Tι καινούργιο έρχεται το φθινόπωρο στην αθηναϊκή εστίαση

Πού και τι θα τρώμε και θα πίνουμε στην φθινοπωρινή Αθήνα Facebook Twitter
0

Αν περιμένετε πώς και πώς να βρεθείτε ξανά στην Κρήτη για να απολαύσετε το φαγητό της, αν νοσταλγείτε το καλοκαίρι που περάσατε εκεί, αν είστε από εκείνους που λένε ότι πρέπει επιτέλους να σας καλέσουν σε έναν κρητικό γάμο, αν λαχταράτε τα γιορτινά της φαγητά, τότε σημειώστε ότι σε μια νέα γαστρονομική άφιξη της Αθήνας θα μπορείτε να τα απολαύσετε χωρίς να υπάρχει κάποια ιδιαίτερη περίσταση. Αορίτης είναι εκείνος που κατοικεί στα βουνά και έτσι βαφτίστηκε το δεύτερο εγχείρημα του σεφ Σήφη Μανουσέλη, του Βάιου Κορομηλά και του Μπάμπη Καζάνα. Μετά το Tsiftis gastrokoutouki+ των Ιλισίων, το καινούργιο τους εστιατόριο θα βρίσκεται στην οδό Μαιάνδρου, πέντε λεπτά με τα πόδια από αυτό με το οποίο μας συστήθηκαν στην πρωτεύουσα, και εκεί θα σερβίρεται αντικριστό αρνί και γαμοπίλαφο καθημερινά.

Με την καταγωγή του σεφ να είναι από τα Σφακιά και του Γιώργου Φουντουλάκη, που θα τρέχει την κουζίνα, από την Κίσσαμο Χανίων, το φαγητό στον Αορίτη θα είναι μεν πιο περιποιημένο στο στήσιμο, αλλά στη βάση του θα παραμένει παραδοσιακό, ενώ και ο χώρος που έχει σχεδιάσει το γραφείο Nine Design παραπέμπει με το ξύλο και τους οντάδες σε παλιό κρητικό σπίτι. Τα κρασιά θα έρχονται μόνο από την Κρήτη, όπως και τα περισσότερα υλικά με τα οποία θα μαγειρεύουν, ακολουθώντας την εποχικότητα, καθώς και η μουσική. Τα Σαββατοκύριακα σκοπεύουν να κάνουν κρητικό πρωινό, μετά το οποίο θα μπορούμε να συνεχίσουμε το μεσημέρι μας εκεί, ξεκινώντας τις ρακές. Περιμένουμε να ανοίξουν στα τέλη Σεπτέμβρη.

ΤΣΙΦΤΗΣ Facebook Twitter
Από τα αριστερά: Μπάμπης Καζάνας, Σήφης Μανουσέλης, Βάιος Κορομηλάς. Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Ένα πιο τα πιο πολυαναμενόμενα για την τοπική foodie σκηνή openings θα γίνει στις αρχές του Οκτώβρη στο Παγκράτι, στην οδό Εμπεδοκλέους, λίγα μέτρα πιο πάνω από την πλατεία Βαρνάβα. Ένας από τους πιο ταλαντούχους μάγειρες της γενιάς του, ο Άνταμ Κοντοβάς, κάνει το πρώτο του προσωπικό βήμα με το Ex Machina, ένα μπιστρό αφιερωμένο στη fusion μαγειρική που ο ίδιος ξέρει πώς να υλοποιεί, έχοντας πάντα πρωτότυπες ιδέες. Έχει έρθει σε επαφή με πολλούς μικρούς παραγωγούς προκειμένου να δουλέψει με τα προϊόντα τους και να τα αναδείξει, παντρεύοντάς τα με τις ασιατικές επιρροές του, που χαρακτηρίζουν έτσι κι αλλιώς το φαγητό του, καθώς και με τις ρίζες του από τη Μέση Ανατολή και την Αίγυπτο. Όλα αυτά θα τα συναντάμε σε ένα μενού-tribute στην Ελλάδα και στις ταβέρνες της, στα πιάτα που ο ίδιος έχει συναντήσει στα ταξίδια του. Παράλληλα, θα πρόκειται για ένα ιδιαίτερα sustainable πρότζεκτ, όχι μόνο όσον αφορά τη nose to tail φιλοσοφία του στο μαγείρεμα. Αναμένουμε.

