Τι τρώει το προσωπικό των εστιατορίων της Αθήνας;

Τι τρώνε στις εστιατορικές κουζίνες όταν δεν μαγειρεύουν; Facebook Twitter
0

«Τα γεύματά μας έχουν για εμάς μεγάλη σημασία, μας βοηθάνε να δενόμαστε ακόμα πιο πολύ ως ομάδα. Γι’ αυτό προσπαθούμε να καθόμαστε όλοι μαζί, συγκεκριμένη ώρα κάθε μέρα, γύρω από το τραπέζι. Σε αυτό υπάρχει σαλάτα και φέτα, κάποιο φρούτο, ανάλογα με την εποχή και το φαγητό που έχει ετοιμαστεί».

Στα παρασκήνια ενός μισελενάτου εστιατορίου της Αθήνας, την Τρίτη η μαρμίτα βγάζει σπανακόρυζο, την Τετάρτη φακές, την Πέμπτη βάζουν κοτόπουλο με πατάτες στον φούρνο, την Παρασκευή κριθαράκι με σουπιές και χταπόδι, το Σάββατο φτιάχνουν γιουβαρλάκια. Την ώρα που προετοιμάζεται για να βγάλει στη σάλα του γεύσεις συμπυκνωμένες σε μπουκιές υψηλής γαστρονομίας, στη μάζωξη του προσωπικού του μοιράζονται στα πιάτα άκρως comfort συνταγές.

Το φαγητό προσωπικού φτιάχνεται πολλές φορές από κομμάτια λαχανικών, κρέατος και ψαριού που δεν περιλαμβάνονται στο μενού που θα πάρουμε εμείς στα χέρια μας, όταν κάνουμε κράτηση σε αυτά. Έτσι γίνεται και το προαναφερθέν κριθαράκι του Botrini’s, από τα μέρη του χταποδιού και της σουπιάς που δεν μπαίνουν στα πιάτα που τρώμε εμείς. Η ομάδα της κουζίνας του χορταίνει, χωρίς να έχει σπαταληθεί πρώτη ύλη.

Oι συνταγές που τρώμε μέσα στην κουζίνα είναι εμπνευσμένες από το σπίτι, είναι γεύσεις και μυρωδιές που μας κάνουν να νιώθουμε οικεία. Γιατί “if your staff is happy, the guests are happy”.

Στο πλέον αιωνόβιο εστιατόριο Βασίλαινας το φαγητό των είκοσι οκτώ που αποτελούν το προσωπικό του ‒των μαγείρων, των σερβιτόρων, των λαντζέρηδων, του διοικητικού προσωπικού, καμιά φορά και του ίδιου του ιδιοκτήτη‒ ετοιμάζεται κάθε φορά κι από άλλο μάγειρα, συμπεριλαμβανομένου και του σεφ. Είναι έτοιμο καθημερινά στις έξι το απόγευμα, ώστε να μπορούν να γευματίσουν όλοι πριν από τη βραδινή βάρδια.

Για την ιστορία, ήταν το πρώτο μαγαζί της Αθήνας που στα τέλη της δεκαετίας του ’20 εισήγαγε το προκαθορισμένο μενού (όταν αυτό λεγόταν ακόμα table d’hôte αντί για degustation), ενώ τη δεκαετία του ’60 σέρβιρε στους πελάτες του μια αλληλουχία δεκαεπτά πιάτων. Μάλιστα, δεν έδινε στους πελάτες του καθόλου τη δυνατότητα να παραγγείλουν à la carte.

Τι τρώνε στις εστιατορικές κουζίνες όταν δεν μαγειρεύουν; Facebook Twitter
Στο New Taste δεν συνηθίζουν να μαζεύονται στο τραπέζι αλλά ουσιαστικά τρώνε στο πόδι. Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Σε ένα μικρό εστιατόριο που εκπροσωπεί δυναμικά τη νέα γαστρονομική αθηναϊκή σκηνή και τη φιλοσοφία του bistronomie, στο Simul του Κολωνακίου, οι δύο βάρδιες της κουζίνας του συναντιούνται στις τέσσερις το μεσημέρι ‒ ο σεφ θα ήθελε να τρώνε κάθε μέρα όλοι μαζί, αλλά αυτό δεν είναι συνέχεια εφικτό. Όταν όμως το καταφέρνουν, φήμες λένε ότι δεν περιορίζονται μόνο στο να χορτάσουν, κάνουν και τον χαβαλέ τους ανελλιπώς, αν και μπροστά στον φωτογραφικό μας φακό ήταν μετρημένοι.

Στο φημισμένο για το brunch του New Taste του Συντάγματος, το προσωπικό του ξενοδοχείου κάνει διάλειμμα για φαγητό από τις δώδεκα μέχρι τις δύο το μεσημέρι και από τις πέντε μέχρι τις επτά το απόγευμα. Στην κουζίνα του μαγειρεύουν δώδεκα άτομα, που μαζί με τα υπόλοιπα έξι, που απασχολούνται στο αρτοποιείο και στο ζαχαροπλαστείο, τρώνε πριν από τους υπόλοιπους, στη δική τους κουζίνα και κάπως βιαστικά ‒ σε αντίθεση με τους άλλους, έχουν ένα μισάωρο στη διάθεσή τους.

«Είναι κοινό μυστικό πως η ομάδα κάθε κουζίνας, δηλαδή οι άνθρωποι που φροντίζουν καθημερινά για το φαγητό τόσου κόσμου, δεν απολαμβάνει ακριβώς το φαγητό της. Η δική τους γαστρονομική πραγματικότητα διαφέρει, καθώς δεν συνηθίζουν να μαζεύονται στο τραπέζι αλλά ουσιαστικά τρώνε στο πόδι», θα μας πουν στο ξενοδοχείο.

Εκεί ακολουθούν τη νηστεία της Τετάρτης και της Παρασκευής αλλά και την ισορροπημένη μεσογειακή διατροφή. Τις Κυριακές τρώνε κρέας, μπορεί αυτό να είναι σε παστίτσιο ή χοιρινές μπριζόλες με πουρέ. Στις περιόδους αργιών και εορτών ακολουθούνται πάντα τα έθιμα των ημερών, των Χριστουγέννων, της 25ης Μαρτίου, του Πάσχα.

Τι τρώνε στις εστιατορικές κουζίνες όταν δεν μαγειρεύουν; Facebook Twitter
Το φαγητό προσωπικού φτιάχνεται πολλές φορές από κομμάτια λαχανικών, κρέατος και ψαριού που δεν περιλαμβάνονται στο μενού που θα πάρουμε εμείς στα χέρια μας, όταν κάνουμε κράτηση σε αυτά. Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO

«Το μενού προσωπικού βασίζεται σε αγνά υλικά, όταν το μαγειρεύω βάζω τον ίδιο σεβασμό και την αγάπη όπως όταν ετοιμάζω το μενού για τους επισκέπτες του εστιατορίου. Η διαφορά έγκειται στο ότι οι συνταγές που τρώμε μέσα στην κουζίνα είναι εμπνευσμένες από το σπίτι, είναι γεύσεις και μυρωδιές που μας κάνουν να νιώθουμε οικεία. Γιατί “if your staff is happy, the guests are happy”», κατά τον executive chef του ξενοδοχείου Metropolis Roof Garden.

Γιουβαρλάκια στο Botrini’s 

Aπό τον Νίκο Μπίλλη 

Τι τρώνε στις εστιατορικές κουζίνες όταν δεν μαγειρεύουν; Facebook Twitter
Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Υλικά

(Μερίδες: 4-6)

500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς από σπάλα

½ κούπα ρύζι

1 αυγό

1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο και ζεματισμένο

1 καρότο χοντροκομμένο

1 φύλλο δάφνης

Δυόσμος ψιλοκομμένος

Άνηθος και μάραθος ψιλοκομμένος

Χυμός λεμόνι 

1 κ.σ. ελαιόλαδο

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το αυγολέμονο

2 αυγά

1 κ.σ. κορν φλάουρ

Xυμός από 2 λεμόνια

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον κιμά, το ρύζι, το αυγό, τον δυόσμο, τον άνηθο και τον μάραθο. Αλατοπιπερώνουμε, πλάθουμε τα γιουβαρλάκια και τα αλευρώνουμε. 

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα προσθέτουμε νερό, ελαιόλαδο, το φύλλο δάφνης, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το καρότο χοντροκομμένο. Μόλις το νερό πάρει βράση, τοποθετούμε τα αλευρωμενα γιουβαρλάκια και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για μισή ώρα. 

