Δοκιμάσαμε τα ολοκαίνουργια μπέργκερ από την ομάδα του six d.o.g.s

Δοκιμάσαμε πρώτοι τα νέα λαχταριστά μπέργκερ από την ομάδα του six d.o.g.s Facebook Twitter
Τα νέα μπέργκερ μπορούν να συνοδευτούν από μια wasabi coleslaw σαλάτα και πατάτες στις οποίες ποντάρω ότι θα εθιστεί κόσμος. Φωτο: Γιώργος Αδάμος / LiFO
0

Αν έχετε κάνει τις βόλτες σας στα φεστιβάλ φαγητού, τότε μάλλον θα έχετε πετύχει τον Fahd-Αλέξανδρο Hassan Kassem να προσφέρει τη δική του εκδοχή λιτού μπέργκερ, ίσως και να έχετε βρεθεί στην ουρά μπροστά από το περίπτερό του, το οποίο πάντα νομαδικό και pop up ήταν τα τελευταία πέντε χρόνια. 

Αν είστε Αθηναίοι τότε σίγουρα ξέρετε το πολυσχιδές six d.o.g.s. Εκεί, ο Ελληνολιβανέζος αντισυμβατικός σεφ μάς μαγειρεύει εδώ και μερικούς μήνες Beirut breakfast, ένα φαγητό οικείο, σημερινό, one of a kind ανάμεσα στα πρωινά που προσφέρονται.

Κι αν ψάχνεστε με τις τρέχουσες τάσεις στο φαγητό, τότε σίγουρα έχετε δοκιμάσει τι πάει να πει smashing – η λιτότητα στο μπέργκερ έχει κατακτήσει αδιαμφισβήτητα την πόλη. 

Όλα τα παραπάνω συνδέονται αυτήν τη στιγμή σε έναν (προς το παρόν) off-Broadway δρόμο του κέντρου.

Θα τρώμε το ίδιο μπέργκερ με μία, δύο ή τρεις ποιοτικές κοπές. Αυτή είναι η ιδέα τους, που σερβίρεται από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 12 το βράδυ. 

Λίγο πιο πέρα από την πλατεία Ομονοίας, το νέο ξενοδοχείο Dave Red Athens απευθύνεται σε όσους ψάχνουν μια πιο σύγχρονη και νεανική εμπειρία διαμονής με άποψη.

Δοκιμάσαμε πρώτοι τα νέα λαχταριστά μπέργκερ από την ομάδα του six d.o.g.s Facebook Twitter
Φωτο: Γιώργος Αδάμος / LiFO
Δοκιμάσαμε πρώτοι τα νέα λαχταριστά μπέργκερ από την ομάδα του six d.o.g.s Facebook Twitter
Φωτο: Γιώργος Αδάμος / LiFO

Παρότι δεν είμαστε εξοικειωμένοι με το να συχνάζουμε στα ξενοδοχεία για φαγητό, σε αυτό μόλις στήθηκε ένα λόμπι που ξεφεύγει από όσα έχουμε δει μέχρι τώρα εδώ και γι’ αυτό ευθύνεται η αεικίνητη ομάδα της Αβραμιώτου. 

Σε αυτό το λόμπι σερβίρουν από το πρωί εκλεκτό καφέ που ψήνεται από τον τέταρτης γενιάς καφεκόπτη Αντώνη Τζαρουγκιάν στο Dope, ενώ η κουζίνα τους προμηθεύεται καθημερινά από το μικρό του αρτοποιείο χειροποίητα potato buns.

Με αυτά φτιάχνουν ένα smashed burger από μοσχίδα, χωρίς πολύ μαρινάρισμα στο κρέας, με American cheese, μια γλυκιά και πικάντικη σος, iceberg και ψητή ντομάτα.

Το διπλό τους μπέργκερ έχει εκτός από μοσχίδα και flank steak, το τριπλό έχει και rib eye. Δηλαδή θα τρώμε το ίδιο μπέργκερ με μία, δύο ή τρεις ποιοτικές κοπές.

Αυτή είναι η ιδέα τους, που σερβίρεται από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 12 το βράδυ. 

Ακολουθώντας την εποχή και παραμένοντας πιστός στη φιλοσοφία των μενού του six d.o.g.s, που διαθέτουν πάντα πολλές vegan προτάσεις, o Fahd-Αλέξανδρος Hassan Kassem έχει δημιουργήσει άλλα τρία μπέργκερ beyond meat στην ίδια λογική: το μονό, ελαφρώς μαριναρισμένο smashed, το διπλό που έχει και μανιτάρι, το τριπλό που έχει και jackfruit. 

Δοκιμάσαμε πρώτοι τα νέα λαχταριστά μπέργκερ από την ομάδα του six d.o.g.s Facebook Twitter
O Ελληνολιβανέζος σεφ Fahd-Αλέξανδρος Hassan Kassem δημιούργησε τα νέα μπέργκερ του Dave Red Athens. Φωτο: Γιώργος Αδάμος / LiFO

Τα παραπάνω, που θα μπορούμε να τα απολαμβάνουμε σε τραπέζια που έχουν βγει στο πεζοδρόμιο έξω από το ξενοδοχείο αλλά και σε delivery, συνοδεύονται από μια λίστα με signature cocktails με την υπογραφή του Μάριου Ηλιόπουλου, με μια wasabi coleslaw σαλάτα και πατάτες στις οποίες ποντάρω ότι θα εθιστεί κόσμος, αφού το αλάτι τους είναι ουσιαστικά ένα μείγμα από chips μανιταριών, λάιμ και φύκια νόρι.

Κρατήστε τη λέξη νόρι, γιατί εκτός από το ότι δίνει ακαταμάχητη νοστιμιά στις πατάτες του καινούργιου μπεργκεράδικου που θα συζητηθεί, λειτουργεί και σαν προμήνυμα για κάτι που θα έχει ιαπωνικό όνομα. Από τη στιγμή που δεν έχει ταμπέλα και θα κινείται υπόγεια, μάλλον θα το μάθουμε από στόμα σε στόμα. 

Πάντως, αυτό που συμβαίνει τώρα στη Βερανζέρου είναι ό,τι πιο fun έχει δει η πόλη εδώ και καιρό. 

Δοκιμάσαμε πρώτοι τα νέα λαχταριστά μπέργκερ από την ομάδα του six d.o.g.s Facebook Twitter
Φωτο: Γιώργος Αδάμος / LiFO
Δοκιμάσαμε πρώτοι τα νέα λαχταριστά μπέργκερ από την ομάδα του six d.o.g.s Facebook Twitter
Φωτο: Γιώργος Αδάμος / LiFO
Δοκιμάσαμε πρώτοι τα νέα λαχταριστά μπέργκερ από την ομάδα του six d.o.g.s Facebook Twitter
Φωτο: Γιώργος Αδάμος / LiFO

Dave Red Athens, Βερανζέρου 25, Ομόνοια, 214 4027660

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Special Cheeseburger με αυγό

Γεύση / American House Toast: Το πρώτο αυθεντικό μπεργκεράδικο του Πειραιά έγινε 50 χρονών

Βρίσκεται στο Πασαλιμάνι εδώ και 50 χρόνια, χωρίς να έχει αλλάξει τίποτε από τις αρχικές συνταγές και τη φιλοσοφία του. Ανήκει σίγουρα στα ιστορικά μαγαζιά της πόλης και αγαπάμε να καθόμαστε στους δερμάτινους, κόκκινους καναπέδες του.
ΔΩΡΑ ΜΑΣΤΟΡΑ
Το Tyler’s του Παγκρατίου ξέρει από bao buns 

Γεύση / Το Tyler’s στο Παγκράτι ξέρει από bao buns 

Η ομάδα του Lost Athens διαπίστωσε ότι ένα πιάτο τους έχει τόσο μεγάλη επιτυχία που αποφάσισαν να του φτιάξουν ένα ολόδικό του μαγαζί, στην οδό Αρχελάου, στον ίδιο δρόμο δηλαδή με την εστιατορική κουζίνα που το δημιούργησε.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Black Salami: Σε λίγες μέρες η Αθήνα θα κάνει ουρές για να δοκιμάσει ιταλικά ψωμιά

Γεύση / Black Salami: Η Αθήνα θα δοκιμάζει αυθεντικά ιταλικά ψωμιά

Το νέο microbakery των Εξαρχείων προμηθεύεται τα άλευρά του από το Τορίνο και το παστράμι του από τη Νέα Υόρκη, είναι αφιερωμένο στο προζύμι, εισάγει τον όρο του street brunch και δεν θέλει να μοιάζει με κανέναν άλλο φούρνο στην πόλη.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Μήπως να σταματήσουμε να σνομπάρουμε τις φακές σούπα;

Γεύση / Μήπως να σταματήσουμε να σνομπάρουμε τις φακές σούπα;

Αν ανήκετε σε εκείνους που ούτε τις αγγίζουν ούτε σκέφτονται να τις μαγειρέψουν, προτείνουμε να δοκιμάσετε τη συνταγή που μας δίνει ο Βασίλης Ζώης του Άνετον, την οποία αγαπούν πολύ τα γραφεία γύρω από το Σύνταγμα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αν ένα απόσταγμα έχει να αφηγηθεί ενδιαφέρουσες ιστορίες, αυτό είναι το ουίσκι

Γεύση / Αν ένα απόσταγμα έχει να αφηγηθεί ενδιαφέρουσες ιστορίες, αυτό είναι το ουίσκι

