House of the Dragon: 9.9 εκατομμύρια είδαν το πρώτο καθηλωτικό επεισόδιο. Να γιατί!

"House of the Dragon": Facebook Twitter
0

Τελικά δεν τέλειωσαν όλα. Ή μάλλον όλα ξαναρχίζουν. Το ότι γνωρίζουμε το τέλος μοιάζει αδιάφορο. Η ΗΒΟ θέλει να ξαναφέρει στο προσκήνιο την ιστορία της πιο κερδοφόρας και εμπνευσμένης σειράς των τελευταίων ετών, του «Game of Thrones», που παρά τις οκτώ σεζόν της άφησε τους εκατομμύρια φανατικούς θαυμαστές της απαρηγόρητους και θυμωμένους με τον τελευταίο κύκλο, μέσα από το πολυαναμενόμενο πρίκουελ «House of the Dragon» και να επαναλάβει την επιτυχία της 17ης Απριλίου 2011, όταν προβλήθηκε το πρώτο επεισόδιο του «Game of Thrones», και μάλλον τα κατάφερε, αφού έπεισε τους τηλεθεατές ότι η θρυλική σειρά είναι εδώ και οι μάχες εξουσίας που θα δοθούν θα είναι πιο δυναμικές και πιο αγωνιώδεις.

Έτσι, κράσαρε το σύστημα του HBO Max, και οι συνδρομητές που συνέρρευσαν στην εφαρμογή την Κυριακή για την πρεμιέρα της σειράς, σύμφωνα με το «Hollywood Reporter», δεν μπόρεσαν να τη δουν και θυμωμένοι στράφηκαν στο Twitter για να εκτονώσουν την απογοήτευσή τους.

Το IGN χαρακτήρισε το πρώτο επεισόδιο «ένα δυνατό, καλά διαμορφωμένο ξεκίνημα του spin-off του "Game of Thrones". Είναι πολύ κοντά στον προκάτοχό του ως προς τον τόνο και το περιεχόμενο, αλλά εγκαθιδρύει αμέσως έναν αγώνα για την εξουσία γύρω από έναν συμπαθή, άβουλο βασιλιά και ζωντανούς νέους χαρακτήρες που θα δώσουν αυτές τις μάχες. Έχουμε επίσης δράκους, ενδογαμία και μεγάλες δυσαρέσκειες. Είναι ωραίο να επιστρέφουμε στο Westeros».

Για το πρώτο επεισόδιο της σεζόν με τίτλο «Οι κληρονόμοι του δράκου», οι ΝΥΤ γράφουν ότι «υπάρχει πάντα ο ίδιος άσχημος θρόνος που εμπνέει τα ίδια άσχημα συναισθήματα – άγχος, φθόνο, δίψα για εξουσία, προθυμία για προδοσία φίλων και συγγενών. Αυτό το τελευταίο είναι σημαντικό, διότι σε αντίθεση με τον αρχικό ανταγωνισμό (του "Game of Thrones") φαίνεται ότι οι περισσότερες προδοσίες δεν θα συμβαίνουν μεταξύ των διαφόρων οίκων του Westeros, αλλά εντός της ίδιας μπερδεμένης οικογένειας».

Είναι πολύ κοντά στον προκάτοχό του ως προς τον τόνο και το περιεχόμενο, αλλά εγκαθιδρύει αμέσως έναν αγώνα για την εξουσία γύρω από έναν συμπαθή, άβουλο βασιλιά και ζωντανούς νέους χαρακτήρες που θα δώσουν αυτές τις μάχες.

Αυτοί είναι οι Targaryen, οι πρόγονοι της Daenerys (της μικρότερης αδελφής του Rhaegar Targaryen και του Viserys Targaryen, θείας του Jon Snow και μικρότερου παιδιού του βασιλιά Aerys II Targaryen και της βασίλισσας Rhaella Targaryen, που εκδιώχθηκαν από τον Σιδερένιο Θρόνο κατά τη διάρκεια της εξέγερσης του Robert Baratheon), οι οποίοι ενσαρκώνουν τους βασικούς πυλώνες του σύμπαντος των «Θρόνων»: εκδικητική μνησικακία, δράκοι και αιμομιξία.

«Οι προφανείς παραπάνω "κλίσεις τους" ήταν μέρος της πρεμιέρας μιας σειράς που έπρεπε να επενδύσει σε μια νέα ιστορία, υπενθυμίζοντας ταυτόχρονα στους θεατές ότι πρόκειται ακόμα για το "Game of Thrones"», γράφουν οι ΝΥΤ. «Υπάρχει επίσης μια περίεργη θεματική ασυμφωνία αν σκεφτεί κανείς ότι το "Thrones" πέρασε οκτώ σεζόν δείχνοντάς μας την καταστροφική τρέλα των κυκλικών αγώνων εξουσίας, χτίζοντας τελικά μια λύση που σχεδιάστηκε για να αφήσει όλα αυτά πίσω. Ήταν ένα επεισόδιο, και μάλιστα ένα πιλοτικό επεισόδιο. Και υπήρχαν λόγοι για να είμαστε ενθουσιασμένοι για το τι πρόκειται να ακολουθήσει τις επόμενες εννέα εβδομάδες» συνεχίζουν, ενώ εγκωμιάζουν το καστ.

«Το καστ φαίνεται σπουδαίο. Ο Matt Smith υποδύεται τον πρίγκιπα Daemon, μια μηχανή σεξ και βίας, ένα άτομο γεμάτο αυτοπεποίθηση, την οποία δείχνει μόνο στην εταίρα φίλη του. Ο Rhys Ifans είναι γεμάτος ολισθηρή ψυχρότητα ως Otto Hightower, το "Χέρι του βασιλιά", ο οποίος περιθωριοποιεί τον αντίπαλό του Daemon, ενώ χρησιμοποιεί τη δική του νεαρή κόρη, Alicent, ως δόλωμα για τον θλιμμένο ηγεμόνα. Ο Steve Toussaint έχει παρουσία και κύρος ως Lord Corlys Velaryon, πλούσιος πρώην ναυτικός, γνωστός ως Sea Snake (ένα από τα άλλα spinoffs που αναπτύσσονται θα εξιστορήσει τα κατορθώματα του χαρακτήρα ως νεαρού άνδρα). Ως Alicent και Rhaenyra, η Emily Carey και η Milly Alcock προσδίδουν γοητεία και πολυπλοκότητα ως τα δύο μισά μιας φιλίας που μοιάζει προορισμένη να διασπαστεί. Ο Paddy Considine είναι καταπληκτικός ως Viserys, με το σκυλίσιο πρόσωπό του να αποπνέει ταυτόχρονα την αδυναμία και τη σκληρότητα του βασιλιά».

"House of the Dragon": Facebook Twitter
Το "House of the Dragon" ξεκινά με τη στέψη του Viserys ως κληρονόμου του θρόνου των Targaryen | HBO

Το επεισόδιο ξεκίνησε με μια σκηνή προλόγου που έθεσε δύο βασικά προηγούμενα, καθώς ο Viserys ορίστηκε διάδοχος του παππού του έναντι της μεγαλύτερης ξαδέλφης του, της Rhaenys. Η δαιδαλώδης οικογένεια Targaryen –και πάλι εδώ η αιμομιξία– έχει παράδοση να διαπληκτίζεται για τις διεκδικήσεις της διαδοχής. Οι πατριαρχικοί ηγέτες του βασιλείου θα αντισταθούν στις προσπάθειες να τοποθετηθεί μια γυναίκα στον Σιδερένιο Θρόνο. «Το παιδικό κρεβάτι είναι το πεδίο της μάχης μας», λέει η βασίλισσα. Η σκηνή του τοκετού της ήταν εξαντλητική και φρικτή, καθώς κάθε ελπίδα για συνέχιση της ειρήνης πέθανε μαζί της και με τον νεογέννητο γιο της.

