Όταν η Μαλβίνα Κάραλη λεγόταν Μαίρη Σακκά και έπαιζε στον ελληνικό κινηματογράφο

Όταν η Μαλβίνα Κάραλη λεγόταν Μαίρη Σακκά και έπαιζε στον ελληνικό κινηματογράφο Facebook Twitter
Η 12χρονη Μαίρη Σακκά σε φωτογραφία από την εφημερίδα «Εμπρός» της 25/05/1963
2

Σε μια εφημερίδα του 1963, βρήκαμε αυτό το χαριτωμένο δημοσίευμα. Ένα δίστηλο πάνω δεξιά, για ένα 12χρονο «θηλυκό σατανά» που εμφανιζόταν στο φιλμ «Ορφανή στα ξένα χέρια». Η Μαίρη Σακκά, το «νέο αστεράκι», είναι αυτή που αργότερα θα μετονομαζόταν σε Μαλβίνα Κάραλη, επανεφευρίσκοντας τον εαυτό της. Τελικά δεν θα πρωταγωνιστούσε «σε τρεις ελληνικές ταινίες», όπως έλεγε το δημοσίευμα, θα έκανε όμως μεγάλη καριέρα στα ελληνικά media, σε ένα ιδιότυπο ρόλο μεταξύ δημοσιογράφου, περσόνας και σχολιάστριας.

Διαβάστε ολόκληρο το δημοσίευμα:

 

«Πριν από ένα χρόνο οι σεναριογράφοι της ταινίας «Ορφανή σε ξένα χέρια» Γιάννης Β.Ιωαννίδης και Μιχάλης Χανούσης μαζί με τον σκηνοθέτη Ερρίκο Θαλασσινό, παρουσιάσαν έναν θηλυκό σατανά, για να πρωταγωνιστήσει στην ταινία τους αυτή. 

 

»Επρόκειτο για το μόλις δωδεκάχρονο, τότε, κορίτσι, Μαίρη Σακκά. 

 

»Και πράγματι. Όσοι την είδαμε να πρωταγωνιστεί στην ταινία αυτή του Θανάση Σπηλιώτη, –και την είδαν και την χάρηκαν μαζί μας, πολλές δεκάδες χιλιάδες θεατών και μεταξύ αυτών και σύσσωμη η κριτική- μ΄ένα στόμα απεφάνθηκαν: αποκάλυψις!

 

»Προκαλούσε κατάπληξη η μικρή Ελληνίδα, που, ενώ στην ηλικία οι ομήλικες της παίζουν τις κούκλες η Σακκά μπορούσε να ερμηνεύει ένα ρόλο αξιώσεων και να τον αποδίδει με διακριτικότητα, με χάρη και λεπτότητα, σε τρόπον ώστε να εκπλήσει και αυτούς που την ανακάλυψαν και της ανέθεσαν τον ρόλο, που καθώς είπαμε, η κριτική εξεφράσθη με τα καλύτερα λόγια.

 

Όταν η Μαλβίνα Κάραλη λεγόταν Μαίρη Σακκά και έπαιζε στον ελληνικό κινηματογράφο Facebook Twitter
Η λεζάντας της εφημερίδας αναφέρει: «Μαίρη Ανδρ.Σακκά. Η πρωταγωνίστρια της ταινίας «Ορφανή σε ξένα χέρια» του Θανάση Σπηλιώτη, που η κριτική την χαιρέτησε σαν αποκάλυψη της ελληνικής οθόνης, μελετά τώρα τρεις ακόμη δραματικούς, για ισάριθμες ταινίες, δύο ελληνικές και μια ξένη έγχρωμη, που θα γυριστεί σε ευρωπαϊκό στούντιο.»
Όταν η Μαλβίνα Κάραλη λεγόταν Μαίρη Σακκά και έπαιζε στον ελληνικό κινηματογράφο Facebook Twitter

 

 

»Σήμερα που όλοι πιστεύουν, πως η Μαίρη, το παιδί θαύμα του 1962, είναι: από τα ταλαντούχα της ελληνικής οθόνης και πως η ελληνική κινηματογραφία βρήκε, στην προσοντούχο αυτή μικρή, τη ζηλευτή μεγάλη που θα διαγράψει μια ολόκληρη καριέρρα, προετοιμάζεται για να πρωταγωνιστήσει σε δύο ακόμη, ελληνικές ταινίες και μια ξένη έγχρωμη, που θα γυριστεί σε ευρωπαϊκό στούντιο, επάνω σε σενάρια του γνωστού σεναριογράφου-δημοσιογράφου Γιάννη Β.Ιωαννίδη.

 

»Μαζί, όμως, με την μελέτη των ρόλων που ετοιμάζει για να ενσαρκώσει η Ελληνίδα «Λάυονς»- καθώς και την χαρακτήρισε μια αθηναϊκή εφημερίδα- η Σακκά, μελετάει εκτός από τα μαθήματα της, του Γυμνασίου, και δύο ξένες γλώσσες, πιάνο φωνητική και χορό, που της επιβάλει το καθήκον, η ευθύνη απέναντι του κοινού και ο... ανελέητος φιλότεχνος πατέρας της, ο τενόρος κ.Ανδρέας Σακκάς, που κι αυτός διέπρεψε σα καλλιτέχνης.»

