Madame Fraise: To πρώτο ζαχαροπλαστείο φάντασμα της Αθήνας μόλις άρχισε να δέχεται παραγγελίες

Madame Fraise: To πρώτο ζαχαροπλαστείο φάντασμα της Αθήνας μόλις άρχισε να δέχεται παραγγελίες Facebook Twitter
Η γκάμα των γλυκών τους είναι μετρημένη, εντυπωσιακή ήδη από την εμφάνιση και θα αναδιαμορφώνεται εποχιακά με την προσθήκη νέων προτάσεων.
0

Τίποτα καλύτερο από μία κιθάρα, εκτός ίσως από δύο. Κάπως έτσι θα μου περιγράψουν τη σύμπραξή τους δύο νέοι, καταρτισμένοι pastry chefs που έχουν δείξει ότι έχουν πολλά να δώσουν. Με το κοινό τους βήμα θα μας προσφέρουν γλυκά γνώριμα, συνταγές που μπορεί να έχουμε φάει και ξαναφάει, αλλά στοχεύουν να μας κάνουν να ενθουσιαστούμε ξανά μαζί τους, με τη δική τους εκδοχή.

«Είναι γοητευτικό ότι ένας Γάλλος παλεύει για χρόνια με μια tarte tatin για να την προσφέρει καλύτερη. Σεβόμενοι τις γαλλικές αρχές της ζαχαροπλαστικής, το στυλ μας στα γλυκά είναι το “γνώριμα αλλά δημιουργικά”. Αν και είναι πιο δύσκολο να εντυπωσιάσεις με κάτι που θεωρείται κλασικό, θέλουμε να πάρουμε το μιλφέιγ που έχεις φάει άλλες χίλιες φορές, να το δοκιμάσεις από εμάς και να πεις “μα πώς το έκαναν;”. Αυτό είναι το Madame Fraise, δεν θα έχει φοβερές ανατροπές σε κωδικούς, αλλά όλοι θα αποδίδονται με τον δικό μας τρόπο».

Ο Ευγένιος Βαρδακαστάνης και ο Γιάννης Κίκιρας γνωρίστηκαν κάνοντας λεπτοδουλειά πάνω σε κομψά γλυκά για τη «Μεγάλη Βρετανία». Εκεί κατάλαβαν πως έχουν χημεία, πως το ταλέντο του ενός στο στήσιμο των γλυκών και η γεύση του άλλου μπορούν να δώσουν ένα αρτιότερο τελικό αποτέλεσμα.

Έτσι, έκαναν πραγματικότητα ένα ζαχαροπλαστείο δίχως βιτρίνα, που θα μας εξυπηρετεί με διανομή ή επιτρέποντάς μας να κάνουμε pick up το γλυκό μας, βλέποντας στα κλεφτά όσα συμβαίνουν στο ανοιχτό τους εργαστήριο.

Αν και είναι πιο δύσκολο να εντυπωσιάσεις με κάτι που θεωρείται κλασικό, θέλουμε να πάρουμε το μιλφέιγ που έχεις φάει άλλες χίλιες φορές, να το δοκιμάσεις από εμάς και να πεις “μα πώς το έκαναν;”.

Σε ένα κουτί για τέσσερα γλυκά βάζουν μια mont blanc με κάστανο και βανίλια, μια σφαίρα σοκολάτας με καραμέλα και peanuts που μοιάζει με στολίδι, Paris-Brest με κρέμα φουντουκιού και τραγανή πραλίνα και ένα εναλλακτικό cheesecake με μους τριαντάφυλλο, μαρμελάδα βατόμουρο και σαμπλέ αμυγδάλου.

Madame Fraise: To πρώτο ζαχαροπλαστείο φάντασμα της Αθήνας μόλις άρχισε να δέχεται παραγγελίες Facebook Twitter
Καθώς το έχουν δουλέψει για τρία χρόνια, ο Ευγένιος Βαρδακαστάνης και ο Γιάννης Κίκιρας μιλούν με αυτοπεποίθηση για την ποιότητα του panettone τους.

