Το μέλι είναι το καλύτερο φάρμακο για το βήχα παραδέχονται οι γιατροί στη Βρετανία

Το μέλι είναι το καλύτερο φάρμακο για το βήχα παραδέχονται οι γιατροί στη Βρετανία Facebook Twitter
0

Καταναλώστε μέλι για να σας περάσει ο βήχας, συνιστούν οι επίσημοι ιατρικοί φορείς στη Βρετανία. 

Ένα ζεστό ρόφημα με μέλι μπορεί να κάνει πολύ καλύτερο στην υγεία ενός ασθενή ο οποίος ταλαιπωρείται από βήχα ή πονόλαιμο, συγκριτικά με τα αντιβιοτικά, σημειώνουν οι ιατρικές αρχές στη Βρετανία.

Στις περισσότερες περιπτώσεις τα αντιβιοτικά δεν καταφέρνουν να σταματήσουν το βήχα, ο οποίος, όπως επισημαίνουν οι γιατροί, χρειάζεται 2 με 3 βδομάδες για να περάσει από μόνος του. 

Εδώ και μερικούς μήνες στη Βρετανία έχει ανοίξει η συζήτηση προκειμένου να σταματήσει η αλόγιστη χρήση αντιβιοτικών στη χώρα. 

Σύμφωνα με έρευνα, διαπιστώθηκε ότι το 48% των περιπτώσεων που ασθενείς έχουν απευθυνθεί σε γιατρό για βήχα ή βρογχίτιδα έχουν λάβει αντιβιοτικά.

Η αλόγιστη χρήση αντιβιοτικών, όπως επισημαίνουν οι γιατροί, μπορεί να δημιουργήσει κύτταρα ανθεκτικά σε θεραπεία, κάτι που θα κάνει αργότερα δύσκολη την αντιμετώπιση λοιμώξεων. 

«Η αντίσταση στα αντιβιοτικά είναι ένα τεράστιο πρόβλημα και πρέπει να αναλάβουμε δράση τώρα για να μειώσουμε τη χρήση τους» δήλωσε η Δρ. Susan Hopkins, αναπληρωτής διευθυντής του Αγγλικού Δημοσίου Συστήματος Υγείας που συμμετέχει στη συζήτηση. 

Στις νέες συστάσεις, όμως, υπογραμμίζεται πως τα αντιβιοτικά μπορεί να είναι απαραίτητα όταν ο ασθενής πάσχει από χρόνιες παθήσεις ή έχει εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα.

Το μέλι δεν συνιστάται επίσης σε παιδιά κάτω του ενός χρόνου γιατί ενέχει ο κίνδυνος να περιέχει βακτήρια τα οποία μπορούν να προκαλέσει την παιδική ασθένεια αλλαντίαση. 

«Οι άνθρωποι μπορούν να σταθμίσουν τα συμπτώματα ή να ζητήσουν συμβουλές από τον φαρμακοποιό τους» παραδέχτηκε η Tessa Lewis, γενικός ιατρός και πρόεδρος της επιτροπής συστάσεων για την αντιβιοτική συνταγογράφηση. 

Η διαβούλευση για τις νέες κατευθυντήριες γραμμές του βρετανικού συστήματος υγείας ολοκληρώνεται στις 20 Σεπτεμβρίου. 

Με πληροφορίες από BBC 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Προτιμώ να δώσω τον σκύλο, παρά να είναι μαζί σου»: Όταν χωρίζεις (και) από το κατοικίδιό σου

Living / «Προτιμώ να δώσω τον σκύλο, παρά να είναι μαζί σου»: Όταν χωρίζεις (και) από το κατοικίδιό σου

Ποιο είναι το νομοθετικό πλαίσιο σχετικά με τα ζώα συντροφιάς; Ιστορίες –με αίσιο και μη τέλος– για ανθρώπους που χώρισαν εκτός από τους συντρόφους τους και από το κατοικίδιό τους.
ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ
ΕΠΕΞ CHECK «Ο τρόπος που βλέπω το ντύσιμο καθορίστηκε απ’ τον αυτισμό μου»

