Πώς να φτιάξεις εύκολα παγωτό σε βαζάκι ή σε σακούλα

Πώς να φτιάξεις εύκολα παγωτό σε βαζάκι ή σε σακούλα Facebook Twitter
Υπάρχουν δύο πολύ απλοί τρόποι να φτιάξεις παγωτό οι οποίοι μοιάζουν περισσότερο με σχολικό πείραμα παρά με συνταγή – διασκεδαστικοί και γρήγοροι.
0



ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ πραγματικό, κλασικό παγωτό. Αυτό θέλει ξεχωριστή τέχνη, φαντεζί μηχανές και πολλές ώρες. Μερικές φορές όμως έχει πλάκα και να κόβεις δρόμο, ειδικά όταν αυτός καταλήγει σε παγωμένη κρέμα.

Υπάρχουν δύο πολύ απλοί τρόποι να φτιάξεις παγωτό οι οποίοι μοιάζουν περισσότερο με σχολικό πείραμα παρά με συνταγή – διασκεδαστικοί και γρήγοροι. Ο ένας περιλαμβάνει κρέμα γάλακτος και ένα βάζο και ο άλλος κρέμα γάλακτος, παγάκια και δύο πλαστικές σακούλες τροφίμων που κλείνουν με φερμουάρ (zip lock). Και στις δύο περιπτώσεις σημασία έχει το συνεχές κούνημα του μίγματος (γυμναστική για τα μπράτσα). Αυτό είναι που, όπως και στη περίπτωση της παγωτομηχανής, αποτρέπει τη δημιουργία κρυστάλλων και δίνει παγωμένη κρέμα αντί για ένα μεγάλο παγάκι.

Μπορεί το αποτέλεσμα των δύο αυτών μεθόδων να μην είναι η πιο φίνα κρέμα που δοκίμασες ποτέ. Αλλά ποιος νοιάζεται; Είναι παγωτό!

Αυτοσχεδίασε ελεύθερα προσθέτοντας κομμένα φρούτα, μαρμελάδα, ξηρούς καρπούς, φυστικοβούτυρο, τριμμένη καρύδα, κανέλα, θρυμματισμένα μπισκότα ή ό, τι άλλο σου αρέσει.  

Παγωτό σε βαζάκι (2 μερίδες)

Υλικά

1 κούπα κρέμα γάλακτος

1 ½ κ.σ. ζάχαρη

1 ½ κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας

Μια μικρή τσιμπιά αλάτι

1 βάζο των 500 ml με καπάκι (κατά προτίμηση mason jar). Αν δεν έχεις βάζο κατάλληλο για κατάψυξη μπορείς να μεταφέρεις το μείγμα σε άλλο δοχείο πριν το καταψύξεις.  

Εκτέλεση

• Βάλε την κρέμα, τη ζάχαρη, τη βανίλια και αλάτι στο βάζο και κλεισ' το καλά με το καπάκι του. Κούνησέ το δυνατά μέχρι η κρέμα να γίνει αφράτη (4-5 λεπτά). Ο όγκος της θα διπλασιαστεί σχεδόν. Πρέπει να είναι αδιαφανής και να καλύπτει το πίσω μέρος μιας ξύλινης κουτάλας χωρίς να γλιστράει. (Τώρα μπορείς να προσθέσεις ό, τι άλλη γεύση θες στο παγωτό).


• Πάγωσε το βάζο για 3 ώρες ή μέχρι να στερεοποιηθεί. Βγάλ' το από το βάζο με ένα κουτάλι και σέρβιρε με ό, τι topping θες.

Πώς να φτιάξεις εύκολα παγωτό σε βαζάκι ή σε σακούλα Facebook Twitter
Αυτοσχεδιάσε ελεύθερα προσθέτοντας κομμένα φρούτα, μαρμελάδα, ξηρούς καρπούς, φυστικοβούτυρο, τριμμένη καρύδα, κανέλα, θρυμματισμένα μπισκότα ή ό, τι άλλο σου αρέσει.