Με τη μορφή τούρτας βρίσκουμε πάλι το cheesecake και το Paris-Brest, μια «gianduja- marron» με διαφορετικές υφές, με πραλίνα και ντακουάζ φουντουκιού, μους κάστανο και κρέμα σοκολάτας gianduja με yuzu, ένα μιλφέιγ με σαντιγί βανίλιας Μαδαγασκάρης, πραλίνα πεκάν, καραμελωμένες σφολιάτες και απροσδόκητη εμφάνιση, μια tarte tatin με καραμελωμένα μήλα, ψημένη κρέμα αμυγδάλου και απαλή κρέμα βανίλιας, μια βελτιωμένη εκδοχή της πάστας αμυγδάλου με μπαβαρουάζ αρωματισμένη με τόνκα, μαρέγκα και μπισκότο αμυγδάλου κι αχλάδι κονφί.

Η γκάμα των γλυκών τους είναι μετρημένη, εντυπωσιακή ήδη από την εμφάνιση και θα αναδιαμορφώνεται εποχιακά με την προσθήκη νέων προτάσεων.

Με κάστανο κονφί και σοκολάτα γάλακτος ή με πορτοκάλι και λεμόνι κονφί, σταφίδα ξανθή και βανίλια Μαδαγασκάρης, οι δυο τους έχουν βάλει στόχο να μετατρέψουν ένα εποχικό γλυκό σε ένα προϊόν καθημερινό που θα το βρίσκουμε όποτε θέλουμε χωρίς να περιμένουμε τα Χριστούγεννα, που θα το τρώμε για πρωινό. Καθώς το έχουν δουλέψει για τρία χρόνια, ο Ευγένιος Βαρδακαστάνης και ο Γιάννης Κίκιρας μιλούν με αυτοπεποίθηση για την ποιότητα του panettone τους.

«Είναι αρκετά μπροστά για τα αθηναϊκά δεδομένα, πιστεύουμε ότι συναγωνίζεται πολλά που έχουμε δοκιμάσει εκτός.

Είναι ένα γλυκό - ζωντανός οργανισμός και δεν φτάνει να πέσει μια καλή συνταγή στα χέρια σου, είναι η “άλλη” ζαχαροπλαστική που δεν μπορεί να καλουπωθεί εύκολα, θέλει υπομονή κι επιμονή, να εξετάζεις παράγοντες όπως η έχει υγρασία και η ποιότητα της περιοχής του νερού απ' όπου μπορεί να χρειαστεί να ταΐσεις το προζύμι σου, αλλά, δουλεύοντάς το, κάθε φορά ανακαλύπτουμε κάτι καινούργιο, βγαίνουμε για λίγο από τη μονοτονία της ζαχαροπλαστικής και των κανόνων της».

Το δικό τους panettone θα κυκλοφορεί σε διάφορες γεύσεις και θα ετοιμάζουν μαρμελάδες και spreads που θα το συνοδεύουν.

Madame Fraise: To πρώτο ζαχαροπλαστείο φάντασμα της Αθήνας μόλις άρχισε να δέχεται παραγγελίες Facebook Twitter
Οι pastry chefs Γιάννης Κίκιρας και Ευγένιος Βαρδακαστάνης (δεξιά).

Το Madame Fraise είναι όμως μόνο ένα κομμάτι όσων έχουν ετοιμάσει. Με συνεργάτη τους τον Γιάννη Γερόπουλο, το ghost ζαχαροπλαστείο τους είναι κάτω από την ομπρέλα της Noble Pastry Athens, ενός σύνθετου ζαχαροπλαστικού πρότζεκτ που θέλει να καινοτομήσει, να απευθυνθεί τόσο σε επαγγελματίες του εσωτερικού αλλά να βγει κι εκτός συνόρων.

Στο ίδιο μέρος όπου φτιάχνονται τα γλυκά που θα παραγγέλνουν όσοι δεν καταπιάνονται με τη ζαχαροπλαστική θα πραγματοποιούνται σεμινάρια με φυσική παρουσία αλλά και webinars τόσο από τους ίδιους όσο κι από ονόματα του χώρου από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι δυο τους θα παρέχουν συμβουλευτικές υπηρεσίες, ένα ολοκληρωμένο consulting στο οποίο θα αναλαμβάνουν να καθοδηγήσουν το πώς πρέπει να φτιάχνονται τα γλυκά μέχρι τον σχεδιασμό του χώρου, το branding και τη δημιουργία conceptual stores.

Θα κυκλοφορούν ebooks –ειδικές εκδόσεις αφιερωμένες στα γλυκά–, θα καινοτομήσουν έχοντας στη διάθεση τους μια 3D τεχνολογία που θα αξιοποιήσουν με διάφορους τρόπους, φτιάχνοντας τις δικές τους φόρμες, άλλες προσαρμοσμένες στους πελάτες τους, και θα παρουσιάσουν γλυκά βασισμένα σε αυτή.

Madame Fraise: To πρώτο ζαχαροπλαστείο φάντασμα της Αθήνας μόλις άρχισε να δέχεται παραγγελίες Facebook Twitter
Σε ένα κουτί για τέσσερα γλυκά βάζουν μια mont blanc με κάστανο και βανίλια, μια σφαίρα σοκολάτας με καραμέλα και peanuts που μοιάζει με στολίδι, Paris-Brest με κρέμα φουντουκιού και τραγανή πραλίνα και ένα εναλλακτικό cheesecake με μους τριαντάφυλλο, μαρμελάδα βατόμουρο και σαμπλέ αμυγδάλου.
Madame Fraise: To πρώτο ζαχαροπλαστείο φάντασμα της Αθήνας μόλις άρχισε να δέχεται παραγγελίες Facebook Twitter
Madame Fraise
Madame Fraise: To πρώτο ζαχαροπλαστείο φάντασμα της Αθήνας μόλις άρχισε να δέχεται παραγγελίες Facebook Twitter
Madame Fraise
Madame Fraise: To πρώτο ζαχαροπλαστείο φάντασμα της Αθήνας μόλις άρχισε να δέχεται παραγγελίες Facebook Twitter
Η γκάμα των γλυκών τους θα αναδιαμορφώνεται εποχιακά με την προσθήκη νέων προτάσεων.
Madame Fraise: To πρώτο ζαχαροπλαστείο φάντασμα της Αθήνας μόλις άρχισε να δέχεται παραγγελίες Facebook Twitter
Madame Fraise

Madame Fraise/ Noble pastry, Υμηττού 225, Παγκράτι, 2114186086, διανομή μέσω Wolt

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αν ένα απόσταγμα έχει να αφηγηθεί ενδιαφέρουσες ιστορίες, αυτό είναι το ουίσκι

Γεύση / Αν ένα απόσταγμα έχει να αφηγηθεί ενδιαφέρουσες ιστορίες, αυτό είναι το ουίσκι

Η ξενάγηση σε ένα αποστακτήριο σας ακούγεται κάπως τυπικά τουριστική; Προτιμάτε στα ταξίδια σας να «ζείτε» την πόλη; Κι όμως, υπάρχει ένα αποστακτήριο στο Δουβλίνο -αυτό του πολυβραβευμένου Teeling- που θα σας βοηθήσει να γνωρίσετε καλύτερα το μέρος που γέννησε το ουίσκι.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Raw Βata: Στους Αμπελόκηπους σερβίρουν κοκορέτσι και τραχανά με αχνιστή προβατίνα

Γεύση / Raw Βata: Στους Αμπελόκηπους σερβίρουν κοκορέτσι και τραχανά με αχνιστή προβατίνα

