Όγκοι και υψηλότερη θνησιμότητα, από το καλαμπόκι της Monsanto

Όγκοι και υψηλότερη θνησιμότητα, από το καλαμπόκι της Monsanto Facebook Twitter
1

Την τοξική επίδραση του γενετικά τροποποιημένου καλαμποκιού της Monsanto σε αρουραίους, διαπίστωσε γαλλική μελέτη. Σύμφωνα με τα στοιχεία της μελέτης που δημοσιεύονται- μερικές φορές και ως κύριο θέμα σήμερα στις ηλεκτρονικές σελίδες  των γαλλικών ΜΜΕ- διαπιστώθηκε αύξηση του αριθμού των όγκων και υψηλότερη θνησιμότητα σε αρουραίους που τρέφονταν με το συγκεκριμένο καλαμπόκι.

Η μακροχρόνια αυτή μελέτη δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Food and Chemical Toxicology και παρουσιάστηκε από τους ειδικούς, ως, «παγκόσμια πρώτη», με το συγκεκριμένο αντικείμενο.

«Τα αποτελέσματα είναι ανησυχητικά. Παρατηρήθηκε για παράδειγμα, δύο έως τρεις φορές υψηλότερη θνησιμότητα στα θηλυκά. Υπάρχουν δύο έως τρεις φορές περισσότεροι όγκοι σε ποντίκια και των δύο φύλων», δήλωσε ο Gilles-Eric Séralini, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Caen, ο οποίος ηγήθηκε της μελέτης. Για να βγουν τα συμπεράσματα, τράφηκαν με Γ.Τ. καλαμπόκι επί δύο χρόνια, 200 αρουραίοι.

Τα αποτελέσματα, έχουν αναζωπυρώσει τις συζητήσεις στη Γαλλία, σχετικά με τις επιπτώσεις των γενετικά τροποποιημένων τροφίμων στην ανθρώπινη υγεία.  Σε απάντηση της μελέτης, ο Υπουργός Γεωργίας Stéphane Le Foll δήλωσε ότι θέλει να επανεξετάσει τις διαδικασίες για την έγκριση των γενετικά τροποποιημένων τροφίμων  στην ΕΕ, προκειμένου να γίνουν "αυστηρότερες".

Η μελέτη χρηματοδοτήθηκε από το Ίδρυμα Ceres, που υποστηρίζεται κυρίως από πενήντα περίπου επιχειρήσεις στον τομέα των τροφίμων, οι οποίες δεν παράγουν Γ.Τ.Τ. και από το «Ιδρυμα  Charles Leopold Mayer για την Ανθρώπινη Πρόοδο».  

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η εμμονή με την πρωτεΐνη: Τάση στη διατροφή ή υπερβολή;

Radio Lifo / Η εμμονή με την πρωτεΐνη: Τάση στη διατροφή ή υπερβολή;

Στην αρχή ήταν οι μπάρες πρωτεΐνης, μετά ήρθαν τα ροφήματα κι έπειτα, σιγά–σιγά, η μανία με την πρωτεΐνη εξαπλώθηκε σε ένα σωρό προϊόντα. Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με την με την κλινική διαιτολόγο-διατροφολόγο Μελίνα Καριπίδου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Πόσο αποτελεσματική είναι τελικά η ψυχεδελική θεραπεία;

Living / Πόσο αποτελεσματική είναι τελικά η ψυχεδελική θεραπεία;

Πολλές από τις μελέτες που υποστηρίζουν τις θεραπευτικές δυνάμεις των ψυχδελικών ουσιών όπως το MDMA συχνά αμαυρώνονται από τη νοοτροπία οπαδού ή γκουρού που διακρίνει κάποιους από τους ερευνητές, με αποτέλεσμα να μη δηλώνονται πλήρως οι ανεπιθύμητες παρενέργειες.
THE LIFO TEAM
Η εκδίκηση του γραφείου

Living / Η εκδίκηση του γραφείου

Πολλά διευθυντικά στελέχη αμφισβητούν έντονα πλέον την τηλεργασία και πιστεύουν ότι το να βρίσκονται οι εργαζόμενοι κάθε μέρα στο γραφείο είναι καλό για την επιχείρηση – και το να βρίσκονται στο γραφείο όσο περισσότερες ώρες γίνεται, είναι ακόμη καλύτερο.
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια