Γεύση / Το Κατώγι στην ΊοΣτο ωραίο και εντελώς diy εστιατόριο του Γιώργου και της Θεοδώρας. Facebook Twitter ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΠΙΑΝΚΑ ΜΠΟΓΔΑΝΟΥ 31.7.2013 | 13:59 31.7.2013 | 13:59 Facebook Twitter E-mail 0 Facebook Twitter Διαβάστε την παρουσίαση του νησιώτικου μεζεδοπωλείου στον city guide του LiFO.gr. Facebook Twitter E-mail 0 ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ Για να λαμβάνετε κάθε εβδομάδα στο email σας μια επιλογή από τα καλύτερα άρθρα του lifo.gr ΕΓΓΡΑΦΗ ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ ΤECH & SCIENCEΜελετητές υπενθυμίζουν γιατί αξίζει να επανέλθει η γραφή με το χέρι στην καθημερινότητά μας ΠΟΛΙΤΙΚΗΗ Όλγα Κεφαλογιάννη επιβεβαιώνει ότι κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα για τη λύση του γάμου της με τον Μίνω Μάτσα ΔΙΕΘΝΗΛίαμ Πέιν: Τα πρώτα αποτελέσματα της νεκροψίας - Από τι πέθανε ΔΙΕΘΝΗΠώς ο ισραηλινός στρατός σκότωσε τον αρχηγό της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣΥΡΙΖΑ: Στα πρόθυρα νέας διάσπασης το κόμμα- Ποιοι βουλευτές απειλούν με αποχώρηση ΕΛΛΑΔΑTροχαίο στην Ηλεία: Όχημα συγκρούστηκε με αγροτικό – Νεκρή 27χρονη οδηγός ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Γεύση / Ραντεβού στο Παγκράτι: Νέες αφίξεις και κλασικά spots 17 μαγαζιά με καλή κουζίνα και πιάτα που έχουν πάντα κάτι να πουν.ΛΙΝΑ ΙΝΤΖΕΓΙΑΝΝΗ 14.10.2024 Το κρασί με απλά λόγια / Τοkaj: Η περιοχή των αυτοκρατορικών κρασιών της ΟυγγαρίαςΤι είναι το Aszu, το Szamorodni, το Furmint και το Harslevelu; O Robert Kindl, γενικός διευθυντής του θρυλικού Oremus, εξηγεί στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET τον Παναγιώτη Ορφανίδη γιατί το Tokaj είναι μια από τις σημαντικότερες οινοπαραγωγικές περιοχές της Ευρώπης.THE LIFO TEAM 13.10.2024 Ιστορία μιας πόλης / Πού έμαθαν να πίνουν μπίρα οι Αθηναίοι;Φιξ, Μετς, Κλωναρίδη. Τρία τοπωνύμια, τρεις περιοχές της Αθήνας που σχετίζονται με τη ζυθοποιία. Επιχειρήσεις που έμαθαν στην αθηναϊκή κοινωνία να πίνει μπίρα, να την απολαμβάνει κατ’ οίκον ή σε πάρκα. H Αγιάτη Μπενάρδου συζητά με τον Βασίλη Νάστο για τη ζυθοποιία Κλωναρίδη και την εξέλιξη της περιοχής των Πατησίων.THE LIFO TEAM 10.10.2024 Γεύση / Στο Alchemist, ένα από τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου, η δυσφορία είναι στο μενούΣε ένα εστιατόριο της Κοπεγχάγης σερβίρονται ωμές μέδουσες και παγωτό από αίμα γουρουνιού ενώ στην οροφή προβάλλονται βίντεο σχετικά με την κλιματική αλλαγή. Πρόκειται για «γαστρονομική όπερα» ή για μια ηδονιστική υπερβολή;THE LIFO TEAM 7.10.2024 Γεύση / Συνταγές για γλυκά του κουταλιού, για να μην πάει κανένα φρούτο χαμένοΚάθε τόπος, σε κάθε γωνιά της ελληνικής υπαίθρου, έχει το δικό του χαρακτηριστικό φίλεμα, που διατηρείται σε βάζο.ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ 6.10.2024 Γεύση / Kennedy: Για γαλλικά κρασιά, ψωμί με βούτυρο και ακροάσεις δίσκωνΣτο νέο wine bar του κέντρου -που έχει πάρει το όνομα του από το biannual περιοδικό του Chris Kontos- θα βρίσκουμε κρασιά που δεν παίζουν αλλού στην Αθήνα ενώ η μουσική και ο ήχος θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο.ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 5.10.2024 Γεύση / Σωτήρης Κοντιζάς: «Έχω ακούσει σε τσακωμό ότι έχω αλλάξει, αλλά δεν το έχω νιώσει»Ο σταρ σεφ που όλοι θεωρούν «δικό τους άνθρωπο», σε μια συνέντευξη για την κατάσταση της εστίασης στην Αθήνα και την επιλογή του να αποχωρήσει από τρία από τα μαγαζιά που έστησε στο κέντρο της πόλης.M. HULOT 4.10.2024 Γεύση / Sister: Ταϊλανδέζικο με χαρακτήρα σε έναν τέλειο βιομηχανικό χώροΟ Κωνσταντίνος Ζουγανέλης είναι ένας από τους πρώτους που έμαθαν στους Αθηναίους μια κουζίνα που τελικά αγαπήθηκε πολύ.ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 2.10.2024 Γεύση / Verani: Ένα νέο εστιατόριο στην Κόρινθο που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα αθηναϊκάΕλληνική κουζίνα στα καλύτερά της, σε ένα πανέμορφο σκηνικόTHE LIFO TEAM 1.10.2024 Γεύση / 21 αθηναϊκά spots για καλό καφέΣημασία δεν έχει πόσο καφέ θα πιεις αλλά πού. Ένας οδηγός με τα καλύτερα spots της πόλης, για τον πρώτο, τον δεύτερο, τον τρίτο και όσους καφέδες θέλεις. Uber. Δεν κρίνει. Απλά σε πάει.ΛΙΝΑ ΙΝΤΖΕΓΙΑΝΝΗ 1.10.2024 Γεύση / Πόσο καλά γνωρίζεις τον αγαπημένο σου καφέ;Ο καφές είναι γεμάτος μύθους και αλήθειες, και πολλές φορές δεν υπάρχει μία μόνο απάντηση.ΦΙΛΙΩ ΡΑΓΚΟΥ 30.9.2024 Γεύση / Πώς θα φτιάξεις (και θα απολαύσεις) τον καφέ σου like a proKάθε καφές έχει τη δική του προσωπικότητα και μπορείς να τον απογειώσεις με μερικά απλά tips.ΦΙΛΙΩ ΡΑΓΚΟΥ 29.9.2024 Το κρασί με απλά λόγια / Εκπέμπει SOS ο ελληνικός αμπελώνας; Ο γκουρού της αμπελουργίας Στέφανος Κουνδουράς απαντάΟ καθηγητής αμπελουργίας Στέφανος Κουνδουράς εξηγεί στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη την κατάσταση που επικρατεί στον ελληνικό αμπελοοινικό κόσμο αυτήν τη στιγμή.THE LIFO TEAM 29.9.2024 Γεύση / Manari: O Άρης Βεζενές έφτιαξε την ταβέρνα που έλειπε από το κέντρο Με βλέμμα στην παράδοση, βελτιώνοντας όσα μπορούν να αναβαθμιστούν σε μια ταβέρνα το 2024 χωρίς να «κλοτσάνε», ο μεγάλος restaurateur προσφέρει κλασικά ταβερνίσια και προσιτά πιάτα, «μπινελίκια» και παϊδάκια-λουκούμια που θα ψήνονται στο κέντρο της πόλης - πράγμα σπάνιο πια.ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 28.9.2024 Γεύση / Η μυθολογία του σκάρου, του ψαριού που απασχόλησε τον Αριστοτέλη Τα μυστικά ενός ψαριού που, στα ελληνικά νησιά, το εκμεταλλεύονται ολόκληρο και αναδεικνύουν τη γεύση ακόμα και των εντοσθίων του με διαφορετικούς τρόπους.ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ 22.9.2024 Γεύση / Αmore Spritzeria στον Νέο Κόσμο: Για garibaldi και αυγοτάραχο από νωρίςΗ νέα μπαρ άφιξη που ανοίγει τη σεζόν είναι αφιερωμένη σε αυτά τα ποτά που οι Ιταλοί χάρισαν στον κόσμο: στα απεριτίβο.ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 21.9.2024 Γεύση / Να ήταν όλα τα καφενεία σαν το Αλάργα Στην πιάτσα που έχει στηθεί αθόρυβα πάνω και γύρω από την πλατεία Υμηττού λειτουργεί ένα ρακάδικο που κάνει τα πράγματα απλά και πολύ νόστιμα, και φτιάχτηκε για να γίνει στέκι.ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 19.9.2024 Το κρασί με απλά λόγια / Μαρία Ταμιωλάκη: «Η πορεία μου από το Μπορντό στις νομαδικές οινοποιήσεις»Η οινολόγος Μαρία Ταμιωλάκη εξιστορεί στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και στον Παναγιώτη Ορφανίδη την εμπειρία της στo Μπορντό και στο Haute Brion, ένα από τα πιο εμβληματικά οινοποιεία στον κόσμο, στην επιστροφή στην Κρήτη και στη «gypsy wine making» φιλοσοφία.THE LIFO TEAM 15.9.2024 Nothing Days / Οι κρύες σούπες με σκόρδο, πηγή αντοχής και αντίδοτο στη ζέστηΣκορδάρι, γκασπάτσο και αρχαίες καλοκαιρινές σκορδόσουπες, ακριβώς ίδιες σε όλη την περιοχή της Μεσογείου.M. HULOT 14.9.2024 Γεύση / Bobota: Προζυμένια ψωμιά που ψήνονται σε ένα σπίτι στη Νέα Σμύρνη Μέσα από την ενασχόλησή του με το προζύμι και την αργή ωρίμανση, ο Γιώργος Τασούλας επαναπροσδιόρισε τη σχέση του με τον χρόνο. Από τις καραντίνες μέχρι σήμερα, ζυμώνει, ξεφουρνίζει και μοιράζει τα γεμάτα γεύση ψωμιά του πόρτα πόρτα.ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 14.9.2024 σχόλια Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
ΤECH & SCIENCEΜελετητές υπενθυμίζουν γιατί αξίζει να επανέλθει η γραφή με το χέρι στην καθημερινότητά μας
ΠΟΛΙΤΙΚΗΗ Όλγα Κεφαλογιάννη επιβεβαιώνει ότι κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα για τη λύση του γάμου της με τον Μίνω Μάτσα
Γεύση / Ραντεβού στο Παγκράτι: Νέες αφίξεις και κλασικά spots 17 μαγαζιά με καλή κουζίνα και πιάτα που έχουν πάντα κάτι να πουν.ΛΙΝΑ ΙΝΤΖΕΓΙΑΝΝΗ 14.10.2024
Το κρασί με απλά λόγια / Τοkaj: Η περιοχή των αυτοκρατορικών κρασιών της ΟυγγαρίαςΤι είναι το Aszu, το Szamorodni, το Furmint και το Harslevelu; O Robert Kindl, γενικός διευθυντής του θρυλικού Oremus, εξηγεί στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET τον Παναγιώτη Ορφανίδη γιατί το Tokaj είναι μια από τις σημαντικότερες οινοπαραγωγικές περιοχές της Ευρώπης.THE LIFO TEAM 13.10.2024
