Παλιά στέκια - νέες συνήθειες

Παλιά στέκια - νέες συνήθειες  Facebook Twitter
H Granello απέκτησε φανατικούς οπαδούς και δικαίως, αφού πρόκειται για μία από τις καλύτερες πιτσαρίες που ακολουθεί τον δρόμο που έδειξαν οι Ναπολιτάνοι στην Αθήνα.
0

Granello

Από το 2019, απ’ όταν δηλαδή εμφανίστηκε στην καρδιά του κέντρου, η Granello απέκτησε φανατικούς οπαδούς και δικαίως, αφού πρόκειται για μία από τις καλύτερες πιτσαρίες που ακολουθεί τον δρόμο που έδειξαν οι Ναπολιτάνοι στην Αθήνα.

Ο Κυριάκος Λιοδάκης αφήνει το ζυμάρι του, που είναι φτιαγμένο από φυσικό προζύμι, νερό και αλεύρι, να ωριμάσει για σαράντα οκτώ ώρες, έπειτα το αρταίνει με υλικά που έρχονται από την Ιταλία ή από μικρούς παραγωγούς της Ελλάδας και η προσοχή που δίνει στην ποιότητα των υλικών του φαίνεται στο τελικό αποτέλεσμα. Οι πίτσες του έχουν κόκκινη σάλτσα από τις πιο γλυκές ντομάτες San Marzano, η φρέσκια μαύρη τρούφα που χρησιμοποιεί έρχεται από το χωριό στην Κοζάνη, ο βασιλικός και το λάδι του από τη Μάνη.

Εκτός από την κλασική και άψογη margarita, που βγαίνει από τον ξυλόφουρνο, και τη marinara των ναυτικών, που αποτελεί εξαιρετική vegan πρόταση, την piccante με το πικάντικο σαλάμι, το μέλι με τσίλι και τον φρέσκο βασιλικό, την ανάλαφρη vegetariana με μοτσαρέλα, κολοκύθι, μελιτζάνα, κόκκινο κρεμμύδι, ρόκα και όλες τις υπόλοιπες συνταγές με τις οποίες ξεκίνησε, πλέον έχει κάνει και μερικές ακόμα πολύ ενδιαφέρουσες προσθήκες. Ξεφουρνίζει μια πίτσα καρμπονάρα με κρέμα παρμεζάνας και bacon crisps, φτιάχνει και arancini με την ίδια γεύση που μέσα τους κρύβουν ζουμερή μακαρονάδα, ετοιμάζει και μια πολύ ιδιαίτερη πίτσα με βάση της το ραντίτσιο, prosciutto cotto, πορτοκάλι και αγκινάρα.

Εκτός από την κλασική και άψογη margarita που βγαίνει από τον ξυλόφουρνο και τη marinara των ναυτικών, που αποτελεί εξαιρετική vegan πρόταση, την piccante με το πικάντικο σαλάμι, το μέλι με τσίλι και τον φρέσκο βασιλικό, την ανάλαφρη vegetariana με μοτσαρέλα, κολοκύθι, μελιτζάνα, κόκκινο κρεμμύδι, ρόκα και όλες τις υπόλοιπες συνταγές με τις οποίες ξεκίνησε, πλέον έχει κάνει και μερικές ακόμα πολύ ενδιαφέρουσες προσθήκες.

Όλα αυτά τα λέω με αφορμή ένα πολύ ωραίο νέο που έχει η πιτσαρία του Συντάγματος. Αν ανήκετε σε εκείνους που θέλουν να απολαμβάνουν την πίτσα τους στην πηγή της, όταν είναι στην καλύτερή της φάση δηλαδή, σημειώστε πως η Granello έχει μια speakeasy σάλα με χαλαρή ατμόσφαιρα, έναν χώρο με δύο εισόδους που φέρνει σε κρυμμένο κήπο και θα μοιάζει με δροσερή κρυψώνα τις ζεστές μέρες που έρχονται. Γι’ αυτό και έχει ενισχύσει το μενού της με σαλάτες και ορεκτικά, έχει βάλει και ελληνικά κρασιά, spritz, mai tai και μπίρες από ντόπιες μικροζυθοποιίες, την Blame The Sun και τη Noctua.  
Περικλέους 18, Σύνταγμα, 210 3226542

Νaif

Παλιά στέκια - νέες συνήθειες  Facebook Twitter
Σπιτική ατμόσφαιρα, vintage λεπτομέρειες και design αντικείμενα.

