Η Ζωή είναι εδώ, εμείς έχουμε μείνει αλλού

Η Ζωή είναι εδώ, εμείς έχουμε μείνει αλλού Facebook Twitter
Μόλις δυο μήνες πριν στο Εφετείο... Εurokinissi
0

ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ στοιχειωμένες σελίδες που εξακολουθούν να πλέουν ακυβέρνητες σαν πλοίο-φάντασμα στα θολά νερά του Facebook είναι και μια ομάδα με την ονομασία «Θέλουμε την Ζωή Κωνσταντοπούλου για Πρωθυπουργό της Ελλάδας».

Η πρόσφατη θεαματική επιστροφή στο προσκήνιο της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας θα μπορούσε να κάνει κάποιον να πιστέψει ότι πρόκειται για ένα νεοσύστατο και υπέρμετρα ενθουσιώδες φαν κλαμπ της «νέας, ανανεωμένης» Ζωής (σπουδαίο πράγμα να κατοχυρωθείς στη δημόσια σφαίρα με το μικρό σου όνομα, τέτοιος βαθμός οικειότητας είναι ανεκτίμητος, ειδικά στην πολιτική).

Και μόνο όμως η φωτογραφία στο προφίλ της ομάδας –η Ζωή Κωνσταντοπούλου στις εργοστασιακές της ρυθμίσεις, αυστηρή και με σκούρο ρούχο, όπως την ξέραμε πριν από την «αναβάθμιση λογισμικού» που μοιάζει να υπέστη εσχάτως– προδίδει το γεγονός ότι η τελευταία δημοσίευση στη σελίδα έγινε το 2015, σε μια άλλη ζωή δηλαδή, αν όχι για εμάς, σίγουρα για την ίδια, αν κρίνει κανείς από το ολοκληρωτικό σχεδόν makeover ή rebranding που παρακολουθούμε εμβρόντητοι και περιδεείς τον τελευταίο καιρό.

Η Ζωή είναι εδώ, εμείς έχουμε μείνει αλλού Facebook Twitter
Η Ζωή ως love guru ή ως πολιτικός lifecoach ή ως ζωντανό emoji

Τι τριπάκι παλι κι αυτό. Τι ψυχεδέλεια ζούμε για ακόμη μια φορά, τι αποπροσανατολισμό, τι ζαλάδα, τι σύγχυση… Η Ζωή ως love guru ή ως πολιτικός lifecoach ή ως ζωντανό emoji.

Τι τριπάκι παλι κι αυτό. Τι ψυχεδέλεια ζούμε για ακόμη μια φορά, τι αποπροσανατολισμό, τι ζαλάδα, τι σύγχυση… Η Ζωή ως love guru ή ως πολιτικός lifecoach ή ως ζωντανό emoji. Και να σκεφτεί κανείς ότι έχουν περάσει μόλις πέντε χρόνια από τότε που, σε μία από τα πιο θεαματικές της περφόρμανς τον καιρό της υψωμένης γροθιάς, είχε επιχειρήσει να εμποδίσει τον Γερμανό πρέσβη να καταθέσει στεφάνι στο Δίστομο.

Είναι να τον λυπάσαι τον Βαρουφάκη που επέλεξε «ρήξη» αντί για «καρδούλες» και τώρα κινδυνεύει να μείνει εκτός της επόμενης Βουλής, η οποία είναι πλέον πολύ πιθανό να είναι εξόχως «πλουραλιστική» με τον χειρότερο τρόπο. Και «Λύση» και «Νίκη» και «Πλεύση»; Πόσον αντιπερισπασμό μπορεί ν’ αντέξει κανείς;   

Απεδείχθη πάντως ότι με όρους πολιτικού marketing, η Ζωή έβλεπε πολύ μπροστά, ακόμα και τότε. Η υπόθεση με τον «ληστή τραπεζών» που ανακαλύφθηκε προχθές σε φόρμα του site της «Πλεύσης» όπου προσκαλούνται «επαγγελματικές και προσωπικές δεξιότητες που μπορεί να είναι χρήσιμες στο κίνημα», αποτελεί ένα είδος «publicity stunt» από το 2017, όταν ξεκινούσε η κατασκευή της ιστοσελίδας. «Σκεφτήκαμε τότε ότι είναι τρόπος να γίνει πιο γνωστή και χθες, η ιδέα έπιασε τόπο και είχαμε καλή διαφήμιση», είπε η ίδια, μειδιώντας ανέμελα, με την αυτοπεποίθηση της νέας darling των τηλεοπτικών μέσων.