Ιστορία μιας πόλης / Πού έμαθαν να πίνουν μπίρα οι Αθηναίοι;Φιξ, Μετς, Κλωναρίδη. Τρία τοπωνύμια, τρεις περιοχές της Αθήνας που σχετίζονται με τη ζυθοποιία. Επιχειρήσεις που έμαθαν στην αθηναϊκή κοινωνία να πίνει μπίρα, να την απολαμβάνει κατ’ οίκον ή σε πάρκα. H Αγιάτη Μπενάρδου συζητά με τον Βασίλη Νάστο για τη ζυθοποιία Κλωναρίδη και την εξέλιξη της περιοχής των Πατησίων.THE LIFO TEAM 10.10.2024
Γεύση / Στο Alchemist, ένα από τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου, η δυσφορία είναι στο μενούΣε ένα εστιατόριο της Κοπεγχάγης σερβίρονται ωμές μέδουσες και παγωτό από αίμα γουρουνιού ενώ στην οροφή προβάλλονται βίντεο σχετικά με την κλιματική αλλαγή. Πρόκειται για «γαστρονομική όπερα» ή για μια ηδονιστική υπερβολή;THE LIFO TEAM 7.10.2024
Γεύση / Συνταγές για γλυκά του κουταλιού, για να μην πάει κανένα φρούτο χαμένοΚάθε τόπος, σε κάθε γωνιά της ελληνικής υπαίθρου, έχει το δικό του χαρακτηριστικό φίλεμα, που διατηρείται σε βάζο.ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ 6.10.2024
Γεύση / Kennedy: Για γαλλικά κρασιά, ψωμί με βούτυρο και ακροάσεις δίσκωνΣτο νέο wine bar του κέντρου -που έχει πάρει το όνομα του από το biannual περιοδικό του Chris Kontos- θα βρίσκουμε κρασιά που δεν παίζουν αλλού στην Αθήνα ενώ η μουσική και ο ήχος θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο.ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 5.10.2024
Γεύση / Σωτήρης Κοντιζάς: «Έχω ακούσει σε τσακωμό ότι έχω αλλάξει, αλλά δεν το έχω νιώσει»Ο σταρ σεφ που όλοι θεωρούν «δικό τους άνθρωπο», σε μια συνέντευξη για την κατάσταση της εστίασης στην Αθήνα και την επιλογή του να αποχωρήσει από τρία από τα μαγαζιά που έστησε στο κέντρο της πόλης.M. HULOT 4.10.2024
Γεύση / Sister: Ταϊλανδέζικο με χαρακτήρα σε έναν τέλειο βιομηχανικό χώροΟ Κωνσταντίνος Ζουγανέλης είναι ένας από τους πρώτους που έμαθαν στους Αθηναίους μια κουζίνα που τελικά αγαπήθηκε πολύ.ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 2.10.2024
Γεύση / Verani: Ένα νέο εστιατόριο στην Κόρινθο που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα αθηναϊκάΕλληνική κουζίνα στα καλύτερά της, σε ένα πανέμορφο σκηνικόTHE LIFO TEAM 1.10.2024
Γεύση / 21 αθηναϊκά spots για καλό καφέΣημασία δεν έχει πόσο καφέ θα πιεις αλλά πού. Ένας οδηγός με τα καλύτερα spots της πόλης, για τον πρώτο, τον δεύτερο, τον τρίτο και όσους καφέδες θέλεις. Uber. Δεν κρίνει. Απλά σε πάει.ΛΙΝΑ ΙΝΤΖΕΓΙΑΝΝΗ 1.10.2024
Γεύση / Πόσο καλά γνωρίζεις τον αγαπημένο σου καφέ;Ο καφές είναι γεμάτος μύθους και αλήθειες, και πολλές φορές δεν υπάρχει μία μόνο απάντηση.ΦΙΛΙΩ ΡΑΓΚΟΥ 30.9.2024
Γεύση / Πώς θα φτιάξεις (και θα απολαύσεις) τον καφέ σου like a proKάθε καφές έχει τη δική του προσωπικότητα και μπορείς να τον απογειώσεις με μερικά απλά tips.ΦΙΛΙΩ ΡΑΓΚΟΥ 29.9.2024
