ĒRE Athens: Ένα νέο concept store για μικρά ανεξάρτητα brands και ανάλαφρα cheesecakes

ĒRE Athens: Για μικρά ανεξάρτητα brands και ανάλαφρα cheesecakes στο νέο concept store της Αθήνας Facebook Twitter
Το νέο concept store της Αθήνας πήρε το όνομα του από έναν δρόμο στη σκιά της Ακρόπολης, όπου και λειτουργεί, και προέκυψε από τις διαφορετικές αγάπες δύο φίλων που συμπτωματικά, μετά από χρόνια απουσίας στο εξωτερικό, αποφάσισαν να επιστρέψουν την ίδια περίοδο στην πόλη τους. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO
0

Θα το έχετε παρατηρήσει: τελευταία σε αυτή την πόλη εμφανίζεται συνέχεια και από ένα νέο και ενδιαφέρον concept store. Πρόκειται για μαγαζιά που εκτός από το ότι προσφέρουν επιλεγμένα αντικείμενα και προϊόντα που αντικατοπτρίζουν τις τρέχουσες τάσεις, συχνά έχουν και παραπάνω από μία λειτουργίες.

Πλέον οι Αθηναίοι βγαίνουν για ποτό και καταλήγουν να κουβαλάνε στην επιστροφή ακόμα ένα φυτό για τα καταπράσινα σπίτια τους, μπαίνουν σε ένα μαγαζί να αγοράσουν κάλτσες και φεύγουν με sex toys στις τσάντες, δίνουν ραντεβού για brunch σε ένα μέρος που τους προτείνει ποδιές από οικολογικό βαμβάκι για εκείνες τις μέρες που μαγειρεύουν σπίτι – αυτή είναι η απόλυτη τάση, τα μέρη που έχουν διπλή, τριπλή, σίγουρα παραπάνω από μια ταυτότητες.

Το νέο concept store της Αθήνας πήρε το όνομα του από έναν δρόμο στη σκιά της Ακρόπολης, όπου και λειτουργεί, και προέκυψε από τις διαφορετικές αγάπες δύο φίλων που συμπτωματικά, μετά από χρόνια απουσίας στο εξωτερικό, αποφάσισαν να επιστρέψουν την ίδια περίοδο στην πόλη τους.

Έπειτα από μια δεκαετία παραμονής στην Ολλανδία και εργασίας σε πολυεθνικές εταιρείες, η Ντόρα Καλόγηρου συνειδητοποίησε ότι «η ζωή είναι μικρή για να μην υποκύψει κανείς στο πάθος του για εξερεύνηση» και άρχισε να σκέφτεσαι σοβαρά ότι είχε έρθει η στιγμή για εκείνη να σταματήσει να βρίσκεται διαρκώς μπροστά από μια οθόνη στέλνοντας email και ετοιμάζοντας εταιρικές παρουσιάσεις. 

Έτσι φτιάχτηκε το ĒRE Athens όπου πλέον μπορείτε να πιείτε τον specialty ποιότητας καφέ σας, να απολαύσετε το γλυκό σας αλλά και να ανακαλύψετε μικρά ανερχόμενα brands σε έναν χώρο που αποπνέει μια ηρεμία και στον οποίο θέλουν να υποδεχθούν εκείνους που αγαπούν το σύγχρονο design.

Και ενώ η Ντόρα έκανε αυτές τις σκέψεις, η Γεωργία Ρωμάνου που έχει περάσει από καφέ και pastry labs της Αγγλίας και της Γερμανίας έψαχνε ήδη χώρο για να ανοίξει το δικό της μικρό ζαχαροπλαστείο στην Αθήνα.

Τη μέρα που είχε κανονίσει να δει για πρώτη φορά τον χώρο της Ερεχθείου ζήτησε από την Ντόρα να πάει μαζί της για να της πει τη γνώμη της. Στην αρχή το ημιυπόγειο φωτεινό μαγαζί τους φάνηκε πολύ μεγάλο, σχεδόν το διπλάσιο από αυτό που χρειαζόταν η Γεωργία. Ήταν όμως τόσο-όσο για να συνεργαστούν και να παντρέψουν τα θέλω τους.

ĒRE Athens: Για μικρά ανεξάρτητα brands και ανάλαφρα cheesecakes στο νέο concept store της Αθήνας Facebook Twitter
Στο ĒRE Athens μπορείτε να πιείτε τον specialty ποιότητας καφέ σας, να απολαύσετε το γλυκό σας αλλά και να ανακαλύψετε μικρά ανερχόμενα brands. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO

Έτσι φτιάχτηκε το ĒRE Athens όπου πλέον μπορείτε να πιείτε τον specialty ποιότητας καφέ σας, να απολαύσετε το γλυκό σας αλλά και να ανακαλύψετε μικρά ανερχόμενα brands σε έναν χώρο –το interior design του οποίου ανέλαβε ο Γιάννης Μαχαίρας– που αποπνέει μια ηρεμία και στον οποίο θέλουν να υποδεχθούν εκείνους που αγαπούν το σύγχρονο design.

Η συλλογή από lifestyle objects που διαθέτουν αυτήν τη στιγμή περιλαμβάνει από προϊόντα και αντικείμενα τέχνης από Έλληνες και ξένους artisans μέχρι αναδυόμενα διεθνή brands.

«Με τα αντικείμενα που επιλέγουμε στοχεύουμε να εμπνεύσουμε τη διάθεση για εξερεύνηση», λέει η Ντόρα που προσπαθεί να κρατάει την ισορροπία ανάμεσα στα εγχώρια και στα ξένα brands, «είναι και η γειτονιά τέτοια που συνδυάζει ντόπιους και τουρίστες. Θέλουμε λοιπόν ό,τι ελληνικό φιλοξενούμε να μπορεί να λειτουργήσει σαν ποιοτικό σουβενίρ για κάποιους, χωρίς απαραίτητα να φωνάζει “I love Greece”».

Η αλήθεια είναι πως ένας χώρος σαν το ĒRE Athens εξυπηρετεί τόσο τους περαστικούς από την πόλη όσο και όλους εκείνους τους ντόπιους που αποθηκεύουν συνέχεια posts από λογαριασμούς ανεξάρτητων brands στο Instagram, αλλά μπορεί να μην αγοράζουν κάτι τελικά μέχρι να το δουν από κοντά.

Από την Ελλάδα λοιπόν φιλοξενούν αυτήν τη στιγμή κεραμικά από το Lava toy και το Naked Summers, τα ξύλινα παιχνίδια Animi wood workshop, το μέλι και τα κεριά Melicera, τα βιολογικά βότανα Daphnis and Chloe, τις μεσογειακές σοκολάτες Esophy, τα προϊόντα περιποίησης Aeolis, τα χειροποίητα και φυσικά σαπούνια Helleo soaps, τα περιοδικά Baptista και Lamda3.

ĒRE Athens: Για μικρά ανεξάρτητα brands και ανάλαφρα cheesecakes στο νέο concept store της Αθήνας Facebook Twitter
Στη βιτρίνα τους βρίσκουμε καθημερινά ανάλαφρα Νew Υork cheesecakes και τάρτες με φρούτα και κρέμα πατισερί ή σπιτική πραλίνα. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO
ĒRE Athens: Για μικρά ανεξάρτητα brands και ανάλαφρα cheesecakes στο νέο concept store της Αθήνας Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO
ĒRE Athens: Για μικρά ανεξάρτητα brands και ανάλαφρα cheesecakes στο νέο concept store της Αθήνας Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO

Από το εξωτερικό βρίσκουμε τις εκδόσεις Gestalten, brands όπως το Bongusta και τις πετσέτες του, τα κεριά LEPET, πιάτα και χρωματιστά κηροπήγια του Guayaba studio αλλά και κάποια αντικείμενα από local artisans που η Ντόρα συνάντησε στο πρόσφατο ταξίδι της στο Μαρόκο.

Είναι ακόμα στην αρχή, θα εμπλουτίσουν και άλλο τις προτάσεις τους, σκοπεύουν να επεκταθούν και στο κομμάτι των αξεσουάρ, επιλέγοντας κοσμήματα, μεταξωτά μαντίλια, καπέλα της αισθητικής τους. Και επειδή όλη η ιδέα του ĒRE Athens έχει στηθεί γύρω από την έννοια της ανακάλυψης, τα brands στα ράφια και τους πάγκους τους θα αλλάζουν.