Για το αυγολέμονο: Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια των αυγών. Με ένα σύρμα χτυπάμε σε ένα μπολ τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα, σε ένα άλλο χτυπάμε τους κρόκους και σε ένα τρίτο ανακατεύουμε τον χυμό από τα λεμόνια και το κορν φλάουρ. Ρίχνουμε το μπολ με τον χυμό λεμονιού στους κρόκους και, αφού τα ανακατέψουμε ελαφρά, ρίχνουμε και τη μαρέγκα, συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Βάζουμε μια κουτάλα από τον ζωμό του φαγητού στο μείγμα, ανακατεύουμε για λίγο να πάρει θερμοκρασία, κι έπειτα το ρίχνουμε στην κατσαρόλα, την οποία κουνάμε κυκλικά για να πάει το αυγολέμονο παντού.

Αρακάς λεμονάτος στο Simul

Από τον Κωνσταντίνο Μπαλτούμα, υπεύθυνο της πρωινής βάρδιας του εστιατορίου

Τι τρώνε στις εστιατορικές κουζίνες όταν δεν μαγειρεύουν; Facebook Twitter
Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Υλικά

1 κιλό αρακάς

1/4 φλ. ελαιόλαδο

4 μέτριες πατάτες

3-4 καρότα μέτρια

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι

4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα τρυφερά (ψιλοκομμένα με τα φύλλα τους)

Χυμός λεμονιού

Αλάτι

Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

1/2 ματσάκι άνηθο

Εκτέλεση

Κόβουμε τις πατάτες σε καρέ των 2 εκατοστών, κόβουμε τα καρότα σε φέτες και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3 λεπτά, μέχρι να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε τις πατάτες και ανακατεύουμε για να λαδώσουν.

Προσθέτουμε τον αρακά, το καρότο σε φέτες και τα φρέσκα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες. Συμπληρώνουμε λίγο ζεστό νερό μέχρι να μισοσκεπαστούν τα υλικά.

Από την ώρα που θα πάρει βράση ο αρακάς, σκεπάζουμε το φαγητό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 30 λεπτά.

Κοτόσουπα αυγολέμονο στον Βασίλαινα

Από τον Μανώλη Γαρνέλη

Τι τρώνε στις εστιατορικές κουζίνες όταν δεν μαγειρεύουν; Facebook Twitter
Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Υλικά

1 κοτόπουλο

100 γρ. κιλό ρύζι

1 λεμόνι

1 κουταλιά της σούπας κορν-φλάουρ

2 κρόκοι αυγού

Αλάτι

Πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε το κοτόπουλο σε μια βαθιά κατσαρόλα, ξαφρίζοντάς το. Προσθέτουμε αλάτι. Αφού βράσει, αφαιρούμε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα.

Ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε ωσότου βράσει. Μόλις βράσει, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από το μάτι.

Στη συνέχεια, βάζουμε τους κρόκους και το κορν-φλάουρ σε μια μπασίνα και ανακατεύουμε καλά έως ότου ομογενοποιηθεί το μείγμα μας. Προσθέτουμε σταδιακά, με μια βαθιά κουτάλα, ζωμό από την κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε και το λεμόνι, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.

Ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα με το ρύζι και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι ή λεμόνι.

Τέλος, προσθέτουμε το φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο.

Πέρκα πλακί με ντομάτα, κρεμμύδι, κάππαρη & ελιά στο New Taste

Από τον σεφ Μπάμπη Κουντούρη

Τι τρώνε στις εστιατορικές κουζίνες όταν δεν μαγειρεύουν; Facebook Twitter
Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Υλικά για 4 μερίδες

1 κιλό πέρκα σε φέτες

3 ξερά κρεμμύδια, σε φέτες

180 γρ. φινόκιο χοντροκομμένο

3 σκελίδες σκόρδο, σε φέτες

250 ml ντοματοχυμός

2 ντομάτες ώριμες, ψιλοκομμένες

1 κ.γλ. ζάχαρη

50 γρ. κάππαρη

60 γρ. ελιές ροδέλες

3 κ.σ. μαϊντανό

2 φύλλα δάφνης

1-2 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη

150 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Χοντρό αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το φινόκιο, τα σκόρδα, τη δάφνη και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν.

Σε ένα ταψί απλώνουμε την πέρκα και αλατοπιπερώνουμε. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις ντομάτες, τον ντοματοχυμό, τη ζάχαρη, τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Περιχύνουμε με το μείγμα πάνω από την πέρκα και πασπαλίζουμε με μαϊντανό.

Καλύπτουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180°C στον αέρα, για 30 λεπτά. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε άλλα 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.

Μοσχάρι ραγού με παπαρδέλες στο Metropolis Roof Garden

Από τον Σάκη Βενέτη

Τι τρώνε στις εστιατορικές κουζίνες όταν δεν μαγειρεύουν; Facebook Twitter
Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Υλικά

1 κιλό παπαρδέλες

2 κιλά μοσχάρι λάπα (χοντροκομμένο)

500 γρ. κρεμμύδι κόκκινο

100 γρ. πράσο

100 γρ. σέλερι

400 γρ. καρότο

½ μάτσο μαϊντανός

10 γρ. σκόρδο

250 ml κόκκινο κρασί

2 φύλλα δάφνης

3 στικ κανέλας

60 γρ. πελτέ ντομάτας

1.200 γρ. πούλπα ντομάτας

1 λίτρο νερό

10 γρ. μπαχάρι σε κόκκους

10 γρ. γλυκιά πάπρικα

10 γρ. μαύρο πιπέρι

20 γρ. αλάτι

Εκτέλεση

Ξεκινάμε σοτάροντας τον κιμά σε δυνατή φωτιά με ελαιόλαδο. Έπειτα τον αφήνουμε να βγάλει και να πιει όλα τα υγρά του. Στη συνέχεια, ψιλοκόβουμε το κόκκινο κρεμμύδι και το σκόρδο, περνάμε το καρότο σε χοντρό τρίφτη, ρίχνουμε και τα λαχανικά μας και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαραθούν ωραία και να γλυκίσουν. Έπειτα σβήνουμε με κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί και βάζουμε τον πελτέ, ανακατεύοντας συνεχώς.

Τέλος, βάζουμε την πούλπα ντομάτας μαζί με τα μπαχαρικά και το νερό, αφήνουμε να βράσει για δύο ώρες σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι να γλασάρει και να έχει λίγα υγρά στην επιφάνεια. Σε αυτό το στάδιο ρίχνουμε και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο.

Βράζουμε τις παπαρδέλες για 8 λεπτά, βάζουμε λίγο βούτυρο για τη γεύση, σερβίρουμε και από πάνω περιχύνουμε το ραγού μας.

Τρίβουμε λίγο αρσενικό Νάξου ή παρμεζάνα και σερβίρουμε.


 

Botrini’s, λεωφόρος Βασιλέως Γεωργίου Β’ 24 Χαλάνδρι, 210 6857323

• Simul, Υψηλάντου 63, Κολωνάκι, 210 7224737

• Βασίλαινας, Βρασίδα 13, Ιλίσια, 210 7210501

• New Taste (στο ξενοδοχείο New Hotel) , Φιλελλήνων 16, Σύνταγμα, 210 3273170

• Metropolis Roof Garden (στο ξενοδοχείο Electra Metropolis Athens), Μητροπόλεως 15, Σύνταγμα, 214 1006290


 

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ Τα πτιφούρ της καρδιάς μας

Γεύση / Πτιφούρ και γλυκά βουτήματα: Πού θα βρεις τα καλύτερα στην Αθήνα!

Βουτήματα, αμυγδαλωτά, σαμπλέ, φλωρεντίνες και μπισκοτάκια βουτηγμένα στη μαύρη σοκολάτα: ακόμα κι εκείνοι που είναι πιστοί στα γλυκά νέας γενιάς είναι αδύνατο να αντισταθούν στα μικρά φουρνίσματα με τη γλυκιά γεύση που μας πηγαίνουν πίσω στα χρόνια της μιας γαστρονομικής αθωότητας.
ΔΩΡΑ ΜΑΣΤΟΡΑ
Κωνσταντίνος Κωβαίος: “Η γαστρονομία δεν είναι αγώνας δρόμου, αλλά μαραθώνιος με αντοχές λίγων.