Η ξενάγηση σε ένα αποστακτήριο σας ακούγεται κάπως τυπικά τουριστική; Προτιμάτε στα ταξίδια σας να «ζείτε» την πόλη; Κι όμως, υπάρχει ένα αποστακτήριο στο Δουβλίνο -αυτό του πολυβραβευμένου Teeling- που θα σας βοηθήσει να γνωρίσετε καλύτερα το μέρος που γέννησε το ουίσκι.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Raw Βata: Στους Αμπελόκηπους σερβίρουν κοκορέτσι και τραχανά με αχνιστή προβατίνα

Γεύση / Raw Βata: Στους Αμπελόκηπους σερβίρουν κοκορέτσι και τραχανά με αχνιστή προβατίνα

Ο Χρόνης Δαμαλάς προσφέρει μια κουζίνα που είναι οικεία και νέα ταυτόχρονα, με fusion ιδέες και έμφαση στην Ελλάδα, μαθαίνει στους τουρίστες τον τραχανά και σερβίρει το signature κοκορέτσι του χωρίς εντεράκια - μας έδωσε μάλιστα και τη συνταγή γι' αυτό, μαζί με δύο ακόμα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Μαρία Κατσούλη: H ξεχωριστή πορεία της πρώτης Ελληνίδας οινοχόου

Το κρασί με απλά λόγια / Μαρία Κατσούλη, πώς ήταν να είσαι οινοχόος στα μακρινά 90's;

Από την Κρήτη στην Αθήνα και στις σάλες των πιο διάσημων ελληνικών εστιατορίων της δεκαετίας του ’90, η διαδρομή της Μαρίας Κατσούλη στον χώρο του κρασιού καθόρισε και ουσιαστικά δημιούργησε τη θέση του οινοχόου στη χώρα μας. Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν μαζί της.
THE LIFO TEAM
Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, πες μας πώς κάνεις τα γιουβαρλάκια σου

Γεύση / Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, πώς κάνεις τα γιουβαρλάκια σου;

Στο καινούργιο εστιατόριο Iodio η σεφ Γεωργιάννα Χιλιαδάκη φτιάχνει πιάτα θαλασσινά με τον ξεχωριστό δικό της τρόπο. Μπήκαμε στην κουζίνα της, μιλήσαμε μαζί της και μάθαμε τις τεχνικές των πιάτων της. 
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
H μανία με το τρουφόλαδο και τι σημαίνει «εκλεκτό» στη γαστρονομία;

Radio Lifo / H μανία με το τρουφόλαδο και τι σημαίνει «εκλεκτό» στη γαστρονομία

Γιατί αναζητάμε διαρκώς το «εξωτικό» και το σπάνιο, αντί να εκτιμάμε περισσότερο τα υλικά και τα φαγητά με τα οποία μεγαλώσαμε; Η Κωνσταντίνα Βούλγαρη συνομιλεί με τους Nomade et Sauvage, τους μάγειρες Ιορδάνη Τσενεκλίδη και Παναγιώτη Σιαφάκα, για το τι θεωρείται εκλεκτό, τι ορίζεται ως πολυτέλεια στο φαγητό και πώς οι μόδες και οι τάσεις διαμορφώνουν τις διατροφικές μας συνήθειες.
Η ζωή και τα ήθη ενός λεσβιακού χωριού μέσα από το φαγητό

Βιβλίο / Η ζωή και τα ήθη ενός λεσβιακού χωριού μέσα από το φαγητό

Στον Μανταμάδο οι γυναίκες του Φυσιολατρικού–Ανθρωπιστικού Συλλόγου «Ηλιαχτίδα» δημιούργησαν ένα βιβλίο που συνδυάζει τη νοσταλγία της παράδοσης με τις γευστικές μνήμες της τοπικής κουζίνας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Osteria Mamma 

Γεύση / Ένα νέο ιταλικό σερβίρει πιάτα που περιέχουν άγνωστες στην Αθήνα λέξεις

Θέλοντας να τιμήσει μια επιθυμία της μητέρας της, έπειτα από πολλά ταξίδια και γεύματα σε διαφορετικές ιταλικές πόλεις, η Ελένη Σαράντη ετοιμάζει στο Osteria Mamma πιάτα με μπόλικη comfort νοστιμιά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα γλυκά των φετινών Χριστουγέννων 

Γεύση / Όλα τα νέα χριστουγεννιάτικα γλυκά σε μία λίστα

Τετράγωνοι κουραμπιέδες, κρητική αλλά και γαλλική βασιλόπιτα, πολλά προζυμένια πανετόνε: Σε αυτή τη λίστα δεν θα βρείτε τα κλασικά γλυκά της Αθήνας -τα ξέρετε ήδη- αλλά όλες τις φρέσκες ιδέες των τριτοκυματικών φούρνων και των πιο δημιουργικών ζαχαροπλαστών.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