Τα δύο «τουρνουά» κονταρομαχίας είναι μια σεκάνς που κόβει την ανάσα στην οποία, όπως έγραψε ο Mike Hale στην κριτική του για τη σειρά στους NYT, «οι συγκρούσεις έχουν μια αυθεντική δύναμη που θα σας ρίξει πίσω στο κάθισμά σας», ενώ παράλληλα διαπιστώνεται η αφελής αιμοδιψία ενός λαού που, όπως μας υπενθύμισαν επανειλημμένα στη διάρκεια του επεισοδίου, δεν είχε γνωρίσει ποτέ πραγματικό πόλεμο. Όταν ο Viserys ανακήρυξε την κόρη του διάδοχό του λίγα λεπτά αργότερα, εγγυήθηκε ότι τελικά ο πόλεμος θα άρχιζε. Το χάος και η αγωνία έρχονται και το αφελές πλήθος θα γνωρίσει επιτέλους τον πόλεμο.

«Είναι καθαρόαιμο "Game of Thrones" – απλά όχι με τον τρόπο που θυμάστε», γράφει το BBC. «Πρόκειται για μια συναρπαστική κατάσταση, γεμάτη κατανοητά κίνητρα και ηθικά διλήμματα και μια ωρολογιακή βόμβα που χτυπάει με τη μορφή της υγείας του βασιλιά Viserys» λέει και δίνει τέσσερα αστέρια στο πρώτο επεισόδιο της σειράς, σημειώνοντας ότι η σκιά της τελευταίας σεζόν του «GOT» –που επικρίθηκε από πολλούς για την αίσθηση της βιασύνης που τη διακατείχε και τις περικοπές που έκανε στο πρωτότυπο υλικό– πλανάται πάνω από την πρώτη spin-off σειρά της, το «House of the Dragon». «Εξάλλου, ένα prequel που διαδραματίζεται περισσότερα από 100 χρόνια πριν από την κύρια ιστορία, και κυκλοφορεί σε μια εποχή μειωμένης καλής θέλησης, έχει επωμιστεί το σχετικά δύσκολο έργο να ξεπεράσει τον κυνισμό και την αδιαφορία του κοινού. Και όμως, όπως αποδεικνύεται: ο καλύτερος τρόπος για να φτιάξεις "το επόμενο Game of Thrones" είναι απλώς να φτιάξεις περισσότερο "Game of Thrones"» γράφει.

"House of the Dragon": Facebook Twitter
Ο Matt Smith υποδύεται τον πρίγκιπα Daemon, μια μηχανή σεξ και βίας.

Η ραχοκοκαλιά της θεματολογίας και του λόγου ύπαρξης του «House of the Dragon», σύμφωνα με το BBC, είναι η φράση «καλύτερα να παρέδιδαν το βασίλειο στην πυρά παρά να έβλεπαν μια γυναίκα να ανεβαίνει στον Σιδερένιο Θρόνο».

Πρόκειται για μια ιστορία που αναφέρεται ρητά στις αδικίες και τις ταπεινώσεις που συνεπάγεται το να είσαι γυναίκα σε ένα πατριαρχικό σύστημα: είτε αυτό σημαίνει ότι ανταλλάσσεσαι σαν εμπόρευμα για έναν πολιτικά βολικό γάμο, είτε ότι τηρούνται άνισα πρότυπα όσον αφορά την επιθυμία και τη συμπεριφορά, είτε ότι η γυναίκα περιορίζεται στον μηχανισμό των αναπαραγωγικών της οργάνων. Στο Westeros, η εγκυμοσύνη είναι ένα επικίνδυνο άλμα στο σκοτάδι.

«Πρόκειται για ένα πιο σκοτεινό, πιο σοβαρό, πιο εκλεπτυσμένο έργο – από το οποίο λείπουν οι προσιτές πινελιές του πρώιμου "Game of Thrones" ή οι ζωντανοί, πολύχρωμοι χαρακτήρες του, αν και είναι αξιοσημείωτο το πόσο πολύ αρχικά μοιάζει σαν φυσική συνέχεια της σειράς. Είναι ευχάριστο να βρίσκεσαι ξανά σε αυτόν τον κόσμο που, όπως και στις πρώτες μέρες του "Game of Thrones", ξεκινάει μετρημένα και σχετικά μετριοπαθώς, παίρνοντας χρόνο για να χτίσει τους χαρακτήρες του, να καθιερώσει τις ιδιορρυθμίες τους, τα θέλω τους, τις σχέσεις τους, τις συγκρούσεις τους και σταδιακά τους ελιγμούς τους σε θέσεις που δεν προμηνύουν τίποτα άλλο παρά την πιο αναπόφευκτη αιματοχυσία. Πρόκειται για ένα πλούσιο έργο, καλογραμμένο και όμορφα σκηνοθετημένο, με προϋπολογισμό που ξεπερνά κατά πολύ την πρώτη σεζόν του "Game of Thrones"», γράφει το BBC.

"House of the Dragon": Facebook Twitter
Ως Alicent και Rhaenyra, η Emily Carey και η Milly Alcock προσδίδουν γοητεία και πολυπλοκότητα ως τα δύο μισά μιας φιλίας που μοιάζει προορισμένη να διασπαστεί. House of Dragon | HBO

Με τέσσερα αστέρια φιλοδωρεί το πρώτο επεισόδιο (οι κριτικοί είδαν και τα έξι) και ο «Guardian», γράφοντας ότι, εν ολίγοις, όλα είναι όπως ήταν στην ακμή του "GΟT". «Διασκεδαστικά, δυναμικά, με εξαιρετική εμφάνιση και βατό ήχο. Και αυτό, μετά το παράξενα κακό φινάλε μιας σειράς που ήταν μια καταιγιστική επιτυχία συνολικά, είναι μια ανακούφιση. Συνολικά, έρχονται καλές στιγμές».

«Ο Σιδερένιος Θρόνος βγήκε από την αποθήκη και επέστρεψε στη Μεγάλη Αίθουσα του Κόκκινου Φρουρίου. Η γκαρνταρόμπα έριξε τις καλύτερες γούνες της στους ώμους ενός νέου καστ. Ο δημιουργός της γλώσσας High Valyrian, ο David J. Peterson, έχει επίσης βγει από τη χειμερία νάρκη για να δώσει νέους διαλόγους», σημειώνει η εφημερίδα για το πολυαναμενόμενο prequel της επικής σειράς φαντασίας.

«Πρόκειται για ένα prequel μετά το #MeToo, οπότε δεν υπάρχουν σκηνές βιασμού και σεξ που τόσο αγαπήθηκαν στο "GΟT". Θεέ μου, οι φεμινίστριες καταστρέφουν τα πάντα» γράφει χιουμοριστικά η Lucy Mangan και συμπληρώνει ότι «μέχρι το τέλος της πρώτης ώρας, όλα τα βασικά κομμάτια έχουν μπει στο παιχνίδι, αναρίθμητες πολιτικές, εσωτερικές και πραγματικές θύελλες ξεσπούν, παλιές συμμαχίες σπάνε, νέες δημιουργούνται και η προδοσία δεν απέχει ποτέ περισσότερο από όσο το μήκος μιας λόγχης, με τη σειρά να είναι σχεδιασμένη να ανταμείψει πλήρως τους σκληροπυρηνικούς οπαδούς χωρίς να αποξενώσει τις μάζες που θα την εκτοξεύσουν στην κορυφή της τηλεθέασης».

Ο κατάλογος του επεισοδίου, όπως τον καταγράφει γλαφυρά ο «Guardian», περιλαμβάνει φυσικά αιματηρούς ξυλοδαρμούς, αιματηρούς θανάτους, τρομερές περούκες, βυζιά και κώλους σε οίκους ανοχής, ένα βασιλικό συμβούλιο γεμάτο με ιδιοτελείς ηλίθιους και έναν καλό άνθρωπο, αμέτρητες πολιτικές και πραγματικές καταιγίδες που ετοιμάζονται, συμμαχίες, αντι-συμμαχίες, προδοσίες και φυσικά ένα αυγό δράκου.

