Εφηβεία ή τι έμαθα απο συζητήσεις μαμάδων

Εφηβεία ή τι έμαθα απο συζητήσεις μαμάδων Facebook Twitter
Ο ψ μου μού είπε πως το μόνο που πρέπει να κάνουμε στην εφηβεία ειναι να επιβιώσουμε αυτής.  Φωτ.: Lothar Knopp/Getty Images/Ideal Image
0

Εσύ μεγάλωσες ένα γλυκό αγόρι, γελαστό, που σε λατρεύει. Και βρέθηκες με έναν Ταλιμπάν να έχει καταλάβει τον σπίτι σου. Όλα, μα όλα πάνω σου, του τη σπάνε. Και μόνο που υπάρχεις του τη σπάει. Του τη σπάει που αναπνέεις, εμένα μου λέει «μην αναπνέεις» ας πούμε. Λίγο ψυλλιασμένος να είσαι λες «εφηβεία είναι, θα περάσει» μέχρι που η επόμενη ναπάλμ σκάει στην κουζίνα, στο μπάνιο ή όπου είναι βολικά, και πετάγεσαι στον αέρα. «Μα αυτό είναι το παιδί μου;»: Μια μόνιμη ερώτηση σε εκκρεμότητα όταν ακούς δαιμονισμένες κραυγές να βγαίνουν από τους τοίχους.

Είναι μια απίστευτη δοκιμασία δε γιατί ξέρεις ότι αυτό το δαιμονισμένο πλάσμα σ' αγαπάει και υποφέρει από ορμονική διαταραχή και θες να τα κατανοήσεις όλα, αλλά το επόμενο κύμα σ' αναγκαζει να ξαναφορέσεις κράνος και να κρυφτείς όπου προλάβεις. 

Ο ψ μου μού είπε πως το μόνο που πρέπει να κάνουμε στην εφηβεία είναι να επιβιώσουμε αυτής.  

Όχι, δεν υπερβάλλω, μερικοί έχουν τη απόλυτη ευλογία να έχουν παιδιά ήρεμα με βατή εφηβεία και είναι τόσο τρελά τυχεροί  (άσε που δεν το γνωρίζουν καν) που ο θεός τους λυπήθηκε, και τους άφησε στην ησυχία τους. Μια απ' αυτές ήμουν (σχεδόν) και εγώ.

Τα πιο πολλά παιδιά όμως βρίσκουν μια ορμόνη σαδιστικής παράνοιας και δαιμονίζονται. Και τότε τα βλέπεις όλα, και απλά αναθεματίζεις που δεν σκότωσες το τσαγερό πριν γίνει τρένο, μιας και πια είναι αργά γιατί έγινε Υπερσιβηρικός, με τη μητέρα του για ράγες.

Μαθήματα, κουκούλα, YouTube, όλα ένα copy paste και «κόψε τώρα», και μια γλώσσα Αθήνα–Θεσσαλονίκη. Και βλέπεις το σπλάχνο σου και απ' τη μία θες να το αγκαλιάσεις να ηρεμήσει, και απ' την άλλη να του σβουρήξεις μια ξανάστροφη να σκάσει.

Ο ψ μου μού είπε πως το μόνο που πρέπει να κάνουμε στην εφηβεία είναι να επιβιώσουμε αυτής.  

Χα! «Γιατρέ μου με ένα μόνιμο PMS επιβιώνει κανεις;», ρώτησε η μάνα με το κράνος, την πανοπλία και την ασπίδα στο σαλόνι.

Και ουδείς απάντησε.

Living
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το πελώριο φίλτρο του νερού της Αθήνας και του Πειραιά | Σπάνιες εικόνες

Ρεπορτάζ / Το πελώριο φίλτρο νερού που λύτρωσε τους Αθηναίους πριν από έναν αιώνα

Την ώρα που η συζήτηση για το νερό έχει ανοίξει για τα καλά στον δημόσιο διάλογο, μας δημιουργήθηκε η απορία από πού διανέμεται στα σπίτια μας το πόσιμο νερό και τι ακριβώς γίνεται εκεί. Η ιστορική εγκατάσταση της ΟΥΛΕΝ, και σήμερα της ΕΥΔΑΠ, από την κατασκευή της μέχρι σήμερα ξεδιψάει και ποτίζει την πρωτεύουσα που ολοένα μεγαλώνει και ζεσταίνεται.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΕΛΑΣΑΚΗΣ
Ο υπερτουρισμός ως προέκταση της ανεξέλεγκτης ανάπτυξης

Living / Ο υπερτουρισμός ως προέκταση της ανεξέλεγκτης ανάπτυξης

Η πρόκληση του υπερτουρισμού, που προκαλεί φθορές στην πολιτιστική κληρονομιά και την τοπική κοινωνία, απαιτεί στρατηγικό σχεδιασμό που να συνδυάζει τις οικονομικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις με βιώσιμες πρακτικές.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ
Αγορά εργασίας: Γιατί οι επιχειρήσεις έχουν έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού;

Good Business Directory Vol.5 / Αγορά εργασίας: Γιατί οι επιχειρήσεις έχουν έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού;

Κορυφαίοι ακαδημαϊκοί, στελέχη του επιχειρηματικού κόσμου και νέοι εξηγούν τις αιτίες αυτού του μεγάλου προβλήματος, τις προεκτάσεις και τις πιθανές λύσεις.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Tα επαγγέλματα του μέλλοντος είναι ήδη πραγματικότητα

Good Business Directory Vol.5 / Tα επαγγέλματα του μέλλοντος είναι ήδη πραγματικότητα

Ψηφιακοί αστικοί αγρότες, coolhunters, υπερασπιστές του περιβάλλοντος, μηχανικοί νέας ενέργειας, ιππότες του κυβερνοχώρου, σχεδιαστές τέλους ζωής: δεν είναι χαρακτήρες βιντεοπαιχνιδιών, είναι τα επαγγέλματα του μέλλοντος.
ΜΑΓΔΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ
Τι μας κάνει καλό να τρώμε όταν αρρωσταίνουμε - Mύθοι και αλήθειες

Radio Lifo / Τι μας κάνει καλό να τρώμε όταν αρρωσταίνουμε - Mύθοι και αλήθειες

Ποιες τροφές είναι καλό να καταναλώνουμε όταν είμαστε άρρωστοι και πώς συμβάλλουν στην ταχύτερη ανάρρωση και την ευεξία μας; Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με τον διατροφολόγο-διαιτολόγο Χρήστο Δερδεμέζη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