O Γιάννης Τρίμμης είχε μείνει για κάποιο καιρό χωρίς δουλειά. Προηγουμένως είχε εργαστεί στον χώρο της διαφήμισης και του ντιζάιν αλλά και ως ηθοποιός.
Στη συνέχεια ξεκίνησε με κάποιους φίλους του μια οικοκοινότητα κατασκευάζοντας ανεμογεννήτριες, βαρελόκηπους, γεωδαιτικούς θόλους και άλλα τέτοια ωραία και οικολογικά.
Τότε δεν ήξερε ακόμα ότι κάποια στιγμή θα έκανε ένα από τα πιο επιτυχημένα και καινοτόμα προϊόντα και ότι θα έβρισκε τόσο μεγάλη ανταπόκριση στους υπέρμαχους του υγιεινού τρόπου ζωής.
«Η ιδέα βέβαια είχε πέσει στο τραπέζι αρκετά χρόνια πριν» μας λέει ο κ. Τρίμμης και συνεχίζει: «Θέλοντας να δημιουργήσουμε ένα υγιεινό ρόφημα συνδυάσαμε το τζίντζερ με το μέλι και το λεμόνι.
»Η αποκαλούμενη τότε "τζιντζεράδα" βρήκε ιδιαίτερα θετική ανταπόκριση απ' όσους τη δοκίμασαν, με αποτέλεσμα τη σταδιακή αύξηση της ζήτησης και τα πρώτα βήματα προς τη δημιουργία ενός επιχειρηματικού σχεδίου που τελικά οδήγησε στο "Holy Ginger"».
Η τζιντζερόλη, εκτός από τα υπόλοιπα καλά που διαβάζω ότι κάνει, βοηθά και στην απώλεια βάρους. Δημιουργεί ένα αίσθημα κορεσμού, είναι χαμηλή σε θερμίδες και μειώνει τη συσσώρευση λίπους επιταχύνοντας τον μεταβολισμό.
Το εν λόγω προϊόν είναι ένα πλούσιο, τονωτικό μείγμα από μέλι ανθέων, φρεσκοστυμμένο χυμό πιπερόριζας και φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού με γλυκιά, ελαφρώς όξινη και ταυτόχρονα πικάντικη γεύση.
Είναι παρασκευασμένο με τη μέθοδο της ψυχρής έκθλιψης (cold press) η οποία διατηρεί αναλλοίωτα τα θρεπτικά συστατικά και τη γεύση του τζίντζερ και του λεμονιού.
Επίσης, δεν περιέχει ζάχαρη ή άλλα πρόσθετα συντηρητικά, καθώς το μέλι λειτουργεί ως φυσικό συντηρητικό, και διατηρείται στο ψυγείο για δύο μήνες.
Πρέπει να ομολογήσω ότι ο συνδυασμός της πιπερόριζας με το λεμόνι και το μέλι είναι πολύ αναζωογονητικός, ειδικά αυτή η ωραία ελαφριά κάψα που σου αφήνει στον λαιμό.
«Το τζίντζερ (πιπερόριζα), το μέλι και το λεμόνι λειτουργούν ως "φάρμακα" της φύσης και μπορούν να θωρακίσουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα, να τονώσουν τον οργανισμό και να λειτουργήσουν ως ισχυρά αντιοξειδωτικά.
»Έτσι το ζητούμενό μας ήταν να επιτύχουμε τη μεγαλύτερη δυνατή ποσότητα τζιτζερόλης ανά μερίδα και παράλληλα τη γευστική ισορροπία στην παρασκευή ενός προϊόντος υψηλής ποιότητας», μας εξηγεί ο κ. Τρίμμης.
Στα επιπλέον συν είναι ότι τζιντζερόλη, εκτός από τα υπόλοιπα καλά που διαβάζω ότι κάνει, βοηθά και στην απώλεια βάρους.
Δημιουργεί ένα αίσθημα κορεσμού, είναι χαμηλή σε θερμίδες και μειώνει τη συσσώρευση λίπους επιταχύνοντας τον μεταβολισμό.
Μάλιστα, όπως μου λέει ο κ. Τρίμμης, αν και προς το παρόν το τζίντζερ το εισάγουν από την Ασία και τις χώρες της Νότιας Αμερικής, έχει ήδη ξεκινήσει συζητήσεις με καλλιεργητές και βιοκαλλιεργητές ευελπιστώντας στο κοντινό μέλλον να καλύπτει τις ανάγκες του σε πιπερόριζα από εγχώρια παραγωγή, ώστε να έχει ένα αμιγώς ελληνικό προϊόν.
Εκτός από διαλυμένο, σε αναλογία ένα προς τέσσερα, σε μεταλλικό ή ανθρακούχο νερό, το εκχύλισμα αυτό γίνεται και πολύ ωραίο ζεστό ρόφημα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική και φυσικά είναι τέλειο μέσα σε κοκτέιλ, σε συνδυασμό με λευκό ρούμι, τζιν ή βότκα.
Προσωπικά μου αρέσει, εκτός από ρόφημα, να το πίνω σαν φάρμακο: ένα κουτάλι της σούπας κάθε πρωί. Νιώθω κατευθείαν ότι μου κάνει καλό.
σχόλια