"House of the Dragon": Facebook Twitter
House of Dragon | HBO
"House of the Dragon": Facebook Twitter
Ο Λόρδος Corlys Velaryon | HBO

Ο Ben Travers του Indiwire δεν δείχνει τόσο μεγάλο ενθουσιασμό για το πρώτο επεισόδιο, σημειώνοντας ότι οι συνδημιουργοί Miguel Sapochnik και Ryan Condal, μαζί με τον George R.R. Martin, κάνουν την καταστροφική επιρροή του μισογυνισμού κεντρικό θέμα της σειράς, αλλά είναι περισσότερο μια βολική ασπίδα παρά ένα διαπεραστικό μαχαίρι.

«Εξάλλου, πρόκειται για prequel του "Game of Thrones" – το πού θα καταλήξει το Westeros έχει ήδη οριστεί. Το να μάθουμε ότι το παρελθόν του δεν απέχει πολύ από το μέλλον του είναι τόσο μέρος του όσο και ένας ασφαλής δρόμος για το πρώτο spinoff του πιο κερδοφόρου franchise. Τα πρώτα έξι επεισόδια στήνουν μια οικεία αλλά και επική ιστορία για το πώς η λανθασμένη περηφάνια, τα ξεπερασμένα έθιμα και η εμμονή με την εξουσία έκαψαν ένα μακρόχρονο βασίλειο. Το καθαρό θέαμα και η (συχνά αηδιαστική) σαπουνόπερα κάνουν την τηλεόραση κατά διαστήματα συναρπαστική.

Κυρίως όμως, το νέο "House" μένει με ασφάλεια στο "Game" που προηγήθηκε, αντί να παλέψει για κάποια ουσιαστική αλλαγή», γράφει ο Travers. Το Indiewire σχολιάζει ακόμα ότι «δεν θα πρέπει να αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η σειρά είναι αρκετά αξιόλογη. (Εκτός, βέβαια, αν δεν σας αρέσει να παρακολουθείτε πράγματα όπως βασανιστήρια και αιμομιξίες, κάτι που, προς υπεράσπιση της σειράς, έπρεπε να περιμένετε). Ωστόσο, αυτό που θέλει το κοινό και αυτό που νομίζει ότι θέλει το κοινό είναι συχνά δύο διαφορετικά πράγματα. Αν το prequel ικανοποιεί την πιστή, εκτεταμένη οπαδική βάση του franchise, είναι επειδή είναι φτιαγμένη για να κάνει ακριβώς αυτό», γράφει αλλά προσθέτει ότι οι Targaryen δεν είναι οι Roy και το «House of the Dragon» δεν είναι το «Succession» (όπως ακριβώς το «Succession» δεν είναι το «Game of Thrones»).

Εδώ, αυτό σημαίνει μια έντονη, αμείλικτη εστίαση σε μια οικογένεια (αντί για πολλούς οίκους), καθώς και το παρατεταμένο ερώτημα "Ποιος θα πάρει το φιλί από τον μπαμπά Viserys;". Το "House of the Dragon" δεν έχει χρόνο για αστεία, γιατί το "House of the Dragon" έχει σχεδόν μηδενικό χρόνο για διασκέδαση» καταλήγει το άρθρο του Indiewire.

"House of the Dragon": Facebook Twitter
Η Milly Alcock | HBO
"House of the Dragon": Facebook Twitter
Οι βασικοί ήρωες της ιστορίας είναι οι Corlys Velaryon (Steve Toussaint) και Rhaenys | ΗΒΟ
"House of the Dragon": Facebook Twitter
Το "House of the Dragon", με πρωταγωνιστή τον Paddy Considine, αριστερά, και τον Matt Smith, δεξιά, εξιστορεί τη σύγκρουση μέσα στην οικογένεια Targaryen | HBO
"House of the Dragon": Facebook Twitter
HBO
"House of the Dragon": Facebook Twitter
Φαίνεται ότι οι περισσότερες προδοσίες δεν θα συμβούν μεταξύ των διαφόρων οίκων του Westeros, αλλά εντός της ίδιας μπερδεμένης οικογένειας | HBO
Οθόνες
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«I love Lucy»: Οργή, αλκοόλ, χρήμα, ξύλο και απιστίες πίσω από το πιο διάσημο οικογενειακό σόου του κόσμου

