Οι παράξενες και δροσιστικές γεύσεις της Αθήνας Facebook Twitter
To παγωμένο κινέζικο τσάι «μπόμπα» είναι η νέα εμμονή της πόλης. Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Οι παράξενες και δροσιστικές γεύσεις της Αθήνας

0

Παγωμένο κινέζικο τσάι «μπόμπα» στο Share Wish
Tο παγωμένο milk tea ξεκίνησε από την Ταϊβάν και φέρεται να δημιουργήθηκε τη δεκαετία του 1980 σε ένα κατάστημα τσαγιού με την ονομασία Chen Shui Tang. Ο ιδιοκτήτης του πουλούσε τσάι oolong, μέχρι που σκέφτηκε να αλλάξει τον τρόπο που οι Κινέζοι κατανάλωναν το τσάι και με λίγη επιρροή από τον ιαπωνικό τρόπο κατανάλωσης κρύων ποτών το ανακάτεψε με γάλα και πάγο σε ένα σέικερ για κοκτέιλ. Μόλις τα κρύα του ποτά άρχισαν να γνωρίζουν επιτυχία, πειραματίστηκε κι άλλο, ρίχνοντας «πέρλες» ταπιόκας στο τσάι που πίνεται και τρώγεται ταυτόχρονα και έγινε γνωστό και ως «μπόμπα». Στα μέσα της δεκαετίας του ’90, το προϊόν του γνώρισε τεράστια επιτυχία και εξαπλώθηκε στον κόσμο. Στο Share Wish του κέντρου θα βρείτε δεκάδες συνδυασμούς σε τσάι, οι περισσότερες από τις οποίες είναι φρουτώδεις με γάλα, ενώ μπορεί να έχουν και γιαούρτι ή τυρί. Αυτή είναι η νέα εμμονή της πόλης. 
Περικλέους 24, Σύνταγμα, 210 3221526

Γρανίτα «σπρώξε - γλείψε» από το Κόκκιον
Στην περιοχή του Ψυρρή, στο παγωτατζίδικο του Βασίλη Παπαματθαίου που χρησιμοποιεί για τις συνταγές παγωτού που προσφέρει μόνο επιλεγμένες πρώτες ύλες με ονομασία προέλευσης απ’ όλο τον κόσμο, η ιδέα για τη γρανίτα ήρθε από την Calippo που βρίσκαμε ως παιδιά στα ψυγεία των περιπτέρων και των ψιλικατζίδικων και κυκλοφορεί μέχρι σήμερα. Οι γρανίτες στο Κόκκιον βαφτίστηκαν «σπρώξε-γλείψε» γιατί έτσι τις λέγαμε όλοι όταν ήμασταν μικροί και φτιάχνονται συνήθως από φράουλες, βατόμουρα και passion fruit. Κατά καιρούς προσθέτουν κι άλλες γεύσεις, ανάλογα με την πρώτη ύλη που έχουν στα χέρια τους. Περιέχουν 90% φρούτο και καθόλου έτοιμα μείγματα, όπως και κανένα από τα παγωτά που βρίσκουμε εκεί. Κυρίως μας θυμίζουν τα παιδικά μας χρόνια – αυτός ήταν και ο στόχος. 
Πρωτογένους 2, Ψυρρή

Κόκκιον Facebook Twitter
Κόκκιον. Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Σορμπέ ασμάρα από το Feyrouz
Στη γλυκιά εκδοχή του Feyrouz, που χαρίζει άρωμα Ανατολής στη συμβολή της οδού Καρόρη με τη μικροσκοπική Αγάθωνος, μια λεβαντίνικη γευστική παράδοση εκφράστηκε σε ένα παγωτό σορμπέ φέτος το καλοκαίρι με τη βοήθεια του Django Gelato. Όπως εξηγεί ο Ανδρέας Κιλτσικσής, «η ιδέα των σερμπετιών είναι πολύ παλιά, η περιποίηση του ξένου με ηδύποτα βασισμένα σε φρούτα και μπαχαρικά είναι ένα θρησκευτικό έθιμο. Εμείς βάζουμε στο παιχνίδι και τα ελληνικά βότανα, έτσι η ασμάρα μας έχει τσάι του βουνού, λουίζα και χαμομήλι συνδυασμένα με αχλάδι ή πεπόνι, ιβίσκο και μαστίχα». Αυτό το παγωτό και θα σας δροσίσει και θα σας εντυπωσιάσει με την ιδιαίτερη γεύση του. 
Καρόρη 23 & Aγάθωνος, Μοναστηράκι, 213 0318060

