Στο Λοκάλι τα κεφτεδάκια και οι τηγανητές μπάμιες πάνε άψογα με ένα gin tonic

Το Λοκάλι απέδειξε ότι τα κεφτεδάκια και οι τηγανητές μπάμιες πάνε άψογα με ένα perfect gin tonic Facebook Twitter
Τα πιάτα μπαίνουν στη μέση για να μοιράζονται, ώστε να θυμίζουν τα μεγάλα ελληνικά τραπέζια. Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO
0

«Υπάρχουν άντρες Καρυάτιδοι; Πάνε τα κεφτεδάκια με το gin tonic; Τηγανίζονται οι μπάμιες;». Αυτά ήταν τα πρώτα ερωτήματα που μας έθεσε το Λοκάλι όταν μας συστήθηκε ως μια ελληνική pub, εννοώντας ότι φιλοδοξούσε να γίνει ένα από τα μέρη όπου νιώθουμε την άνεση να δώσουμε ραντεβού με διάφορο κόσμο λέγοντας «εγώ θα είμαι εκεί, αν θες πέρνα».

Τουλάχιστον πριν από τα μέτρα και τους περιορισμούς για τα άτομα που μπορούν να μοιραστούν ένα τραπέζι, νομίζω ότι πέτυχε τον στόχο του: ποιος δεν θέλει να κάτσει με τις ώρες σε μια αστική αυλή με πλατάνια και μουριές, με casual κλίμα αλλά σοβαρά ποτά; Μέσα, οι βρύσες της μπάρας έτρεχαν negroni και old fashioned, έξω, τα λοκάλια ανακάλυπταν μια καινούργια δροσερή πρόταση εξόδου στο κέντρο της πόλης. 

Από το καλοκαίρι του 2019 που πρωτοάνοιξε στον χώρο του «Cine Ψυρρή» και της παλιάς «Κουζίνας» μέχρι τώρα και παρά τις γνωστές σε όλους μας δυσκολίες, το μαγαζί της Σαρρή απέδειξε ότι δεν είναι ένα ακόμα all day bar, αλλά ότι έχει χαρακτήρα και κάθε κομμάτι του προσφέρεται προσεγμένο.

Αφού λοιπόν μας ενθάρρυνε να μη διστάσουμε να παραγγείλουμε έναν κλασικό αλλά δοσμένο αλλιώς μεζέ μαζί με το cocktail μας, φέτος ανεβάζει το φαγητό του σε άλλο επίπεδο. Άλλωστε είχε θέσει κι ένα άλλο ερώτημα: «μπορούμε να βρούμε στο ίδιο μέρος αυτά που πίνουμε σε ένα μπαρ και αυτά που τρώμε σε μια καλή ταβέρνα;». Φαίνεται ότι μερικές φορές μπορούμε.

Στο Λοκάλι θα βρείτε γεύσεις κατά πολύ ανώτερες από ενός τυπικού μεζεδοπωλείου τοποθετημένου τόσο κεντρικά, θα ευχαριστηθείτε αυτό το τσίμπημα που θέλετε να συνοδεύει το ποτό σας. 

Στο consulting της νέας γευστικής εποχής που εγκαινιάζει το Λοκάλι είναι ο Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος (Sense Restaurants), ένας από τους πιο σπουδαίους μάγειρες της γενιάς του. Αναδεικνύει δημιουργικά την ελληνική κουζίνα, την εκμοντερνίζει χωρίς να παραποιεί τις συνταγές της και να αλλάζει τα υλικά τους. Η επιμέλεια του φαγητού από εκείνον έχει πραγματικό ενδιαφέρον και νόημα, αφού ο άνθρωπος που το εκτελεί είναι ο στενός του συνεργάτης και head chef πλέον στο Λοκάλι, Ανέστης Ποιμενίδης. 

Το Λοκάλι απέδειξε ότι τα κεφτεδάκια και οι τηγανητές μπάμιες πάνε άψογα με ένα perfect gin tonic Facebook Twitter
Ο Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος και ο στενός του συνεργάτης και head chef πλέον στο Λοκάλι, Ανέστης Ποιμενίδης. 

Έχοντας βασίσει όλο τους το μενού στην εποχικότητα και σε εκλεκτά προϊόντα μικρών εγχώριων παραγωγών, έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν ένα προσεγμένο comfort μενού με άποψη.

