Το ασιατικό σούπερ μάρκετ στο Σύνταγμα έχει από furikake μέχρι φύλλα kaffir και mochi

Το ασιατικό σούπερ μάρκετ στο Σύνταγμα έχει από furikake μέχρι φύλλα kaffir και mochi Facebook Twitter
Στα ράφια του θα βρεις εντυπωσιακή ποικιλία από ασιατικά τρόφιμα σε καλές τιμές.
0

Η πιο λουστραρισμένη πλευρά της ασιατικής γαστρονομίας στην Αθήνα έχει το κέντρο της εδώ και χρόνια στην Απόλλωνος. Σε αυτή την παράλληλη της Ερμού και στους παράδρομούς της ψήνονται ζουμερά yakitori πάνω από καυτά κάρβουνα και σερβίρονται κομψά πιάτα με sashimi, ενώ παραδίπλα οι μυρωδιές του κάρδαμου και του σκόρδου από τα ινδικά φτάνουν μέχρι απέναντι, εκεί όπου ρουφάνε ramen στα τραπεζάκια του πεζοδρομίου και τρώνε bao bans στο χέρι. Το Furin Kazan, που έκανε την αρχή στον δρόμο αυτόν, μπορεί να έχει κλείσει, αλλά η όρεξη για την ασιατική κουζίνα είναι πιο ανοιχτή από ποτέ στην πόλη.


Εκτός από τα ασιατικά εστιατόρια που επισκεπτόμαστε όλο και περισσότερο, πολλοί ψαχνόμαστε και πειραματιζόμαστε και στο σπίτι και βγαίνουμε στη γύρα για υλικά που δεν είμαστε πάντα σίγουροι ότι θα βρούμε. Γι' αυτό και το άνοιγμα ενός καινούργιου ασιατικού σούπερ μάρκετ στη Σκούφου, δίπλα στην Απόλλωνος, πριν από λίγες εβδομάδες ήταν μια πολύ ευχάριστη έκπληξη.

Στα καταστήματά μας θα βρείτε περισσότερα από 2.000 είδη, από τα πιο κλασικά ως τα πιο εξειδικευμένα. Και κάθε μήνα έχουμε νέες αφίξεις. 


Απέξω δεν εντυπωσιάζει ιδιαίτερα, αλλά μέσα γίνεται ο χαμός! Από τη μέρα που πρωτομπήκα περνάω τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα, έχω βρει gochujang (μια καυτερή πάστα με τσίλι, ρύζι και άλλα συστατικά που έχουν υποστεί ζύμωση) για να φτιάξω κορεάτικο bulgogi και έχω πάθει έναν μικρό εθισμό στα mochi (μπάλες από ζύμη γλυκού ρυζιού) με παγωτό φιστίκι.

Το ασιατικό σούπερ μάρκετ στο Σύνταγμα έχει από furikake μέχρι φύλλα kaffir και mochi Facebook Twitter
Στην αρχή θα χρειαστείς χρόνο για να επεξεργαστείς όλα τα μπουκαλάκια με τις σάλτσες, τα λάδια, τα ξίδια και τους πολτούς. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO


Στα ράφια του θα βρεις εντυπωσιακή ποικιλία από ασιατικά τρόφιμα σε καλές τιμές, ποτά αλλά και σκεύη, ενώ οι κοπέλες του προσωπικού που έχουν δοκιμάσει τα πάντα ξέρουν να σε καθοδηγήσουν αλλά θα σε αφήσουν να πάρεις τον χρόνο σου και να χαζεύεις με τις ώρες.

Στην αρχή θα χρειαστείς χρόνο για να επεξεργαστείς όλα τα μπουκαλάκια με τις σάλτσες, τα λάδια, τα ξίδια και τους πολτούς: sriracha, σάλτσα δαμάσκηνου, πολλά ξίδια ρυζιού, mirin, γιαπωνέζικη μαγιονέζα (με rice vinegar, πιο πλούσια και γλυκιά από την αμερικανική), διαφόρων ειδών miso. Στο επόμενο ράφι θα δεις καλαθάκια από μπαμπού για να κάνεις ρύζι και ντάμπλινγκ στον ατμό, εξοπλισμό για παρασκευή sushi, wok ακόμα και τετράγωνα τηγανάκια για ιαπωνική ομελέτα okonomiyaki.