Pandan - Cotta από το Tuk Τuk thai street food 
Στο μικροσκοπικό και δημοφιλές ταϊλανδέζικο του Κουκακίου για επιδόρπιο σερβίρουν μια πανακότα από γάλα καρύδας αρωματισμένη με pandan –το αρωματικό φύλλο που χρησιμοποιούν στην Ασία για να αρωματίζουν και να δίνουν χρώμα στα γλυκά– και φρέσκο μάνγκο, μια παραλλαγή που έκανε ο geek της ταϊλανδέζικης κουζίνας Μπάμπης Ασκερίδης, θέλοντας να φτιάξει κάτι ανάμεσα σε πανακότα και στο κλασικό ζελέ της χώρας που έχει επισκεφθεί δεκάδες φορές και στην οποία εκπαιδεύτηκε στη μαγειρική. Αν μπορώ να πω ότι έχω ένα μόνο αγαπημένο εξωτικό γλυκό, είναι αυτό, χωρίς δεύτερη σκέψη. 
Βεΐκου 40, Κουκάκι, 211 4051947

Spoild Facebook Twitter
Spoild

Παγωτό γαλακτομπούρεκο από το Spoild
Τοποθετημένο σε ένα από τα πιο τουριστικά και πολυσύχναστα σημεία του κέντρου της Αθήνας, το Spoild, που προσφέρει gelato με βελούδινη υφή, ήθελε να έχει μια ιδιαίτερη γεύση αλλά και κάτι το παραδοσιακό. Το γαλακτομπούρεκο –που τελευταία καταλαβαίνω ότι είναι από τα γλυκά που ή τα λατρεύεις ή δεν τα αντέχεις– είναι η ελληνική γεύση που επέλεξαν και προσπάθησαν να μεταφέρουν σε ένα παγωτό. Έτσι έριξαν στη μηχανή τους παγωτό κρέμα με κομμάτια φρέσκου γαλακτομπούρεκου και αφού τα ανέμειξαν, στόλισαν το αποτέλεσμα με ένα κομμάτι γαλακτομπούρεκο, έριξαν και μπόλικη κανέλα. Αν, λοιπόν, ανήκετε σ’ εκείνους που αγαπούν αυτό το γλυκό, αν το λαχταράτε συχνά-πυκνά, πρέπει να αναζητήσετε και αυτή την πιο καλοκαιρινή και δροσιστική εκδοχή του. 
Βουλής 5, Σύνταγμα, 210 3210115

733
Το νέο τεύχος της LiFO δωρεάν στην πόρτα σας με ένα κλικ.

Παγωτό μουστάρδα από την Τούλα
Είναι μάλλον το πιο γνωστό παράξενο και δροσιστικό της Αθήνας. Η ιστορία του ζαχαροπλαστείου ξεκινάει το 1920, στη συνοικία Ταταύλα της Κωνσταντινούπολης. Το 1964 η οικογένεια Καραντινάκη εγκαταστάθηκε στο Παγκράτι, φέρνοντας μαζί της τα πιο ωραία γευστικά και αυθεντικά πολίτικα γλυκά, τσουρέκια και σιροπιαστά, καζάν ντιπί, ταούκ κιοκσού και πολίτικο καϊμάκι. Εκτός απ’ όλα τα παραπάνω, η Τούλα είναι διάσημη για μία από τις πιο πρωτότυπες και διαχρονικές γεύσεις παγωτού που βρίσκουμε στην Αθήνα, το παγωτό μουστάρδα, που βαφτίστηκε έτσι λόγω του χρώματός του. Φτιάχνεται με περισσότερα από σαράντα συστατικά, μεταξύ των οποίων το σινάπι –εξού και το όνομα–, τα καραμελωμένα αμύγδαλα, η καραμέλα, το θυμαρίσιο μέλι, το ανθόνερο και το πρόβειο βιολογικό γάλα. Έχει σίγουρα γεύση που διαφέρει και κάνει εντύπωση. 
Ευτυχίδου 41, Παγκράτι, 210 7218255