Τι νόστιμα θα βρείτε: Άφκο Λήμνου με φρέσκο κρεμμύδι, κάπαρη, ντομάτα και ελαιόλαδο, χόρτα εποχής με ασπρομύτικα Λήμνου, καπνιστή πέστροφα Καλαβρύτων, αμπελοφάσουλα, κάσιους και ντρέσινγκ με μοσχολέμονο, λαυράκι μαρινάτο και ταρτάρ μόσχου με κρέμα κρόκου, κάπαρη, μουστάρδα με σιναπόσπορο, αφράλατο και σχοινόπρασο, τραγανούς κολοκυθοκεφτέδες με φρέσκα βότανα και κρέμα γιαουρτιού με μαυροκούκι, κεφτεδάκια σχάρας γιαουρτλού, σάλτσα ντομάτας με κύμινο, γιαούρτι και πατάτα κονφί, σκιουφιχτά με σύγκλινο, λαχανικά, δυόσμο, ψητά ντοματίνια και σπασμένη φέτα, ψητό μυλοκόπι με μαζί με αμπελοφάσουλα με ντομάτα, λεμονάτη κρέμα πατάτας και λάδι πάπρικας, μεταξύ άλλων.  

Κάτω, τα πιάτα μπαίνουν στη μέση για να μοιράζονται, ώστε να θυμίζουν τα μεγάλα ελληνικά τραπέζια. Πάνω, στην ταράτσα, θα απολαύσετε εναλλακτικό bar food, τις τηγανητές μπάμιες με χειροποίητο γλυκόξινο ντιπ με πετιμέζι και μηλόξιδο, ανοιχτές πίτες με καλοκαιρινά λαχανικά ή μορταδέλα Μυκόνου, κασέρι, πικάντικη σάλτσα ντομάτας και καραμελωμένο κρεμμύδι.

Στο Λοκάλι θα βρείτε τόσο κεντρικά γεύσεις κατά πολύ ανώτερες από ενός τυπικού μεζεδοπωλείου τοποθετημένου και θα ευχαριστηθείτε αυτό το τσίμπημα που θέλετε να συνοδεύει το ποτό σας. 

Το Λοκάλι απέδειξε ότι τα κεφτεδάκια και οι τηγανητές μπάμιες πάνε άψογα με ένα perfect gin tonic Facebook Twitter
Σκιουφιχτά με σύγκλινο, λαχανικά, δυόσμο, ψητά ντοματίνια και σπασμένη φέτα. Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO
Το Λοκάλι απέδειξε ότι τα κεφτεδάκια και οι τηγανητές μπάμιες πάνε άψογα με ένα perfect gin tonic Facebook Twitter
Τραγανοί κολοκυθοκεφτέδες με φρέσκα βότανα και κρέμα γιαουρτιού με μαυροκούκι. Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO
Το Λοκάλι απέδειξε ότι τα κεφτεδάκια και οι τηγανητές μπάμιες πάνε άψογα με ένα perfect gin tonic Facebook Twitter
Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO
Το Λοκάλι απέδειξε ότι τα κεφτεδάκια και οι τηγανητές μπάμιες πάνε άψογα με ένα perfect gin tonic Facebook Twitter
Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Σαρρή 44, Ψυρρή, τηλ. κρατήσεων, 690613005

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με γουρουνοπούλα στη σούβλα και dry martini στo ποτήρι, το Γκαστόνε επαναπροσδιορίζει το «χαλαρό φαγητό έξω»

Γεύση / Με γουρουνοπούλα στη σούβλα και dry martini, το Γκαστόνε επαναπροσδιορίζει το «χαλαρό φαγητό έξω»

Το νέο εγχείρημα από την ομάδα της Cookoovaya έχει στο τιμόνι του τον Κλεομένη Ζουρνατζή, ο οποίος παίζει με τη γευστική μας μνήμη σε ένα μαγαζί που μπλέκει το hot dog με το κορεάτικο bibimbap, τους λουκουμάδες με τα κλασικά cocktails, το μπαρ με τη χασαποταβέρνα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Πώς (και τι) θα τρώμε φέτος στην Αθήνα;

Γεύση / Πώς (και τι) θα τρώμε φέτος στην Αθήνα;

Από την άνοδο των φυσικών κρασιών μέχρι τα γλυκά με τις πιο απαιτητικές τεχνικές, αυτές είναι οι τάσεις που εξαπλώνονται σε μια πόλη, η οποία, μετά από έξι μήνες, ζει όσα στερηθήκαμε και τώρα μπορούμε να γνωρίσουμε, να απολαύσουμε και να χαρούμε πάλι.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Βασίλης Καλλίδης: «Καλό φαγητό είναι ό,τι με ευχαριστεί. Ακόμη και τα πατατάκια απ’ το περίπτερο»

