Το ασιατικό σούπερ μάρκετ στο Σύνταγμα έχει από furikake μέχρι φύλλα kaffir και mochi

Το ασιατικό σούπερ μάρκετ στο Σύνταγμα έχει από furikake μέχρι φύλλα kaffir και mochi Facebook Twitter
Στα ράφια του θα βρεις εντυπωσιακή ποικιλία από ασιατικά τρόφιμα σε καλές τιμές.
0

Η πιο λουστραρισμένη πλευρά της ασιατικής γαστρονομίας στην Αθήνα έχει το κέντρο της εδώ και χρόνια στην Απόλλωνος. Σε αυτή την παράλληλη της Ερμού και στους παράδρομούς της ψήνονται ζουμερά yakitori πάνω από καυτά κάρβουνα και σερβίρονται κομψά πιάτα με sashimi, ενώ παραδίπλα οι μυρωδιές του κάρδαμου και του σκόρδου από τα ινδικά φτάνουν μέχρι απέναντι, εκεί όπου ρουφάνε ramen στα τραπεζάκια του πεζοδρομίου και τρώνε bao bans στο χέρι. Το Furin Kazan, που έκανε την αρχή στον δρόμο αυτόν, μπορεί να έχει κλείσει, αλλά η όρεξη για την ασιατική κουζίνα είναι πιο ανοιχτή από ποτέ στην πόλη.


Εκτός από τα ασιατικά εστιατόρια που επισκεπτόμαστε όλο και περισσότερο, πολλοί ψαχνόμαστε και πειραματιζόμαστε και στο σπίτι και βγαίνουμε στη γύρα για υλικά που δεν είμαστε πάντα σίγουροι ότι θα βρούμε. Γι' αυτό και το άνοιγμα ενός καινούργιου ασιατικού σούπερ μάρκετ στη Σκούφου, δίπλα στην Απόλλωνος, πριν από λίγες εβδομάδες ήταν μια πολύ ευχάριστη έκπληξη.

Στα καταστήματά μας θα βρείτε περισσότερα από 2.000 είδη, από τα πιο κλασικά ως τα πιο εξειδικευμένα. Και κάθε μήνα έχουμε νέες αφίξεις. 


Απέξω δεν εντυπωσιάζει ιδιαίτερα, αλλά μέσα γίνεται ο χαμός! Από τη μέρα που πρωτομπήκα περνάω τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα, έχω βρει gochujang (μια καυτερή πάστα με τσίλι, ρύζι και άλλα συστατικά που έχουν υποστεί ζύμωση) για να φτιάξω κορεάτικο bulgogi και έχω πάθει έναν μικρό εθισμό στα mochi (μπάλες από ζύμη γλυκού ρυζιού) με παγωτό φιστίκι.

Το ασιατικό σούπερ μάρκετ στο Σύνταγμα έχει από furikake μέχρι φύλλα kaffir και mochi Facebook Twitter
Στην αρχή θα χρειαστείς χρόνο για να επεξεργαστείς όλα τα μπουκαλάκια με τις σάλτσες, τα λάδια, τα ξίδια και τους πολτούς. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO


Στα ράφια του θα βρεις εντυπωσιακή ποικιλία από ασιατικά τρόφιμα σε καλές τιμές, ποτά αλλά και σκεύη, ενώ οι κοπέλες του προσωπικού που έχουν δοκιμάσει τα πάντα ξέρουν να σε καθοδηγήσουν αλλά θα σε αφήσουν να πάρεις τον χρόνο σου και να χαζεύεις με τις ώρες.

Στην αρχή θα χρειαστείς χρόνο για να επεξεργαστείς όλα τα μπουκαλάκια με τις σάλτσες, τα λάδια, τα ξίδια και τους πολτούς: sriracha, σάλτσα δαμάσκηνου, πολλά ξίδια ρυζιού, mirin, γιαπωνέζικη μαγιονέζα (με rice vinegar, πιο πλούσια και γλυκιά από την αμερικανική), διαφόρων ειδών miso. Στο επόμενο ράφι θα δεις καλαθάκια από μπαμπού για να κάνεις ρύζι και ντάμπλινγκ στον ατμό, εξοπλισμό για παρασκευή sushi, wok ακόμα και τετράγωνα τηγανάκια για ιαπωνική ομελέτα okonomiyaki.

Το κατάστημα ανήκει στην Cardinal, μια γνωστή ελληνική εταιρεία που προμηθεύει επαγγελματίες της εστίασης με ασιατικά προϊόντα από το 1994.

«Το 2004 αποφασίσαμε να πάμε ένα βήμα παραπέρα κι έτσι ανοίξαμε το πρώτο δικό μας κατάστημα λιανικής με την ονομασία Wok Shop στην Κηφισιά. Μετά από 15 χρόνια λειτουργίας, μεταφέραμε το κατάστημα της Κηφισιάς σε νέο, μεγαλύτερο χώρο (Τατοΐου 73 & Χαρ. Τρικούπη) και ανοίξαμε αυτό το νέο κατάστημα στην καρδιά της Αθήνας στο Σύνταγμα» λέει η υπεύθυνη του μαγαζιού. «Στα καταστήματά μας θα βρείτε περισσότερα από 2.000 είδη, από τα πιο κλασικά ως τα πιο εξειδικευμένα. Και κάθε μήνα έχουμε νέες αφίξεις» συνεχίζει.

Το ασιατικό σούπερ μάρκετ στο Σύνταγμα έχει από furikake μέχρι φύλλα kaffir και mochi Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO


Προχωρώντας λίγο πιο μέσα στο κατάστημα βλέπεις τα ρύζια (μπασμάτι, σιτάλευρου, γιασεμιού, ρύζι για σούσι, ταϊλανδέζικο sticky rice) και στη συνέχεια δεκάδες διαφορετικά noodles (έχει και χοντρουλά udon) δίπλα στα sake και τις μπίρες με πανέμορφες ετικέτες. Στα ψυγεία στο βάθος: κατεψυγμένα dim sum, έτοιμα φύλλα για να φτιάξεις τα δικά σου wonton, γρανίτες kotchi ice και mochi με παγωτό σε διάφορες γεύσεις.


Ξεχωρίσαμε ακόμα: κονσέρβες με jackfruit, bean sprouts, mango και lychee, κόκκινα γλυκά φασόλια για anmitsu και άλλα γιαπωνέζικα επιδόρπια, αλεύρι για mochi, koji, πραγματικό wasabi σε κατεψυγμένη μορφή, furikake, φύλλα kaffir και φύλλα κάρι.


Στον δεύτερο όροφο αναμένεται να ξεκινήσουν και μαθήματα μαγειρικής, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν: «Ετοιμάζουμε μαθήματα ασιατικής κουζίνας που θα πραγματοποιούνται στον χώρο του καταστήματος από δικούς μας σεφ σε προκαθορισμένες ημέρες και ώρες. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να παρακολουθούν ομαδικά μαθήματα ή να αγοράσουν privé μαθήματα για συνταγές και κουζίνες επιλογής τους. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στην ετοιμασία, να βλέπουν βήμα βήμα τη διαδικασία και, φυσικά, να δοκιμάσουν τις δημιουργίες».

Το ασιατικό σούπερ μάρκετ στο Σύνταγμα έχει από furikake μέχρι φύλλα kaffir και mochi Facebook Twitter
Το κατάστημα ανήκει στην Cardinal, μια γνωστή ελληνική εταιρεία που προμηθεύει επαγγελματίες της εστίασης με ασιατικά προϊόντα από το 1994. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Το ασιατικό σούπερ μάρκετ στο Σύνταγμα έχει από furikake μέχρι φύλλα kaffir και mochi Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

  