μαραμπου Facebook Twitter
Το παγωτό για σκύλους του Μαραμπού περιέχει μονάχα φρέσκια μπανάνα και φιστικοβούτυρο. Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Παγωτό για σκύλους από το Μαραμπού 
Η Βίκυ Περιστάνογλου και ο Ιγκόρ Τσομλεκτσόγλου μας έχουν δείξει ότι αγαπούν τους πειραματισμούς, αφού κατά περιόδους έχουν φτιάξει πολύ ιδιαίτερα και νόστιμα παγωτά, όπως αυτό με τη γεύση ρυζόγαλο, καθώς και μια συνταγή με μαύρη μπίρα από μικρή ελληνική ζυθοποιία. Πρόσφατα ετοίμασαν και ένα σορμπέ με βιολογικά σμέουρα και wasabi – γενικά δεν τους λείπει η φαντασία. 

Μια ιδέα που είχαν πρόσφατα ήταν να δημιουργήσουν ένα παγωτό ξυλάκι που απευθύνεται σε ένα άλλο κοινό. «Παρατηρούσαμε ότι στο Παγκράτι κυκλοφορούν πάρα πολλά σκυλιά που θέλουν κι εκείνα τη λιχουδιά τους. Αποφασίσαμε λοιπόν να το ψάξουμε λίγο, συμβουλευτήκαμε ειδικούς και διαβάσαμε. Ξέραμε ότι δεν κάνει να τρώνε ζάχαρη, έτσι φτιάξαμε ένα παγωτό ξυλάκι το οποίο προορίζεται για κατανάλωση επί τόπου, μια και δεν έχει κάποια συσκευασία. Περιέχει μονάχα φρέσκια μπανάνα και φιστικοβούτυρο. Μας διαβεβαίωσαν ότι και τα δύο συστατικά ενδείκνυνται και η γεύση τους αρέσει πολύ στα σκυλιά».
Αρχελάου 17, Παγκράτι, 210 7247037

παγωτό σύκο με τσίπουρο Facebook Twitter
Το παγωτό σύκο με τσίπουρο του Ασημακόπουλου έχει δημιουργήσει το δικό του κοινό.

Παγωτό σύκο με τσίπουρο από τον Ασημακόπουλο
Με παράδοση 107 ετών, το ιστορικό γαλακτοπωλείο της Αθήνας είναι ξακουστό για το παγωτό του, το οποίο κυκλοφορεί σε πολλές γεύσεις. Μία από αυτές είναι το παγωτό σύκο με τσίπουρο που έχει δημιουργήσει το δικό του κοινό. «Θέλαμε να φτιάξουμε ένα παγωτό με δύο χαρακτηριστικά ελληνικά υλικά με παραδοσιακές ρίζες, μια γεύση που ταιριάζει στη φιλοσοφία του ζαχαροπλαστείου. Το πείραμα πέτυχε και πλέον η συγκεκριμένη γεύση βρίσκεται ανάμεσα στις κλασικές, έχοντας τους δικούς της θαυμαστές που την αναζητούν κάθε φορά που μπαίνουμε στη σεζόν του παγωτού», λέει ο Βασίλης Ασημακόπουλος. 

Το παγωτό σύκο με τσίπουρο φτιάχνεται με φρέσκο αγελαδινό γάλα, όπως και όλα τα παγωτά του ζαχαροπλαστείου. Αποξηραμένα σύκα Κύμης μουλιάζουν στο εργαστήριό του σε τσίπουρο με γλυκάνισο, κανέλα και γαρίφαλο. Έπειτα, τα αρωματισμένα σύκα προστίθενται στο αγελαδινό παγωτό, μαζί με σπασμένο καρύδι, και είναι έτοιμο.  
Χαρ. Τρικούπη 82, Εξάρχεια, 210 3610092

