Αυτά είναι τελικά τα χειρότερα παπούτσια για τα πόδια, σύμφωνα με τους ειδικούς

Αυτά είναι τελικά τα χειρότερα παπούτσια για τα πόδια, σύμφωνα με τους ειδικούς Facebook Twitter
0

O πόνος, οι κάλοι και οι φουσκάλες δεν συνιστούν τα μοναδικά μειονεκτήματα όταν φοράμε παπούτσια που δεν είναι άνετα, καθώς υπάρχει πιθανότητα να προκαλέσουν πιο μακροχρόνια ζημιά στα πόδια μας. Ειδικοί εντόπισαν ποια παπούτσια είναι τα χειρότερα για την υγεία των κάτω άκρων και πρέπει να τα αποφεύγουν οι γυναίκες.

Αν και πολλοί θα περίμεναν πως τα ψηλοτάκουνα παπούτσια βρίσκονται στην κορυφή της λίστας με τα ακατάλληλα για την υγεία των ποδιών, ο ποδίατρος Robert Khorramian εκπλήσσει με το νέο συμπέρασμα αφού χαρακτηρίζει τις «μπαλαρίνες» αναδεικνύονται το χειρότερο όλων. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα «άμορφα» ίσια παπούτσια που φορούν κατά κόρον οι εργαζόμενες γυναίκες για να αντεπεξέρχονται στο καθημερινό απαιτητικό τους πρόγραμμα, δεν παρέχουν επαρκή στήριξη. Όπως σημειώνει, το περπάτημα με «μπαλαρίνες» για μεγάλο χρονικό διάστημα «προκαλεί μεταταρσαλγία [σ.σ. ο πόνος στις κεφαλές των μεταταρσίων οστών, στο κάτω και μπροστά μέρος του ποδιού] και πελματιαία απονευρωσίτιδα (Plantar Fasciitis)», ενώ «καταστρέφει τον λιπώδη ιστό κάτω από το πόδι», συντελώντας στους επίπονους και τόσο μισητούς κάλους. 

Αυτά είναι τελικά τα χειρότερα παπούτσια για τα πόδια, σύμφωνα με τους ειδικούς Facebook Twitter

Ο Dr. Khorramian κρούει επίσης τον κώδωνα και για άλλα πολύ δημοφιλή παπούτσια, που επίσης προκαλούν σοβαρά προβλήματα στα πόδια. «Οι σαγιονάρες προκαλούν πολλούς τραυματισμούς. Τα μυτερά παπούτσια επίσης δημιουργούν κάλους και φουσκάλες επειδή δεν επιτρέπουν στο αίμα να κυκλοφορεί σωστά στα δάχτυλα των ποδιών», προσθέτει. Εξίσου επικίνδυνα είναι και τα ασταθή ψηλοτάκουνα παπούτσια.  

Όποτε, ποια παπούτσια προστατεύουν τελικά καλύτερα τα πόδια μας; «Πάντα να αγοράζετε αυτά που έχουν προστατευτικό μαξιλαράκι κάτω από τις σόλες και επαρκή χώρο για τα δάχτυλα», λέει ο Dr. Khorramian. Σε περίπτωση δε που σχεδιάζετε να φορέσετε ψηλοτάκουνα, ο ίδιος συστήνει να έχετε μαζί μια μεγαλύτερα τσάντα οπότε να μπορείτε εύκολα να τα αλλάξετε στη συνέχεια. «Αν πρέπει οπωσδήποτε να φορέσετε ψηλοτάκουνα, αποφύγετε να τα φορέσετε ενώ οδηγείτε, για μεγάλα χρονικά διαστήματα, κι ενώ περπατάτε», καταλήγει. 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Προτιμώ να δώσω τον σκύλο, παρά να είναι μαζί σου»: Όταν χωρίζεις (και) από το κατοικίδιό σου

Living / «Προτιμώ να δώσω τον σκύλο, παρά να είναι μαζί σου»: Όταν χωρίζεις (και) από το κατοικίδιό σου

Ποιο είναι το νομοθετικό πλαίσιο σχετικά με τα ζώα συντροφιάς; Ιστορίες –με αίσιο και μη τέλος– για ανθρώπους που χώρισαν εκτός από τους συντρόφους τους και από το κατοικίδιό τους.
ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ
ΕΠΕΞ CHECK «Ο τρόπος που βλέπω το ντύσιμο καθορίστηκε απ’ τον αυτισμό μου»

Living / «Δεν ήμουν το παράξενο παπί, απλώς δεν ήμουν ποτέ πάπια»: Όταν μια γυναίκα της μόδας διαγνώστηκε με αυτισμό στα 50

Για τη Ζ. τα ρούχα δεν είναι απλώς αισθητική επιλογή – είναι μια γλώσσα. Η διάγνωση της νευροδιαφορετικότητάς της την έκανε να ξαναδεί τη ζωή της, την αφοσίωσή της στα υλικά και την υφή τους μέσα από αυτό το πρίσμα.
ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΛΙΑΚΑΚΟΥ
Ο μήνας μπαίνει, ο μισθός φεύγει: Tips και κόλπα για να εξοικονομήσετε χρήματα

Living / Ο μήνας μπαίνει, ο μισθός φεύγει: Tips και κόλπα για να εξοικονομήσετε χρήματα

Με αφορμή το ο νέο microtrend «no buy challenge» του TikTok, τέσσερις άνθρωποι εξιστορούν τι έκοψαν και πώς, για να εξοικονομήσουν χρήματα και να κάνουν τους μικρούς οικονομικούς τους στόχους πραγματικότητα.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Το πελώριο φίλτρο του νερού της Αθήνας και του Πειραιά | Σπάνιες εικόνες

Ρεπορτάζ / Το πελώριο φίλτρο νερού που λύτρωσε τους Αθηναίους πριν από έναν αιώνα

Την ώρα που η συζήτηση για το νερό έχει ανοίξει για τα καλά στον δημόσιο διάλογο, μας δημιουργήθηκε η απορία από πού διανέμεται στα σπίτια μας το πόσιμο νερό και τι ακριβώς γίνεται εκεί. Η ιστορική εγκατάσταση της ΟΥΛΕΝ, και σήμερα της ΕΥΔΑΠ, από την κατασκευή της μέχρι σήμερα ξεδιψάει και ποτίζει την πρωτεύουσα που ολοένα μεγαλώνει και ζεσταίνεται.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΕΛΑΣΑΚΗΣ
Ο υπερτουρισμός ως προέκταση της ανεξέλεγκτης ανάπτυξης

Living / Ο υπερτουρισμός ως προέκταση της ανεξέλεγκτης ανάπτυξης

Η πρόκληση του υπερτουρισμού, που προκαλεί φθορές στην πολιτιστική κληρονομιά και την τοπική κοινωνία, απαιτεί στρατηγικό σχεδιασμό που να συνδυάζει τις οικονομικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις με βιώσιμες πρακτικές.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ
Αγορά εργασίας: Γιατί οι επιχειρήσεις έχουν έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού;

Good Business Directory Vol.5 / Αγορά εργασίας: Γιατί οι επιχειρήσεις έχουν έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού;

Κορυφαίοι ακαδημαϊκοί, στελέχη του επιχειρηματικού κόσμου και νέοι εξηγούν τις αιτίες αυτού του μεγάλου προβλήματος, τις προεκτάσεις και τις πιθανές λύσεις.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