Αυτά είναι τα 10 χειρότερα πράγματα που μπορεί να κάνει ένας εργοδότης, βάσει ερευνών.

Αυτά είναι τα 10 χειρότερα πράγματα που μπορεί να κάνει ένας εργοδότης, βάσει ερευνών. Facebook Twitter
2

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι να είναι κανείς ένας καλός εργοδότης , αλλά αν ο στόχος του είναι το αντίθετο, είναι αρκετά σαφές τι πρέπει να κάνει, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει το qz.com.


Το να πιστώνεται την επιτυχία από τη δουλειά των υπαλλήλων του είναι η χειρότερη από όλες τις κακές συμπεριφορές, σύμφωνα με νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία λογισμικού BambooHR σε πάνω από 1.200 πλήρους απασχόλησης εργαζόμενους.

Όταν ζητήθηκε να ταξινομηθεί ένας κατάλογος των μη θεμιτών τάσεων, το 63% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι η κατάχρηση πίστωσης της επιτυχίας ήταν απαράδεκτη πρακτική  ή κάτι που θα ήταν άξιο λόγου ακόμη και για παραίτηση. Το μεγαλύτερο ποσοστό που έθεσε ως πρώτη κακή συμπεριφορά αυτή την πρακτική ήταν οι γυναίκες(71%).


Άλλες συνήθεις συμπεριφορές είναι πολύ πιο ανεκτές. Περισσότεροι από τους μισούς λένε πως είναι δεκτός αν οι εργοδότες τους δεν κοινωνικοποιούνται μαζί τους και το 64% λέει ότι είναι εντάξει εάν δεν τους κάνουν φίλους στα social media.


Ακολουθεί η κατάταξη της BambooHR με τις 10 χειρότερες συμπεριφορές:

  • Πιστώνεται την δική σας εργασία - 63%
  • Δεν σας εμπιστεύεται ούτε σας εξουσιοδοτεί 62%
  • Δεν ενδιαφέρεται αν έχετε εργαστεί υπερβολικά 58%
  • Δεν σας υπερασπίζεται 57%
  • Προσλαμβάνει και προωθεί λάθος ανθρώπους 56%
  • Δεν σας υποστηρίζει 55%
  • Σας ελέγχει υπερβολικά σχολαστικά 53%
  • Δεν παρέχει τις σωστές κατευθύνσεις 54%
  • Εστιάζει περισσότερο στις αδυναμίες σας παρά στις δυνάμεις σας 53%
  • Δεν θέτει ξεκάθαρες προσδοκίες 52%


Σχεδόν το 44% των εργαζομένων είπε ότι είχαν εγκαταλείψει μια θέση εργασίας λόγω εργοδότη και οι πιο συχνά αναφερόμενες εξηγήσεις ήταν ο τρόπος διαχείρισης (37%), η ακατάλληλη συμπεριφορά (26%) και τέλος  ή παρενόχληση των εργαζομένων (24%).

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Προτιμώ να δώσω τον σκύλο, παρά να είναι μαζί σου»: Όταν χωρίζεις (και) από το κατοικίδιό σου

Living / «Προτιμώ να δώσω τον σκύλο, παρά να είναι μαζί σου»: Όταν χωρίζεις (και) από το κατοικίδιό σου

Ποιο είναι το νομοθετικό πλαίσιο σχετικά με τα ζώα συντροφιάς; Ιστορίες –με αίσιο και μη τέλος– για ανθρώπους που χώρισαν εκτός από τους συντρόφους τους και από το κατοικίδιό τους.
ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ
ΕΠΕΞ CHECK «Ο τρόπος που βλέπω το ντύσιμο καθορίστηκε απ’ τον αυτισμό μου»

Living / «Δεν ήμουν το παράξενο παπί, απλώς δεν ήμουν ποτέ πάπια»: Όταν μια γυναίκα της μόδας διαγνώστηκε με αυτισμό στα 50