Οδηγός Γεύσης / Κωνσταντίνος Κωβαίος: «Η γαστρονομία δεν είναι αγώνας δρόμου, αλλά μαραθώνιος με αντοχές λίγων»

Executive Chef των ξενοδοχείων London και Athens Coast της Γλυφάδας και αντιπρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής “Acropolis”, ο Έλληνας chef μιλά για τη γαστρονομία και τη δυναμική της φιλοξενίας.
THE LIFO TEAM
Μήπως να σταματήσουμε να σνομπάρουμε τις φακές σούπα;

Γεύση / Μήπως να σταματήσουμε να σνομπάρουμε τις φακές σούπα;

Αν ανήκετε σε εκείνους που ούτε τις αγγίζουν ούτε σκέφτονται να τις μαγειρέψουν, προτείνουμε να δοκιμάσετε τη συνταγή που μας δίνει ο Βασίλης Ζώης του Άνετον, την οποία αγαπούν πολύ τα γραφεία γύρω από το Σύνταγμα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η τιμή του κρασιού και οι παράγοντες που την επηρεάζουν

Γεύση / Γιατί έχει ακριβύνει τόσο το κρασί;

Πόσο μπορεί να αντέξει στις αυξήσεις το πορτοφόλι του Έλληνα καταναλωτή; Αν πρόκειται για είδη πρώτης ανάγκης, δυστυχώς είμαστε δέσμιοι του «νόμου της αγοράς»· το κρασί όμως είναι προϊόν απόλαυσης, όχι πρώτης ανάγκης.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΜΑΝΗΣ
Συνταγές με φιστίκι

Γεύση / Ευέλικτο, πλούσιο και τραγανό, το φιστίκι Αιγίνης πρωταγωνιστεί σε αυτές τις έξι αλμυρές και γλυκές συνταγές

Τα αδέλφια Δημήτρης και Θανάσης Σταμούδης προτείνουν ριγκατόνι με πέστο φιστικιού, cookies φιστίκι και άλλες πρωτότυπες ιδέες που αξιοποιούν τον αγαπημένο ξηρό καρπό.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Το κρασί με απλά λόγια / Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μάς ταξιδεύουν στη βορειοανατολική Ιταλία με οδηγό τον σύμβουλο οινολόγο Stefano Ferrantes, ειδικό στην παραγωγή Prosecco, που εργάζεται στα μεγαλύτερα και γνωστότερα οινοποιεία της περιοχής.
THE LIFO TEAM
Βιωσιμότητα και συλλογικές φαντασιώσεις 

Γεύση / Μπορεί η υψηλή γαστρονομία να είναι πράγματι βιώσιμη;

Βραβευμένα εστιατόρια, που αποτελούν το όνειρο πολλών foodies, καυχιούνται για τις βιώσιμες πρακτικές τους, την ίδια στιγμή που κάποιες «λεπτομέρειες» για τη λειτουργία τους τείνουν να αποσιωπούνται από τη βιομηχανία της εστίασης.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Γεύση / Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Η συναρπαστική ιστορία του πιο εύκολου φαγητού ξεκινά από την αρχαία Κίνα και τη δυναστεία Τσινγκ. Σύμφωνα με έναν τριάστερο σεφ, υπάρχει τρόπος να κάνουμε τα συσκευασμένα noodles γκουρμέ. Δοκιμάσαμε όσα βρήκαμε στην Αθήνα και προτείνουμε τα καλύτερα.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Ο Dr. George Soleas εξηγεί πώς έγινε ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς έγινα ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

O Dr. George Soleas, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του LCBO, του μεγαλύτερου εισαγωγέα κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών στον κόσμο, αφηγείται στην Υρώ Κολιακουδάκη (Dip WSET) και τον Παναγιώτη Ορφανίδη την κινηματογραφική ζωή του.
THE LIFO TEAM
Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Βιβλίο / Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Ο Νίκος Ψιλάκης ερευνά και μελετά την κρητική παράδοση εδώ και τέσσερις δεκαετίες. Τα βιβλία του είναι μνημειώδεις εκδόσεις για το φαγητό, τις λαϊκές τελετουργίες και τα μοναστήρια της Κρήτης που διασώζουν και προωθούν τον ελληνικό πολιτισμό.
M. HULOT
Proveleggios

Γεύση / Ο Αλέξανδρος Καρακάτσανης έχασε πολλά σε μια νύχτα, αλλά επιστρέφει δυναμικά στο Proveleggios

Ο νεαρός και ταλαντούχος σεφ που είδε το πρώτο του μαγαζί στην Αθήνα να καίγεται ολοσχερώς δεν το έβαλε κάτω στιγμή. Πρόσφατα ανέλαβε να αλλάξει την κουζίνα του δημοφιλούς εστιατορίου και θέλει να αφηγηθεί τις αναμνήσεις όλης της ομάδας που τον υποδέχτηκε μέσα από τα πιάτα του.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