Όγκοι και υψηλότερη θνησιμότητα, από το καλαμπόκι της Monsanto

Όγκοι και υψηλότερη θνησιμότητα, από το καλαμπόκι της Monsanto Facebook Twitter
1

Την τοξική επίδραση του γενετικά τροποποιημένου καλαμποκιού της Monsanto σε αρουραίους, διαπίστωσε γαλλική μελέτη. Σύμφωνα με τα στοιχεία της μελέτης που δημοσιεύονται- μερικές φορές και ως κύριο θέμα σήμερα στις ηλεκτρονικές σελίδες  των γαλλικών ΜΜΕ- διαπιστώθηκε αύξηση του αριθμού των όγκων και υψηλότερη θνησιμότητα σε αρουραίους που τρέφονταν με το συγκεκριμένο καλαμπόκι.

Η μακροχρόνια αυτή μελέτη δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Food and Chemical Toxicology και παρουσιάστηκε από τους ειδικούς, ως, «παγκόσμια πρώτη», με το συγκεκριμένο αντικείμενο.

«Τα αποτελέσματα είναι ανησυχητικά. Παρατηρήθηκε για παράδειγμα, δύο έως τρεις φορές υψηλότερη θνησιμότητα στα θηλυκά. Υπάρχουν δύο έως τρεις φορές περισσότεροι όγκοι σε ποντίκια και των δύο φύλων», δήλωσε ο Gilles-Eric Séralini, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Caen, ο οποίος ηγήθηκε της μελέτης. Για να βγουν τα συμπεράσματα, τράφηκαν με Γ.Τ. καλαμπόκι επί δύο χρόνια, 200 αρουραίοι.

Τα αποτελέσματα, έχουν αναζωπυρώσει τις συζητήσεις στη Γαλλία, σχετικά με τις επιπτώσεις των γενετικά τροποποιημένων τροφίμων στην ανθρώπινη υγεία.  Σε απάντηση της μελέτης, ο Υπουργός Γεωργίας Stéphane Le Foll δήλωσε ότι θέλει να επανεξετάσει τις διαδικασίες για την έγκριση των γενετικά τροποποιημένων τροφίμων  στην ΕΕ, προκειμένου να γίνουν "αυστηρότερες".

Η μελέτη χρηματοδοτήθηκε από το Ίδρυμα Ceres, που υποστηρίζεται κυρίως από πενήντα περίπου επιχειρήσεις στον τομέα των τροφίμων, οι οποίες δεν παράγουν Γ.Τ.Τ. και από το «Ιδρυμα  Charles Leopold Mayer για την Ανθρώπινη Πρόοδο».  

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αγορά εργασίας: Γιατί οι επιχειρήσεις έχουν έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού;

Good Business Directory Vol.5 / Αγορά εργασίας: Γιατί οι επιχειρήσεις έχουν έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού;

Κορυφαίοι ακαδημαϊκοί, στελέχη του επιχειρηματικού κόσμου και νέοι εξηγούν τις αιτίες αυτού του μεγάλου προβλήματος, τις προεκτάσεις και τις πιθανές λύσεις.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Tα επαγγέλματα του μέλλοντος είναι ήδη πραγματικότητα

Good Business Directory Vol.5 / Tα επαγγέλματα του μέλλοντος είναι ήδη πραγματικότητα

Ψηφιακοί αστικοί αγρότες, coolhunters, υπερασπιστές του περιβάλλοντος, μηχανικοί νέας ενέργειας, ιππότες του κυβερνοχώρου, σχεδιαστές τέλους ζωής: δεν είναι χαρακτήρες βιντεοπαιχνιδιών, είναι τα επαγγέλματα του μέλλοντος.
ΜΑΓΔΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ
Τι μας κάνει καλό να τρώμε όταν αρρωσταίνουμε - Mύθοι και αλήθειες

Radio Lifo / Τι μας κάνει καλό να τρώμε όταν αρρωσταίνουμε - Mύθοι και αλήθειες

Ποιες τροφές είναι καλό να καταναλώνουμε όταν είμαστε άρρωστοι και πώς συμβάλλουν στην ταχύτερη ανάρρωση και την ευεξία μας; Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με τον διατροφολόγο-διαιτολόγο Χρήστο Δερδεμέζη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Πόσα χρήματα χρειάζονται για να ζήσεις όπως πραγματικά θέλεις στην Αθήνα;

Living / Πόσα χρήματα χρειάζονται για να ζήσεις όπως πραγματικά θέλεις στην Αθήνα;

Πώς να ζήσεις σε μια πόλη όπου ο μισθός είναι τσιμεντένιος, ενώ οι τιμές εκτοξεύονται διαρκώς: τέσσερα νεαρά κορίτσια μας στέλνουν τα μηνιαία έξοδά τους και κοστολογούν ένα ιδανικό για εκείνες Σαββατοκύριακο.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Η εμμονή με την πρωτεΐνη: Τάση στη διατροφή ή υπερβολή;

Radio Lifo / Η εμμονή με την πρωτεΐνη: Τάση στη διατροφή ή υπερβολή;

Στην αρχή ήταν οι μπάρες πρωτεΐνης, μετά ήρθαν τα ροφήματα κι έπειτα, σιγά–σιγά, η μανία με την πρωτεΐνη εξαπλώθηκε σε ένα σωρό προϊόντα. Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με την κλινική διαιτολόγο-διατροφολόγο Μελίνα Καριπίδου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ

σχόλια

1 σχόλια