Yum Guilt Free Facebook Twitter
Yum Guilt Free

Παγωτίνια χωρίς ζάχαρη και γλουτένη από το Yum Guilt Free

Όπως όλα του τα γλυκά, τα παγωτά του Yum Guilt Free είναι φτιαγμένα με τις καλύτερες φρέσκιες πρώτες ύλες, χωρίς συντηρητικά και γλουτένη, χωρίς προσθήκη ζάχαρης, με γάλα αμυγδάλου και κρέμα καρύδας. Tα ξυλάκια μαύρης σοκολάτας με κρέμα φουντούκι που φτιάχνονται με κρέμα από φουντούκια, κρέμα καρύδας και ζάχαρη καρύδας και τα βουτάνε στη σοκολάτα, είναι γεύση που βασίζεται και στο δημοφιλές γλυκό του που είναι το τρουφάκι φουντούκι. Τα ξυλάκια με γέμιση φιστικοβούτυρο, ταχίνι και μέλι βουτηγμένα σε μαύρη σοκολάτα περιέχουν αλείμματα φτιαγμένα από 100% ξηρούς καρπούς χωρίς ζάχαρη και φοινικέλαιο.

Βρίσκουμε και ξυλάκια με κρέμα από φρέσκιες φράουλες με κρέμα καρύδας και μέλι βουτηγμένα σε λίγη λευκή σοκολάτα, παγωτίνια με κρέμα από φιστίκι Αιγίνης, κρέμα καρύδας και μέλι βουτηγμένα σε λευκή σοκολάτα και περασμένα σε τριμμένο φιστίκι Αιγίνης, μικρές στρογγυλές μπουκίτσες παγωτό βανίλια και σοκολάτα με κρέμα καρύδας, γάλα αμυγδάλου, μέλι και ζάχαρη καρύδας περασμένα σε μαύρη σοκολάτα.

Αυτά είναι τα πιο αθώα κεράσματα του φετινού καλοκαιριού, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, το Yum Guilt Free εμφανίζει συνέχεια καινούργια προϊόντα και νέες γεύσεις. 
Ξενοφώντος 40, Γλυφάδα, 210 9613374

Τiki και τροπική τάρτα από το In Love Again 
Συγκεντρώνοντας όλες τις μεγάλες αγάπες της hip Αθήνας, αυτό το νέο μπουτίκ ζαχαροπλαστείο του κέντρου σερβίρει και specialty καφέ, ενώ λειτουργεί και ως φυτοπωλείο. «Αποστάζοντας» το αρωματικό και γευστικό προφίλ των κοκτέιλ του πολυβραβευμένου Baba au Rum, το In Love Again έχει δημιουργήσει μια βιτρίνα με γλυκά που βασίζονται σε κλασικές συνταγές, αλλά έχουν πολύ ενδιαφέροντα twists.

H Τiki Τropical τάρτα έχει σαφείς αναφορές στα tiki cocktails όπως το Zombie και το Mai Tai. Η pastry chef Φάνια Ανδρεάδη ψήνει καθημερινά στην κουζίνα τραγανά μπισκότα βουτύρου και βανίλιας και τους προσθέτει απαλή καραμέλα με μπανάνα και passion fruit, κρέμα μάνγκο και φρέσκια σαντιγί αρωματισμένη με λάιμ και λεμονόχορτο.
Κλειτίου 3, Μοναστηράκι, 210 3242627

tiki tart Facebook Twitter
H Τiki Τropical τάρτα του In Love Again έχει σαφείς αναφορές στα tiki cocktails όπως το Zombie και το Mai Tai.

