Αφιερώματα
ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ
23 ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ
Γεύση / Η τέλεια Βασιλόπιτα και άλλα τρία απίθανα γλυκά για το πάρτι της Πρωτοχρονιάς
Ο pastry chef Ευγένιος Βαρδακαστάνης δίνει στους αναγνώστες της LiFO τις πολύτιμες συνταγές του
Γεύση / Πώς να φτιάξεις τους τέλειους λουκουμάδες
Γλυκός, αλμυρός, με γέμιση ή χωρίς ― ο λουκουμάς είναι ένα βασικό γλυκό της ανθρωπότητας, από την Αρχαία Ελλάδα μέχρι τον οθωμανικό lokma.
Γεύση / Baba Au Rum, το γιορτινό γλυκό
Το baba ή ο «μπαμπάς» είναι ένα από τα ρετρό γλυκά που ξαναβρίσκει την αίγλη του και ο Μπάμπης Ζιντίλης από το Σουit μοιράζεται μαζί μας μια συνταγή για την πιο χριστουγεννιάτικη εκδοχή του.
Γεύση / Το πρωινό των Χριστουγέννων
Κάτι να μας ξυπνήσει, να μας γλυκάνει, να μας δώσει ενέργεια και να μας βάλει ακόμη πιο έντονα στο πνεύμα της γιορτής. Το πρωινό των Χριστουγέννων έχει τη δική του μαγεία και ο Γιάννης Μπουροδήμος μας δείχνει τον τρόπο να το απολαύσουμε, χωρίς να περάσουμε ώρες στην κουζίνα.
Γεύση / Δίπλες Καλαμάτας, θρακιώτικα μελομακάρονα, μελαχρινή Νάξου και άλλα παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα γλυκά
Οι σεφ Βασίλης και Γιώργος Καφαλούκος προτείνουν φτιάχνουν παραδοσιακά γιορτινά γλυκά από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.
Γεύση / Τα μυστικά για να φτιάξετε τον τέλειο παραδοσιακό κουραμπιέ
Η ζαχαροπλάστης Ρένα Οροκλού φτιάχνει βήμα-βήμα το πιο αγαπημένο γλυκό των Χριστουγέννων
Γεύση / Τα παραδοσιακά ελληνικά εδέσματα των γιορτών + Μια συνταγή για κόκορα από μια Τσιριγώτισσα γιαγιά
Μια συνταγή που μάθαμε από την πιο γλυκιά Τσιριγώτισσα μας ταξιδεύει σε παραδοσιακές γεύσεις, που άλλες τις έχουμε ξεχάσει κι άλλες δεν τις έχουμε γευτεί ποτέ.
Γεύση / Ροζ μελομακάρονα ή παραδοσιακοί κουραμπιέδες; 21 δώρα για φανατικούς foodies
21 προϊόντα από όλη την Ελλάδα που θα μεταμορφώσουν το γιορτινό σας τραπέζι
Γεύση / Πέντε συνταγές για πρωτότυπους κουραμπιέδες
Κακάο, φυστίκι Αιγίνης, eggnog αλλά και ένα κρυμμένο μελομακάρονο προτείνουν πέντε Αθηναίοι pâtissiers σε όσους θέλουν να φτιάξουν κουραμπιέδες που να μην θυμίζουν τίποτα!
Γεύση / Γαλλικά τυριά: Το απογειωτικό φινάλε ενός τραπεζιού
Απαλά κατσικίσια, σκληρά πρόβεια και ιδιαίτερα μπλε, με έντονες γευστικές φλέβες, τα γαλλικά τυριά έχουν χαρίσει φήμη στη χώρα προέλευσής τους και έχουν παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στη γαστρονομική της ιστορία. Ο Γιώργος Κυριακόπουλος από το Provence Deli μας εισάγει στον κόσμο τους και μας αποκαλύπτει τα μυστικά τους.
Γεύση / Ένα γιορτινό μενού με συνταγές για 1 άτομο από τον Γκίκα Ξενάκη
Ο βραβευμένος σεφ Γκίκας Ξενάκης ανταποκρίθηκε αμέσως στην επιθυμία μας να προτείνουμε ένα εορταστικό μενού, με συνταγές που αφορούν 1 άτομο, σε όλους εκείνους που θα περάσουν μόνοι τους τις γιορτές και έχουν κάθε λόγο να θέλουν να τις ζήσουν με τον καλύτερο τρόπο.