ΑΝΤΑΜ ΚΟΝΤΟΒΑΣ Facebook Twitter
O Άνταμ Κοντοβάς, κάνει το πρώτο του προσωπικό βήμα με το Ex Machina. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Στην περιοχή του Κεραμεικού, ένας αστεράτος σεφ θα παίζει σύντομα και στο τερέν του street food φαγητού. Λίγο πιο κάτω από το δικό του και βραβευμένο για τις υψηλές γαστρονομικές του ταχύτητες CTC, ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης ετοιμάζεται να μας παρουσιάσει το Ortsag. Εκεί θα τρώμε μπέργκερ που δεν βασίζονται μόνο σε ένα μοσχαρίσιο μπιφτέκι αλλά και στα λαχανικά, στο ψάρι και στο ξεψαχνισμένο κρέας, ενώ θα υπάρχει και ένα σύντομο μενού ημέρας που θα γράφεται κάθε φορά ανάλογα με το τι φύρες υπάρχουν στο μισελενάτο εστιατόριο. Θα βρίσκουμε από fish ‘n’ chips μέχρι την καλαμποκόσουπα του CTC δοσμένη αλλιώς, θα πίνουμε εμφιαλωμένα κοκτέιλ, για επιδόρπιο θα μας προσφέρει χειροποίητο παγωτό μηχανής. Ακούγεται πολύ ενδιαφέρον.

Αλέξανδρος Τσιοτίνης Facebook Twitter
Ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης ετοιμάζεται να μας παρουσιάσει το Ortsag. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Έχοντας ως στόχο να παντρέψει το προσεγμένο στις λεπτομέρειες design με ένα φαγητό υψηλών τεχνικών και το καλό κρασί, το Gallina Αthens του Φίλιππου Τσαγκρίδη πρόκειται να ανοίξει στα τέλη του Σεπτέμβρη. Το μενού του θα βασίζεται κυρίως στην εγχώρια πρώτη ύλη, ενώ η ομάδα της κουζίνας του πρόκειται να αξιοποιήσει όσα έχουν διδάξει τον κόσμο όχι μία γαστρονομική Μέκκα αλλά δύο, η Γαλλία και η Σκανδιναβία. Σε αυτό το εστιατόριο, που ήδη αυτοσυστήνεται ως «εμπνευσμένο από μια παλιά ιστορία για το πώς το φαγητό και το ποτό είναι δύο από τις μεγαλύτερες απολαύσεις της ζωής» η οινική λίστα, η οποία θα περιλαμβάνει και ετικέτες που δεν βρίσκουμε αυτήν τη στιγμή στα εστιατόρια της πόλης, θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, η εμπειρία που θα προσφέρει θα προέρχεται από αυτό.

Σε άλλο στυλ, ένα ακόμα μαγαζί που πρόκειται να προσελκύσει τους οινόφιλους αυτής της πόλης θα εμφανιστεί στον Νέο Κόσμο από την ομάδα του Loggia, του κουλ wine bar που, λειτουργώντας τα τελευταία δύο χρόνια στον γραφικό οικισμό του Κάστρου της Σίφνου, έχει εξελιχθεί σε απόλυτο must see του νησιού. Ο Ορέστης Φαληρέας και ο Νώντας Παππάς μας έχουν συνηθίσει σε κρασιά της σχολής των νατουραλιστών, τη μουσική την κατέχουν, ενώ μαζί τους θα έχουν τον Σεραφείμ Αθανασίου, που ανέλαβε φέτος την κουζίνα τους στη Σίφνο. Έχουν, λοιπόν, όλα εκείνα τα στοιχεία που μας κάνουν να περιμένουμε τo νέο wine στέκι που πρόκειται να ανοίξουν στην περιοχή του Νέου Κόσμου, στον δρόμο της Μεναίχμου.

Morning Bar Facebook Twitter
Το Morning Bar θα κάνει αλλαγές στα τέλη Οκτωβρίου.

Επιστρέφω προς Κουκάκι μεριά, γιατί το Morning bar, ένα από τα πρώτα καφέ της Αθήνας που έκανε μπόλικη χειροποίητη δουλειά για να βάλει στη βιτρίνα του προτάσεις πρωινού που ξεχώρισαν, θα κάνει αλλαγές στα τέλη Οκτωβρίου. Στη νέα του φάση, ο baker Κωστής Μπουντόλας θα κατέβει από τη Θεσσαλονίκη για να ανανεώσει το μενού, το ψωμί θα είναι σε περίοπτη θέση, θα το βρίσκουμε σε ένα τραπέζι με βούτυρα, θα αλλάξει ελαφρώς και το σκηνικό του μαγαζιού. Ετοιμάζει αρκετά pop-ups που θα γίνονται τόσο εκεί όσο και εκτός, κάποια θα είναι και βραδινά, αλλά το «Μι μπι», όπως έχει επικρατήσει πια να το λένε οι θαμώνες του, θα παραμείνει ένα πρωινό μπαρ, όπως μας πρωτοσυστήθηκε δηλαδή.

