Βραστό νερό μ' αλάτι

Facebook Twitter
1

Βραστό νερό (με λίγο αλάτι)

Το epicurious είναι ένα απολύτως αξιοπρεπές site με τεράστια βάση συνταγών που εμπιστεύονται εκατομμύρια κόσμου.  Κάποιος όμως τόλμησε το 2001 να δημοσιεύσει συνταγή για «βραστό αλατισμένο νερό» δημιουργώντας την κορυφαία σελίδα ΣΨ (Σύντομης Ψυχοθεραπείας), προκαλώντας σχόλια αναγνωστών μέχρι σήμερα. Ας γιορτάσουμε μαζί τα δέκα χρόνια βραστού νερού (με αλάτι):

Στο πλάι της ακαμάτρας νοικοκυράς και του πρωτοετούς φοιτητή, το epicurious δίνει οδηγίες στην κατηγορία “gourmet”. H απόλυτη εμπειρία πλαισιώνεται με 875 σχόλια (and counting…) Διαλέγω μερικά:

«Ήταν πεντανόστιμο, αλλά κάπως νερουλό.»

«Χρησιμοποίησα αλάτι με ιώδιο και έβαλα 1/8 του κουταλιού επιπλέον. Οι φίλοι μου με παρακαλούσαν να τους δώσω τη συνταγή.»

«Αυτή τη συνταγή σας την έστειλε η Μάρθα Στιούαρτ από τη φυλακή;»

«Δεν καταλαβαίνω όλα αυτά τα εγκωμιαστικά σχόλια, η συνταγή είναι καλή αλλά υπάρχουν σαφώς καλύτερες για αλατισμένο νερό.»

«Δεν πρόκειται να το ξαναδοκιμάσω μόνος μου. Από δω και πέρα θα αγοράζω το έτοιμο μίγμα.»

«Γέλασα μέχρι δακρύων (κι αυτή είναι η ΔΙΚΗ μου συνταγή για αλατισμένο νερό)»

«Δυστυχώς είμαι αλλεργική στο αλάτι.»

«Τέλειο! Δυστυχώς δεν είχα νερό οπότε χρησιμοποίησα τζιν. Δε μπορούσα να βρω το αλάτι οπότε έβαλα μερικές ελιές. Το μαγείρεψα και για μεσημεριανό και για βραδινό.»

«Σ’ αυτή τη συνταγή εγώ προσθέτω μερικές πατάτες, μετά βούτυρο, μετά τα λιώνω όλα μαζί και συνοδεύω με μία μπριζόλα. Είναι όμως καλή βάση. Σκέτο το χρησιμοποιώ κατά της ακμής.»

«Ήταν ακόμη πιο νόστιμο την επόμενη μέρα!»

«Απογοητεύτηκα κάπως. Δεν είχα νερό οπότε χρησιμοποίησα γάλα και μου είχε τελειώσει το αλάτι οπότε έβαλα ρίγανη. Δεν μου πολυάρεσε όμως…»

«Ευχαριστώ όλους για τα σχόλια. Δοκίμασα το συνδυασμό νερό-αλάτι και απέτυχα παταγωδώς, αλλά το γάλα-ρίγανη είχε μεγάλη επιτυχία. Άρεσε ακόμα και στον άντρα μου, που είναι δύσκολος στα φαγητά. Την επόμενη φορά θα το δοκιμάσω με τα κατάλληλα συνοδευτικά κρασιά.»

«Μαύρη σοκολάτα ως σνακ» και η επιβεβαίωση του “scripta manent” ακόμα και μετά το delete

Αυτή η καταπληκτική συνταγή δημοσιεύτηκε στις αρχές του χρόνου στο Food Network κι έγινε τεράστιο χιτ σε μερικές ώρες. Δεν είχε καν οδηγίες όπως το βραστό νερό- έγραφε μόνο «dark chocolate as a snack». Οι ερωτήσεις και τα σχόλια έπεσαν σύννεφο «μην πετάξετε τη συσκευασία, είναι γεμάτη με θρεπτικές ίνες», «έχω μία συνταγή για οξυγόνο… είναι να πεθαίνεις, αλλά πολύ εύκολη!». To Food Network δεν έχει την ψυχραιμία του epicurious, κατέβασε τη συνταγή άμεσα και πλέον το λινκ οδηγεί εδώ

Πρόκειται για μία κανονική συνταγή (που περιέχει μαύρη σοκολάτα). Τελείωσαν τα βάσανα; Ας δούμε μαζί μερικά σχόλια:

«Οι οδηγίες μου φαίνονται πολύ δύσκολες. Προτιμώ τη σοκολάτα ως σνακ, χωρίς το στρες οποιασδήποτε προετοιμασίας.»