Ο Χρόνης Δαμαλάς προσφέρει μια κουζίνα που είναι οικεία και νέα ταυτόχρονα, με fusion ιδέες και έμφαση στην Ελλάδα, μαθαίνει στους τουρίστες τον τραχανά και σερβίρει το signature κοκορέτσι του χωρίς εντεράκια - μας έδωσε μάλιστα και τη συνταγή γι' αυτό, μαζί με δύο ακόμα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Μαρία Κατσούλη: H ξεχωριστή πορεία της πρώτης Ελληνίδας οινοχόου

Το κρασί με απλά λόγια / Μαρία Κατσούλη, πώς ήταν να είσαι οινοχόος στα μακρινά 90's;

Από την Κρήτη στην Αθήνα και στις σάλες των πιο διάσημων ελληνικών εστιατορίων της δεκαετίας του ’90, η διαδρομή της Μαρίας Κατσούλη στον χώρο του κρασιού καθόρισε και ουσιαστικά δημιούργησε τη θέση του οινοχόου στη χώρα μας. Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν μαζί της.
THE LIFO TEAM
Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, πες μας πώς κάνεις τα γιουβαρλάκια σου

Γεύση / Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, πώς κάνεις τα γιουβαρλάκια σου;

Στο καινούργιο εστιατόριο Iodio η σεφ Γεωργιάννα Χιλιαδάκη φτιάχνει πιάτα θαλασσινά με τον ξεχωριστό δικό της τρόπο. Μπήκαμε στην κουζίνα της, μιλήσαμε μαζί της και μάθαμε τις τεχνικές των πιάτων της. 
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
H μανία με το τρουφόλαδο και τι σημαίνει «εκλεκτό» στη γαστρονομία;

Radio Lifo / H μανία με το τρουφόλαδο και τι σημαίνει «εκλεκτό» στη γαστρονομία

Γιατί αναζητάμε διαρκώς το «εξωτικό» και το σπάνιο, αντί να εκτιμάμε περισσότερο τα υλικά και τα φαγητά με τα οποία μεγαλώσαμε; Η Κωνσταντίνα Βούλγαρη συνομιλεί με τους Nomade et Sauvage, τους μάγειρες Ιορδάνη Τσενεκλίδη και Παναγιώτη Σιαφάκα, για το τι θεωρείται εκλεκτό, τι ορίζεται ως πολυτέλεια στο φαγητό και πώς οι μόδες και οι τάσεις διαμορφώνουν τις διατροφικές μας συνήθειες.
Η ζωή και τα ήθη ενός λεσβιακού χωριού μέσα από το φαγητό

Βιβλίο / Η ζωή και τα ήθη ενός λεσβιακού χωριού μέσα από το φαγητό

Στον Μανταμάδο οι γυναίκες του Φυσιολατρικού–Ανθρωπιστικού Συλλόγου «Ηλιαχτίδα» δημιούργησαν ένα βιβλίο που συνδυάζει τη νοσταλγία της παράδοσης με τις γευστικές μνήμες της τοπικής κουζίνας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Osteria Mamma 

Γεύση / Ένα νέο ιταλικό σερβίρει πιάτα που περιέχουν άγνωστες στην Αθήνα λέξεις

Θέλοντας να τιμήσει μια επιθυμία της μητέρας της, έπειτα από πολλά ταξίδια και γεύματα σε διαφορετικές ιταλικές πόλεις, η Ελένη Σαράντη ετοιμάζει στο Osteria Mamma πιάτα με μπόλικη comfort νοστιμιά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα γλυκά των φετινών Χριστουγέννων 

Γεύση / Όλα τα νέα χριστουγεννιάτικα γλυκά σε μία λίστα

Τετράγωνοι κουραμπιέδες, κρητική αλλά και γαλλική βασιλόπιτα, πολλά προζυμένια πανετόνε: Σε αυτή τη λίστα δεν θα βρείτε τα κλασικά γλυκά της Αθήνας -τα ξέρετε ήδη- αλλά όλες τις φρέσκες ιδέες των τριτοκυματικών φούρνων και των πιο δημιουργικών ζαχαροπλαστών.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