Αυτό είναι το καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο

Αυτό είναι το καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο Facebook Twitter
4

 

Αυτό είναι το καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο Facebook Twitter

Ένα δανέζικο εστιατόριο, το Noma, που το 2013 είχε βρεθεί στη δεύτερη θέση των κορυφαίων του κόσμου, φέτος κατέκτησε την κορυφή. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο περυσινός νικητής, το ισπανικό εστιατόριο El Celler De Can Roca.

Το Noma του 36χρονου σεφ Ρενέ Ρεντζεπί που βρίσκεται στην Κοπεγχάγη είχε κερδίσει τον τίτλο για τρία χρόνια από το 2010 μέχρι το 2012 και επανήλθε τώρα στην κορυφή.

Αυτό είναι το καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο Facebook Twitter

Το Noma έχει σκανδιναβική κουζίνα και μια μεγάλη λίστα αναμονής από ανθρώπους που θέλουν να δοκιμάσουν τα πιάτα του.

Ο τίτλος για το καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο δόθηκε σε  ειδική τελετή στο Guildhall του Λονδίνου την οποία παρακολούθησαν διάσημοι σεφ και συγγραφείς βιβλίων μαγειρικής από όλο τον κόσμο. Το διαγωνισμό διοργανώνει το Restaurant Magazine.

Το Top-5 των καλύτερων εστιατορίων

 

1. Noma (Κοπεγχάγη-Δανία)

2. El Celler de Can Roca (Girona, Ισπανία)

3. Osteria Francescana (Modena, Ιταλία)

4. Eleven Madison Park (Νέα Υόρκη)

5. Dinner By Heston Blumenthal (Λονδινο)

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κρυπτονομίσματα και «οικονομικός μηδενισμός»: Το τέλος της εμπιστοσύνης στην πραγματική αξία του χρήματος

Living / Κρυπτονομίσματα και «οικονομικός μηδενισμός»: Το τέλος της εμπιστοσύνης στην πραγματική αξία του χρήματος

«Για τους χρηματοοικονομικούς μηδενιστές, το μόνο πράγμα που έχει σημασία είναι η αφήγηση», λέει ο Ελληνοαμερικανός οικονομολόγος Δημήτρης Κοφινάς, ο οποίος επινόησε τον όρο.
THE LIFO TEAM
Μέχρι να μας χωρίσει η «Vogue»

Living / Μέχρι να μας χωρίσει η «Vogue»

Για δεκαετίες, τα διάσημα ζευγάρια έδιναν μάχη προκειμένου να προβληθεί ο γάμος τους μέσα από τις σελίδες της «Vogue». Ωστόσο, αν υπολογίσουμε πόσο σύντομα πολλοί από αυτούς τους γάμους διαλύθηκαν, ίσως να είναι κατάρα, όχι ευλογία.
THE LIFO TEAM
Από τη δίαιτα των vegans στην δίαιτα των carnivors: Ποια διατροφή μας κάνει καλό;

Radio Lifo / Από τη δίαιτα των vegans στη δίαιτα των carnivors: Ποια διατροφή μας κάνει καλό;

H καθηγήτρια διατροφής και διαιτητικής συμπεριφοράς του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, Μαίρη Γιαννακούλια, εξηγεί τα υπέρ και τα κατά των δημοφιλέστερων διαιτικών σχημάτων και δίνει χρήσιμες συμβουλές για τη διατήρηση της απώλειας βάρους.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Πώς και γιατί οι ανεμογεννήτριες έγιναν «αποδιοπομπαίος τράγος»;

Περιβάλλον / Πώς και γιατί οι ανεμογεννήτριες έγιναν «αποδιοπομπαίος τράγος»;

Πώς από ελπίδα για μια πιο καθαρή, πιο φτηνή ενέργεια και υποθήκη για ένα πιο «πράσινο» μέλλον, εν όψει της κλιματικής κρίσης, οι ανεμογεννήτριες έγιναν για πολύ κόσμο όχι μόνο ανεπιθύμητες αλλά και ο νο1 «ύποπτος» για εμπρησμούς δασών;
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Ένα καλοκαίρι για τα πανηγύρια

Living / Τα πανηγύρια φέτος είχαν μεγάλο σουξέ, και αυτό προκάλεσε γκρίνια

Θρασύτητα και εισβολή στα χωράφια των ντόπιων ή δικαίωμα στη διασκέδαση; Μπορούμε να μιλάμε για την αποικιοποίηση των φασέων στα νησιά; Η νέα γενιά ανακαλύπτει μαζικά τα πανηγύρια, προκαλώντας ανάμεικτες αντιδράσεις.
M. HULOT
«Σε τέσσερις μήνες έχω κάνει 77.000 screenshots»: Kουβεντιάζοντας με μια digital hoarder

Living / «Σε τέσσερις μήνες έχω κάνει 77.000 screenshots»: Kουβεντιάζοντας με μια digital hoarder

«Βλέπω μια συμβουλή για αποσυμπίεση της σπονδυλικής στήλης. Screenshot. Έναν τρόπο δεσίματος του κασκόλ. Screenshot. Συνταγή για ταϊλανδέζικο κοτόπουλο. Screenshot. Έξυπνο πολιτικό σχόλιο στο Facebook. Screenshot».
ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΛΙΑΚΑΚΟΥ