Σύμφωνα με τους ερευνητές της Σχολής Κλινικής Ιατρικής του πανεπιστημίου Κέμπριτζ, όσοι άνθρωποι τρώνε πολύ γιαούρτι κινδυνεύουν λιγότερο από διαβήτη.
Η σχετική δημοσίευση έγινε στο περιοδικό "Diabetologia" και υποστηρίζει ότι η μεγαλύτερη κατανάλωση γιαουρτιού μειώνει κατά 28% τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2, σε σχέση με αυτούς που δεν τρώνε καθόλου γιαούρτι. «Η έρευνά μας δείχνει ότι συγκεκριμένες τροφές μπορεί να παίξουν σημαντικό ρόλο στην πρόληψη του διαβήτη τύπου 2 και είναι σημαντικά για τη δημόσια υγεία», δήλωσε η Νίτα Φορούχι, επικεφαλής της έρευνας.
Όπως γράφει ο Σκάι, προηγούμενες μελέτες μελέτες αναφορικά με τη σχέση γαλακτοκομικών και διαβήτη είχαν καταλήξει σε ανάμικτα και ασαφή συμπεράσματα. Η νέα αναλυτικότερη έρευνα έγινε σε πάνω από 3.500 άνδρες και γυναίκες, από τους οποίους οι 753 εμφάνισαν διαβήτη σε χρονικό διάστημα 11 ετών. Οι ερευνητές ανέλυσαν εξονυχιστικά τη διατροφή των ατόμων αυτών.