Κατά σατανική/σουρεαλιστική σύμπτωση (μόνο τέτοιες ζούμε), ο «ληστής τραπεζών» εμφανίστηκε συγχρόνως με την κατάρρευση της Τράπεζας Θεμάτων και όλα μαζί μπλέξανε σ' ένα τρελό ριάλιτι όταν μαθήτριες από τα Ριζώματα Ημαθίας την πήραν στο κινητό (τον αριθμό του οποίου έχει κοινοποιήσει η ίδια για να την καλούν ελεύθερα οι πολίτες) από τις τουαλέτες του σχολείου για να παραπονεθούν για το πρόβλημα. Κι εκείνη ήταν κι εκεί και το σήκωσε και η επικοινωνία τους έγινε viral. Η αμεσοδημοκρατία στην πράξη, έστω και στο TikTok.

«Χάρηκα για τη γνωριμία», είπε αποχαιρετώντας τα κορίτσια που δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι πήραν τηλέφωνο ένα τόσο δημόσιο πρόσωπο κι εκείνο ανταποκρίθηκε. «Θα τη φτιάξουμε την παιδεία, δεν θα τα αφήσουμε έτσι τα πράγματα».

Daily
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Είμαστε όλοι αθώα και χαριτωμένα καρτούν κατά βάθος

Daily / Είμαστε όλοι αθώα και χαριτωμένα καρτούν κατά βάθος

Αν υπήρξε ένα ναδίρ στην μαζική χρήση του Chat GTP για τη δημιουργία εικόνων που μιμούνται την αισθητική του γιαπωνέζικου Studio Ghibli, αυτό ήταν μάλλον η «παιγνιώδης» οικειοποίηση του εργαλείου από τις ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Tο πρόβλημα με την «Εφηβεία»

Daily / Tο πρόβλημα με την «Εφηβεία»

Συμπονά κανείς όχι μόνο τους γονείς που μετά την παρακολούθηση της δραματικής μίνι σειράς του Netflix θα ψάχνουν μάταια απαντήσεις στα «ιερογλυφικά» μηνύματα που κρύβονται στα κινητά των παιδιών τους, αλλά και τα ίδια τα παιδιά.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Η αλεπού στο παζάρι κι ο «Γατόπαρδος» στο Netflix  

Daily / Η αλεπού στο παζάρι κι ο «Γατόπαρδος» στο Netflix  

Έξι δεκαετίες μετά από την κλασική ταινία του Βισκόντι, το ιταλικό έπος του Τζουζέπε Τομάζι ντι Λαμπεντούζα αναβιώνει στο Netflix, σε μια άρτια και πολυτελή σειρά έξι επεισοδίων, λουσμένη στο σικελικό φως 
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Πένθος και ανάνηψη: Ο δικός μας Σαββόπουλος

Daily / Πένθος και ανάνηψη: Ο δικός μας Σαββόπουλος

Μια εικοσαετία μετά την πρώτη έκδοση του βιβλίου, κυκλοφορεί ξανά σε αναθεωρημένη μορφή, η ενθουσιώδης, στοχαστική, λυρική μελέτη του έργου του σπουδαίου όσο και «πολωτικού» Έλληνα τραγουδοποιού από τον Δημήτρη Καράμπελα.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
‘CHAOS: The Manson Murders’: Ο Μάνσον βρίσκεται ακόμα μέσα στο κεφάλι μας 

Daily / «CHAOS: The Manson Murders». Ο Μάνσον βρίσκεται ακόμα μέσα στο κεφάλι μας 

Το νέο ντοκιμαντέρ του σπουδαίου Έρολ Μόρις επιχειρεί ένα διαφορετικό προφίλ του «σατανικού μεσσία», φωτίζοντας κάποιες από τις λιγότερο ίσως προβεβλημένες εκδοχές, αιτιάσεις και εικασίες γύρω από μια υπόθεση που μοιάζει με σταυροδρόμι του Κακού.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