 

Πρόσωπα
2

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα πρόσωπα που άλλαξαν κάτι στον πολιτισμό και υπόσχονται πολλά ακόμα για το μέλλον

Portraits 2025 / Τα πρόσωπα που άλλαξαν κάτι στον πολιτισμό και υπόσχονται πολλά ακόμα για το μέλλον

Kάποιοι το κάνουν για χρόνια, άλλοι εμφανίζονται πρώτη φορά ή είναι ακόμα στην αρχή της θαυμαστής τους πορείας. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το 2024 έκαναν τη διαφορά και απ' ό,τι φαίνεται το 2025 θα συνεχίσουν ακάθεκτοι. Η ομάδα της LifΟ μίλησε μαζί τους.
THE LIFO TEAM
Ο βασιλιάς της Όπερας λεγόταν Λουτσιάνο, ήταν προληπτικός, ανοικονόμητος, ανεπανάληπτος

Πέθανε Σαν Σήμερα / Ο βασιλιάς της Όπερας λεγόταν Λουτσιάνο, ήταν προληπτικός, ανοικονόμητος, ανεπανάληπτος

Στις 6 Σεπτεμβρίου του 2007 σιγεί για πάντα η πιο υπέροχη φωνή που πέρασε από τα λυρικά θέατρα τον 20ό αιώνα και έμεινε στην ιστορία με το όνομα Λουτσιάνο Παβαρότι
ΜΑΤΟΥΛΑ ΚΟΥΣΤΕΝΗ
Αγάπη που διαπερνάει το φακό: πώς η Ίνγκριντ Μπέργκμαν άφησε έκθαμβο ολόκληρο τον κόσμο

Γεννήθηκε και Πέθανε Σαν Σήμερα / Αγάπη που διαπερνάει το φακό: πώς η Ίνγκριντ Μπέργκμαν άφησε έκθαμβο ολόκληρο τον κόσμο

Η ομορφιά, η σκανδαλώδης -για την εποχή της- σχέση με τον Ροσελίνι, ο ορμητικός χαρακτήρας της κορυφαίας Σουηδέζας σταρ μέσα από ένα ντοκιμαντέρ.
THE LIFO TEAM
Ζαν Μορό: η πασιονάρια του γαλλικού σινεμά

Πέθανε Σαν Σήμερα / Ζαν Μορό: Η πασιονάρια του γαλλικού σινεμά

Η σπουδαία Γαλλίδα ηθοποιός που έζησε με έμπνευση και ενέργεια για το παρόν και πέθανε σαν σήμερα το 2017 απεχθανόταν τις μελό αναδρομές στο παρελθόν, τις γενικές ερωτήσεις και την ανοησία.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Ντίνα Κώνστα: «Έκανα αυτό που ήθελα, δεν έπληξα στη ζωή μου με γάμους και παιδιά»

Σαν Σήμερα Πέθανε / Ντίνα Κώνστα (1938-2022): «Έκανα αυτό που ήθελα, δεν έπληξα στη ζωή μου με γάμους και παιδιά»

Η Ελληνίδα ηθοποιός που πέρασε από όλες τις μεγάλες θεατρικές σκηνές της Αθήνας και αγαπήθηκε από το ευρύ κοινό για τους τηλεοπτικούς της ρόλους ως «Γιολάντα» στο «Δις Εξαμαρτείν» και Ντένη Μαρκορά στους «Δύο ξένους» αφηγήθηκε την πολυκύμαντη ζωή της στο LiFO.gr.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Η σύντομη αλλά φωτογενής και απόλυτα τραγική ιστορία ζωής του Billy Bo

Πέθανε Σαν Σήμερα / Η σύντομη αλλά φωτογενής και απόλυτα τραγική ιστορία ζωής του Billy Bo

Το όμορφο αγόρι από την Κοκκινιά που στα λαμπερά '80s ήταν ο σούπερσταρ της μόδας και της αθηναϊκής κοσμικής ζωής ήταν από τα πρώτα θύματα του AIDS στη χώρα μας. Πέθανε σαν σήμερα, στις 13 Ιουνίου του 1987.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Η μυθιστορηματική ζωή και οι πολιτικές απόψεις της Καλής Καλό θα σε μάθουν πολλά για το σήμερα

Πρόσωπα / Η μυθιστορηματική ζωή και οι πολιτικές απόψεις της Καλής Καλό θα σε μάθουν πολλά για το σήμερα

Η γυναίκα που έζησε την ιστορία του ελληνικού θεάτρου, και πάλεψε για την Αριστερά αφηγείται τη ζωή της στο LIFO.gr σε μια συνέντευξη-ποταμό στον Αντώνη Μποσκοΐτη.
ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΠΟΣΚΟΪ́ΤΗΣ
Ιωάννινα - 45 Πρόσωπα

Faces of Ioannina / 45 πρόσωπα και δημιουργικές ομάδες που κάνουν τα Ιωάννινα ξεχωριστά

Γιαννιώτες, Γιαννιώτισσες και κάτοικοι των Ιωαννίνων κάθε ιδιότητας και ηλικίας φωτογραφίζονται στη LiFO, μιλούν για τις ασχολίες τους και για όσα κάνουν την πόλη τους ξεχωριστή.
M. HULOT, ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ & ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ

σχόλια

2 σχόλια
Ουδείς τέλειος. Ούτε η Μαλβίνα. Όμως δεν ξεχνιέται, γιατί είχε το "κάτι άλλο". Μια "μαγκιά" γυναικεία που ήθελε πολύ τσαγανό, πολλή πνευματική και ψυχική "αρματωσιά".Και μας έδειξε και πόσο ανθρώπινη ήταν με τον έρωτα με τον Χαριτόπουλο.