Παγωτό σε σακούλα (1-2 μερίδες)

Υλικά

1 κούπα κρέμα γάλακτος

2 κ.σ. ζάχαρη

1 ½ κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας

Μια μικρή τσιμπιά αλάτι

2 σακούλες τροφίμων (zip lock, μία μικρή και μια μεγάλη)

3 κούπες πάγο

1/3 κούπας θαλασσινό αλάτι

Εκτέλεση

• Βάλε τη κρέμα, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι (& θρυμματισμένα μπισκότα ή ό, τι άλλο θες) στη μικρή σακούλα και κλείσε την αφαιρώντας όσο περισσότερο αέρα μπορείς. Κούνα για λίγο τη σακούλα μέχρι να αναμιχθούν τα υλικά.


• Στη μεγαλύτερη σακούλα ανακάτεψε τα παγάκια με το αλάτι.


• Βάλε τη σακούλα με την κρέμα μέσα στη σακούλα με τον πάγο.


• Κλείσε την καλά και ανακίνησέ τη δυνατά μέχρι το μείγμα στη μικρή σακούλα να στερεοποιηθεί (περίπου 10 λεπτά).

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τραβόλτα: Σ’ αυτή την ψαροταβέρνα η παράδοση και η καινοτομία που αναδεικνύουν τη φρεσκάδα της θάλασσας πάνε χέρι-χέρι

Γεύση / Πώς να φτιάξετε στο σπίτι τα κορυφαία πιάτα του Τραβόλτα

Πριν από 13 χρόνια, σε μια ψαροταβέρνα πολύ μακριά από τη θάλασσα, οι αδελφοί Λιάκοι μαζί με τον Ανέστη Λαζάι συνδυάσαν την παράδοση με την καινοτομία και δημιούργησαν γεύσεις-σταθμούς, όπως το καλαμάρι κοντοσούβλι και η τσιπούρα χουνκιάρ, κερδίζοντας φανατικούς θαυμαστές.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Λήμνος: Ταξίδι στους αμπελώνες και τις γεύσεις του νησιού

Το κρασί με απλά λόγια / Λήμνος: Ένα από τα αρχαιότερα μέρη στον κόσμο που έφτιαχνε κρασί

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET ταξιδεύει στη Λήμνο για να οινοτουρισμό και μοιράζεται με τον Παναγιώτη Ορφανίδη τις εμπειρίες της από τις γεύσεις που δοκίμασε και φυσικά ό,τι έμαθε για τα κρασιά, τις ποικιλίες, την αμπελουργία και τα οινοποιεία του νησιού.
THE LIFO TEAM
Χταπόδι με ασκολύμπρους, αβρονιές, κρίθαμα: Τα πολλά πρόσωπα ενός αρχέγονου φαγητού

Γεύση / Χταπόδι με ασκολύμπρους, αβρονιές και κρίθαμα: Τα πολλά πρόσωπα ενός αρχέγονου γεύματος

Δεν είναι απλώς ένα έδεσμα. Είναι μια τελετουργία που χάνεται στα βάθη του χρόνου, μια ιεροτελεστία που ξεκινά από την άγρια καταδίωξη στα βράχια και καταλήγει στο μεθυστικό άρωμα της θάλασσας, που αναδύεται στο πιάτο.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Τάσος Μαντής: Από τα υδραυλικά στα αστέρια Michelin

Οι Αθηναίοι / Τάσος Μαντής: Από τα υδραυλικά στα αστέρια Michelin

Ένα απρόσμενο Σαββατοκύριακο σε ένα κότερο στάθηκε αρκετό για να αλλάξει τη ζωή του. Από την πρώτη του εμπειρία ως μάγειρας στον στρατό μέχρι τις κουζίνες των κορυφαίων εστιατορίων του κόσμου, κάθε σταθμός διαμόρφωσε τη φιλοσοφία του βραβευμένου σεφ. Σήμερα, μέσα από το αστεράτο Soil, αποδεικνύει πως η μαγειρική δεν είναι απλώς τέχνη, αλλά τρόπος ζωής.
M. HULOT
Αξώτης: Για καλοψημένο παϊδάκι και θεϊκές πατάτες στο Πολύγωνο

