Τέχνη του κ*λου: Θα αγόραζες έναν πίνακα που έφτιαξε η Lizzo με τα οπίσθιά της;

Θα αγόραζες έναν πίνακα που έφτιαξε η Lizzo με τον πισινό της; Facebook Twitter
Τα κομμάτια της είναι μικρά μανιφέστα για το body positivity και βάζει όλους τους haters στη θέση τους. Φωτο: Kevin Winter/Getty Images
0

Όνομα: Lizzy Picasso

Ηλικία: 33 ετών

Εμφάνιση: Σέξι

Καλέ τι τίτλος είναι αυτός; Δεν ντρέπεσαι; Πάλι click baiting κάνεις; Και Lizzy Picasso; Μαζέψου, wtf! Γιατί να ντραπώ; Αφού ισχύει. Η Lizzo ζωγράφισε ζωντανά έναν πίνακα με τα οπίσθιά της για τη φετινή Art Basel που γίνεται αυτήν τη στιγμή στο Μαιάμι. Μάλιστα, ανέβασε ένα βιντεάκι στο TikTok, όπου αποκαλεί τον εαυτό της Lizzy Picasso. Πώς να το γράψω δηλαδή; Αν έχεις καμιά καλύτερη ιδέα, να μου την πεις.

Τι εννοείς ζωντανά; Δεν καταλαβαίνω. Εννοώ live. Το ζωγράφισε ζωντανά σε αληθινό χρόνο και μπορούσες να το αγοράσεις μέσα από το streaming που έκανε εδώ. Με 9 ευρώ μπορείς να δεις ολόκληρο το περφόμανς που διαρκεί 70 λεπτά, όπου ερμηνεύει και νέα μουσική. Εδώ που τα λέμε όμως, όλα τα λεφτά είναι το βιντεάκι που ανέβασε στο TikTok και τη δείχνει να ζωγραφίζει και κανονικά και αλλιώς.

Σήμερα έχει έναν από τους πιο διάσημους πισινούς στη showbiz, κι ας ακούγεται κάπως αυτό. «Αισθανόμουν ότι οι πιθανότητες ήταν εναντίον μου, αλλά, μωρό μου, αυτός ο μαύρος πισινός έχει πάει σε διάφορα μέρη. Ο κώλος μου έχει γίνει το επίκεντρο συζητήσεων, έχει βγει σε περιοδικά, η Rihanna υποκλίθηκε μπροστά του. Και κάποτε τον θεωρούσα το λιγότερο αγαπημένο μέρος του σώματος μου» είπε.

Απλά σκας στα γέλια, και δεν θα μπορούσε να τα πει και καλύτερα από τη λεζάντα, όπου έγραψε: «Νομίζω ότι χρειάζεται να κάνω περισσότερη κωλοτέχνη. Ποιος θέλει μια bootyfly (οπισθόμυγα);».

@lizzo

I THINK I NEED TO MAKE MORE ASS ART🤔 WHO WANTS A BOOTYFLY?🍑🦋 WATCH ME PERFORM IN MIAMI LIVE - TIX HERE: http://lizzo.live-now.com

♬ original sound - lizzo

Στην Art Basel όμως; Γιατί; Πάλι δεν καταλαβαίνω… Έλα τώρα, η Lizzo σε πείραξε επειδή είναι ράπερ και συμμετέχει σε ένα από τα μεγαλύτερα art fairs. Λες και είναι το μόνο κουλό που έχει συμβεί εκεί πέρα. Σου θυμίζω ότι κάποτε μια καλλιτέχνις είχε γδυθεί για να κάνει παρέα σε ένα γουρούνι. Μια άλλη φορά, ο Usher φόρτιζε το κινητό του στoν κόλπο μιας εικαστικού ενώ σε μια άλλη αίθουσα ταυτόχρονα κάποιος έκλεψε έναν πίνακα του Πικάσο χωρίς να τον πάρει κανείς χαμπάρι. Ή το 2019, όταν ένα από τα εκθέματα ήταν μια τσάντα που έξυνες και μύριζες ή τα sneakers που σχεδίασε ο συγχωρεμένος Virgil Abloh και κόστιζαν 182.000 δολάρια.

Εντάξει, απ' ό,τι διαπιστώνω την τραβάει την υπερβολή ο οργανισμός τους… Εσύ τι λες; Εκτός κι αν θεωρείς νορμάλ όταν το 2015 μια γυναίκα μαχαίρωσε στα αλήθεια μια άλλη γυναίκα και οι επισκέπτες νόμισαν ότι ήταν ακόμη μια περφόμανς ή όταν τους έπεσε ένα γλυπτό που ζύγιζε 9 περίπου κιλά από ψηλά στο πεζοδρόμιο. Πάλι καλά που δεν έχει σκοτωθεί κανείς ακόμη.