«Για την παρασκευή των γλυκών μας χρησιμοποιούμε τα πιο φρέσκα υλικά που βρίσκουμε στην αγορά» λέει η Γεωργία. «Ουσιαστικά το μενού που έχουμε φτιάξει, και που θα αλλάζει συχνά, στοχεύει στο να δώσει τη δυνατότητα στους επισκέπτες μας να εξερευνήσουν γεύσεις και αρώματα από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο. Για την απόλυτη εμπειρία προτείνουμε να απολαύσετε το γλυκό σας με έναν καφέ και πολλή κουβέντα».

Δουλεύουν με το blend της Samba Coffee Roasters, θέλουν να προσφέρουν ιδιαίτερα ροφήματα όπως αυτά της εγχώριας Yum Tales και μια raspberry kombucha από το Βερολίνο ενώ στη βιτρίνα τους βρίσκουμε καθημερινά ανάλαφρα Νew Υork cheesecakes και τάρτες με φρούτα και κρέμα πατισερί ή σπιτική πραλίνα – σε αυτές τις συνταγές σκοπεύει να πατάει πάντα η ζαχαροπλάστρια του ĒRE Athens και να αλλάζει ανάλογα με την εποχή και τις πρώτες ύλες που έχει στα χέρια της τις προτάσεις της. Φτιάχνει και κάποιες μπουκιές με ταχίνι που μάλλον θα γίνουν το signature γλυκό της.

ĒRE Athens: Για μικρά ανεξάρτητα brands και ανάλαφρα cheesecakes στο νέο concept store της Αθήνας Facebook Twitter
Η ζαχαροπλάστρια του ĒRE Athens αλλάζει ανάλογα με την εποχή και τις πρώτες ύλες που έχει στα χέρια της τις προτάσεις της. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO
ĒRE Athens: Για μικρά ανεξάρτητα brands και ανάλαφρα cheesecakes στο νέο concept store της Αθήνας Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO
ĒRE Athens: Για μικρά ανεξάρτητα brands και ανάλαφρα cheesecakes στο νέο concept store της Αθήνας Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO
ĒRE Athens: Για μικρά ανεξάρτητα brands και ανάλαφρα cheesecakes στο νέο concept store της Αθήνας Facebook Twitter
Ένας χώρος σαν το ĒRE Athens εξυπηρετεί τόσο τους περαστικούς από την πόλη όσο και όλους εκείνους τους ντόπιους που αποθηκεύουν συνέχεια posts από λογαριασμούς ανεξάρτητων brands στο Instagram, αλλά μπορεί να μην αγοράζουν κάτι τελικά μέχρι να το δουν από κοντά. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO

Ερεχθείου 30 & Καβαλλότι, Κουκάκι, 2109236622

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Polyamorous: Για άνθη, ποτά και sex toys στη Μαυρομιχάλη

Living / Polyamorous: Ένας νέος χώρος για άνθη, ποτά και sex toys στη Μαυρομιχάλη

Η Ελένη Νικολούλια και ο Αλέξανδρος Γκικόπουλος ξέρουν πολύ καλά τον χώρο των μπαρ και του ποτού, ενώ το σπίτι τους στα Εξάρχεια μοιάζει με ζούγκλα. Γι’ αυτό και αποφάσισαν να φτιάξουν ένα πρωτότυπο concept store που συνδυάζει τις δυο τους αδυναμίες, αλλά όχι μόνο αυτές. Όσο εκείνοι θα δένουν την ανθοδέσμη που θα στολίσει το βάζο μας, εμείς μπορούμε να διαλέγουμε όσα μας βοηθάνε να απολαύσουμε περισσότερο το σεξ χωρίς να κρυβόμαστε.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Dr. George Soleas εξηγεί πώς έγινε ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς έγινα ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

O Dr. George Soleas, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του LCBO, του μεγαλύτερου εισαγωγέα κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών στον κόσμο, αφηγείται στην Υρώ Κολιακουδάκη (Dip WSET) και τον Παναγιώτη Ορφανίδη την κινηματογραφική ζωή του.
THE LIFO TEAM
Το κρητικό φαγητό είναι πολιτισμικός πλούτος, κληρονομημένη γνώση, καταστάλαγμα εμπειριών, και πηγή έμπνευσης