Αλλαγές θα κάνει και ένα από τα πιο δημιουργικά μπαρ της Αθήνας. Το Abstract Athens επεκτείνεται και στον διπλανό χώρο του πεζόδρομου όπου λειτουργεί θα τρέξει και ένα italian -american street food, ενώ εκεί κοντά θα στήσει κάτι ακόμα, ένα «διαδραστικό installation σχετικό με ένα νέο κοκτέιλ μενού». Δεν μας βλέπω να βαριόμαστε πίνοντας το ποτό μας στα χαμηλά του Παγκρατίου.

Abstract Athens Facebook Twitter
Το Abstract Athens επεκτείνεται και στον διπλανό χώρο του πεζόδρομου. Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Ένα ακόμα καφέ-μπαρ της περιοχής, που αγαπήθηκε γρήγορα, το Βενιαμίν της πλατείας Μεσολογγίου, θα κλείσει τις πόρτες του τον Νοέμβρη προκειμένου να ανακαινιστεί. Θα ανοίξει πριν από τις γιορτές και όλο αυτό γίνεται για να παρτάρουμε περισσότερο τα βράδια εκεί ‒ ετοιμαστείτε.

Μπαρ άφιξη θα έχουμε και σε μια άλλη, πιο κεντρική πλατεία, της Καρύτση. To Bless Me Father ανοίγει από μέρα σε μέρα, μέλη της ομάδας του σχετίζονται με τα The Bank Job και Godmama’s Yard, θα μας περιμένει από νωρίς με ένα μενού επικεντρωμένο στα αυγά, αργότερα θα μας σερβίρει προτάσεις που έχει επιμεληθεί ο Ασημάκης Χανιώτης από το μισελενάτο Pied à Terre του Λονδίνου, ενώ ο Αλέξανδρος Γκικόπουλος βάζει την υπογραφή του στα ποτά, και αυτή αποτελεί πάντα εγγύηση.

Fahd-Αλέξανδρος Hassan Kassem Facebook Twitter
O Fahd-Αλέξανδρος Hassan Kassem του Guerilla Burgers. Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Και γκαλερί με μπαρ έχουμε να περιμένουμε στην περιοχή όπου ο κόσμος κινείται ανάμεσα στα τραπέζια του wine bar-restaurant Pharaoh και στα καφάσια Coca-Cola του μπεργκεράδικου Guerilla chef. Στα Εξάρχεια, λοιπόν, στην πλατεία Κάνιγγος ο Νικόλας Τόγκας και ο Fahd-Αλέξανδρος Hassan Kassem που ξέρουμε από το γειτονικό και επιτυχημένο burger spot φτιάχνουν έναν αυτοσχέδιο χώρο τέχνης στο νοσταλγικό χρωματοπωλείο της κυρίας Ουρανίας Παπαδοπούλου, το πρώτο κατάστημα στην Αθήνα όπου οι νέοι καλλιτέχνες του γκραφίτι μπορούσαν στα ’90s να βρουν τα τόσο δημοφιλή σπρέι Sparvar & Crylon, περιοδικά και σύνεργα street art. Το 1982 θέλει να είναι ένας χώρος τέχνης ανοιχτός όχι μόνο στην κοινότητα της street art αλλά και στο όραμα άλλου είδους καλλιτεχνών. Το υπόγειό τους προορίζεται για εκθέσεις, εγκαταστάσεις, προβολές, παραστάσεις, εργαστήρια και άλλες μορφές δημιουργικής έκφρασης, ενώ στο ισόγειο της γκαλερί τους θα βρίσκουμε ένα μπαρ για να καθόμαστε όταν ολοκληρώνουμε το γεύμα μας στα κοντινά μαγαζιά.