Πάντως, θυμάμαι τη Lizzo τελευταία στα social media που είχε βγει και έκλαιγε για το σώμα της. Δεν έκλαιγε για το σώμα της.

Για τι πράγμα έκλαιγε δηλαδή; Για το bullying που τρώει κάθε φορά για την εμφάνισή της και το βάρος της, αλλά δεν μασάει.

Δεν μασάει πώς; Κατ' αρχάς άκουσε τα κομμάτια της, που είναι μικρά μανιφέστα για το body positivity και βάζει όλους τους haters στη θέση τους. Επιπλέον, φέτος τον Αύγουστο έκανε μια παρουσίαση στο Ted Talk για την ιστορία του twerking και πώς τη βοήθησε να αποκτήσει αυτοπεποίθηση. Στη δεκαετία του ’90, όπου μεγάλωνε, τα παραπανίσια κιλά ήταν κατάρα για τις γυναίκες. Όταν μετακόμισε στο Χιούστον και άρχισε να έχει μεγαλύτερη επαφή με την κουλτούρα της Δυτικής Αφρικής, το twerking και τις θρησκευτικές του προεκτάσεις, αισθάνθηκε περήφανη για το σώμα της και την καταγωγή της. Σήμερα έχει έναν από τους πιο διάσημους πισινούς στη showbiz, κι ας ακούγεται κάπως αυτό. «Αισθανόμουν ότι οι πιθανότητες ήταν εναντίον μου, αλλά, μωρό μου, αυτός ο μαύρος πισινός έχει πάει σε διάφορα μέρη. Ο κώλος μου έχει γίνει το επίκεντρο συζητήσεων, έχει βγει σε περιοδικά, η Rihanna υποκλίθηκε μπροστά του. Και κάποτε τον θεωρούσα το λιγότερο αγαπημένο μέρος του σώματος μου» είπε.

Υποθέτω ότι δεν θα πουλήσει τον πίνακα και τόσο φτηνά… Μεταξύ μας, και πολύ καλά θα κάνει…

Τι να πεις: Κωλοτέχνη

Τι να μην πεις: Κωλότεχνη

Εικαστικά
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη Νέα Υόρκη με τον Γκόντφρεϊ Ρέτζιο

Εικαστικά / Το θρυλικό «Koyaanisqatsi» αναβιώνει στη Νέα Υόρκη μέσω της τεχνητής νοημοσύνης

Το ψηφιακό έργο του Τζον Φιτζέραλντ «The Vivid Unknown», μια από τις φετινές συμμετοχές του Ιδρύματος Ωνάση στο φεστιβάλ «Under the Radar», συνομιλεί εκ νέου με την εμβληματική ταινία του Γκόντφρεϊ Ρέτζιο.
ΒΑΡΒΑΡΑ ΔΟΥΚΑ
Ο υφασμάτινος κόσμος προσευχών της Ελένης Κρίκκη

Εικαστικά / Ο υφασμάτινος κόσμος προσευχών της Ελένης Κρίκκη

Στο εικαστικό της έργο τα τόπια γίνονται τοπία, οι κλωστές υφαίνουν τη μνήμη και η γεωγραφία ανάγεται σε κάτι βαθιά προσωπικό που αφορά τη συναισθηματική σχέση και οικειότητα της καλλιτέχνιδας με τον κόσμο του υφάσματος.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Χρήστος Μποκόρος, εικαστικός

Οι Αθηναίοι / Χρήστος Μποκόρος: «Η τέχνη δεν είναι θέαμα, πρέπει να σε αφορά και να σε πονάει»

Όταν βρέθηκε στη Σχολή Καλών Τεχνών, ένιωσε ότι ναυάγησαν όλα του τα όνειρα και οι επιθυμίες. Αν και έχει ζωγραφίσει χιλιάδες κεράκια, ακόμα αισθάνεται αρχάριος, γιατί το καθένα είναι διαφορετικό, όπως και οι άνθρωποι. Για εκείνον, η τέχνη είναι ένα μνημείο, και κάθε φορά με τα έργα του ακουμπά εκεί που πονάει, για να παίρνει δύναμη.
M. HULOT
Ανεκτίμητα έργα ισλαμικής τέχνης απ’ τα σημαντικότερα μουσεία του κόσμου 