Το κατάστημα ανήκει στην Cardinal, μια γνωστή ελληνική εταιρεία που προμηθεύει επαγγελματίες της εστίασης με ασιατικά προϊόντα από το 1994.

«Το 2004 αποφασίσαμε να πάμε ένα βήμα παραπέρα κι έτσι ανοίξαμε το πρώτο δικό μας κατάστημα λιανικής με την ονομασία Wok Shop στην Κηφισιά. Μετά από 15 χρόνια λειτουργίας, μεταφέραμε το κατάστημα της Κηφισιάς σε νέο, μεγαλύτερο χώρο (Τατοΐου 73 & Χαρ. Τρικούπη) και ανοίξαμε αυτό το νέο κατάστημα στην καρδιά της Αθήνας στο Σύνταγμα» λέει η υπεύθυνη του μαγαζιού. «Στα καταστήματά μας θα βρείτε περισσότερα από 2.000 είδη, από τα πιο κλασικά ως τα πιο εξειδικευμένα. Και κάθε μήνα έχουμε νέες αφίξεις» συνεχίζει.

Το ασιατικό σούπερ μάρκετ στο Σύνταγμα έχει από furikake μέχρι φύλλα kaffir και mochi Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO


Προχωρώντας λίγο πιο μέσα στο κατάστημα βλέπεις τα ρύζια (μπασμάτι, σιτάλευρου, γιασεμιού, ρύζι για σούσι, ταϊλανδέζικο sticky rice) και στη συνέχεια δεκάδες διαφορετικά noodles (έχει και χοντρουλά udon) δίπλα στα sake και τις μπίρες με πανέμορφες ετικέτες. Στα ψυγεία στο βάθος: κατεψυγμένα dim sum, έτοιμα φύλλα για να φτιάξεις τα δικά σου wonton, γρανίτες kotchi ice και mochi με παγωτό σε διάφορες γεύσεις.


Ξεχωρίσαμε ακόμα: κονσέρβες με jackfruit, bean sprouts, mango και lychee, κόκκινα γλυκά φασόλια για anmitsu και άλλα γιαπωνέζικα επιδόρπια, αλεύρι για mochi, koji, πραγματικό wasabi σε κατεψυγμένη μορφή, furikake, φύλλα kaffir και φύλλα κάρι.


Στον δεύτερο όροφο αναμένεται να ξεκινήσουν και μαθήματα μαγειρικής, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν: «Ετοιμάζουμε μαθήματα ασιατικής κουζίνας που θα πραγματοποιούνται στον χώρο του καταστήματος από δικούς μας σεφ σε προκαθορισμένες ημέρες και ώρες. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να παρακολουθούν ομαδικά μαθήματα ή να αγοράσουν privé μαθήματα για συνταγές και κουζίνες επιλογής τους. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στην ετοιμασία, να βλέπουν βήμα βήμα τη διαδικασία και, φυσικά, να δοκιμάσουν τις δημιουργίες».

Το ασιατικό σούπερ μάρκετ στο Σύνταγμα έχει από furikake μέχρι φύλλα kaffir και mochi Facebook Twitter
Το κατάστημα ανήκει στην Cardinal, μια γνωστή ελληνική εταιρεία που προμηθεύει επαγγελματίες της εστίασης με ασιατικά προϊόντα από το 1994. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Το ασιατικό σούπερ μάρκετ στο Σύνταγμα έχει από furikake μέχρι φύλλα kaffir και mochi Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

  

Το ασιατικό σούπερ μάρκετ στο Σύνταγμα έχει από furikake μέχρι φύλλα kaffir και mochi Facebook Twitter
Γιαπωνέζικη μαγιονέζα (με rice vinegar, πιο πλούσια και γλυκιά από την αμερικάνικη). Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Το ασιατικό σούπερ μάρκετ στο Σύνταγμα έχει από furikake μέχρι φύλλα kaffir και mochi Facebook Twitter


