Αυτό το ελληνικό ρόφημα από τζίντζερ βρίσκει σιγά-σιγά φανατικούς οπαδούς

Αυτό το ελληνικό ρόφημα από τζίντζερ βρίσκει σιγά-σιγά φανατικούς οπαδούς Facebook Twitter
Είναι παρασκευασμένο με τη μέθοδο της ψυχρής έκθλιψης (cold press) η οποία διατηρεί αναλλοίωτα τα θρεπτικά συστατικά και τη γεύση του τζίντζερ και του λεμονιού.
1

O Γιάννης Τρίμμης είχε μείνει για κάποιο καιρό χωρίς δουλειά. Προηγουμένως είχε εργαστεί στον χώρο της διαφήμισης και του ντιζάιν αλλά και ως ηθοποιός.

Στη συνέχεια ξεκίνησε με κάποιους φίλους του μια οικοκοινότητα κατασκευάζοντας ανεμογεννήτριες, βαρελόκηπους, γεωδαιτικούς θόλους και άλλα τέτοια ωραία και οικολογικά.

Τότε δεν ήξερε ακόμα ότι κάποια στιγμή θα έκανε ένα από τα πιο επιτυχημένα και καινοτόμα προϊόντα και ότι θα έβρισκε τόσο μεγάλη ανταπόκριση στους υπέρμαχους του υγιεινού τρόπου ζωής.

«Η ιδέα βέβαια είχε πέσει στο τραπέζι αρκετά χρόνια πριν» μας λέει ο κ. Τρίμμης και συνεχίζει: «Θέλοντας να δημιουργήσουμε ένα υγιεινό ρόφημα συνδυάσαμε το τζίντζερ με το μέλι και το λεμόνι.

»Η αποκαλούμενη τότε "τζιντζεράδα" βρήκε ιδιαίτερα θετική ανταπόκριση απ' όσους τη δοκίμασαν, με αποτέλεσμα τη σταδιακή αύξηση της ζήτησης και τα πρώτα βήματα προς τη δημιουργία ενός επιχειρηματικού σχεδίου που τελικά οδήγησε στο "Holy Ginger"».

Η τζιντζερόλη, εκτός από τα υπόλοιπα καλά που διαβάζω ότι κάνει, βοηθά και στην απώλεια βάρους. Δημιουργεί ένα αίσθημα κορεσμού, είναι χαμηλή σε θερμίδες και μειώνει τη συσσώρευση λίπους επιταχύνοντας τον μεταβολισμό.

Το εν λόγω προϊόν είναι ένα πλούσιο, τονωτικό μείγμα από μέλι ανθέων, φρεσκοστυμμένο χυμό πιπερόριζας και φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού με γλυκιά, ελαφρώς όξινη και ταυτόχρονα πικάντικη γεύση.

Είναι παρασκευασμένο με τη μέθοδο της ψυχρής έκθλιψης (cold press) η οποία διατηρεί αναλλοίωτα τα θρεπτικά συστατικά και τη γεύση του τζίντζερ και του λεμονιού.

Επίσης, δεν περιέχει ζάχαρη ή άλλα πρόσθετα συντηρητικά, καθώς το μέλι λειτουργεί ως φυσικό συντηρητικό, και διατηρείται στο ψυγείο για δύο μήνες.

Πρέπει να ομολογήσω ότι ο συνδυασμός της πιπερόριζας με το λεμόνι και το μέλι είναι πολύ αναζωογονητικός, ειδικά αυτή η ωραία ελαφριά κάψα που σου αφήνει στον λαιμό.

«Το τζίντζερ (πιπερόριζα), το μέλι και το λεμόνι λειτουργούν ως "φάρμακα" της φύσης και μπορούν να θωρακίσουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα, να τονώσουν τον οργανισμό και να λειτουργήσουν ως ισχυρά αντιοξειδωτικά.

»Έτσι το ζητούμενό μας ήταν να επιτύχουμε τη μεγαλύτερη δυνατή ποσότητα τζιτζερόλης ανά μερίδα και παράλληλα τη γευστική ισορροπία στην παρασκευή ενός προϊόντος υψηλής ποιότητας», μας εξηγεί ο κ. Τρίμμης.

Στα επιπλέον συν είναι ότι τζιντζερόλη, εκτός από τα υπόλοιπα καλά που διαβάζω ότι κάνει, βοηθά και στην απώλεια βάρους.

Δημιουργεί ένα αίσθημα κορεσμού, είναι χαμηλή σε θερμίδες και μειώνει τη συσσώρευση λίπους επιταχύνοντας τον μεταβολισμό.

Αυτό το ελληνικό ρόφημα από τζίντζερ βρίσκει σιγά-σιγά φανατικούς οπαδούς Facebook Twitter
Εκτός από διαλυμένο, σε αναλογία ένα προς τέσσερα, σε μεταλλικό ή ανθρακούχο νερό, το εκχύλισμα αυτό γίνεται και πολύ ωραίο ζεστό ρόφημα.

Μάλιστα, όπως μου λέει ο κ. Τρίμμης, αν και προς το παρόν το τζίντζερ το εισάγουν από την Ασία και τις χώρες της Νότιας Αμερικής, έχει ήδη ξεκινήσει συζητήσεις με καλλιεργητές και βιοκαλλιεργητές ευελπιστώντας στο κοντινό μέλλον να καλύπτει τις ανάγκες του σε πιπερόριζα από εγχώρια παραγωγή, ώστε να έχει ένα αμιγώς ελληνικό προϊόν.