Γεύση / Βασίλης Καλλίδης: «Καλό φαγητό είναι ό,τι με ευχαριστεί. Ακόμη και τα πατατάκια απ’ το περίπτερο»

Αναμένοντας το τέλος του lockdown, ο δημοφιλής σεφ σχολιάζει με αφοπλιστική ειλικρίνεια την υψηλή γαστρονομία, το πραγματικά απολαυστικό φαγητό, το μέλλον της εστίασης και του delivery, τους τηλε-μάγειρες, και αποκαλύπτει τα μελλοντικά του σχέδια.
M. HULOT

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η τιμή του κρασιού και οι παράγοντες που την επηρεάζουν

Γεύση / Γιατί έχει ακριβύνει τόσο το κρασί;

Πόσο μπορεί να αντέξει στις αυξήσεις το πορτοφόλι του Έλληνα καταναλωτή; Αν πρόκειται για είδη πρώτης ανάγκης, δυστυχώς είμαστε δέσμιοι του «νόμου της αγοράς»· το κρασί όμως είναι προϊόν απόλαυσης, όχι πρώτης ανάγκης.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΜΑΝΗΣ
Συνταγές με φιστίκι

Γεύση / Ευέλικτο, πλούσιο και τραγανό, το φιστίκι Αιγίνης πρωταγωνιστεί σε αυτές τις έξι αλμυρές και γλυκές συνταγές

Τα αδέλφια Δημήτρης και Θανάσης Σταμούδης προτείνουν ριγκατόνι με πέστο φιστικιού, cookies φιστίκι και άλλες πρωτότυπες ιδέες που αξιοποιούν τον αγαπημένο ξηρό καρπό.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Το κρασί με απλά λόγια / Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μάς ταξιδεύουν στη βορειοανατολική Ιταλία με οδηγό τον σύμβουλο οινολόγο Stefano Ferrantes, ειδικό στην παραγωγή Prosecco, που εργάζεται στα μεγαλύτερα και γνωστότερα οινοποιεία της περιοχής.
THE LIFO TEAM
Βιωσιμότητα και συλλογικές φαντασιώσεις 

Γεύση / Μπορεί η υψηλή γαστρονομία να είναι πράγματι βιώσιμη;

Βραβευμένα εστιατόρια, που αποτελούν το όνειρο πολλών foodies, καυχιούνται για τις βιώσιμες πρακτικές τους, την ίδια στιγμή που κάποιες «λεπτομέρειες» για τη λειτουργία τους τείνουν να αποσιωπούνται από τη βιομηχανία της εστίασης.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Γεύση / Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Η συναρπαστική ιστορία του πιο εύκολου φαγητού ξεκινά από την αρχαία Κίνα και τη δυναστεία Τσινγκ. Σύμφωνα με έναν τριάστερο σεφ, υπάρχει τρόπος να κάνουμε τα συσκευασμένα noodles γκουρμέ. Δοκιμάσαμε όσα βρήκαμε στην Αθήνα και προτείνουμε τα καλύτερα.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Ο Dr. George Soleas εξηγεί πώς έγινε ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς έγινα ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

O Dr. George Soleas, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του LCBO, του μεγαλύτερου εισαγωγέα κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών στον κόσμο, αφηγείται στην Υρώ Κολιακουδάκη (Dip WSET) και τον Παναγιώτη Ορφανίδη την κινηματογραφική ζωή του.
THE LIFO TEAM
Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Βιβλίο / Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Ο Νίκος Ψιλάκης ερευνά και μελετά την κρητική παράδοση εδώ και τέσσερις δεκαετίες. Τα βιβλία του είναι μνημειώδεις εκδόσεις για το φαγητό, τις λαϊκές τελετουργίες και τα μοναστήρια της Κρήτης που διασώζουν και προωθούν τον ελληνικό πολιτισμό.
M. HULOT
Proveleggios

Γεύση / Ο Αλέξανδρος Καρακάτσανης έχασε πολλά σε μια νύχτα, αλλά επιστρέφει δυναμικά στο Proveleggios

Ο νεαρός και ταλαντούχος σεφ που είδε το πρώτο του μαγαζί στην Αθήνα να καίγεται ολοσχερώς δεν το έβαλε κάτω στιγμή. Πρόσφατα ανέλαβε να αλλάξει την κουζίνα του δημοφιλούς εστιατορίου και θέλει να αφηγηθεί τις αναμνήσεις όλης της ομάδας που τον υποδέχτηκε μέσα από τα πιάτα του.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