Γεύση / Πώς να φτιάξετε punch στο σπίτι, το πιο αρχετυπικό και εύκολο κοκτέιλ
Πέντε άνθρωποι των μπαρ μάς δίνουν συνταγές για να σερβίρουμε το πιο παρεΐστικο κοκτέιλ, του οποίου η ιστορία ξεκινάει από τον 17ο αιώνα.
Διάφορα / Τρία πολύ νόστιμα και κυρίως πανεύκολα γλυκά για τα γιορτινά σου τραπέζια
Βαθμός δυσκολίας μηδέν!
Γεύση / Μια Βασιλόπιτα από την Περσία
Η food blogger Μαριάννα Γκιτσάκη, aka Surtuko, μας φτιάχνει ένα ανατολίτικο κέικ με κάρδαμο και ροδόνερο για να είναι η νέα χρονιά γεμάτη άρωμα, γεύση, χαρά και ευτυχία.
Γεύση / Galette des Rois, η γαλλική βασιλόπιτα
Ο σεφ της Γαλλικής Πρεσβείας Jean-Marie Hoffmann μας μαθαίνει να φτιάχνουμε gallette des rois και να γινόμαστε για μια μέρα βασιλιάδες.
Γεύση / Το μενού των Χριστουγέννων από τους σεφ του Funky Gourmet
Έξι μοναδικές προτάσεις για ένα πλήρες γιορτινό μενού από τη Γεωργιάννα Χιλιαδάκη και τον Νίκο Ρούσσο του βραβευμένου με δύο αστέρια Michelin αθηναϊκού εστιατορίου
Γεύση / Ο Αντώνης Σελέκος θέλει να μας κάνει να τρώμε πανετόνε και το καλοκαίρι
Πέρσι μοίρασε πόρτα-πόρτα το γλυκό του ψωμί, που έγινε viral. Φέτος, ο pastry chef του Funky Gourmet δημιούργησε ένα εργαστήριο στο Παγκράτι που θα λειτουργεί με εστιατορική λογική και θα προσφέρει ένα προϊόν που έχει συνδεθεί με τις γιορτές των Χριστουγέννων όλο τον χρόνο.
Ηχητικά Άρθρα / Πανετόνε: Μια γλυκιά ιστορία που ξεπέρασε τα ιταλικά σύνορα
Το Xριστουγεννιάτικο φουσκωτό κέικ που κατέκτησε τον κόσμο δεν είναι πλέον υπόθεση μόνο της Ιταλίας.
Γεύση / Αν είναι να κάνεις μια πίτα για το γιορτινό τραπέζι, κάνε αυτήν!
Μια πεντανόστιμη κολοκυθόπιτα με κίτρινη κολοκύθα, πράσο και νόστιμα τυριά σε δύο εκδοχές, για να διαλέξετε.
Γεύση / «Κόκκινος Σκούφος» και άλλα δύο γιορτινά γλυκά που πρέπει να δοκιμάσετε
Ο Ευγένιος Βαρδακαστάνης, pastry chef των ξενοδοχείων Μεγάλη Βρετανία και King George, προτείνει 3 συνταγές για τα φετινά ρεβεγιόν
Γεύση / 10 + 1 βήματα για τον τέλειο γιορτινό (σπιτικό) μπουφέ
Ο Σωτήρης Ευαγγέλου, executive chef της Μεγάλης Βρετανίας και του King George μας υποδέχεται στο εστιατόριο Tudor Hall και μας μαθαίνει πώς -και με ποιες συνταγές- στήνεται ο τέλειος σπιτικός μπουφές
Η Πείνα / Πώς θα ανοίξουμε το σπίτι μας στις γιορτές, χωρίς κόπο και με έξυπνα κόλπα
Η Ελένη Ψυχούλη μαζί με την δημοσιογράφο και συγγραφέα Αγάπη Μαργετίδη ξέρουν τι θα κάνουμε φέτος τις γιορτές και μας καθοδηγούν, βήμα-βήμα, για να οργανώσουμε τα πιο αξέχαστα καλέσματα
Γεύση / Σαμπάνια: Πίνουμε τα αστέρια
«Για το μόνο που μετανιώνω στη ζωή είναι ότι δεν ήπια αρκετή σαμπάνια». Για να μη νιώσουμε όπως ο Τζον Μέιναρντ Κέινς, ο wine manager του Mr. Vertigo, Γιάννης Παππάς, μας βοηθά να επιλέξουμε κρασιά κομψά και ζωηρά, για διάφορα μπάτζετ, γαλλικές σαμπάνιες και αφρώδεις οίνους που δημιουργούν την καλύτερη διάθεση σε ένα γεύμα.