Living / «Δεν ήμουν το παράξενο παπί, απλώς δεν ήμουν ποτέ πάπια»: Όταν μια γυναίκα της μόδας διαγνώστηκε με αυτισμό στα 50

Για τη Ζ. τα ρούχα δεν είναι απλώς αισθητική επιλογή – είναι μια γλώσσα. Η διάγνωση της νευροδιαφορετικότητάς της την έκανε να ξαναδεί τη ζωή της, την αφοσίωσή της στα υλικά και την υφή τους μέσα από αυτό το πρίσμα.
ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΛΙΑΚΑΚΟΥ
Ο μήνας μπαίνει, ο μισθός φεύγει: Tips και κόλπα για να εξοικονομήσετε χρήματα

Living / Ο μήνας μπαίνει, ο μισθός φεύγει: Tips και κόλπα για να εξοικονομήσετε χρήματα

Με αφορμή το ο νέο microtrend «no buy challenge» του TikTok, τέσσερις άνθρωποι εξιστορούν τι έκοψαν και πώς, για να εξοικονομήσουν χρήματα και να κάνουν τους μικρούς οικονομικούς τους στόχους πραγματικότητα.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Το πελώριο φίλτρο του νερού της Αθήνας και του Πειραιά | Σπάνιες εικόνες

Ρεπορτάζ / Το πελώριο φίλτρο νερού που λύτρωσε τους Αθηναίους πριν από έναν αιώνα

Την ώρα που η συζήτηση για το νερό έχει ανοίξει για τα καλά στον δημόσιο διάλογο, μας δημιουργήθηκε η απορία από πού διανέμεται στα σπίτια μας το πόσιμο νερό και τι ακριβώς γίνεται εκεί. Η ιστορική εγκατάσταση της ΟΥΛΕΝ, και σήμερα της ΕΥΔΑΠ, από την κατασκευή της μέχρι σήμερα ξεδιψάει και ποτίζει την πρωτεύουσα που ολοένα μεγαλώνει και ζεσταίνεται.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΕΛΑΣΑΚΗΣ
Ο υπερτουρισμός ως προέκταση της ανεξέλεγκτης ανάπτυξης

Living / Ο υπερτουρισμός ως προέκταση της ανεξέλεγκτης ανάπτυξης

Η πρόκληση του υπερτουρισμού, που προκαλεί φθορές στην πολιτιστική κληρονομιά και την τοπική κοινωνία, απαιτεί στρατηγικό σχεδιασμό που να συνδυάζει τις οικονομικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις με βιώσιμες πρακτικές.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ
Αγορά εργασίας: Γιατί οι επιχειρήσεις έχουν έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού;

Good Business Directory Vol.5 / Αγορά εργασίας: Γιατί οι επιχειρήσεις έχουν έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού;

Κορυφαίοι ακαδημαϊκοί, στελέχη του επιχειρηματικού κόσμου και νέοι εξηγούν τις αιτίες αυτού του μεγάλου προβλήματος, τις προεκτάσεις και τις πιθανές λύσεις.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Tα επαγγέλματα του μέλλοντος είναι ήδη πραγματικότητα

Good Business Directory Vol.5 / Tα επαγγέλματα του μέλλοντος είναι ήδη πραγματικότητα

Ψηφιακοί αστικοί αγρότες, coolhunters, υπερασπιστές του περιβάλλοντος, μηχανικοί νέας ενέργειας, ιππότες του κυβερνοχώρου, σχεδιαστές τέλους ζωής: δεν είναι χαρακτήρες βιντεοπαιχνιδιών, είναι τα επαγγέλματα του μέλλοντος.
ΜΑΓΔΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ
Τι μας κάνει καλό να τρώμε όταν αρρωσταίνουμε - Mύθοι και αλήθειες

Radio Lifo / Τι μας κάνει καλό να τρώμε όταν αρρωσταίνουμε - Mύθοι και αλήθειες

Ποιες τροφές είναι καλό να καταναλώνουμε όταν είμαστε άρρωστοι και πώς συμβάλλουν στην ταχύτερη ανάρρωση και την ευεξία μας; Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με τον διατροφολόγο-διαιτολόγο Χρήστο Δερδεμέζη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