Σαν σήμερα / Λουσίλ Μπολ: Η πιο αξιολάτρευτη νοικοκυρά της Αμερικής ήταν μια απάτη

Σαν σήμερα το 1989 πεθαίνει η Αμερικανίδα ηθοποιός Λουσίλ Μπολ, πρωταγωνίστρια της διάσημης τηλεοπτικής σειράς «I love Lucy». Αν και λατρεύτηκε από εκατομμύρια τηλεθεατές, η πραγματικότητα πίσω από το «Καλύτερο τηλεοπτικό σόου όλων των εποχών» ήταν γεμάτη βία, αλκοόλ και απιστίες.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Η «Εκδίκηση των Σιθ» έγινε 20 χρονών και επιστρέφει στους κινηματογράφους

Οθόνες / Η «Εκδίκηση των Σιθ» έγινε 20 χρονών και επιστρέφει στους κινηματογράφους

Το κλείσιμο μιας τριλογίας «Star Wars» που λοιδορήθηκε, για να επανεκτιμηθεί μερικώς όταν η νεότερη έπεσε θύμα των γενικευμένων culture wars και των ελάχιστων φιλοδοξιών της, επανεμφανίζεται στα σινεμά με αφορμή την επέτειο 20 χρόνων από την κυκλοφορία της.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Your Friends & Neighbors: Και ο πλούσιος λευκός πενηντάρης έχει ψυχή

Daily / Your Friends & Neighbors: Και ο πλούσιος λευκός πενηντάρης έχει ψυχή

Ο Τζον Χαμ υποδύεται τον επιτυχημένο επενδυτή που χάνει ξαφνικά το έδαφος κάτω από τα πόδια του σ΄αυτή την εκλεκτικά διασκεδαστική, κατά τόπους δραματική και συχνά διεισδυτική σάτιρα ηθών της πλουτοκρατικής ελίτ.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Κωστής Χαραμουντάνης: «Για να κάνω σινεμά μένω ακόμα στο πατρικό μου»

Κωστής Χαραμουντάνης / Κωστής Χαραμουντάνης: «Για να κάνω σινεμά μένω ακόμα στο πατρικό μου»

Ο 31χρονος σκηνοθέτης νιώθει πως ενηλικιώθηκε μαζί με την πρώτη του βραβευμένη ταινία, «Κιούκα: Πριν το τέλος του καλοκαιριού», κινηματογραφεί τις αναμνήσεις του και είναι μία από τις πιο μεγάλες ελπίδες του ελληνικού κινηματογράφου.
M. HULOT
«Το γυναικείο σώμα είναι το πρώτο που προσπαθεί να ελέγξει κάθε εξουσία»

Thalia Mavros / «Το γυναικείο σώμα είναι το πρώτο που προσπαθεί να ελέγξει κάθε εξουσία»

Η διεθνώς βραβευμένη παραγωγός και σκηνοθέτις Thalia Mavros μιλά στη LIFO για τη νέα πραγματικότητα που διαμορφώνει η «αυτοκρατορία» του Τραμπ, καθώς και για τη θέση της γυναίκας σε έναν κόσμο που αλλάζει - και όχι προς το καλύτερο.
M. HULOT
«The last of us» - S02 : Να δεις τι σου 'χω για μετά

Οθόνες / «The last of us» - S02 : Να δεις τι σου 'χω για μετά

Το πρώτο επεισόδιο της δεύτερης σεζόν της αγαπημένης σειράς του HBO λειτουργεί ως εισαγωγή, συστήνοντας νέους χαρακτήρες, το περιβάλλον της δράσης, τη σχέση των παλιών χαρακτήρων με αυτό αλλά και μεταξύ τους.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
«Κρίστοφερ Νόλαν, σε εκλιπαρώ, μην κάνεις την Οδύσσεια ‘σύγχρονη’»

Οθόνες / «Κρίστοφερ Νόλαν, σε εκλιπαρώ, μην κάνεις την Οδύσσεια σύγχρονη»