Το ασιατικό σούπερ μάρκετ στο Σύνταγμα έχει από furikake μέχρι φύλλα kaffir και mochi Facebook Twitter
Γιαπωνέζικη μαγιονέζα (με rice vinegar, πιο πλούσια και γλυκιά από την αμερικάνικη). Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Το ασιατικό σούπερ μάρκετ στο Σύνταγμα έχει από furikake μέχρι φύλλα kaffir και mochi Facebook Twitter


Wok Shop, Σκούφου 2-4, Σύνταγμα

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Osteria Mamma 

Γεύση / Ένα νέο ιταλικό σερβίρει πιάτα που περιέχουν άγνωστες στην Αθήνα λέξεις

Θέλοντας να τιμήσει μια επιθυμία της μητέρας της, έπειτα από πολλά ταξίδια και γεύματα σε διαφορετικές ιταλικές πόλεις, η Ελένη Σαράντη ετοιμάζει στο Osteria Mamma πιάτα με μπόλικη comfort νοστιμιά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα γλυκά των φετινών Χριστουγέννων 

Γεύση / Όλα τα νέα χριστουγεννιάτικα γλυκά σε μία λίστα

Τετράγωνοι κουραμπιέδες, κρητική αλλά και γαλλική βασιλόπιτα, πολλά προζυμένια πανετόνε: Σε αυτή τη λίστα δεν θα βρείτε τα κλασικά γλυκά της Αθήνας -τα ξέρετε ήδη- αλλά όλες τις φρέσκες ιδέες των τριτοκυματικών φούρνων και των πιο δημιουργικών ζαχαροπλαστών.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Μέσα στη νέα, πολυσυλλεκτική Αίγλη Ζαππείου

Γεύση / Μέσα στη νέα, πολυσυλλεκτική Αίγλη Ζαππείου

Ένα τοπόσημο της πόλης αλλάζει ριζικά, επενδύει σε μια dream team και σε ό,τι κλασικό, από το φαγητό και το ποτό μέχρι την αρχιτεκτονική του, ακόμα και τη μουσική του μερικές φορές, και περιμένει τη νέα γενιά Αθηναίων, ακόμα κι εκείνους που δεν το είχαν στο ραντάρ τους μέχρι τώρα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η ξέφρενη πορεία του Nolan και η επόμενη μέρα του

Γεύση / Η ξέφρενη πορεία του Nolan και η επόμενη μέρα του

Μπορεί ένα εστιατόριο να είναι μια ιστορία πάθους, ταλέντου, απανωτών δυσκολιών και επιμονής; Φυσικά και μπορεί. Ο restaurateur Κώστας Πισιώτης αφηγείται την πορεία του μικρού εστιατορίου του Συντάγματος, λίγο πριν αυτό ξεκινήσει το νέο του κεφάλαιο. 
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Starata: Οι χωριάτικες πίτες των Εξαρχείων που μας έμαθε ένας σταρ σεφ

Γεύση / Starata: Οι χωριάτικες πίτες των Εξαρχείων που μας έμαθε ένας σταρ σεφ

Το πιο κλασικό ελληνικό πρωινό, η τυρόπιτα, φτιάχνεται και ψήνεται μπροστά μας σε ένα μικρό μαγαζί που συνεχίζει τη θεσσαλική παράδοση στην Αθήνα. Την πρότεινε ο Σωτήρης Κοντιζάς και τη δοκιμάσαμε.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Ντρόμ(ι)σες: Ένα ξεχασμένο αρβανίτικο πιάτο και η ιστορία ενός απαγορευμένου έρωτα

Ηχητικά Άρθρα / Ντρόμ(ι)σες: Ένα ξεχασμένο αρβανίτικο πιάτο και η ιστορία ενός απαγορευμένου έρωτα

Φτιαγμένο με τα πιο απλά υλικά, αλεύρι, νερό και λάδι, συνδέθηκε, μαζί με την μπομπότα, με την Κατοχή. Ο M. Hulot περιγράφει τις αναμνήσεις που του φέρνει στο μυαλό αυτό το πολύ απλό «φαγητό των γιαγιάδων».
M. HULOT