Αποστολή στην Τζέντα / Ταξίδι στην Μπιενάλε Ισλαμικών Τεχνών

Η LIFO ταξίδεψε στη Σαουδική Αραβία και επισκέφθηκε τη δεύτερη Μπιενάλε Ισλαμικών Τεχνών, μια έκθεση που γεφυρώνει το χθες με το σήμερα και αναδεικνύει την καλλιτεχνική έκφραση της ισλαμικής κληρονομιάς.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
ψυχοπαίδης

Εικαστικά / Ο Γιάννης Ψυχοπαίδης έφτιαξε μια πόλη από αναγεννημένα ερείπια στην γκαλερί Ζουμπουλάκη

Από ένα μακρινό ή πρόσφατο παρελθόν ξεβρασμένα στο σήμερα, τα σπασμένα αυτά κομμάτια μάς κάνουν να ανακαλούμε με τη φαντασία μας την προϊστορία τους, μια αλλοτινή ζωή που κάποτε υπήρξε.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Το νέο μουσείο του Έντβαρντ Μουνκ στο Όσλο μαγνητίζει

Πέθανε Σαν Σήμερα / Έντβαρντ Μουνκ: Αυτό το μουσείο στο Όσλο φιλοξενεί τη μεγαλύτερη συλλογή έργων του

Ένα κάπως αμφιλεγόμενο αλλά σίγουρα εντυπωσιακό κτίριο-ορόσημο, δημιούργημα των Estudio Herreros, φιλοξενεί τη μεγαλύτερη συλλογή έργων ενός από τους σπουδαιότερους και πλέον επιδραστικούς καλλιτέχνες των μοντέρνων καιρών.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Los Caprichos - Goya

Εικαστικά / «Los Caprichos»: Ο σκωπτικός Γκόγια στην Εθνική Πινακοθήκη

80 χαρακτικά που σατιρίζουν τη διαφθορά, τη θρησκευτική υποκρισία, την απληστία, την αμάθεια και τη δεισιδαιμονία. Έργα που μπορεί να αποτέλεσαν μια οικονομική καταστροφή για τον μεγάλο Ισπανό ζωγράφο, αλλά θεωρούνται πρόδρομοι της μοντέρνας τέχνης.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Αξίζει να τους προσέξετε: Νέα ονόματα στη σύγχρονη τέχνη

Εικαστικά / Αξίζει να τους προσέξετε: Νέα ονόματα στη σύγχρονη τέχνη που δείχνουν τη δουλειά τους τώρα

Οι αθηναϊκές γκαλερί και οι ανεξάρτητοι χώροι μοιάζουν αυτή την περίοδο να βρίσκονται σε μια διαρκή περίοδο δοκιμών, θέλοντας να προτείνουν και νεότερους καλλιτέχνες.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Σημαντικές εικαστικές εκθέσεις - Χειμώνας 2025

Εικαστικά / 10 νέες εικαστικές εκθέσεις για το επόμενο τρίμηνο

Καθώς το επόμενο διάστημα αποτελεί μεταβατική περίοδο εν αναμονή σημαντικών εκθέσεων που θα δούμε την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2025, κάνουμε μια σύντομη επισκόπηση των επόμενων εβδομάδων, στις οποίες κυριαρχεί η ελληνική εικαστική σκηνή, με σημαντικούς ζωγράφους και γλύπτες, ενώ επιστρέφει στην Εθνική Πινακοθήκη η περίφημη σειρά χαρακτικών του Γκόγια.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
«Τα χρήματα είναι δευτερεύον πράγμα»: Ο Τζεφ Κουνς στα 70

Εικαστικά / «Τα χρήματα είναι δευτερεύον πράγμα»: Ο πολυεκατομμυριούχος Τζεφ Κουνς στα 70

Λίγο πριν τα 70ά του γενέθλια, ο διάσημος και αμφιλεγόμενος εικαστικός συμμετέχει σ’ έναν «διάλογο» με το ίνδαλμά του, τον Πάμπλο Πικάσο. Υπάρχουν όμως κοινά στοιχεία ανάμεσά τους;
THE LIFO TEAM
Οι μεγάλες εκθέσεις του 2025

Εικαστικά / Οι μεγάλες διεθνείς εκθέσεις του 2025 που αξίζουν το ταξίδι

Τα σχέδια των Dolce & Gabbana και η εμβληματική τέχνη του Anselm Kiefer, οι περφόρμανς του Leigh Bowery, οι γυναίκες της Suzanne Valadon και ο ονειρικός κόσμος του Wes Anderson βρίσκονται ανάμεσα στις πιο σημαντικές εκθέσεις της νέας χρονιάς.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