Παγωτό ανθότυρο με Aperol από το Le Greche
«Την εποχή που μαθήτευα στην Puglia, δίπλα στον δάσκαλό μου Francesco Palmieri, φτιάχναμε ένα παγωτό από ιταλική ρικότα, το οποίο είχε μέσα φρουί γλασέ και σταγόνες μαύρης σοκολάτας, μια γεύση κοντινή στη γέμιση του cannolo siciliano. O Francesco ήταν πολύ περήφανος για τη ρικότα που χρησιμοποιούσε, χωρίς να έχει δοκιμάσει, βέβαια, ποτέ το ελληνικό ανθότυρο, το οποίο προσωπικά θεωρούσα πολύ ανώτερο. “Καλά, περίμενε και θα δεις”, σκέφτηκα τότε από μέσα μου», όπως μου είπε η δημιουργός του Le Greche Εύη Παπαδοπούλου για την αγαπημένη της γεύση παγωτού, που κατά την ίδια αντιπροσωπεύει καλύτερα όλα αυτά που συμβολίζει η gelateria της, έξω από την οποία σχηματίζονται ουρές. 

«Όταν λοιπόν ξεκίνησα το δικό μου εγχείρημα στην Αθήνα, θέλησα να αναδείξω με τον καλύτερο τρόπο αυτή την πρώτη ύλη, έτσι διάλεξα ένα πλούσιο κρητικό ανθότυρο από αιγοπρόβειο γάλα, το αρωμάτισα με ξύσμα λεμονιού, έψησα ένα αέρινο, αληθινό παντεσπάνι που στη συνέχεια έβρεξα με το γλυκόπικρο Aperol χωρίς τσιγκουνιές, και αντί για τα μπανάλ φρουί γλασέ, έφτιαξα ένα σπιτικό περγαμόντο και το έβαλα κι αυτό μέσα. Το αποτέλεσμα είναι για μένα ο ορισμός της ρουστίκ γαστρονομίας, αυτό δηλαδή που είναι το Le Greche». Εκτός του ότι έχει ωραία ιστορία, είναι μία από τις πιο κλασικές και δημοφιλείς γεύσεις του, δοκιμάστε το.  
Μητροπόλεως 16, Σύνταγμα, 216 7006458 / Λυκούργου 2, Νέο Ψυχικό, 2130 416299 / Λεωφ. Μεσογείων, Αγία Παρασκευή, 210 0101617

Φραπέ με παγωτό από το Epik Gelato
Στην πιο ρετρό gelateria της Αθήνας, μαζί με το παγωτό τους, φτιάχνουν και καφέ. Τον χειμώνα, λοιπόν, έψηναν ελληνικό καφέ στη χόβολη με διάφορα χαρμάνια από τη Βόρεια Ελλάδα. Tώρα όμως που ζέστανε ο καιρός, σκέφτηκαν να τον αλλάξουν με μια old school και πολύ ελληνική «ευρεσιτεχνία», φραπέ με παγωτό και σαντιγί που είναι χειροποίητη δική τους. Μπορείτε να επιλέξετε όποια γεύση παγωτό σας κάνει το κλικ – θα σας προτείνουν την κρέμα που φτιάχνεται από αγελαδινό γάλα της Μονής Τιμίου Σταυρού, να τους ακούσετε. Χτυπάνε τον καφέ μέχρι να κάνει πολύ αφρό, έτσι ώστε να μοιάζει περισσότερο με κοκτέιλ παγωτού και καφέ χωρίς αλκοόλ. Θα σας το σερβίρουν με ένα μακρύ κουτάλι, αφού δεν είναι για να το πιείτε αλλά για να το φάτε. 
Δορυλαίου 2, πλατεία Μαβίλη, 210 6464105

Epik Gelato Facebook Twitter
Epik Gelato

Gelato μέσα σε μπριός από το Oggi
Το αέρινο ιταλικό παγωτό μέσα σε μαλακό και άγλυκο ψωμάκι μπριός είναι μια λιχουδιά που στη Σικελία καταναλώνεται ακόμα και για πρωινό. Δύο είναι οι θεωρίες για το πώς πήρε το σχήμα του το σισιλιάνικο μπριός. Η μία το θέλει να πρωτοφτιάχτηκε στην Κατάνια προς τιμήν της πολιούχου της πόλης Αγίας Αγαθής, η οποία βασανίστηκε ως οσιομάρτυρας και της έκοψαν τον μαστό. Η άλλη θέλει το «brioche col tuppo» να φέρνει στον χαμηλό σινιόν κότσο που έκαναν στα μαλλιά τους οι γυναίκες της περιοχής. Πάντως, το μπριός το έφεραν οι Monzu, οι γάλλοι μάγειρες που βρέθηκαν στη Σικελία μεταξύ δέκατου όγδοου και δέκατου ένατου αιώνα. 