Όσοι συχνάζουν στον Νέο Κόσμο και όσοι παρακολουθούν εκείνα που τρέχουν στη Στέγη, πίσω από την οποία βρίσκεται, σίγουρα έχουν αράξει με τις ώρες στα τραπέζια που βγάζει στο φαρδύ του πεζοδρόμιο το Naif. Ένα από τα πιο προσεγμένα all-day μέρη σε αυτή την πόλη έχει αποκτήσει έναν επιπλέον χώρο που βρίσκεται στον όροφο του κτιρίου το οποίο το φιλοξενεί, έχει την υπογραφή των Cadu architects, σπιτική ατμόσφαιρα, vintage λεπτομέρειες και design αντικείμενα. Μπορείτε να τον επισκεφθείτε με το λάπτοπ σας μέχρι τις επτά το απόγευμα που λειτουργεί (προς το παρόν), μπορείτε ακόμα να κάνετε πριβέ πάρτι το βράδυ. Και αν δεν έχετε δοκιμάσει μέχρι τώρα την πίτσα μαζί με το δικό του Campari spritz, που έχει κάτι διαφορετικό στη γεύση χάρη στο λικέρ ροδάκινο που χρησιμοποιούν, να το κάνετε άμεσα. 
Λεοντίου 10, Νέος Κόσμος, 210 9334946

Ρεσιτάλ

Παλιά στέκια - νέες συνήθειες  Facebook Twitter
Στο Ρεσιτάλ εξαρχής δεν έθεσαν περιορισμούς στο τι είδους γλυκά θα σερβίρουν. Φωτ.: Αλέξανδρος Παλαιολόγος

Άνοιξε το καλοκαίρι του 2022 στο Μετς, θέλοντας να μας κάνει να ξαναδώσουμε ραντεβού στα ζαχαροπλαστεία, μας ενθουσίασε με το concept και τις γεύσεις του – και όταν λέω «μας», εννοώ όλους εκείνους που κάνουν δύσκολο το να βρεις μια θέση εκεί τα Σαββατοκύριακα. Η fun πατισερί, που  ήρθε για να κάνει τη διαφορά, έχει κάνει εδώ και λίγους μήνες κάποιες αλλαγές, αφού pastry chef εκεί είναι πλέον ο γνωστός και διακεκριμένος Δημήτρης Μακρυνιώτης που εμπλούτισε αισθητά το μενού.

Στο Ρεσιτάλ εξαρχής δεν έθεσαν  περιορισμούς στο τι είδους γλυκά θα σερβίρουν, ήθελαν να ξεφύγουν λίγο από την πολυεπίπεδη ζαχαροπλαστική που έχει κατακτήσει την πόλη, χωρίς όμως να την απορρίπτουν, και είχαν χωρίσει την κάρτα τους σε γλυκά για πρωινό, σε αυτά της βιτρίνας και στα εστιατορικά. 

Στην πρώτη κατηγορία δοκιμάστε οπωσδήποτε το à la minute παραδοσιακό αυστριακό κάιζερσμαρν που σερβίρεται σε πιάτο, μοιάζει με γλυκιά ομελέτα ή αποδομημένο pancake και συνοδεύεται με σάλτσα μήλου. Θέλοντας να κινηθεί ανάμεσα στην παλιά αστική ζαχαροπλαστική και τις μοντέρνες γαλλικές τεχνικές, δίπλα στην κλασική και signature πλέον για το ζαχαροπλαστείο νουγκατίνα του με γαλλική πατισερί και ντακουάζ αμυγδάλου, ο Δημήτρης Μακρυνιώτης έχει μια συνταγή με βάση τραγανού ρυζιού, κρέμα σοκολάτας γάλακτος και ζελέ μάνγκο - σοκολάτα γάλακτος.

