Tα πιο καλά και φθηνά σουβλάκια της Αθήνας

Tα πιο καλά και φθηνά σουβλάκια της Αθήνας Facebook Twitter
Κλασικό χοιρινό καλαμάκι
3

Θανάσης
Μητροπόλεως, 210 3244705, Μοναστηράκι

Το all time classic στο τυλιχτό σουβλάκι με μπιφτέκι (αυτό που έχουμε συνηθίσει να λέμε κεμπάπ) στα κάρβουνα, που δεν χάνει ποτέ την αίγλη του. Σημείο αναφοράς για όλα τα σύγχρονα κεμπαπτζίδικα.

Μπαϊρακτάρης
Πλ. Μοναστηρακίου 2, 210 3216969

Ένα κλασικό κεμπαπτζίδικο με μεγάλη ιστορία και αναφορές ακόμη και στην πολιτική ζωή του τόπου, αφού έχει φιλοξενήσει πολλούς

Κυρ Αρίστος
Ζησιμοπούλου 96, Παλαιό Φάληρο, 210 9886644

Μια πολύ καλή παρουσία από τη νέα γενιά των κεμπαπτζίδικων με όλα όσα περιμένεις να δεις τόσο στο μενού όσο και στον χώρο: από σαγανάκι με σουτζούκι και παστουρμά έως «σούβλες» με χοιρινό, κοτόπουλο και μπιφτέκι.

Αγοραστός Πολίτικη Κουζίνα
Πλ. Ελευθερωτών 4, Χαλάνδρι

Ένας έμπειρος εστιάτορας έστησε ένα μαγαζί με κλασικά πολίτικα πιάτα και τα πηγαίνει πολύ καλά τόσο στις γεύσεις όσο και στις τιμές. Διστικλί ζυμωμένο με φιστίκι και κασέρι, καϊσερλί με κασέρι και κιμά από αρνί και μοσχάρι και τυροκαυτερή χειροποίητη.

Ο Καλύβας Σουβλάκι & Σχάρα
Ολυμπίου 10, Κουκάκι, 210 9231257

Έχει γράψει τη δική του ιστορία στον πεζόδρομο της Ολυμπίου, στο Κουκάκι, με καλές και νόστιμες μερίδες από κρεατικά και όχι μόνο. Ψητό συκώτι, εξοχικό, κοντοσούβλι και άλλα της ώρας.

Tα πιο καλά και φθηνά σουβλάκια της Αθήνας Facebook Twitter
Φωτο: Άρης Βράκας

Χασάπικο Π&Κ
Βίτσι 4, πλατεία Κανάρια, Ηλιούπολη, 210 9712329

Δύο σε συσκευασία ενός, χασάπικο και ψητοπωλείο, κάτι που θυμίζει άλλες εποχές. Εξαιρετική ποιότητα από κρέατα κομμένα όλα στο χέρι, μέσα στο μαγαζί. Αντί για γύρο, προτείνει ψιλοκομμένο χοιρινό μπριζολάκι για τέλειο τυλιχτό.


Ο Κώστας
Μητροπόλεως & Πεντέλης 5, 210 3228502

Με μια παράδοση που πάει πίσω στο 1950, τα σουβλάκια του Κώστα έχουν χορτάσει πολλές γενιές πεινασμένων Αθηναίων. Από τον παππού που ξεκίνησε την παράδοση έως τον εγγονό, τον σημερινό ιδιοκτήτη, το μυστικό φαίνεται πως βρίσκεται στην αναζήτηση της καλής ποιότητας.


Λότζα
Κυπρίων Ηρώων 57, Ηλιούπολη, 210 9950057

Ένα παλιό καφενείο που μεταμορφώθηκε σε έναν χαριτωμένο χώρο με χαρούμενα χρώματα και μεγάλη, πράσινη αυλή φτιάχνει σουβλάκια και τηρεί με ευλάβεια τους βασικούς κανόνες: ποιότητα στις πρώτες ύλες, προσεγμένη παρασκευή και καλό σέρβις.


