καρπάτσιο από μοσχαρίσιο φιλέτο με τσιπς παρεζάνας, κρέμα ρόκας, μαγιονέζα τρούφας και πίκλες από μανιτάρια σιμέτζι, ενώ ακόμη γευόμαστε τη ζουμερή λουκουμένια ταλιάτα.

Στα γλυκά κονταροχτυπήθηκαν η πάβλοβα με τη μηλόπιτα ενώ στους σοκολατόφιλους υπήρξε ντέρμπι μεταξύ προφιτερόλ και σφαίρα σοκολάτας με καραμελωμένα φουντούκια, σάλτσα καραμέλας και γέμιση από παγωτό βανίλιας.

Πάντως στο «Tilia» ακόμη και το ψωμί και οι τηγανιτές πατάτες έχουν τη δική τους άποψη!

Μέθη όπως Ευδαιμονία Facebook Twitter
Κοκκινιστά κεφτεδάκια με τσιπς πατάτας.

Οι τιμές λογικές, με ιδιαίτερη προσοχή στις τιμές των κρασιών όπου υπάρχει επιλογή για φιάλη ή ποτήρι και Coravin σε premium ετικέτες.

Η λίστα κρασιού πλούσια και ελκυστική, όπως ήταν αναμενόμενο με τις γνώσεις του Τάσου Παρτάλη, όμως εμείς για να τιμήσουμε την περιοχή προτιμήσαμε να συνοδεύσουμε το δείπνο μας με κρασιά από το οινοποιείο Μηλέα του Λάζαρου Καριπίδη στην Αργαλαστή Πηλίου.

Το γαστρονομικό ταξίδι του «Tilia by Μέθη» έχει μόλις ξεκινήσει. Πρώτη επίσημη στάση, αποτελεί το κάλεσμα για δείπνο το Σάββατο 7 Αυγούστου με προσκεκλημένο σεφ τον εξαίρετο Σωτήρη Ευαγγέλου. Στο δείπνο, με food and wine pairing menu, οι δύο σεφ, Σωτήρης Ευαγγέλου και Νένα Καζάκου, θα μαγειρέψουν μαζί προς τέρψιν των συνδαιτυμόνων, όσων θα προλάβουν να κλείσουν τραπέζι για εκείνη τη βραδιά.

Μέθη όπως Ευδαιμονία Facebook Twitter
Προτάσεις για σοκολατόφιλους.
Μέθη όπως Ευδαιμονία Facebook Twitter
Κάτω από την αιωνόβια διατηρητέα φλαμουριά.
Μέθη όπως Ευδαιμονία Facebook Twitter
Την εικόνα του wine restaurant «Tilia by Μέθη» συμπληρώνει ο πανέμορφος χώρος της πισίνας με το pool bar.

Tilia by Μέθη, Μούρεσι Πηλίου, Τηλέφωνο κρατήσεων: 2426049700

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Γεύση / Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Ο σεφ Δημήτρης Μπαλάκας σιγομαγειρεύει σχεδόν τα πάντα στον ξυλόφουρνο, «ψήθηκε» με τις παραδοσιακές γεύσεις στον φούρνο του παππού και της γιαγιάς του, και μοιράστηκε μαζί μας τρεις αυθεντικές συνταγές από τη Φλώρινα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Γκίκας Ξενάκης

Γκίκας Ξενάκης / «Έχω κάνει λάθη – δούλεψα πολύ με τον εαυτό μου για να τους σέβομαι όλους στην κουζίνα»

Μεγαλώνοντας στη Θήβα, αγάπησε το φρέσκο ψάρι, τα άγρια χόρτα και τις ταπεινές συνταγές. Αν και είχε αρχικά πολύ κακή εικόνα για τους μάγειρες, εξελίχθηκε σε σεφ για τον οποίο –όπως είπε ο Επίκουρος– μπορούσε να καταλάβει κανείς ένα πιάτο του με κλειστά τα μάτια. Ο «τιμονιέρης» της κουζίνας του Aleria, Γκίκας Ξενάκης, είναι ο Αθηναίος της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης

Γεύση / Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης

Ευφάνταστα τσουρέκια και καλιτσούνια της Λαμπρής, που βγαίνουν σε ποικίλα σχήματα και εκδοχές στα νησιά του Αιγαίου, θυμίζουν ζυμαρένια μικρογλυπτά και αναδίδουν την αρχοντική ευωδιά των ημερών.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Πώς ο Ιωσήφ Ζησιάδης δημιούργησε το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς ένας πρώην υπουργός της Ελβετίας έγινε ο μοναδικός οινοποιός της Πάτμου

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον Ιωσήφ Ζησιάδη, έναν άνθρωπο με πολυδιάστατη πορεία που κάποια στιγμή αποφάσισε να δημιουργήσει το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου.
THE LIFO TEAM
Από arrancini μέχρι καλαμάκι συκώτι στο χέρι: Αυτό είναι το νέο αθηναϊκό street food

Γεύση / Από arrancini μέχρι καλαμάκι συκώτι στο χέρι: Αυτό είναι το νέο αθηναϊκό street food

H Αθήνα έχει πολλά στριτφουντάδικα. Όμως κάποια νέα, εκτός από το ότι ανεβάζουν το επίπεδο, έχουν καταφέρει να γίνουν instant συνήθεια για το προσεγμένο φαγητό τους, αλλά όχι μόνο γι' αυτό.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Σουπιοπίλαφο

Γεύση / Σουπιοπίλαφο: Η μυστηριώδης γεύση του Αιγαίου

Από τον μινωικό πολιτισμό και τα κύπελλα του μέχρι τα σύγχρονα τσουκάλια, το μελάνι της σουπιάς συνεχίζει να αφήνει το αποτύπωμά του, ενώ το σουπιοπίλαφο αναδεικνύει τη μοναδικότητά του, τόσο στην εμφάνιση όσο και στο γευστικό του αποτέλεσμα.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Nothing Days / Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Ένα «ανοιξιάτικο» τριήμερο σε μία πόλη που ξέρει από φυσικές καταστροφές αλλά ξέρει και να υμνεί τη ζωή, και μία μεγάλη βόλτα στην Πομπηία και στο Ερκολάνο. Από το αρχαίο «fast food» στις σύγχρονες γεύσεις της ναπολιτάνικης κουζίνας.
M. HULOT