Ο επιφανής μελετητής του Ομήρου και διευθυντής του New York Times Review of Books, Ντάνιελ Μέντελσον, περιγράφει στην εφημερίδα Telegraph τους τρεις βασικούς κανόνες που ελπίζει να τηρηθούν κατά τη μεταφορά της «Οδύσσειας» στη μεγάλη οθόνη.
THE LIFO TEAM
Movies

Οθόνες / Μια ταινία για τον Bloody Hawκ και άλλοι 8 λόγοι για να πάτε σινεμά

Αυτή την εβδομάδα έχουν την τιμητική τους τα κατασκοπικά θρίλερ, παίζει η επανέκδοση του Delicatessen και ένα ντοκιμαντέρ για τον δημοφιλή ράπερ που δεν απευθύνεται μόνο στο fan base του — όχι άλλο Minecraft.
THE LIFO TEAM
«Οι περισσότεροι κινηματογράφοι στην Αργεντινή έχουν μετατραπεί σε εκκλησίες ευαγγελιστών»

Οθόνες / «Οι περισσότεροι κινηματογράφοι στην Αργεντινή έχουν μετατραπεί σε εκκλησίες ευαγγελιστών»

Με το βραβευμένο ντοκιμαντέρ Μουσείο της Νύχτας, ο Φερμίν Ελόι Ακόστα αναδεικνύει ένα πολύτιμο φωτογραφικό αρχείο για τη Νέα Υόρκη των δεκαετιών του ’70 και του ’80, ενώ μιλά στη LiFO για την αβεβαιότητα του μέλλοντος του κινηματογράφου στην Αργεντινή και τις πολιτικές αναταράξεις στη χώρα του.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
JASON MOMOA

Οπτική Γωνία / Το σινεμά ως τοποθέτηση προϊόντος: Το «Minecraft» σπάει ταμεία

Η τεράστια επιτυχία της κινηματογραφικής διασκευής του δημοφιλούς παιχνιδιού θεμελιώνει μια νέα εποχή στο στουντιακό σινεμά που καθιστά την ταύτιση θεατή και καταναλωτή εντονότερη από ποτέ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Οι 10 αγαπημένες ταινίες του Γιώργου Γάλλου

Μυθολογίες / «Ο Βέγγος είναι το αγχολυτικό μου»: Οι 10 αγαπημένες ταινίες του Γιώργου Γάλλου

Από τον Κουροσάβα και τον Μπέργκμαν, από τις ταινίες της Pixar μέχρι τα Batman του Nόλαν, ο ηθοποιός φτιάχνει μια ετερόκλητη και ειλικρινή λίστα και πιστεύει ότι «σινεμά είναι να βλέπεις άλλες πλευρές του κόσμου».
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΝΙΝΕΤΤΑ ΓΙΑΚΙΝΤΖΗ
Εβελίνα Παπούλια: «Δεν μου χαρίστηκε τίποτα»

Oι Αθηναίοι / Εβελίνα Παπούλια: «Δεν μου χαρίστηκε τίποτα»

«Μην παίξεις ποτέ κωμωδία», της είχαν πει, αλλά τελικά το ευρύ κοινό τη λάτρεψε ως Μαρίνα Κουντουράτου. Όταν αποφάσισε να ερμηνεύσει τον ρόλο μιας τρανς γυναίκας, της είπαν «θα καταστραφείς». Ήταν πάντα τολμηρή και άφοβη. Και είναι η Αθηναία της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
 Ντέιβιντ Κρόνεμπεργκ: «Αν είσαι υπαρξιστής άθεος όπως εγώ, το ανθρώπινο σώμα είναι η ζωή σου»

Pulp Fiction / «Αν είσαι υπαρξιστής άθεος όπως εγώ, το ανθρώπινο σώμα είναι η ζωή σου»

Ο Ντέιβιντ Κρόνεμπεργκ επιστρέφει με το «Ο Κύριος των Νεκρών» και μιλά στη LiFO για τις σκέψεις του πάνω στο πένθος, την τεχνητή νοημοσύνη που του έλυσε τα χέρια, και εξηγεί γιατί ασχολείται διαρκώς με τρομακτικές καταστάσεις.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