Ντερλικατέσεν
Τσακάλωφ 14, Κολωνάκι, 210 3630284

Ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη, αλλά έπιασε καλό πόστο και στην Αθήνα, φτιάχνοντας νόστιμα σουβλάκια κάθε είδους και σύστασης με ένα μοντέρνο άγγιγμα. Κλασικές πίτες αλλά και τορτίγιες τυλιχτές γύρω από χοιρινό, κοτόπουλο, μπριζολάκια, μπιφτέκι.


Μπαρμπαδήμος
Παρασκευοπούλου 51, Περιστέρι, 210 5757800

Ξεκίνησε από το Πασαλιμάνι και τώρα έχει εστιατόρια στη Νέα Σμύρνη, στον Πειραιά, στο Περιστέρι και στον Κορυδαλλό. Κεμπάπ ζουμερό, παστουρμάς, σουτζούκι, χοιρινό και κοτόπουλο καλομαριναρισμένο.

Tα πιο καλά και φθηνά σουβλάκια της Αθήνας Facebook Twitter


Kalamaki Square
Γιαβάση 3, Αγ. Παρασκευή, 210 6000919

Ένα μοντέρνο σουβλατζίδικο όπου μπορείς να φας από καλαμάκι έως μπέργκερ και από παστουρμαδοπιτάκια έως κότσι χοιρινό.


Meatropoleos 3
Μητροπόλεως 3, Σύνταγμα, 210 3241805

Ένα ψητοπωλείο στην καρδιά της Αθήνας που έχει κερδίσει τις προτιμήσεις τόσο των περαστικών όσο και των τακτικών της περιοχής. Τάρτα με πράσο και χοιρινό, μπέργκερ και καλαμάκια ή τυλιχτά.


Λευτέρης
Ομήρου 66, Νέα Σμύρνη, 210 9310341

Με ιστορία που υπερβαίνει τα 60 χρόνια στη Νέα Σμύρνη, το σουβλάκι «Λευτέρης» συνεχίζει, με τα παιδιά του ιδρυτή να έχουν τώρα τον λόγο. «Σκληροπυρηνική» ιδεολογία για το σουβλάκι, με καθαρό κρέας, μόνο ντομάτα - κρεμμύδι και πίτα αλάδωτη. Με κατάστημα και στην Αργυρούπολη.


Μαντάμ Σουσού
Μαρασλή 27, Κολωνάκι, 210 7213306

Μοντέρνο σουβλατζίδικο με σύγχρονο σχεδιασμό, αλλά με απολύτως παραδοσιακή άποψη για το σουβλάκι: σχάρα, καλό κρέας και φρέσκα υλικά. Καλαμάκι από μοσχαράκι γάλακτος, μπούτι κοτοπουλένιο, με χαλούμι, με λαχανικά ή κεμπάπ, με ζυμωτό ψωμάκι ψημένο στη σχάρα ή μέσα σε αλάδωτη πίτα.

Tα πιο καλά και φθηνά σουβλάκια της Αθήνας Facebook Twitter
Έλβις


Έλβις
Πλαταιών 29 & Λεωνίδου, Κεραμεικός, 210 3455836

Έκανε όνομα στον Κεραμεικό ως εναλλακτικό και ποιοτικό σουβλατζίδικο, αλλά τώρα βρίσκεται και στο Παγκράτι. Όλα στα κάρβουνα, ευμεγέθη καλαμάκια χοιρινό και κοτόπουλο, πανσετάκια και λουκάνικα. Πιτούλες για συνοδευτικό, όχι για τύλιγμα, και πατάτες τηγανητές κέρασμα.