Εκτός από διαλυμένο, σε αναλογία ένα προς τέσσερα, σε μεταλλικό ή ανθρακούχο νερό, το εκχύλισμα αυτό γίνεται και πολύ ωραίο ζεστό ρόφημα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική και φυσικά είναι τέλειο μέσα σε κοκτέιλ, σε συνδυασμό με λευκό ρούμι, τζιν ή βότκα.

Προσωπικά μου αρέσει, εκτός από ρόφημα, να το πίνω σαν φάρμακο: ένα κουτάλι της σούπας κάθε πρωί. Νιώθω κατευθείαν ότι μου κάνει καλό.

Γεύση
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βιωσιμότητα και συλλογικές φαντασιώσεις 

Γεύση / Μπορεί η υψηλή γαστρονομία να είναι πράγματι βιώσιμη;

Βραβευμένα εστιατόρια, που αποτελούν το όνειρο πολλών foodies, καυχιούνται για τις βιώσιμες πρακτικές τους, την ίδια στιγμή που κάποιες «λεπτομέρειες» για τη λειτουργία τους τείνουν να αποσιωπούνται από τη βιομηχανία της εστίασης.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Γεύση / Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Η συναρπαστική ιστορία του πιο εύκολου φαγητού ξεκινά από την αρχαία Κίνα και τη δυναστεία Τσινγκ. Σύμφωνα με έναν τριάστερο σεφ, υπάρχει τρόπος να κάνουμε τα συσκευασμένα noodles γκουρμέ. Δοκιμάσαμε όσα βρήκαμε στην Αθήνα και προτείνουμε τα καλύτερα.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Ο Dr. George Soleas εξηγεί πώς έγινε ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς έγινα ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

O Dr. George Soleas, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του LCBO, του μεγαλύτερου εισαγωγέα κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών στον κόσμο, αφηγείται στην Υρώ Κολιακουδάκη (Dip WSET) και τον Παναγιώτη Ορφανίδη την κινηματογραφική ζωή του.
THE LIFO TEAM
Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Βιβλίο / Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Ο Νίκος Ψιλάκης ερευνά και μελετά την κρητική παράδοση εδώ και τέσσερις δεκαετίες. Τα βιβλία του είναι μνημειώδεις εκδόσεις για το φαγητό, τις λαϊκές τελετουργίες και τα μοναστήρια της Κρήτης που διασώζουν και προωθούν τον ελληνικό πολιτισμό.
M. HULOT
Proveleggios

Γεύση / Ο Αλέξανδρος Καρακάτσανης έχασε πολλά σε μια νύχτα, αλλά επιστρέφει δυναμικά στο Proveleggios

Ο νεαρός και ταλαντούχος σεφ που είδε το πρώτο του μαγαζί στην Αθήνα να καίγεται ολοσχερώς δεν το έβαλε κάτω στιγμή. Πρόσφατα ανέλαβε να αλλάξει την κουζίνα του δημοφιλούς εστιατορίου και θέλει να αφηγηθεί τις αναμνήσεις όλης της ομάδας που τον υποδέχτηκε μέσα από τα πιάτα του.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τοkaj: Η περιοχή των αυτοκρατορικών κρασιών της Ουγγαρίας

Το κρασί με απλά λόγια / Τοkaj: Η περιοχή των αυτοκρατορικών κρασιών της Ουγγαρίας

Τι είναι το Aszu, το Szamorodni, το Furmint και το Harslevelu; O Robert Kindl, γενικός διευθυντής του θρυλικού Oremus, εξηγεί στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET τον Παναγιώτη Ορφανίδη γιατί το Tokaj είναι μια από τις σημαντικότερες οινοπαραγωγικές περιοχές της Ευρώπης.
THE LIFO TEAM
Πού έμαθαν να πίνουν μπίρα οι Αθηναίοι;

Ιστορία μιας πόλης / Πού έμαθαν να πίνουν μπίρα οι Αθηναίοι;

Φιξ, Μετς, Κλωναρίδη. Τρία τοπωνύμια, τρεις περιοχές της Αθήνας που σχετίζονται με τη ζυθοποιία. Επιχειρήσεις που έμαθαν στην αθηναϊκή κοινωνία να πίνει μπίρα, να την απολαμβάνει κατ’ οίκον ή σε πάρκα. H Αγιάτη Μπενάρδου συζητά με τον Βασίλη Νάστο για τη ζυθοποιία Κλωναρίδη και την εξέλιξη της περιοχής των Πατησίων.
THE LIFO TEAM
Alchemist

Γεύση / Στο Alchemist, ένα από τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου, η δυσφορία είναι στο μενού

Σε ένα εστιατόριο της Κοπεγχάγης σερβίρονται ωμές μέδουσες και παγωτό από αίμα γουρουνιού ενώ στην οροφή προβάλλονται βίντεο σχετικά με την κλιματική αλλαγή. Πρόκειται για «γαστρονομική όπερα» ή για μια ηδονιστική υπερβολή;
THE LIFO TEAM
Kennedy

Γεύση / Kennedy: Για γαλλικά κρασιά, ψωμί με βούτυρο και ακροάσεις δίσκων

Στο νέο wine bar του κέντρου -που έχει πάρει το όνομα του από το biannual περιοδικό του Chris Kontos- θα βρίσκουμε κρασιά που δεν παίζουν αλλού στην Αθήνα ενώ η μουσική και ο ήχος θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ

σχόλια

1 σχόλια
Για τη γεύση θα συμφωνήσω. Φαντάζει πολύ γευστικό.Τα υπόλοιπα περί θωράκιση2 υγείας και superfoods δεν έχουν πλέον πέραση.Αν πίνεις, καπνίζεις, έχεις άγχος, πλακώνεσαι στα πιτόγυρα, δεν σε σώζει ένα χωράφι ιπποφαές.