Στην πολυσύχναστη πια από το πρωί μέχρι το βράδυ Πλατεία Αγίων Θεοδώρων, το The Architects of Time μόλις επεκτάθηκε και δημιούργησε το Architect που προσφέρει από τις 10:00 έως τις 18:00 το ένα μενού σάντουιτς με συνταγές που αλλάζουν συνέχεια και κλείνονται μέσα σε χειροποίητη προζυμένια φοκάτσια από το Flake της Κυψέλης. Το μεσημέρι μπορείτε να συνοδεύσετε το σάντουιτς με ένα κρασί, όσο περνάει η ώρα το μαγαζί μετατρέπεται σε μπαρ και η μουσική του γίνεται ένα με αυτή του διπλανού. Επίσης, έρχεται ένα project εντός του project αφού ο πάνω όροφος του Architect θα λειτουργήσει σύντομα ως ένας χώρος που θα φιλοξενεί εκθέσεις και pop - up events. 

The Architects of Time Facebook Twitter
To The Architects of Time μόλις επεκτάθηκε και δημιούργησε το Architect.

Αλλαγές ετοιμάζεται να κάνει και το Felicità, το χαλαρό aperitivo μπαρ του Ρουφ που θα ξεκινήσει αυτό που οι Ιταλοί λένε apericena, το να τρώμε δηλαδή μαζί με το απεριτίβο μας, νωρίς, μετά τη δουλειά, έτσι που να μη χρειαζόμαστε μετά και βραδινό. Από τον επόμενο μήνα, μεταξύ 17:00 με 20:00 (ή και 21:00, θα μάθουμε σύντομα) θα πίνουμε απογευματινά ποτά από την εκτενή λίστα που διαθέτουν με signature cocktails ενώ θα μπορούμε να σερβιριστούμε από τον μπουφέ που θα ετοιμάσουν σε μια συγκεκριμένη τιμή. Θα προσθέσουν ακόμα μια κατηγορία με διάφορες εκδοχές martini ενώ θα βρίσκουμε και περισσότερες by the glass προτάσεις στην οινική τους λίστα. Έφτασε και η εποχή για να σερβίρουν συμιακό γαριδάκι, ενώ δεν αποκλείεται να βρίσκουμε στα πιάτα ημέρας τους και φρυγαδέλι. 

Felicità Facebook Twitter
Αλλαγές ετοιμάζεται να κάνει και το Felicità, το χαλαρό aperitivo μπαρ του Ρουφ. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Στο Feyrouz, το street food στέκι όπου η μεσογειακή κουζίνα συναντά τη γαστρονομική ιστορία μιας οικογένειας από το Λεβάντε, στο μέρος όπου οι Αθηναίοι έχουν χορτάσει (ξανά και ξανά) όλα αυτά τα χρόνια με ταμπουλέ Αντιοχείας, σούπα μαχλούτα, το σήμα κατατεθέν λαχματζούν τους, τα μοναδικά πεϊνιρλί και το ρύζι Βοσπόρου, μας ετοιμάζουν αυτόν τον καιρό έναν χώρο ώστε να μπορούν να μας προσφέρουν ένα μενού με μαγειρευτά φαγητά.

Στα εστιατορικά νέα, το Basegrill, που κάνει κόσμο απ’ όλη την Αθήνα να οδηγεί μέχρι το Μπουρνάζι, ανοίγει και στη Γλυφάδα, ενώ ο Βαγγέλης και ο Σπύρος Λιάκος έχουν κάτι ακόμα στα σκαριά, αυτήν τη φορά στο κέντρο της πόλης. Ετοιμάζονται να ανοίξουν ένα all-day εστιατόριο που θα προσφέρει street food επιλογές αλλά και comfort πιάτα, ενώ θα λειτουργεί και ως deli στο οποίο θα βρίσκουμε τα αλλαντικά του δικού τους brand MetaMeat. Επίσης, εκεί θα τους ξαναδούμε να συνεργάζονται με τον σεφ Νίκο Καραθάνο.

Line Athens Facebook Twitter
Tο Line Athens βρίσκεται στο Νο31 της λίστας των The World’s 50 Best Bars 2022.

Στα τελευταία εστιατορικά νέα είναι και η συνεργασία του βραβευμένου με δύο αστέρια Michelin εστιατορίου Delta με το Line Athens που βρίσκεται στο Νο31 της λίστας των The World’s 50 Best Bars 2022. Το κορυφαίο μπαρ των Πετραλώνων αναλαμβάνει το μπαρ του εστιατορίου και θα παρουσιάσει ένα μενού που θα βρίσκεται σε απόλυτη αρμονία με την κουζίνα και τη φιλοσοφία της, αφού εκεί θα βρίσκουμε κοκτέιλ εμπνευσμένα και βασισμένα σε υλικά που δίνει κάθε εποχή, ποτά φτιαγμένα με τα leftovers από την παρασκευή του φαγητού, καθώς και κάποια που θα αποτελούν το ιδανικό pairing με το μενού του.