Ο Νέζος
Κωνσταντινουπόλεως 58, Γκάζι, 6972 340342

Κεμπάπ στη σχάρα, ζουμερά μπιφτέκια, νοστιμότατα χοιρινά μπριζολάκια που σερβίρονται με στρογγυλές φρεσκοτηγανισμένες πατάτες και συνδυάζονται καλά με πικάντικη μελιτζανοσαλάτα, αρμυρίκια, σπιτικά ντολμαδάκια, παστουρμάς. Ένα μαγαζί στο Γκάζι που έχει γίνει κλασικό.


Κώστας
Πλατεία Αγίας Ειρήνης, 210 3232971

Χοιρινό καλαμάκι και μπιφτέκι με κόκκινη καυτερή σάλτσα (και γλυκιά και μέτρια), πατέντα του μαγαζιού. Από το 1946, παραδοσιακό, straight με ντομάτα, κρεμμύδι και τηγανητές πατάτες (φάουλ – παλιότερα η πατάτα δεν «έπαιζε» μέσα στο σουβλάκι). Με προσοχή όταν το τρως, γιατί η σάλτσα λερώνει.


Γιώργος-Μάνος
Θεμιστοκλέους 39 & Κωλέττη, 210 3815442

Καλαμάκια, γύρος αλλά και κοντοσούβλι σε πίτα, από τα πιο ιδιαίτερα σουβλάκια του κέντρου και μία από τις σταθερές αξίες των Εξαρχείων (τώρα που δεν υπάρχει πια ο Κάβουρας).


Λειβαδιά
Γλάδστωνος 9, πλ. Κάνιγγος, 210 3832413

Κλασικό χοιρινό καλαμάκι και γύρος σε πίτα σε ένα μαγαζί στην πλατεία Κάνιγγος με ιστορία 50 χρόνων που έχει ταΐσει γενιές και γενιές φοιτητών. Ξεκίνησε στο γωνιακό μαγαζί δίπλα στον «Μίμη» (με τα γυαλιά) και σήμερα έχει μεταφερθεί σε πιο μεγάλο και άνετο χώρο, ακριβώς απέναντι.

Tα πιο καλά και φθηνά σουβλάκια της Αθήνας Facebook Twitter


Λευτέρης ο Πολίτης
Σατωβριάνδου 20, πίσω από το Hondos στην Ομόνοια, 210 5225676

Μόνο κεμπάπ «αντρικό», καυτερό, με ντομάτα, κρεμμύδι, κόκκινο πιπέρι και έξτρα καυτερή πιπεριά για όποιον αντέχει. Χωρίς πατάτες. Κλασικό και απαράλλαχτο εδώ και δεκαετίες.


Ταχυφαγείον Ελληνικόν
Κολοκοτρώνη 39, 210 3312138

Σάντουιτς με μπιφτέκι, χοιρινό καλαμάκι ή με ρεβιθοκεφτέ και μαρούλι, ντομάτα, ψιλικομμένο μαϊντανό και διάφορες σάλτσες (με ταχίνι, κόκκινη καυτερή, γιαουρτιού και σπέσιαλ σος μουστάρδα-μαγιονέζα).


Tomas
Σαρκουδίνου 43, Νέος Κόσμος, 210 9015981

Καλοψημένο αρμένικο κεμπάπ (αρνίσιο, κοτόπουλου) σε πίτα, με συνοδεία ποικιλίας από σαλάτες σε μπολάκια. 

Γεύση
3

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Dr. George Soleas εξηγεί πώς έγινε ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς έγινα ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

O Dr. George Soleas, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του LCBO, του μεγαλύτερου εισαγωγέα κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών στον κόσμο, αφηγείται στην Υρώ Κολιακουδάκη (Dip WSET) και τον Παναγιώτη Ορφανίδη την κινηματογραφική ζωή του.
THE LIFO TEAM
Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Βιβλίο / Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Ο Νίκος Ψιλάκης ερευνά και μελετά την κρητική παράδοση εδώ και τέσσερις δεκαετίες. Τα βιβλία του είναι μνημειώδεις εκδόσεις για το φαγητό, τις λαϊκές τελετουργίες και τα μοναστήρια της Κρήτης που διασώζουν και προωθούν τον ελληνικό πολιτισμό.
M. HULOT
Proveleggios