«Προσωπικά προτιμώ τη μαύρη σοκολάτα… σκέτη. Είναι καταπληκτικό σνακ. Το Food Network πρέπει να δημοσιεύσει μία συνταγή κάπως σαν «μαύρη σοκολάτα ως σνακ».

«Τα αμύγδαλα ήταν τέλεια μόνα τους ως σνακ!»

«Αυτή τη συνταγή τη θυμάμαι πιο εύκολη. Είχα ξεχάσει τι πρέπει να κάνεις με τη μαύρη σοκολάτα και μπήκα πάλι εδώ για να βρω τη συνταγή κι έχει αλλάξει. Σας παρακαλώ να επαναφέρετε την αρχική συνταγή. Ευχαριστώ.»

Δείτε ακόμα: εναλλακτική συνταγή για βραστό νερό από το serious eats, τα παγωμένα σταφύλια και ψωμί με νουτέλα. Μιλάω σοβαρά.

Γεύση
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ζωή και τα ήθη ενός λεσβιακού χωριού μέσα από το φαγητό

Βιβλίο / Η ζωή και τα ήθη ενός λεσβιακού χωριού μέσα από το φαγητό

Στον Μανταμάδο οι γυναίκες του Φυσιολατρικού–Ανθρωπιστικού Συλλόγου «Ηλιαχτίδα» δημιούργησαν ένα βιβλίο που συνδυάζει τη νοσταλγία της παράδοσης με τις γευστικές μνήμες της τοπικής κουζίνας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Osteria Mamma 

Γεύση / Ένα νέο ιταλικό σερβίρει πιάτα που περιέχουν άγνωστες στην Αθήνα λέξεις

Θέλοντας να τιμήσει μια επιθυμία της μητέρας της, έπειτα από πολλά ταξίδια και γεύματα σε διαφορετικές ιταλικές πόλεις, η Ελένη Σαράντη ετοιμάζει στο Osteria Mamma πιάτα με μπόλικη comfort νοστιμιά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα γλυκά των φετινών Χριστουγέννων 

Γεύση / Όλα τα νέα χριστουγεννιάτικα γλυκά σε μία λίστα

Τετράγωνοι κουραμπιέδες, κρητική αλλά και γαλλική βασιλόπιτα, πολλά προζυμένια πανετόνε: Σε αυτή τη λίστα δεν θα βρείτε τα κλασικά γλυκά της Αθήνας -τα ξέρετε ήδη- αλλά όλες τις φρέσκες ιδέες των τριτοκυματικών φούρνων και των πιο δημιουργικών ζαχαροπλαστών.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Μέσα στη νέα, πολυσυλλεκτική Αίγλη Ζαππείου

Γεύση / Μέσα στη νέα, πολυσυλλεκτική Αίγλη Ζαππείου

Ένα τοπόσημο της πόλης αλλάζει ριζικά, επενδύει σε μια dream team και σε ό,τι κλασικό, από το φαγητό και το ποτό μέχρι την αρχιτεκτονική του, ακόμα και τη μουσική του μερικές φορές, και περιμένει τη νέα γενιά Αθηναίων, ακόμα κι εκείνους που δεν το είχαν στο ραντάρ τους μέχρι τώρα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η ξέφρενη πορεία του Nolan και η επόμενη μέρα του

Γεύση / Η ξέφρενη πορεία του Nolan και η επόμενη μέρα του

Μπορεί ένα εστιατόριο να είναι μια ιστορία πάθους, ταλέντου, απανωτών δυσκολιών και επιμονής; Φυσικά και μπορεί. Ο restaurateur Κώστας Πισιώτης αφηγείται την πορεία του μικρού εστιατορίου του Συντάγματος, λίγο πριν αυτό ξεκινήσει το νέο του κεφάλαιο. 
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ

σχόλια

1 σχόλια