Σε κάθε περίπτωση, τα μπριός στο Oggi του Συντάγματος, που ξέρει από ιταλικό gelato, παράγονται καθημερινά στο αρτοποιείο του και είναι πάντα φρέσκα και αφράτα. Μας το προτείνουν με δύο τρόπους: είτε με τις γρανίτες siciliana από φρέσκα φρούτα εποχής σερβιρισμένες σε ποτήρι, με το μπριός σε ένα πιατάκι για να το βουτάμε στη γρανίτα (δοκιμάστε τη γεύση λεμόνι), είτε ως σάντουιτς γεμιστό με τις γεύσεις της επιλογής σας. Για σίγουρη επιτυχία δοκιμάστε τον συνδυασμό σοκολάτα gianduja και παγωτό φιστίκι.
Βουλής 17, Σύνταγμα, 210 3246995

γρανίτα oggi Facebook Twitter
Γρανίτα siciliana με γεύση λεμόνι σερβιρισμένη σε ποτήρι, με το μπριός σε ένα πιατάκι για να το βουτάμε στη γρανίτα.

Vacherins από το Οurse 
Aν δεν έχετε οδηγήσει ακόμα μέχρι τη Γλυφάδα για να δοκιμάσετε τα γλυκά που ετοιμάζει ο Σπύρος Πεδιαδιτάκης, η νέα σειρά γλυκών Vacherins είναι μια πολύ καλή και δροσιστική αφορμή. Πρόκειται για άκρως καλοκαιρινά επιδόρπια, αφού το κύριο συστατικό τους είναι το παγωτό για το οποίο το Ourse φημίζεται. Σε ένα εκ των κορυφαίων new age ζαχαροπλαστείων της Αθήνας αυτό το λεπτό και αιθέριο κλασικό γλυκό με τις γαλλικές ρίζες έχει εμπλουτιστεί και κυκλοφορεί σε τρεις γεύσεις: η μία έχει παγωτό από πραγματική βανίλια Μαδαγασκάρης –που δεν την τσιγκουνεύονται κι αυτό φαίνεται στο τελικό αποτέλεσμα–, σορμπέ φράουλα και τραγανές μαρέγκες. Το άλλο vacherin είναι  πολύ δροσερό και ντελικάτο με σορμπέ μάνγκο, σορμπέ λάιμ και καρύδα, τραγανό μπισκότο καρύδας και φρέσκο ανανά. Φτιάχνουν και ένα ακόμα με παγωτό σοκολάτας γάλακτος, καραμελωμένα κεράσια και τραγανό crumble σοκολάτας, με τη γλυκιά γεύση του παγωτού να συνδυάζεται ιδανικά με τη γλυκόξινη του κερασιού. 
Μυστρά 39, Γλυφάδα, 212 1067019

ourse Facebook Twitter
H νέα σειρά γλυκών Vacherins του Ourse.

Παγωτό αβοκάντο από το Fatto a mano
Ο δημιουργός του Fatto a mano Γιάννης Νύκταρης βρέθηκε κάποια στιγμή σε μια παρέα με γονείς που αντάλλασσαν ιδέες για υγιεινές συνταγές σνακ για τα παιδιά τους – οι περισσότερες από αυτές είχαν ως συστατικό τους το αβοκάντο. Αμέσως κατάλαβε ότι το αβοκάντο έχει αμέτρητες θρεπτικές ιδιότητες και χρήσεις αλλά και πως δεν είναι αγαπητό σε όλους, έτσι βρήκε τον τρόπο να κάνει να το δοκιμάσουν ακόμα κι εκείνοι που δεν το θα το επέλεγαν ποτέ. Πήρε αβοκάντο από τα Χανιά της Κρήτης, πρόσθεσε μια πλούσια κρέμα και βανίλια Μαδαγασκάρης και έφτιαξε ένα παγωτό με απαλή υφή και ένα ελαφρύ πρασινωπό χρώμα που κεντρίζει το βλέμμα. 
Κώστα Βάρναλη 21, Περιστέρι, 210 5777407 / Ζησιμοπούλου 86, Παλαιό Φάληρο, 210 9431995