Γεύση / Ο Αλέξανδρος Καρακάτσανης έχασε πολλά σε μια νύχτα, αλλά επιστρέφει δυναμικά στο Proveleggios

Ο νεαρός και ταλαντούχος σεφ που είδε το πρώτο του μαγαζί στην Αθήνα να καίγεται ολοσχερώς δεν το έβαλε κάτω στιγμή. Πρόσφατα ανέλαβε να αλλάξει την κουζίνα του δημοφιλούς εστιατορίου και θέλει να αφηγηθεί τις αναμνήσεις όλης της ομάδας που τον υποδέχτηκε μέσα από τα πιάτα του.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τοkaj: Η περιοχή των αυτοκρατορικών κρασιών της Ουγγαρίας

Το κρασί με απλά λόγια / Τοkaj: Η περιοχή των αυτοκρατορικών κρασιών της Ουγγαρίας

Τι είναι το Aszu, το Szamorodni, το Furmint και το Harslevelu; O Robert Kindl, γενικός διευθυντής του θρυλικού Oremus, εξηγεί στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET τον Παναγιώτη Ορφανίδη γιατί το Tokaj είναι μια από τις σημαντικότερες οινοπαραγωγικές περιοχές της Ευρώπης.
THE LIFO TEAM
Πού έμαθαν να πίνουν μπίρα οι Αθηναίοι;

Ιστορία μιας πόλης / Πού έμαθαν να πίνουν μπίρα οι Αθηναίοι;

Φιξ, Μετς, Κλωναρίδη. Τρία τοπωνύμια, τρεις περιοχές της Αθήνας που σχετίζονται με τη ζυθοποιία. Επιχειρήσεις που έμαθαν στην αθηναϊκή κοινωνία να πίνει μπίρα, να την απολαμβάνει κατ’ οίκον ή σε πάρκα. H Αγιάτη Μπενάρδου συζητά με τον Βασίλη Νάστο για τη ζυθοποιία Κλωναρίδη και την εξέλιξη της περιοχής των Πατησίων.
THE LIFO TEAM
Alchemist

Γεύση / Στο Alchemist, ένα από τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου, η δυσφορία είναι στο μενού

Σε ένα εστιατόριο της Κοπεγχάγης σερβίρονται ωμές μέδουσες και παγωτό από αίμα γουρουνιού ενώ στην οροφή προβάλλονται βίντεο σχετικά με την κλιματική αλλαγή. Πρόκειται για «γαστρονομική όπερα» ή για μια ηδονιστική υπερβολή;
THE LIFO TEAM
Kennedy

Γεύση / Kennedy: Για γαλλικά κρασιά, ψωμί με βούτυρο και ακροάσεις δίσκων

Στο νέο wine bar του κέντρου -που έχει πάρει το όνομα του από το biannual περιοδικό του Chris Kontos- θα βρίσκουμε κρασιά που δεν παίζουν αλλού στην Αθήνα ενώ η μουσική και ο ήχος θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Σωτήρης Κοντιζάς: «Έχω ακούσει σε τσακωμό ότι έχω αλλάξει, αλλά δεν το έχω νιώσει»

Γεύση / Σωτήρης Κοντιζάς: «Έχω ακούσει σε τσακωμό ότι έχω αλλάξει, αλλά δεν το έχω νιώσει»

Ο σταρ σεφ που όλοι θεωρούν «δικό τους άνθρωπο», σε μια συνέντευξη για την κατάσταση της εστίασης στην Αθήνα και την επιλογή του να αποχωρήσει από τρία από τα μαγαζιά που έστησε στο κέντρο της πόλης.
M. HULOT