Μια συγκλονιστική εγκατάσταση για τις δολοφονικές επιδρομές στο Πακιστάν

Μια συγκλονιστική εγκατάσταση για τις δολοφονικές επιδρομές στο Πακιστάν Facebook Twitter
0
Μια συγκλονιστική εγκατάσταση για τις δολοφονικές επιδρομές στο Πακιστάν Facebook Twitter

Στην μεταξύ τους αργκό, οι χειριστές των drones αναφέρονται στις εκτελέσεις από αέρος σαν ‘bug splats’. Βλέποντας από τις οθόνες τους τα θύματα, το μόνο που διακρίνεται είναι θαμπές κουκίδες που κινούνται. Όταν τα βλήματα των drones βρουν το στόχο κανείς τους δεν θα δει το πρόσωπο του ανθρώπου που μόλις σκότωσε. Για αυτούς είναι σαν εξολοθρεύουν έντομα.

Μια ομάδα καλλιτεχνών αποφάσισε να δημιουργήσει μια πελώρια θεματική εγκατάσταση στην πολύπαθη περιοχή Khyber Pukhtoonkhwa του Πακιστάν. Πρόκειται για ένα μικρό χωριό που έχει δεχθεί τις περισσότερες τυφλές επιδρομές από drones και που ανάμεσα στα θύματά τους υπήρξαν και πολλά αθώα παιδιά.

Μια συγκλονιστική εγκατάσταση για τις δολοφονικές επιδρομές στο Πακιστάν Facebook Twitter

Το ασπρόμαυρο πορτρέτο ενός παιδιού απλώθηκε δίπλα από ένα μικρό καταυλισμό ο οποίος βρίσκεται στην διαδρομή που χρησιμοποιούν τα αυτόματα ρομποτικά αεροσκάφη. Σκοπός του να υπενθυμίζει συνεχώς στους χειριστές πως οι κουκίδες στα ραντάρ και τα μόνιτορ είναι άνθρωποι.

Το όνομα του παιδιού που ποζάρει στον μουσαμά που απλώθηκε δεν έχει γίνει γνωστό, αλλά λέγεται πως πρόκειται για ένα ορφανό παιδί του οποίου οι γονείς σκοτώθηκαν σε μια επιδρομή. Το πόστερ είναι τόσο μεγάλο ώστε να είναι ορατό και να έχει παρουσία σε κάθε online χάρτη και να είναι εμφανές μέρος του τοπίου με την ελπίδα πως ίσως συγκινήσει και δημιουργήσει προβληματισμό.

Μια συγκλονιστική εγκατάσταση για τις δολοφονικές επιδρομές στο Πακιστάν Facebook Twitter

Υπολογίζεται πως στην περιοχή 3.500 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε 380 επιδρομές drones. 200 από τα θύματα ήταν παιδιά.

Design
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η μυστική ζωή της Όντρεϊ Χέπμπορν

Design / Τι σχέση είχαν οι γονείς της Όντρεϊ Χέπμπορν με τον ναζισμό;

Η διάσημη ηθοποιός του Χόλιγουντ βίωσε με πολλούς τρόπους τη φρίκη του Β’ Παγκοσμίου πολέμου. Ένα νέο ισπανικό graphic novel αποκαλύπτει το κεφάλαιο της ζωής της που η ίδια επιθυμούσε να παραμείνει κρυφό.
THE LIFO TEAM
milan_design_week

Design / Milan Design Week: Η εβδομάδα-υπερπαραγωγή δείχνει το μέλλον

Τεχνικές και τεχνολογία, ιστορικό design και πειραματισμοί, αρχιτεκτονική και διακόσμηση, υλικότητα και πνευματικοί στοχασμοί: αυτά είναι τα highlights της εβδομάδας design του Μιλάνου, που προτείνει τη σκηνογραφία της ζωής μας.
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ
Τα νέα ελβετικά διαβατήρια έχουν άψογο ντιζάιν

Design / Τα νέα ελβετικά διαβατήρια έχουν άψογο ντιζάιν

Ο σχεδιασμός της RETINAA στα νέα ελβετικά διαβατήρια συνδυάζει το υψηλό επίπεδο ασφαλείας με το graphic design ενώ είναι και μία αναφορά στα γεωγραφικά χαρακτηριστικά της Ελβετίας, δημιουργώντας «κάτι παραπάνω από ένα επίσημο διοικητικό έγγραφο».
LIFO NEWSROOM
Ειρήνη Φρεζάδου: «Είμαστε οι αρχιτέκτονες της ζωής μας»

Ειρήνη Φρεζάδου / Ειρήνη Φρεζάδου: «Ό,τι κλείνει στο κέντρο, ανοίγει στη θέση του ένα μπαρ ή ένα εστιατόριο»

Αγωνίζεται ενάντια «στην απληστία που ξοδεύει τον αρχιτεκτονικό, φυσικό και πολιτιστικό μας πλούτο». Βγήκε μπροστά για το κτίριο «που ντροπιάζει την Ακρόπολη». Και τώρα, το νέο της σχέδιο είναι η αναβίωση του ιστορικού σιδηροδρομικού δικτύου της Πελοποννήσου. 
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ
Kεραμικά Mutina: Εκεί που τα όρια του τι είναι τέχνη και τι ένα απλό αντικείμενο συγχέονται

Design / Mutina: Εκεί που τα όρια του τι είναι τέχνη και τι ένα απλό αντικείμενο συγχέονται

Μια σημαντική έκθεση στο χωριό Φιοράνο της Εμίλια-Ρομάνα, όπου εδώ και είκοσι χρόνια τα κεραμικά Mutina παράγουν αισθητικό πολιτισμό με μια ομάδα σπουδαίων σύγχρονων σχεδιαστών.
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ
Η αρχιτέκτονας Μαρία Δέδα εξηγεί πώς δημιουργείς μια ανθρώπινη γειτονιά σήμερα

Design / Η αρχιτέκτονας Μαρία Δέδα εξηγεί πώς δημιουργείς μια ανθρώπινη γειτονιά σήμερα

Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Δύο πόλεις που προχωρούν προς μία επόμενη μέρα, μέσα από αστικές αναπλάσεις και αναπτύξεις. Δύο πόλεις που αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις της ανοδικής πορείας του τουρισμού, της εκτόξευσης των ενοικίων και της ασύμμετρης ανάπτυξης των επιμέρους περιοχών τους. Σε αυτό το τοπίο, η δημιουργία νέων γειτονιών μοιάζει να είναι η λύση που τοποθετεί ξανά τον πολίτη στο ρόλο του πρωταγωνιστή, σύμφωνα με την Μαρία Δέδα, επικεφαλής των Deda Architects.
ΔΑΝΑΗ ΜΑΚΡΗ