avocado ice cream Facebook Twitter
Fatto a mano

Mochi από το Bon Bon Fait Maison
Τι πάει να πει mochi; Eίναι ιαπωνικά κεκάκια-μπάλες ρυζιού με κολλώδη υφή που παραδοσιακά γεμίζονταν με γλυκιά πάστα από κόκκινα φασόλια – τη δεκαετία του ’80 δημιουργήθηκε το mochi με γέμιση παγωτό και στα ’20s προκάλεσε φρενίτιδα στα social media. Εκτός του ότι έχει θητεύσει δίπλα στον κορυφαίο Pierre Hermé για πάνω από μια δεκαετία, ο δημιουργός και pastry chef του Bon Bon Fait Maison, Κρίτων Πουλής, βρέθηκε κάποια στιγμή στο Κιότο και δοκίμασε αρκετά από αυτά. Στο δικό του ζαχαροπλαστείο επανερμηνεύει τα mochi στην παγωμένη εκδοχή τους, προσφέροντας χειροποίητες δροσιστικές μπουκιές που διατίθενται σε τέσσερις διαφορετικές γεύσεις: fior di latte, σορμπέ φράουλα, φιστίκι και σοκολάτα 66%. Η κολλώδης υφή της πάστας ρυζιού ισορροπεί ιδανικά με τη μαλακή αίσθηση του παγωτού, και είναι και gluten free. 
Πετράκη 30, Σύνταγμα, 210 3318703 / Πολυδεύκους 39, Πειραιάς, 210 4117999

mochi Facebook Twitter
Η κολλώδης υφή της πάστας ρυζιού ισορροπεί ιδανικά με τη μαλακή αίσθηση του παγωτού, και είναι και gluten free.

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην έντυπη LiFO.

Το νέο τεύχος της LiFO δωρεάν στην πόρτα σας με ένα κλικ.

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τα vegan γλυκά της Αθήνας απευθύνονται σε όλους, γιατί πολύ απλά είναι πεντανόστιμα

Γεύση / Τα vegan γλυκά της Αθήνας απευθύνονται σε όλους, γιατί πολύ απλά είναι πεντανόστιμα

Είτε είναι φτιαγμένα χωρίς ίχνος ζάχαρης, από τις πιο αγνές, βιολογικές πρώτες ύλες, είτε οι δημιουργοί τους τα αποκαλούν «street μαντσίλες», τα γλυκά χωρίς ζωικά προϊόντα που προσφέρονται αυτήν τη στιγμή στην πόλη είναι τόσο πετυχημένα που θα σας κάνουν να αναρωτιέστε αν τους λείπουν όντως τα αυγά και το βούτυρο. Μαζέψαμε δέκα διευθύνσεις για να τα δοκιμάσετε.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Λινού Σουμπάσης & ΣΙΑ

Γεύση / Έτσι τρώμε τώρα στην Αθήνα!

Για τη μόδα και τις τάσεις της σίγουρα θα έχετε ακούσει πολλούς να λένε ότι δεν τους αφορούν, και να το εννοούν. Συμβαίνει όμως το ίδιο με το φαγητό; Μάλλον όχι. Αυτές είναι οι 23 τάσεις που ορίζουν τώρα το πώς τρώμε στην Αθήνα (και όχι μόνο), και μας αρέσουν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνταγές με φιστίκι

Γεύση / Ευέλικτο, πλούσιο και τραγανό, το φιστίκι Αιγίνης πρωταγωνιστεί σε αυτές τις έξι αλμυρές και γλυκές συνταγές

Τα αδέλφια Δημήτρης και Θανάσης Σταμούδης προτείνουν ριγκατόνι με πέστο φιστικιού, cookies φιστίκι και άλλες πρωτότυπες ιδέες που αξιοποιούν τον αγαπημένο ξηρό καρπό.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Το κρασί με απλά λόγια / Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μάς ταξιδεύουν στη βορειοανατολική Ιταλία με οδηγό τον σύμβουλο οινολόγο Stefano Ferrantes, ειδικό στην παραγωγή Prosecco, που εργάζεται στα μεγαλύτερα και γνωστότερα οινοποιεία της περιοχής.
THE LIFO TEAM
Βιωσιμότητα και συλλογικές φαντασιώσεις 