Βιβλίο / Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Ο Νίκος Ψιλάκης ερευνά και μελετά την κρητική παράδοση εδώ και τέσσερις δεκαετίες. Τα βιβλία του είναι μνημειώδεις εκδόσεις για το φαγητό, τις λαϊκές τελετουργίες και τα μοναστήρια της Κρήτης που διασώζουν και προωθούν τον ελληνικό πολιτισμό.
M. HULOT
Proveleggios

Γεύση / Ο Αλέξανδρος Καρακάτσανης έχασε πολλά σε μια νύχτα, αλλά επιστρέφει δυναμικά στο Proveleggios

Ο νεαρός και ταλαντούχος σεφ που είδε το πρώτο του μαγαζί στην Αθήνα να καίγεται ολοσχερώς δεν το έβαλε κάτω στιγμή. Πρόσφατα ανέλαβε να αλλάξει την κουζίνα του δημοφιλούς εστιατορίου και θέλει να αφηγηθεί τις αναμνήσεις όλης της ομάδας που τον υποδέχτηκε μέσα από τα πιάτα του.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τοkaj: Η περιοχή των αυτοκρατορικών κρασιών της Ουγγαρίας

Το κρασί με απλά λόγια / Τοkaj: Η περιοχή των αυτοκρατορικών κρασιών της Ουγγαρίας

Τι είναι το Aszu, το Szamorodni, το Furmint και το Harslevelu; O Robert Kindl, γενικός διευθυντής του θρυλικού Oremus, εξηγεί στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET τον Παναγιώτη Ορφανίδη γιατί το Tokaj είναι μια από τις σημαντικότερες οινοπαραγωγικές περιοχές της Ευρώπης.
THE LIFO TEAM
Πού έμαθαν να πίνουν μπίρα οι Αθηναίοι;

Ιστορία μιας πόλης / Πού έμαθαν να πίνουν μπίρα οι Αθηναίοι;

Φιξ, Μετς, Κλωναρίδη. Τρία τοπωνύμια, τρεις περιοχές της Αθήνας που σχετίζονται με τη ζυθοποιία. Επιχειρήσεις που έμαθαν στην αθηναϊκή κοινωνία να πίνει μπίρα, να την απολαμβάνει κατ’ οίκον ή σε πάρκα. H Αγιάτη Μπενάρδου συζητά με τον Βασίλη Νάστο για τη ζυθοποιία Κλωναρίδη και την εξέλιξη της περιοχής των Πατησίων.
THE LIFO TEAM
Alchemist

Γεύση / Στο Alchemist, ένα από τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου, η δυσφορία είναι στο μενού

Σε ένα εστιατόριο της Κοπεγχάγης σερβίρονται ωμές μέδουσες και παγωτό από αίμα γουρουνιού ενώ στην οροφή προβάλλονται βίντεο σχετικά με την κλιματική αλλαγή. Πρόκειται για «γαστρονομική όπερα» ή για μια ηδονιστική υπερβολή;
THE LIFO TEAM
Kennedy

Γεύση / Kennedy: Για γαλλικά κρασιά, ψωμί με βούτυρο και ακροάσεις δίσκων

Στο νέο wine bar του κέντρου -που έχει πάρει το όνομα του από το biannual περιοδικό του Chris Kontos- θα βρίσκουμε κρασιά που δεν παίζουν αλλού στην Αθήνα ενώ η μουσική και ο ήχος θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Σωτήρης Κοντιζάς: «Έχω ακούσει σε τσακωμό ότι έχω αλλάξει, αλλά δεν το έχω νιώσει»

Γεύση / Σωτήρης Κοντιζάς: «Έχω ακούσει σε τσακωμό ότι έχω αλλάξει, αλλά δεν το έχω νιώσει»

Ο σταρ σεφ που όλοι θεωρούν «δικό τους άνθρωπο», σε μια συνέντευξη για την κατάσταση της εστίασης στην Αθήνα και την επιλογή του να αποχωρήσει από τρία από τα μαγαζιά που έστησε στο κέντρο της πόλης.
M. HULOT