Παλιά στέκια - νέες συνήθειες  Facebook Twitter
O γνωστός και διακεκριμένος pastry chef Δημήτρης Μακρυνιώτης εμπλούτισε αισθητά το μενού του Ρεσιτάλ. Φωτ.: Αλέξανδρος Παλαιολόγος

Προσφέρει fudge με πεκάν, πρέτζελ και ανθό αλατιού, που, αν είστε της σοκολάτας, μάλλον θα εθιστείτε σε αυτό, financier φιστικοβούτυρο με καραμέλα γάλακτος και αλμυρά φιστίκια, ένα κρεμώδες βάσκικο cheesecake με σχεδόν υγρή κορυφή αλλά και γαλακτομπούρεκο. Το πιάτο που λέγεται «φιστίκι» και το αναδεικνύει με πέντε διαφορετικούς τρόπους είναι στα best sellers. Τώρα ετοιμάζονται να βγάλουν μια πάβλοβα με γαλλική μαρέγκα, κρέμα πατισερί με βανίλια Μαδαγασκάρης και ζελέ φράουλας με λευκό κρασί, δάφνη και δεντρολίβανο.  

Και όταν λέω ότι θέλει να μας κάνει να δώσουμε ξανά ραντεβού στα ζαχαροπλαστεία, εννοώ ότι το Ρεσιτάλ δεν έχει μόνο πρωινή λειτουργία αλλά μας περιμένει και το βράδυ στα τραπέζια του στην πολυσύχναστη εκείνη την ώρα οδό Αναπαύσεως για απλά ποτά – έχουν προσθέσει και μια μικρή wine list.
Αναπαύσεως 15, Μετς

Flake

Παλιά στέκια - νέες συνήθειες  Facebook Twitter
Σπιτική γκρανόλα στο Flake. 

Πριν από τρία χρόνια, στον δρόμο της Σποράδων στην Κυψέλη το Kick εμφανίστηκε ως ένα μέρος που συνδύαζε τον ποιοτικό καφέ με τις vegan λιχουδιές αλλά και τα ανεξάρτητα fashion brands στο shop in a shop που είχε δημιουργήσει ο Γιάννης Κωνστανταρίδης. Έγινε γρήγορα στέκι και προορισμός για όσους επέλεγαν την περιοχή για τη βόλτα τους. Και ενώ ξεκίνησε έχοντας συνεργασίες με άλλους bakers που έβαζαν τη δουλειά τους στη βιτρίνα του, πλέον φτιάχνει τις δικές του στο Flake, στο νέο του μαγαζί που άνοιξε απέναντι από το Kick και ψήνει προζυμένια ψωμιά με άλευρο ολικής άλεσης και πίτουρο και προζυμένιες φοκάτσιες – μπορούμε είτε να τα πάρουμε σπίτι είτε να τα απολαύσουμε σε ένα brunch μενού που έχει δημιουργήσει. 

Εκεί τρώμε babka με κρέμα ζαχαροπλαστικής και φιστίκι Αιγίνης, brioche roll με κανέλα και κρέμα πορτοκάλι, σάντουιτς κλεισμένα σε φοκάτσια, όπως αυτό με το σαλάμι Δράμας, το κρεμώδες γαλένι, τη μαρμελάδα ντομάτας, το τσίλι και το σπανάκι, ομελέτα φούρνου με πατάτα, μανιτάρια, πίκλα κόκκινο κρεμμύδι και κρέμα σχοινόπρασο, μια γαλατόπιτα, γιαούρτι με κρέμα εσπεριδοειδών, φρούτα εποχής και σπιτική γκρανόλα μεταξύ άλλων – να πάτε. 
Σποράδων 24, Κυψέλη 

Hytra

Παλιά στέκια - νέες συνήθειες  Facebook Twitter
Προσφέρονται εμπνευσμένα tapas βασισμένα σε παραδοσιακές συνταγές και φτιαγμένα με τις πλέον σύγχρονες τεχνικές.

Βραβευμένο με ένα αστέρι Michelin, το εστιατόριο που λειτουργεί στον έκτο και τον έβδομο όροφο της Στέγης αποτελεί σταθερή αξία για όσους αναζητούν μια fine dining εμπειρία υψηλού επιπέδου. Πλέον, και με έναν νέο και πολύ ταλαντούχο σεφ να βρίσκεται στο τιμόνι της, μας προσφέρει τη δυνατότητα να πάρουμε μια καλή γεύση όσων δημιουργικών προσφέρει, λειτουργώντας το μπαρ της με έναν πολύ ενδιαφέροντα τρόπο και ένα προσιτό μενού που αξίζει να δοκιμάσετε. 

Εκεί προσφέρονται πλέον εμπνευσμένα tapas βασισμένα σε παραδοσιακές συνταγές και φτιαγμένα με τις πλέον σύγχρονες τεχνικές, τα οποία συνοδεύονται από καλοδουλεμένα γαστρονομικά κοκτέιλ. Στο μενού του φαγητού θα βρείτε ένα crystal bread με μαγιονέζα με στρείδι, λούντζα Τήνου και μαριναρισμένα βότανα, ένα γαλατόψωμο με παστιτσάδα ουράς μόσχου, μαγιονέζα γαρίδας, πίκλα κρεμμυδιού και puffed potato, μια tostada πατάτας με καλαμπόκι και καπνιστό βούτυρο, μια φάβα δοσμένη αλλιώς με καπνιστή σαρδέλα, κρεμμύδι και κάππαρη, ένα sponge ρίγανης με γραβιέρα, βιολογικό μαύρο χοίρο, μια γαλατόπιτα εμπνευσμένη από την κολόστρα Καλαβρύτων. 

Παλιά στέκια - νέες συνήθειες  Facebook Twitter
Με έναν νέο και πολύ ταλαντούχο σεφ να βρίσκεται στο τιμόνι της μας προσφέρει τη δυνατότητα να πάρουμε μια καλή γεύση των όσων δημιουργικών προσφέρει, λειτουργώντας το μπαρ της με έναν πολύ ενδιαφέροντα τρόπο και ένα προσιτό μενού που αξίζει να δοκιμάσετε. 

Οι παραπάνω έξι προτάσεις του σεφ Γιώργου Φελεμέγκα δένουν και προτείνονται μαζί με τις συνταγές του mixologist Χάρη Πλέσσα. Πίνουμε yellow Μartini με τσίπουρο Αγιονέρι, βοτανικό λικέρ, ανανά σε ζύμωση και λάδι καλέντουλας, το bitter berries με Campari, λικέρ πορτοκάλι, σόδα φράουλα και ραβέντι, το Gold Dush Negroni με τζιν αρωματισμένο με πορτσίνι, λικέρ από πευκοβελόνες και κουκουνάρι και βάμμα από κίτρινη γεντιανή, το Lemon Leaf με λευκή τεκίλα, μεσκάλ, σόδα από φύλλα λεμονιάς, έλαια λάιμ και λουίζας και αλάτι αρωματισμένο με μαϊντανό, ένα hazelnut Martini με βότκα, ψημένη και αλατισμένη φουντουκόψιχα, μέλι και ακατέργαστο κακάο, και Perfect Gin & Tonic σε διάφορες εκδοχές. Η τιμή του νέου «tapas & cocktails» degustation μενού που σερβίρεται στο Hytra Bar & Restaurant κοστίζει 36 ευρώ κατ' άτομο. 
Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 107-109, 210 3316767

Manouka

Παλιά στέκια - νέες συνήθειες  Facebook Twitter
Προσφέρεται και για lunch break, και για απογευματινά κοκτέιλ. Φωτ.: via facebook

Εμφανίστηκε πριν από περίπου δύο χρόνια στην καρδιά του κέντρου και έγινε η κρυφή ταράτσα της Ερμού με το casual κλίμα και τις προσεγμένες προτάσεις σε φαγητό και ποτό. Φέτος το καλοκαίρι το Manouka μας ξανασυστήνεται σε ένα ανανεωμένο περιβάλλον με την υπογραφή του Studiomateriality και με νέο concept στην κουζίνα από τη Μαρίνα Ντεμολλάι. Πλέον το μπαλκόνι του έβδομου ορόφου στον αριθμό 46 με την προνομιακή θέα μάς υποδέχεται από το πρωί με κλασικό brunch, αυγά ποσέ, scrambled και Croque Madame, γλυκά και αλμυρά pancakes και πολλές ακόμα προτάσεις σε μπέργκερ, πίτσα και club sandwich. Προσφέρεται και για lunch break, και για απογευματινά κοκτέιλ επιμελημένα από τον Γιάννη Πισσά, ενώ το βράδυ μπορείτε να δειπνήσετε εκεί με θέα τη φωτισμένη Ακρόπολη ή απλώς να απολαύσετε το ποτό σας στο μπαρ. 

Η head chef του Manouka προτείνει ένα μενού βασισμένο στα ελληνικά προϊόντα, σε zero waste τεχνικές και στις δικές τις μοντέρνες πινελιές. Δοκιμάστε την πρασόταρτα, μια χειροποίητη τάρτα με γέμιση από κρέμα πράσου, πράσο confit και γραβιέρα με θρούμπι, καθώς και τον κόκορα με τα χειροποίητα σκιουφιχτά ζυμαρικά Κρήτης, ένα πιάτο για το οποίο διαλέγει το μπούτι του κόκορα με μια γέμιση λιαστής ντομάτας και γραβιέρα με τέσσερα πιπεριά. Για επιδόρπιο προτείνει τις καραμελωμένες φωλιές κανταϊφιού με κρέμα αρωματισμένη με αστεροειδή γλυκάνισο και πούδρα από φιστίκι Αιγίνης. 

Το Manouka, που μας πρωτοσυστήθηκε ως wine bar, δεν αφήνει πίσω του αυτή την κατεύθυνση και συνεχίζει να διαθέτει μια λίστα κρασιών που επικεντρώνεται και αναδεικνύει τον ελληνικό αμπελώνα, έχοντας όμως και επιλογές από διεθνείς ετικέτες. Την Παρασκευή και το Σάββατο τη μουσική του επιλέγουν γνωστοί DJs της πόλης.
Ερμού 46, 210 3241814

Lost Athens

Παλιά στέκια - νέες συνήθειες  Facebook Twitter
Τα Σάββατα σε αυτό το εστιατόριο από τις 11 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι μάς περιμένουν στο «μπραντς σουαρέ» τους.

Το εστιατόριο, που απ’ όταν εμφανίστηκε το 2019 στην πολυσύχναστη οδό Αρχελάου του Παγκρατίου έδειξε ότι ήρθε για να παραμείνει ανατρεπτικό, έβγαλε πριν από μερικούς μήνες από πάνω του το μαύρο χρώμα και φώτισε ολόκληρο, στήθηκε έτσι ώστε να μπορεί να μας κρατάει με τις ώρες: λειτουργεί από νωρίς, αποτελώντας πια ένα ιδανικό workspace με ποιοτικό καφέ και comfort πρωινά, σερβίρει και τα μεσημέρια, ενώ το βράδυ, μόλις τελειώσουμε το φαγητό μας και το μπουκάλι κρασί που έχουμε επιλέξει από την ψαγμένη λίστα με τις προτάσεις του Τηλέμαχου Παπανδρέα από μικρά (κυρίως ευρωπαϊκά) οινοποιεία, μπορούμε να αράξουμε στον χώρο του, στο πεζοδρόμιό του και στα απ’ έξω σκαλιά, όταν ο καιρός το επιτρέπει, προκειμένου να δοκιμάσουμε πολύ δουλεμένα και γαστρονομικά κοκτέιλ από το μπαρ του με την υπογραφή του Βασίλη Νικήτα.

Το Lost Athens έκανε στροφή 360 μοιρών χάρη στην ταλαντούχα Ελένη Σαράντη, η οποία ανέλαβε να ανανεώσει την κουζίνα του και το έβαλε σκοπό να φτάσει στο πικ τους κάποια μαμαδίσια πιάτα που θυμόμαστε οι 30something. Έτσι έχει στήσει ένα μενού κατανοητό, καθόλου σνομπ, που ανανεώνεται και έχει τις αναφορές του στην Ελλάδα και στη Μεσόγειο. Πλέον, τα Σάββατα σε αυτό το εστιατόριο μας περιμένουν από τις 11 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι στο «μπραντς σουαρέ» τους, για το οποίο ετοιμάζουν brownies με καρύδια και ανθό αλατιού, devil’s chocolate cake με καραμελωμένα φουντούκια και γκανάς σοκολάτας, κέικ λεμονιού με κουκουνάρι και γλάσο εσπεριδοειδών, ρολάκια κανέλας με καστανή ζάχαρη, νεοϋορκέζικο τσιζκέικ με κομποτέ κόκκινων φρούτων, κις λορέν με μπέικον παρμεζάνα και γραβιέρα, φοκάτσια με μορταδέλα, φιστίκι, κρέμα τυριού και τσιμιτσούρι, ακόμα μία με χοιρινό ζαμπόν, γραβιέρα, μαγιονέζα μουστάρδας και πίκλα αγγούρι, μια πρασόπιτα με χωριάτικο φύλλο, μυρωδικά και τυρί.

Και έχουν κι άλλα, πιάτα με προζυμένιο ψωμί σαν τα αυγά βραστά με κρέμα γιαουρτιού, φρέσκια ντομάτα, ζάταρ και φρέσκο κρεμμύδι, όπως το κυανό τυρί με μαρμελάδα πορτοκάλι και ελαιόλαδο, τον δικό τους δίσκο πρωινού με αυγά, χειροποίητη μαρμελάδα, τυριά και αλλαντικά, ελιές, χούμους, ταχίνι, καρύδια με μέλι, προζυμένιο ψωμί και κουλούρι Θεσσαλονίκης. Σε αυτό το μπραντς σουαρέ πίνουμε Bloody Mary και εκλεκτές φυσαλίδες, κρασιά από το κτήμα Καρανίκα, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα να έχετε πρόσβαση στο open bar που περιλαμβάνει τα παραπάνω μαζί με καφέ στην τιμή των 30 ευρώ.
Αρχελάου 7, Παγκράτι, 210 7230832

Great Bear Rooftop

Παλιά στέκια - νέες συνήθειες  Facebook Twitter
H ταράτσα του Selina Athens έχει ένα από τα πιο προνομιακά κάδρα.

Τοποθετημένη στην πλατεία Θεάτρου, η ταράτσα του Selina Athens άρχισε να μας δίνει από το περσινό καλοκαίρι πολλές αφορμές για να ανέβουμε σε αυτήν, εκτός από την απαράμιλλη θέα της. Έχει ένα από τα πιο προνομιακά κάδρα στην Ακρόπολη, το σκηνικό από κει πάνω είναι 360 μοιρών, άκρως urban –αυτό είναι το πιο ωραίο κομμάτι του–, ενώ το μάτι φτάνει μέχρι τη θάλασσα.

Εκεί που κάποιοι περνούσαν απλώς τις ώρες των διακοπών τους, οι Αθηναίοι είχαν συνέχεια κάτι καινούργιο να βλέπουν και να δοκιμάσουν: από εναλλακτικά μπάρμπεκιου και βραδιές αφιερωμένες στα φυσικά κρασιά μέχρι προβολές ταινιών που επηρέαζαν όσα σερβίρονταν στο μπαρ και DJ sets για να χορέψουμε και όχι μόνο να γκρουβάρουμε. 

Την ταράτσα τρέχει η ίδια ομάδα που βρίσκεται πίσω από τα επιτυχημένα πρότζεκτ του Lost, του Noah και του Diego και φαίνεται να είναι πιο οργανωμένη φέτος στον προγραμματισμό των events στην ταράτσα του αθηναϊκού Selina, ενώ ανανέωσε και όλο το look and feel της, κάνοντάς την ακόμα πιο θελκτική. Έχουν προσθέσει ένα χτιστό μπάρμπεκιου που το τιμούν φτιάχνοντας πότε χοτ-ντογκ και πότε μπέργκερ, σχεδιάζουν να βάλουν και έναν ξυλόφουρνο για να κάνουν και πίτσα. Το πολυσυλλεκτικό και comfort μενού που έχει δημιουργήσει η Ελένη Σαράντη έχει προτάσεις πρωινού που σερβίρονται μέχρι τις δώδεκα το μεσημέρι και πιάτα που σερβίρονται μέχρι αργά το βράδυ, ενώ χαρακτηριστικό του είναι πως διαθέτει πολλές vegeterian και vegan επιλογές. 

Παλιά στέκια - νέες συνήθειες  Facebook Twitter
Το πολυσυλλεκτικό και comfort μενού έχει δημιουργήσει η Ελένη Σαράντη.
Παλιά στέκια - νέες συνήθειες  Facebook Twitter
Το μενού διαθέτει πολλές vegeterian και vegan επιλογές. 

Τις Δευτέρες έχουν live με ροκ διάθεση, τις Πέμπτες παίζουν πιο μαύρες μουσικές, τις Κυριακές παρτάρουν από το μεσημέρι σε στυλ Diego μέχρι τις έντεκα το βράδυ – είναι πολύ δραστήριοι εκεί πάνω και αξίζει να παρακολουθείτε όσα ετοιμάζουν και τα ανακοινώνουν στο Instagram του greatbear.rooftop, ειδικά αν στο άκουσμα της λέξης «ταράτσα» σκέφτεστε αυτομάτως «τουριστική». 
Θεάτρου 8, 216 0010891 





 

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ταβέρνες που σε ταξιδεύουν στο Αιγαίο

