Όγκοι και υψηλότερη θνησιμότητα, από το καλαμπόκι της Monsanto

Όγκοι και υψηλότερη θνησιμότητα, από το καλαμπόκι της Monsanto Facebook Twitter
1

Την τοξική επίδραση του γενετικά τροποποιημένου καλαμποκιού της Monsanto σε αρουραίους, διαπίστωσε γαλλική μελέτη. Σύμφωνα με τα στοιχεία της μελέτης που δημοσιεύονται- μερικές φορές και ως κύριο θέμα σήμερα στις ηλεκτρονικές σελίδες  των γαλλικών ΜΜΕ- διαπιστώθηκε αύξηση του αριθμού των όγκων και υψηλότερη θνησιμότητα σε αρουραίους που τρέφονταν με το συγκεκριμένο καλαμπόκι.

Η μακροχρόνια αυτή μελέτη δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Food and Chemical Toxicology και παρουσιάστηκε από τους ειδικούς, ως, «παγκόσμια πρώτη», με το συγκεκριμένο αντικείμενο.

«Τα αποτελέσματα είναι ανησυχητικά. Παρατηρήθηκε για παράδειγμα, δύο έως τρεις φορές υψηλότερη θνησιμότητα στα θηλυκά. Υπάρχουν δύο έως τρεις φορές περισσότεροι όγκοι σε ποντίκια και των δύο φύλων», δήλωσε ο Gilles-Eric Séralini, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Caen, ο οποίος ηγήθηκε της μελέτης. Για να βγουν τα συμπεράσματα, τράφηκαν με Γ.Τ. καλαμπόκι επί δύο χρόνια, 200 αρουραίοι.

Τα αποτελέσματα, έχουν αναζωπυρώσει τις συζητήσεις στη Γαλλία, σχετικά με τις επιπτώσεις των γενετικά τροποποιημένων τροφίμων στην ανθρώπινη υγεία.  Σε απάντηση της μελέτης, ο Υπουργός Γεωργίας Stéphane Le Foll δήλωσε ότι θέλει να επανεξετάσει τις διαδικασίες για την έγκριση των γενετικά τροποποιημένων τροφίμων  στην ΕΕ, προκειμένου να γίνουν "αυστηρότερες".

Η μελέτη χρηματοδοτήθηκε από το Ίδρυμα Ceres, που υποστηρίζεται κυρίως από πενήντα περίπου επιχειρήσεις στον τομέα των τροφίμων, οι οποίες δεν παράγουν Γ.Τ.Τ. και από το «Ιδρυμα  Charles Leopold Mayer για την Ανθρώπινη Πρόοδο».  

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο μήνας μπαίνει, ο μισθός φεύγει: Tips και κόλπα για να εξοικονομήσετε χρήματα

Living / Ο μήνας μπαίνει, ο μισθός φεύγει: Tips και κόλπα για να εξοικονομήσετε χρήματα

Με αφορμή το ο νέο microtrend «no buy challenge» του TikTok, τέσσερις άνθρωποι εξιστορούν τι έκοψαν και πώς, για να εξοικονομήσουν χρήματα και να κάνουν τους μικρούς οικονομικούς τους στόχους πραγματικότητα.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Το πελώριο φίλτρο του νερού της Αθήνας και του Πειραιά | Σπάνιες εικόνες

Ρεπορτάζ / Το πελώριο φίλτρο νερού που λύτρωσε τους Αθηναίους πριν από έναν αιώνα

Την ώρα που η συζήτηση για το νερό έχει ανοίξει για τα καλά στον δημόσιο διάλογο, μας δημιουργήθηκε η απορία από πού διανέμεται στα σπίτια μας το πόσιμο νερό και τι ακριβώς γίνεται εκεί. Η ιστορική εγκατάσταση της ΟΥΛΕΝ, και σήμερα της ΕΥΔΑΠ, από την κατασκευή της μέχρι σήμερα ξεδιψάει και ποτίζει την πρωτεύουσα που ολοένα μεγαλώνει και ζεσταίνεται.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΕΛΑΣΑΚΗΣ
Ο υπερτουρισμός ως προέκταση της ανεξέλεγκτης ανάπτυξης

Living / Ο υπερτουρισμός ως προέκταση της ανεξέλεγκτης ανάπτυξης

Η πρόκληση του υπερτουρισμού, που προκαλεί φθορές στην πολιτιστική κληρονομιά και την τοπική κοινωνία, απαιτεί στρατηγικό σχεδιασμό που να συνδυάζει τις οικονομικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις με βιώσιμες πρακτικές.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ
Αγορά εργασίας: Γιατί οι επιχειρήσεις έχουν έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού;

Good Business Directory Vol.5 / Αγορά εργασίας: Γιατί οι επιχειρήσεις έχουν έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού;

Κορυφαίοι ακαδημαϊκοί, στελέχη του επιχειρηματικού κόσμου και νέοι εξηγούν τις αιτίες αυτού του μεγάλου προβλήματος, τις προεκτάσεις και τις πιθανές λύσεις.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Tα επαγγέλματα του μέλλοντος είναι ήδη πραγματικότητα

Good Business Directory Vol.5 / Tα επαγγέλματα του μέλλοντος είναι ήδη πραγματικότητα

Ψηφιακοί αστικοί αγρότες, coolhunters, υπερασπιστές του περιβάλλοντος, μηχανικοί νέας ενέργειας, ιππότες του κυβερνοχώρου, σχεδιαστές τέλους ζωής: δεν είναι χαρακτήρες βιντεοπαιχνιδιών, είναι τα επαγγέλματα του μέλλοντος.
ΜΑΓΔΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ
Τι μας κάνει καλό να τρώμε όταν αρρωσταίνουμε - Mύθοι και αλήθειες

Radio Lifo / Τι μας κάνει καλό να τρώμε όταν αρρωσταίνουμε - Mύθοι και αλήθειες

Ποιες τροφές είναι καλό να καταναλώνουμε όταν είμαστε άρρωστοι και πώς συμβάλλουν στην ταχύτερη ανάρρωση και την ευεξία μας; Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με τον διατροφολόγο-διαιτολόγο Χρήστο Δερδεμέζη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ

σχόλια

1 σχόλια