Νeon Extropic Optimisms: η in situ έκθεση του Άγγελου Πλέσσα στην Breeder

Νeon Extropic Optimisms: η in situ έκθεση του Άγγελου Πλέσσα στην Breeder Facebook Twitter
0
Νeon Extropic Optimisms: η in situ έκθεση του Άγγελου Πλέσσα στην Breeder Facebook Twitter

Η γκαλερί The Breeder παρουσιάζει την in situ εγκατάσταση neon ☮ Extropic Optimisms του Άγγελου Πλέσσα στην πρόσοψη του κτιρίου της οδού Ιάσονος, στα πλαίσια του πρότζεκτ The Breeder Skin, το οποίο κάθε χρόνο αναλαµβάνει ένας διαφορετικός  καλλιτέχνης.  



Σύμφωνα με τον καλλιτέχνη:

◘ Το έργο αναφέρεται ◐ σε σύµβολα ♆ εµπνευσµένα από την αρχαιοελληνική  ☗  και µεσοποτάµια ♝ εικονογραφία αλλά και στα πλέον οικιοποιηµένα σύµβολα ↺ της ιντερνετικής κουλτούρας ☈. Στην σύγχρονη υπερσυνδεδεµένη ✆ πραγµατικότητα ☌ µια νέα τεχνοπαγανιστική   εικονογραφία αναδύεται και διαδίδεται κυρίως µέσα από ✄ copy paste Unicode ⌘ χαρακτήρες.



▣ Το Extropic Optimisms είναι ☘ µία αυθόρµητη αφήγηση της ανθρώπινης  ₪ ιστορίας ✍. Αποτελείται από Ανθρωπόµορφες φιγούρες ☻ Ιπτάµενα όντα ▰ Ζώα ♞ σύµβολα που σχετίζονται µε αρχέγονα φαινόµενα όπως η γέννηση,  η γονιµότητα ✿ η κάθαρση, ☨ αλλά και µε πιο σύγχρονα βιώµατα όπως η συνδεσιµότητα, ♺  η επικοινωνία, ☊ η σωµατική ανάγέννηση ☍ και η δηµιουργικότητα ✍ 

 

✔To Extropic Optimisms είναι ένα ενεργειακό ☯ σύµβολο, ένα τάλισµαν που έλκει θετική ενέργεια ◈ cyber και µη. Θα µας φέρει νέους φίλους ⚢ στο ίνσταγκραµ και το facebook, θα αποθαρρύνει τους χάκερς ☢ θα πολλαπλασιάσει τα λάικς και τα retweets ♆, και θα εξορκίσει ☥ τις µη εφικτές συνδέσεις.  

   

(Τα σύμβολα του κειμένου είναι μέρος του πρότζεκτ).               

  

Νeon Extropic Optimisms: η in situ έκθεση του Άγγελου Πλέσσα στην Breeder Facebook Twitter
           

            

  ▁ ▂ ▃ ▄ ▅ ▆ ▇ EXTROPIC OPTIMISMS ▇ ▆ ▅ ▄ ▃ ▂ ▁   
 



☀ Εγκαίνια: 17 Δεκεµβρίου 2015, 8.00-10.00µµ 



☸ Διάρκεια: Δεκέµβριος 2015 – Νοέµβριος 2016 



♜ Διεύθυνση: Ιάσονος 45, 10436, Αθήνα

   


               

Ο Άγγελος Πλέσσας ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Είναι ο ιδρυτής και επιµελητής του "The Eternal Internet Brotherhood" ενός συλλογικού, ετήσιου residency / summit / project που πραγµατοποιείται σε διάφορα µέρη του κόσµου (Ανάφη, 2012, Xilitla, 2013, Νεκρή Θάλασσα, 2014, Malaspina Castle, Τοσκάνη 2015).  Ο Άγγελος Πλέσσας είναι ο νικητής του βραβείου ΔΕΣΤΕ 2015. Αυτή την περίοδο η Στέγη Γραµµάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση παρουσιάζει το έργο του Ethereal Sunrise που έγινε σε ειδική ανάθεση.

Έχει παρουσιάσει την δουλειά του σε πολλές εκθέσεις µεταξύ των οποίων συµπεριλαµβάνονται: Βραβείο ΔΕΣΤΕ 2015, Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, Αθήνα (2015), “Mirage Machines” ατοµική έκθεση στην γκαλερι The Breeder, Aθήνα, (2015), ”Supersuperstudio”, PAC Milano σε επιµέλεια Ανδρέα Αγγελιδάκη, Vittorio Pizzigoni and Valter Scelsi, (2015), Narcissus Now: The Art Wall, Onassis Culltural Center, Νέα Υόρκη (2015), "Α Cab" σε επιµέλεια Valentinas Klimasauskas, Kunsthalle Athena, (2014), "Food" σε επιµέλεια της Adelina von Furstenberg στο MuCEM στην Μασσαλία (2014), "Scenes d' Europe" σε επιµέλεια της Florence Derieux και του Antoine Marchand, Frac Champagne-Ardenne (2013), Frieze Projects σε επιµέλεια Nicola Lees, Frieze London (2013), "This must be the place" στην Kunsthalle Athena (2013),  The Twilight of the Idols, Every Website is a Monument, Cell Projects, London "Word of Mouth", 3η Μπιενάλε της Αθήνα, (2011), 3η Μπιενάλε της Θεσσαλονίκης "A Rock and a hard place", σε επιµέλεια Paolo Colombo, Mahita Ebu, και Μαρίνας Φωκίδη, "The Angelo Foundation School of Music" σε επιµέλεια του Σταµάτη Σχιζάκη στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στην Αθήνα (2011),  "Visual Dialogues", Στέγη Γραµµάτων και Τεχνών του Ιδρύµατος Ωνάση (2010), "Spendid Isolation", 2η Μπιενάλε της Αθήνας σε επιµέλεια Cay Sophie Rabinowitz (2009), The Angelo Foundation Headquarters (with Andreas Angelidakis), curated by Maria Ines Rodriguez, Jeu De Paume, Paris, "Διευρυµένες Οικολογίες" σε επιµέλεια Δάφνης Βιτάλη στο ΕΜΣΤ, Αθήνα (2009), "Σε Ενεστώτα Χρόνο", ΕΜΣΤ, Αθήνα (2007), "Her(his)story" σε επιµέλεια Μαρίνας Φωκίδη στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.   