Γεύση / Επτά ταβέρνες που μας ταξιδεύουν στα ελληνικά νησιά

Κάθε τέτοια εποχή συνηθίζουμε να καταστρώνουμε τα σχέδια των διακοπών μας. Με μια βόλτα στα μαγαζιά της πόλης που έχουν δημιουργηθεί με έμπνευση τα αγαπημένα νησιά μας κάνουμε μια βουτιά στις γεύσεις εκείνες που φωνάζουν από μακριά «καλοκαίρι».
ΔΩΡΑ ΜΑΣΤΟΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η τιμή του κρασιού και οι παράγοντες που την επηρεάζουν

Γεύση / Γιατί έχει ακριβύνει τόσο το κρασί;

Πόσο μπορεί να αντέξει στις αυξήσεις το πορτοφόλι του Έλληνα καταναλωτή; Αν πρόκειται για είδη πρώτης ανάγκης, δυστυχώς είμαστε δέσμιοι του «νόμου της αγοράς»· το κρασί όμως είναι προϊόν απόλαυσης, όχι πρώτης ανάγκης.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΜΑΝΗΣ
Συνταγές με φιστίκι

Γεύση / Ευέλικτο, πλούσιο και τραγανό, το φιστίκι Αιγίνης πρωταγωνιστεί σε αυτές τις έξι αλμυρές και γλυκές συνταγές

Τα αδέλφια Δημήτρης και Θανάσης Σταμούδης προτείνουν ριγκατόνι με πέστο φιστικιού, cookies φιστίκι και άλλες πρωτότυπες ιδέες που αξιοποιούν τον αγαπημένο ξηρό καρπό.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Το κρασί με απλά λόγια / Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μάς ταξιδεύουν στη βορειοανατολική Ιταλία με οδηγό τον σύμβουλο οινολόγο Stefano Ferrantes, ειδικό στην παραγωγή Prosecco, που εργάζεται στα μεγαλύτερα και γνωστότερα οινοποιεία της περιοχής.
THE LIFO TEAM
Βιωσιμότητα και συλλογικές φαντασιώσεις 

Γεύση / Μπορεί η υψηλή γαστρονομία να είναι πράγματι βιώσιμη;

Βραβευμένα εστιατόρια, που αποτελούν το όνειρο πολλών foodies, καυχιούνται για τις βιώσιμες πρακτικές τους, την ίδια στιγμή που κάποιες «λεπτομέρειες» για τη λειτουργία τους τείνουν να αποσιωπούνται από τη βιομηχανία της εστίασης.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Γεύση / Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Η συναρπαστική ιστορία του πιο εύκολου φαγητού ξεκινά από την αρχαία Κίνα και τη δυναστεία Τσινγκ. Σύμφωνα με έναν τριάστερο σεφ, υπάρχει τρόπος να κάνουμε τα συσκευασμένα noodles γκουρμέ. Δοκιμάσαμε όσα βρήκαμε στην Αθήνα και προτείνουμε τα καλύτερα.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Ο Dr. George Soleas εξηγεί πώς έγινε ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς έγινα ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

O Dr. George Soleas, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του LCBO, του μεγαλύτερου εισαγωγέα κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών στον κόσμο, αφηγείται στην Υρώ Κολιακουδάκη (Dip WSET) και τον Παναγιώτη Ορφανίδη την κινηματογραφική ζωή του.
THE LIFO TEAM
Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Βιβλίο / Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Ο Νίκος Ψιλάκης ερευνά και μελετά την κρητική παράδοση εδώ και τέσσερις δεκαετίες. Τα βιβλία του είναι μνημειώδεις εκδόσεις για το φαγητό, τις λαϊκές τελετουργίες και τα μοναστήρια της Κρήτης που διασώζουν και προωθούν τον ελληνικό πολιτισμό.
M. HULOT
Proveleggios

Γεύση / Ο Αλέξανδρος Καρακάτσανης έχασε πολλά σε μια νύχτα, αλλά επιστρέφει δυναμικά στο Proveleggios

Ο νεαρός και ταλαντούχος σεφ που είδε το πρώτο του μαγαζί στην Αθήνα να καίγεται ολοσχερώς δεν το έβαλε κάτω στιγμή. Πρόσφατα ανέλαβε να αλλάξει την κουζίνα του δημοφιλούς εστιατορίου και θέλει να αφηγηθεί τις αναμνήσεις όλης της ομάδας που τον υποδέχτηκε μέσα από τα πιάτα του.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