Για τη Ζ. τα ρούχα δεν είναι απλώς αισθητική επιλογή – είναι μια γλώσσα. Η διάγνωση της νευροδιαφορετικότητάς της την έκανε να ξαναδεί τη ζωή της, την αφοσίωσή της στα υλικά και την υφή τους μέσα από αυτό το πρίσμα.
ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΛΙΑΚΑΚΟΥ
Ο μήνας μπαίνει, ο μισθός φεύγει: Tips και κόλπα για να εξοικονομήσετε χρήματα

Living / Ο μήνας μπαίνει, ο μισθός φεύγει: Tips και κόλπα για να εξοικονομήσετε χρήματα

Με αφορμή το ο νέο microtrend «no buy challenge» του TikTok, τέσσερις άνθρωποι εξιστορούν τι έκοψαν και πώς, για να εξοικονομήσουν χρήματα και να κάνουν τους μικρούς οικονομικούς τους στόχους πραγματικότητα.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Το πελώριο φίλτρο του νερού της Αθήνας και του Πειραιά | Σπάνιες εικόνες

Ρεπορτάζ / Το πελώριο φίλτρο νερού που λύτρωσε τους Αθηναίους πριν από έναν αιώνα

Την ώρα που η συζήτηση για το νερό έχει ανοίξει για τα καλά στον δημόσιο διάλογο, μας δημιουργήθηκε η απορία από πού διανέμεται στα σπίτια μας το πόσιμο νερό και τι ακριβώς γίνεται εκεί. Η ιστορική εγκατάσταση της ΟΥΛΕΝ, και σήμερα της ΕΥΔΑΠ, από την κατασκευή της μέχρι σήμερα ξεδιψάει και ποτίζει την πρωτεύουσα που ολοένα μεγαλώνει και ζεσταίνεται.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΕΛΑΣΑΚΗΣ
Ο υπερτουρισμός ως προέκταση της ανεξέλεγκτης ανάπτυξης

Living / Ο υπερτουρισμός ως προέκταση της ανεξέλεγκτης ανάπτυξης

Η πρόκληση του υπερτουρισμού, που προκαλεί φθορές στην πολιτιστική κληρονομιά και την τοπική κοινωνία, απαιτεί στρατηγικό σχεδιασμό που να συνδυάζει τις οικονομικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις με βιώσιμες πρακτικές.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ
Αγορά εργασίας: Γιατί οι επιχειρήσεις έχουν έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού;

Good Business Directory Vol.5 / Αγορά εργασίας: Γιατί οι επιχειρήσεις έχουν έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού;

Κορυφαίοι ακαδημαϊκοί, στελέχη του επιχειρηματικού κόσμου και νέοι εξηγούν τις αιτίες αυτού του μεγάλου προβλήματος, τις προεκτάσεις και τις πιθανές λύσεις.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

2 σχόλια
Η ερευνα δεν πρεπιε να εγινε,προφανως,στην Ελλαδα.Διοτι οσο σοβαρα και να ειναι αυτα τα οποια παρεθεσαν οι συμμετεχοντες στην ερευνα,ωχριουν μπροστα σε αυτα τα οποια,εκατο τοις εκατο,θα παρεθεταν ως βασικα και πρωτευοντα οι ελληνες εργαζομενοι.Ητοι :Να μην πληρωνει καθολου τους εργαζομενους του επι πολλους μηνες.Να τους υποχρεωνει να του επιστρεφουν σε μετρητα μερος των αποδοχων τους.Να τους υποχρεωνει να δουλευουν δωδεκαωρα οχι απλα χωρις υπερωριες,αλλα εχοντας υπογραψει συμβαση "τετραωρης/μερικης απασχολησης".Να τους απολυει χωρις κανενα λογο και χωρις να καταβαλλει αποζημιωσεις.Αλλα,βεβαια,η ερευνα εγινε σε καποια πολιτισμενη/κανονικη χωρα.Κατ συνεπεια δεν μας αφορα.Ουτε κατ'ελαχιστον.