Νeon Extropic Optimisms: η in situ έκθεση του Άγγελου Πλέσσα στην Breeder Facebook Twitter
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Art Athina 2024 με έμφαση στο design, την οικολογία, τη βιωσιμότητα και τη συμπερίληψη

Εικαστικά / Art Athina 2024 με έμφαση στο design, την οικολογία, τη βιωσιμότητα και τη συμπερίληψη

Συνεπής στο ετήσιο ραντεβού της με το φιλότεχνο κοινό της πόλης, μία από τις παλιότερες φουάρ της Ευρώπης, η Art Athina, ανοίγει τις πύλες της στο ιστορικό μέγαρο του Ζαππείου με τη συμμετοχή των σημαντικότερων ελληνικών αιθουσών τέχνης, διεθνών γκαλερί και μια σειρά από παράλληλα πρότζεκτ και δράσεις κάθε είδους για μεγάλους και παιδιά.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Μια έκθεση για την απελευθερωτική γοητεία του γυμνισμού

Εικαστικά / Μια έκθεση για την απελευθερωτική γοητεία του γυμνισμού

Είναι άραγε η διαβίωση σε μια κοινότητα γυμνιστών μια επιτυχημένη «συνταγή» ελευθερίας και ευζωίας; Πόσο ταυτίζονται οικολογία, φυσιολατρία και γυμνισμός; Σε αυτά και άλλα ερωτήματα εστιάζει η έκθεση «Paradis naturistes» στο μουσείο Mucem της Μασσαλίας.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Σικελιώτης - Τάσσος: Η φιλία και o ουμανισμός των δύο καλλιτεχνών σε μια νέα έκθεση

Εικαστικά / Σικελιώτης - Τάσσος: Η φιλία και o ουμανισμός των δύο καλλιτεχνών σε μια νέα έκθεση

Οι «Εργάτες» (1932) του χαράκτη Τάσσου συναντιούνται με τον «Εργάτη» (1938) του Γιώργου Σικελιώτη: Περισσότερα από 160 έργα σε αναπάντεχες «συνομιλίες«, από τις 27/10 στο Τελλόγλειο Ίδρυμα.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ελένη Κουτσούδη-Ιόλα

Εικαστικά / «Ο Αλέξανδρος Ιόλας υπερέβαλλε σε πολλά, και ο καθένας τον παρουσίαζε όπως ήθελε»

Η Ελένη Κουτσούδη-Ιόλα ξεκίνησε μια έρευνα σε διάφορες ηπείρους, όταν μια φοιτήτρια της Σχολής Καλών Τεχνών τη ρώτησε πού θα μπορούσε να βρει ένα τεκμηριωμένο βιβλίο για τον διεθνή γκαλερίστα και θείο της. Την ενδιέφερε να προβάλλει το έργο του, να προσθέσει πληροφορίες που και η ίδια δεν γνώριζε, και να διαχωρίσει τον μύθο από την πραγματικότητα.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Σε μια ταράτσα στην Ύδρα κάποιοι γνωρίζονται φτιάχνοντας μόνοι τους τα σουβενίρ τους

Εικαστικά / Σε μια ταράτσα στην Ύδρα κάποιοι γνωρίζονται φτιάχνοντας μόνοι τους τα σουβενίρ τους

Με επίκεντρο ένα τραπέζι και με το φαγητό να φέρνει άγνωστους μεταξύ τους συνδαιτημόνες κοντά, το Ηydra Εdition είναι μια πλατφόρμα που παρέχει σε κάθε ταξιδιώτη τον χώρο, τον χρόνο και τα υλικά για να δημιουργήσει, να ζωγραφίσει, να γνωρίσει καλλιτέχνες και άλλους δημιουργικούς.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Ένα art project στη Λέρο γεφυρώνει τις δύο πλευρές του Αιγαίου

Εικαστικά / Ένα art project στη Λέρο γεφυρώνει τις δύο πλευρές του Αιγαίου

Τοποθετημένο σε έξι σημεία του νησιού, το «All Things Become Islands Before My Senses» φέρνει στο ακριτικό νησί Έλληνες και Τούρκους συλλέκτες, φιλότεχνους και διεθνείς εικαστικούς που παρουσιάζουν τη δουλειά τους, η οποία είναι επηρεασμένη από τη Λέρο με την ιδιαίτερη αισθητική ταυτότητα.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Aγίοι και αρχαγγέλοι, παραθεριστές και ψαράδες: Τα νέα έργα του Luke Edward Hall στο φως της Πάτμου

Εικαστικά / Άγιοι και αρχαγγέλοι, παραθεριστές και ψαράδες: Τα νέα έργα του Luke Edward Hall στο φως της Πάτμου

Μυθικές φιγούρες, η νησιωτική ζωή και η μυστηριώδης ενέργεια της Πάτμου εμπνέουν το πολύχρωμο και βαθιά ρομαντικό έργο του 35χρονου Βρετανού καλλιτέχνη που αγαπά ιδιαίτερα τον Αλέκο Φασιανό και τον Γιάννη Τσαρούχη.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