Ανανεωμένα επιστρέφουν δύο πολύ αγαπημένα εστιατόρια της Αθήνας, το Nolan του Συντάγματος, που μετακόμισε το καλοκαίρι στη Μύκονο, προκειμένου να φρεσκαριστεί και να ανακαινιστεί. Είμαστε στην ίδια γειτονιά και, απ’ ό,τι μαθαίνω, δεν είναι λίγοι εκείνοι που περνάνε από αυτήν, σταματάνε στο Sweet Nolan για γλυκό και επί τη ευκαιρία ρωτάνε πότε θα γυρίσει η ομάδα στη βάση της. Να σας πω, λοιπόν, ότι μέχρι τις 10 Οκτώβρη θα είναι έτοιμοι να μας υποδεχτούν ξανά στην οδό Βουλής και να μας σερβίρουν τα πιάτα που ξέρουμε και αγαπάμε.

Cookoovaya Facebook Twitter
Φρέσκια και αλλαγμένη στο εσωτερικό της επέστρεψε μόλις και η Cookoovaya του Περικλή Κοσκινά.

Φρέσκια και αλλαγμένη στο εσωτερικό της επέστρεψε μόλις και η Cookoovaya του Περικλή Κοσκινά, που κρατάει τη βαθιά νόστιμη κουζίνα της ανέγγιχτη. Αν ανήκετε σε εκείνους που ενδιαφέρονται για fine dining εμπειρίες, το Makris Athens της Domes Resorts είναι έτοιμο και πρόκειται να ανοίξει σε ένα νεοκλασικό κτίριο, Άστιγγος και Ερμού γωνία, στις 23 Σεπτεμβρίου, με σεφ τον Πέτρο Δήμα που έχει γράψει τα δύο degustation μενού του, πατώντας πάνω στην ελληνική γαστρονομική παράδοση και σε βιολογικά υλικά που έρχονται από την αρχαία Κόρινθο και τη φάρμα του εστιατορίου.

Pop up events φαίνεται ότι περιμένουμε πολλά μέχρι να φύγει το ‘23, ωστόσο ξέρουμε ένα πολύ δυνατό που θα συνδυάσει μια πολύ αγαπημένη κουζίνα και την απόλυτη τάση στο κρασί, σε έναν cozy χώρο με θέα στην πόλη. Την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου, στην ταράτσα του The Foundry Hotel στου Ψυρρή o Μπάμπης Ασκερίδης από το Tuk Tuk του Κουκακίου συναντιέται με τον Νίκο Πανίδη του Say, I Love Wine προκειμένου να ταιριάξουν πιάτα της ταϊλανδέζικης κουζίνας με ελληνικά βιολογικά κρασιά φυσικής οινοποίησης από την Oenos Nature. Ξέρω ότι έχουν κάνει πολλές δοκιμές ώστε να βρουν τα τέλεια παντρέματα και θα έχουν πάνω από μία προτάσεις κρασιού για κάθε πιάτο, τις οποίες θα μπορούμε να δοκιμάσουμε τόσο στα 75 όσο και στα 150 ml. Νόμιζω πως κάποιοι είστε ήδη πάνω από τo Instagram του ξενοδοχείου και περιμένετε να ανοίξουν οι κρατήσεις.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Πού και τι θα τρώμε και θα πίνουμε στην φθινοπωρινή Αθήνα Facebook Twitter
Η ταράτσα του The Foundry Hotel στου Ψυρρή. Φωτ.: Ζαχαρίας Δημητριάδης
Γεύση
0

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στα Άκρα για πρωινό με κοκορόπιτα, αυγά και χωριάτικα ψωμιά

Γεύση / Στα Άκρα για πρωινό με κοκορόπιτα, αυγά και χωριάτικα ψωμιά

Το πολυσυζητημένο εστιατόριο του Παγκρατίου δεν προσφέρεται μόνο για βραδινές συναντήσεις αλλά μας περιμένει από νωρίς το πρωί, περνάει τις πίτες μας από τα κάρβουνα, φτιάχνει πιάτα με ό,τι καλή πρώτη ύλη δίνουν η εποχή και οι μικροί παραγωγοί, κάνει ένα πρωινό που θα ετοίμαζαν οι γιαγιάδες μας, αν ήξεραν από τεχνικές.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Αυτές είναι οι νέες καλές τυρόπιτες της Αθήνας

Γεύση / Αυτές είναι οι νέες καλές τυρόπιτες της Αθήνας

Σίγουρα τιμούμε τις πιο ιστορικές του είδους και δύσκολα τις αλλάζουμε, από το Μαμ και το  Άριστον έχουμε φάει τόνους ζύμη κουρού. Όμως υπάρχουν και οι πιο νέοι, που έχουν μπει στο παιχνίδι αυτού του κλασικού πρωινού και μας το προσφέρουν άψογο. Ας ανανεωθούμε λοιπόν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η τιμή του κρασιού και οι παράγοντες που την επηρεάζουν

Γεύση / Γιατί έχει ακριβύνει τόσο το κρασί;

Πόσο μπορεί να αντέξει στις αυξήσεις το πορτοφόλι του Έλληνα καταναλωτή; Αν πρόκειται για είδη πρώτης ανάγκης, δυστυχώς είμαστε δέσμιοι του «νόμου της αγοράς»· το κρασί όμως είναι προϊόν απόλαυσης, όχι πρώτης ανάγκης.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΜΑΝΗΣ
Συνταγές με φιστίκι

Γεύση / Ευέλικτο, πλούσιο και τραγανό, το φιστίκι Αιγίνης πρωταγωνιστεί σε αυτές τις έξι αλμυρές και γλυκές συνταγές

Τα αδέλφια Δημήτρης και Θανάσης Σταμούδης προτείνουν ριγκατόνι με πέστο φιστικιού, cookies φιστίκι και άλλες πρωτότυπες ιδέες που αξιοποιούν τον αγαπημένο ξηρό καρπό.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Το κρασί με απλά λόγια / Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μάς ταξιδεύουν στη βορειοανατολική Ιταλία με οδηγό τον σύμβουλο οινολόγο Stefano Ferrantes, ειδικό στην παραγωγή Prosecco, που εργάζεται στα μεγαλύτερα και γνωστότερα οινοποιεία της περιοχής.
THE LIFO TEAM
Βιωσιμότητα και συλλογικές φαντασιώσεις 

Γεύση / Μπορεί η υψηλή γαστρονομία να είναι πράγματι βιώσιμη;

Βραβευμένα εστιατόρια, που αποτελούν το όνειρο πολλών foodies, καυχιούνται για τις βιώσιμες πρακτικές τους, την ίδια στιγμή που κάποιες «λεπτομέρειες» για τη λειτουργία τους τείνουν να αποσιωπούνται από τη βιομηχανία της εστίασης.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Γεύση / Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Η συναρπαστική ιστορία του πιο εύκολου φαγητού ξεκινά από την αρχαία Κίνα και τη δυναστεία Τσινγκ. Σύμφωνα με έναν τριάστερο σεφ, υπάρχει τρόπος να κάνουμε τα συσκευασμένα noodles γκουρμέ. Δοκιμάσαμε όσα βρήκαμε στην Αθήνα και προτείνουμε τα καλύτερα.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Ο Dr. George Soleas εξηγεί πώς έγινε ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς έγινα ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

O Dr. George Soleas, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του LCBO, του μεγαλύτερου εισαγωγέα κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών στον κόσμο, αφηγείται στην Υρώ Κολιακουδάκη (Dip WSET) και τον Παναγιώτη Ορφανίδη την κινηματογραφική ζωή του.
THE LIFO TEAM
Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Βιβλίο / Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Ο Νίκος Ψιλάκης ερευνά και μελετά την κρητική παράδοση εδώ και τέσσερις δεκαετίες. Τα βιβλία του είναι μνημειώδεις εκδόσεις για το φαγητό, τις λαϊκές τελετουργίες και τα μοναστήρια της Κρήτης που διασώζουν και προωθούν τον ελληνικό πολιτισμό.
M. HULOT
Proveleggios

Γεύση / Ο Αλέξανδρος Καρακάτσανης έχασε πολλά σε μια νύχτα, αλλά επιστρέφει δυναμικά στο Proveleggios

Ο νεαρός και ταλαντούχος σεφ που είδε το πρώτο του μαγαζί στην Αθήνα να καίγεται ολοσχερώς δεν το έβαλε κάτω στιγμή. Πρόσφατα ανέλαβε να αλλάξει την κουζίνα του δημοφιλούς εστιατορίου και θέλει να αφηγηθεί τις αναμνήσεις όλης της ομάδας που τον υποδέχτηκε μέσα από τα πιάτα του.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