Γεύση / Μπορεί η υψηλή γαστρονομία να είναι πράγματι βιώσιμη;

Βραβευμένα εστιατόρια, που αποτελούν το όνειρο πολλών foodies, καυχιούνται για τις βιώσιμες πρακτικές τους, την ίδια στιγμή που κάποιες «λεπτομέρειες» για τη λειτουργία τους τείνουν να αποσιωπούνται από τη βιομηχανία της εστίασης.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Γεύση / Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Η συναρπαστική ιστορία του πιο εύκολου φαγητού ξεκινά από την αρχαία Κίνα και τη δυναστεία Τσινγκ. Σύμφωνα με έναν τριάστερο σεφ, υπάρχει τρόπος να κάνουμε τα συσκευασμένα noodles γκουρμέ. Δοκιμάσαμε όσα βρήκαμε στην Αθήνα και προτείνουμε τα καλύτερα.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Ο Dr. George Soleas εξηγεί πώς έγινε ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς έγινα ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

O Dr. George Soleas, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του LCBO, του μεγαλύτερου εισαγωγέα κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών στον κόσμο, αφηγείται στην Υρώ Κολιακουδάκη (Dip WSET) και τον Παναγιώτη Ορφανίδη την κινηματογραφική ζωή του.
THE LIFO TEAM
Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Βιβλίο / Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Ο Νίκος Ψιλάκης ερευνά και μελετά την κρητική παράδοση εδώ και τέσσερις δεκαετίες. Τα βιβλία του είναι μνημειώδεις εκδόσεις για το φαγητό, τις λαϊκές τελετουργίες και τα μοναστήρια της Κρήτης που διασώζουν και προωθούν τον ελληνικό πολιτισμό.
M. HULOT
Proveleggios

Γεύση / Ο Αλέξανδρος Καρακάτσανης έχασε πολλά σε μια νύχτα, αλλά επιστρέφει δυναμικά στο Proveleggios

Ο νεαρός και ταλαντούχος σεφ που είδε το πρώτο του μαγαζί στην Αθήνα να καίγεται ολοσχερώς δεν το έβαλε κάτω στιγμή. Πρόσφατα ανέλαβε να αλλάξει την κουζίνα του δημοφιλούς εστιατορίου και θέλει να αφηγηθεί τις αναμνήσεις όλης της ομάδας που τον υποδέχτηκε μέσα από τα πιάτα του.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τοkaj: Η περιοχή των αυτοκρατορικών κρασιών της Ουγγαρίας

Το κρασί με απλά λόγια / Τοkaj: Η περιοχή των αυτοκρατορικών κρασιών της Ουγγαρίας

Τι είναι το Aszu, το Szamorodni, το Furmint και το Harslevelu; O Robert Kindl, γενικός διευθυντής του θρυλικού Oremus, εξηγεί στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET τον Παναγιώτη Ορφανίδη γιατί το Tokaj είναι μια από τις σημαντικότερες οινοπαραγωγικές περιοχές της Ευρώπης.
THE LIFO TEAM
Πού έμαθαν να πίνουν μπίρα οι Αθηναίοι;

Ιστορία μιας πόλης / Πού έμαθαν να πίνουν μπίρα οι Αθηναίοι;

Φιξ, Μετς, Κλωναρίδη. Τρία τοπωνύμια, τρεις περιοχές της Αθήνας που σχετίζονται με τη ζυθοποιία. Επιχειρήσεις που έμαθαν στην αθηναϊκή κοινωνία να πίνει μπίρα, να την απολαμβάνει κατ’ οίκον ή σε πάρκα. H Αγιάτη Μπενάρδου συζητά με τον Βασίλη Νάστο για τη ζυθοποιία Κλωναρίδη και την εξέλιξη της περιοχής των Πατησίων.
THE LIFO TEAM