Wok Shop, Σκούφου 2-4, Σύνταγμα

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γκίκας Ξενάκης

Γκίκας Ξενάκης / «Έχω κάνει λάθη – δούλεψα πολύ με τον εαυτό μου για να τους σέβομαι όλους στην κουζίνα»

Μεγαλώνοντας στη Θήβα, αγάπησε το φρέσκο ψάρι, τα άγρια χόρτα και τις ταπεινές συνταγές. Αν και είχε αρχικά πολύ κακή εικόνα για τους μάγειρες, εξελίχθηκε σε σεφ για τον οποίο –όπως είπε ο Επίκουρος– μπορούσε να καταλάβει κανείς ένα πιάτο του με κλειστά τα μάτια. Ο «τιμονιέρης» της κουζίνας του Aleria, Γκίκας Ξενάκης, είναι ο Αθηναίος της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης

Γεύση / Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης

Ευφάνταστα τσουρέκια και καλιτσούνια της Λαμπρής, που βγαίνουν σε ποικίλα σχήματα και εκδοχές στα νησιά του Αιγαίου, θυμίζουν ζυμαρένια μικρογλυπτά και αναδίδουν την αρχοντική ευωδιά των ημερών.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Πώς ο Ιωσήφ Ζησιάδης δημιούργησε το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς ένας πρώην υπουργός της Ελβετίας έγινε ο μοναδικός οινοποιός της Πάτμου

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον Ιωσήφ Ζησιάδη, έναν άνθρωπο με πολυδιάστατη πορεία που κάποια στιγμή αποφάσισε να δημιουργήσει το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου.
THE LIFO TEAM
Από arrancini μέχρι καλαμάκι συκώτι στο χέρι: Αυτό είναι το νέο αθηναϊκό street food

Γεύση / Από arrancini μέχρι καλαμάκι συκώτι στο χέρι: Αυτό είναι το νέο αθηναϊκό street food

H Αθήνα έχει πολλά στριτφουντάδικα. Όμως κάποια νέα, εκτός από το ότι ανεβάζουν το επίπεδο, έχουν καταφέρει να γίνουν instant συνήθεια για το προσεγμένο φαγητό τους, αλλά όχι μόνο γι' αυτό.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Σουπιοπίλαφο

Γεύση / Σουπιοπίλαφο: Η μυστηριώδης γεύση του Αιγαίου

Από τον μινωικό πολιτισμό και τα κύπελλα του μέχρι τα σύγχρονα τσουκάλια, το μελάνι της σουπιάς συνεχίζει να αφήνει το αποτύπωμά του, ενώ το σουπιοπίλαφο αναδεικνύει τη μοναδικότητά του, τόσο στην εμφάνιση όσο και στο γευστικό του αποτέλεσμα.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Nothing Days / Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Ένα «ανοιξιάτικο» τριήμερο σε μία πόλη που ξέρει από φυσικές καταστροφές αλλά ξέρει και να υμνεί τη ζωή, και μία μεγάλη βόλτα στην Πομπηία και στο Ερκολάνο. Από το αρχαίο «fast food» στις σύγχρονες γεύσεις της ναπολιτάνικης κουζίνας.
M. HULOT
Από Άγιο Όρος στην Κρήτη: Πώς μαγειρεύει η Ελλάδα τον μπακαλιάρο

Γεύση / Από το Άγιο Όρος στην Κρήτη: Πώς μαγειρεύει η Ελλάδα τον μπακαλιάρο

Σε μακαρονάδα ή παστός με ρεβίθια, ή λεμονάτος με ολόκληρα κρεμμύδια: Από το ένα πέλαγος στο άλλο, το τελετουργικό μας πιάτο παίρνει διαφορετικές μορφές, αποτελώντας ένα εκλεκτό έδεσμα της ελληνικής cucina povera.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