Το κρασί με απλά λόγια / Εκπέμπει SOS ο ελληνικός αμπελώνας; Ο γκουρού της αμπελουργίας Στέφανος Κουνδουράς απαντάΟ καθηγητής αμπελουργίας Στέφανος Κουνδουράς εξηγεί στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη την κατάσταση που επικρατεί στον ελληνικό αμπελοοινικό κόσμο αυτήν τη στιγμή.THE LIFO TEAM 29.9.2024
Γεύση / Manari: O Άρης Βεζενές έφτιαξε την ταβέρνα που έλειπε από το κέντρο Με βλέμμα στην παράδοση, βελτιώνοντας όσα μπορούν να αναβαθμιστούν σε μια ταβέρνα το 2024 χωρίς να «κλοτσάνε», ο μεγάλος restaurateur προσφέρει κλασικά ταβερνίσια και προσιτά πιάτα, «μπινελίκια» και παϊδάκια-λουκούμια που θα ψήνονται στο κέντρο της πόλης - πράγμα σπάνιο πια.ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 28.9.2024
Γεύση / Η μυθολογία του σκάρου, του ψαριού που απασχόλησε τον Αριστοτέλη Τα μυστικά ενός ψαριού που, στα ελληνικά νησιά, το εκμεταλλεύονται ολόκληρο και αναδεικνύουν τη γεύση ακόμα και των εντοσθίων του με διαφορετικούς τρόπους.ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ 22.9.2024
Γεύση / Αmore Spritzeria στον Νέο Κόσμο: Για garibaldi και αυγοτάραχο από νωρίςΗ νέα μπαρ άφιξη που ανοίγει τη σεζόν είναι αφιερωμένη σε αυτά τα ποτά που οι Ιταλοί χάρισαν στον κόσμο: στα απεριτίβο.ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 21.9.2024
Γεύση / Να ήταν όλα τα καφενεία σαν το Αλάργα Στην πιάτσα που έχει στηθεί αθόρυβα πάνω και γύρω από την πλατεία Υμηττού λειτουργεί ένα ρακάδικο που κάνει τα πράγματα απλά και πολύ νόστιμα, και φτιάχτηκε για να γίνει στέκι.ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 19.9.2024
Το κρασί με απλά λόγια / Μαρία Ταμιωλάκη: «Η πορεία μου από το Μπορντό στις νομαδικές οινοποιήσεις»Η οινολόγος Μαρία Ταμιωλάκη εξιστορεί στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και στον Παναγιώτη Ορφανίδη την εμπειρία της στo Μπορντό και στο Haute Brion, ένα από τα πιο εμβληματικά οινοποιεία στον κόσμο, στην επιστροφή στην Κρήτη και στη «gypsy wine making» φιλοσοφία.THE LIFO TEAM 15.9.2024
Nothing Days / Οι κρύες σούπες με σκόρδο, πηγή αντοχής και αντίδοτο στη ζέστηΣκορδάρι, γκασπάτσο και αρχαίες καλοκαιρινές σκορδόσουπες, ακριβώς ίδιες σε όλη την περιοχή της Μεσογείου.M. HULOT 14.9.2024
Γεύση / Bobota: Προζυμένια ψωμιά που ψήνονται σε ένα σπίτι στη Νέα Σμύρνη Μέσα από την ενασχόλησή του με το προζύμι και την αργή ωρίμανση, ο Γιώργος Τασούλας επαναπροσδιόρισε τη σχέση του με τον χρόνο. Από τις καραντίνες μέχρι σήμερα, ζυμώνει, ξεφουρνίζει και μοιράζει τα γεμάτα γεύση ψωμιά του πόρτα πόρτα.ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 14.9.2024
σχόλια