Γεύση / Αξώτης: Για καλοψημένο παϊδάκι και θεϊκές πατάτες στο Πολύγωνο

Μια ταβέρνα που έχτισαν το '56 οι οικοδόμοι της περιοχής και κράτησαν ζωντανή ακόμα και στις δύσκολες στιγμές, συνεχίζει μέχρι σήμερα να αποτελεί ένα comfort zone, με λίγα, κλασικά και καλά πράγματα, για τις μέρες που δεν θέλουμε να είμαστε μέρος της «φάσης».
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
ΕΠΕΞ Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Γεύση / Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Ο Ελληνοαμερικανός stand-up κωμικός Γκας Κωνσταντέλλης έφτιαξε έναν «βωμό» στα social media για τη μητέρα του και τις συνταγές της, οι οποίες συγκεντρώνονται τώρα σ’ ένα βιβλίο.
THE LIFO TEAM
Τι είναι αυτό που κάνει τα αυτόριζα αμπέλια τόσο μοναδικά;

Το κρασί με απλά λόγια / Αυτόριζα αμπέλια: Ο μεγάλος θησαυρός της αμπελουργίας

Είναι τα πιο «ειλικρινή» αμπέλια στον κόσμο, εξ’ ου και οι Γάλλοι τα αποκαλούν «franc de pied». O εξαιρετικός σύμβουλος-οινολόγος Σπύρος Ζουμπούλης μιλά στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και στον Παναγιώτη Ορφανίδη για το κρασί που προσφέρει όλη την αλήθεια για το terroir που το γέννησε.
THE LIFO TEAM
Meigma: Το νέο μεζεδοπωλείο της Αθήνας δεν θυμίζει κανένα άλλο

Γεύση / Meigma: Το νέο μεζεδοπωλείο της Αθήνας δεν θυμίζει κανένα άλλο

Μετά το Ρίνι που αγαπήθηκε πολύ, η Μαρίνα Χρονά σερβίρει στον Κεραμεικό μικρά πιάτα που της αρέσουν, είτε πρόκειται για φάβα φουρνιστή και ντολμαδάκια κασιώτικα είτε για ravioloni και shepherd’s pie.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Konak: Στον Άγιο Δημήτριο για αυθεντικό κεμπάπ και λαχματζούν

Γεύση / Konak: Στον Άγιο Δημήτριο για αυθεντικό κεμπάπ και λαχματζούν

Ο Apo, ένας Τούρκος πολιτικός πρόσφυγας που έφτασε στην Ελλάδα με 7 ευρώ στην τσέπη, σερβίρει πλέον τσιγ κιοφτέ, πληθωρικό μπεϊντί κεμπάπ και χειροποίητο ντονέρ, ενώ μοιράζεται μαζί μας τρεις από τις συνταγές του.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Φάε έναν Βαλεντίνο

Γεύση / Φάε έναν Βαλεντίνο

Όπως και στη ζωή, έτσι και στα πιο καλά ζαχαροπλαστεία της Αθήνας κυκλοφορούν καρδιές μικρές και καρδιές μεγάλες· για να τις δωρίσετε ή για να τις κρατήσετε για πάρτη σας. Φτιάχνουν επίσης cheesecake, choux, πανετόνε και rolls ειδικά για τη μέρα που κάποιοι τη γιορτάζουν και σε κάποιους περνάει εντελώς αδιάφορη. Ποιος, όμως, μπορεί να αντισταθεί σε ένα λαχταριστό γλυκό;
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Φαΐ να σε ζεστάνει το πιο κρύο ΣΚ της χρονιάς: 15 θέματα γεμάτα χειμωνιάτικα φαγητά και γλυκά!

Γεύση / Φαΐ να σε ζεστάνει το πιο κρύο ΣΚ της χρονιάς: 15 θέματα γεμάτα χειμωνιάτικα φαγητά και γλυκά!

Τι θες; Τις σούπες που έτρωγες στην Ήπειρο; Ωραία γιουβαρλάκια; Ή μια σωστά χυλωμένη φασολάδα; Ό,τι θες από φαγητό που να θυμίζει «χειμώνα» θα το βρεις σε αυτό εδώ το mega post.
THE LIFO TEAM
Δώδεκα Πιάτα

Γεύση / «Δώδεκα Πιάτα» στο Κουκάκι: Για χειροποίητο γύρο στην ταβέρνα ενός αστεράτου σεφ

Ο Παύλος Kυριάκης είχε κατά νου δύο πράγματα: Να φτιάξει ένα μέρος όπου θα μπορούν να τον επισκέπτονται εύκολα οι φίλοι του και να σερβίρει κλασικά πιάτα - λίγα και καλά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