Ένα από τα παιδιά της φωτογραφίας πνίγεται. Μπορείτε να το εντοπίσετε;

Ένα από τα παιδιά της φωτογραφίας πνίγεται. Μπορείτε να το εντοπίσετε; Facebook Twitter
0

Τα κουίζ έχουν γίνει μόδα στο ίντερνετ, αλλά αυτό εδώ είναι διαφορετικό και είναι ζωτικής σημασίας.

Στο παραπάνω στιγμιότυπο από το βίντεο, ένα από τα παιδιά που διασκεδάζουν στην πισίνα πνίγεται. Ωστόσο με τόσο κόσμο και έντονη δράση στο νερό, είναι μάλλον αδύνατον να εντοπίσει κανείς το παιδί που πνίγεται. Το παιχνίδι των νεαρών κολυμβητών και ο τρόπος που κινούνται, μπερδεύει. Οποιοδήποτε από τα παιδιά αυτά θα μπορούσε να "παλεύει" με το νερό γιατί πνίγεται, σωστά;

Λάθος! Ο πνιγμός δεν μοιάζει με αυτό που έχουμε στο μυαλό μας, αναφέρουν οι New York Times που παρουσιάζουν τον παραπάνω γρίφο για να αναδείξουν ένα πρόγραμμα αυτοεκπαίδευσης εντοπισμού των συνανθρώπων μας που μπορεί να κινδυνεύουν.

Το παιδί που πνίγεται αποκαλύπτεται στην παρακάτω φωτογραφία και μπορείτε να δείτε με λεπτομέρεια τι συνέβη στο βίντεο που ακολουθεί.

Ένα από τα παιδιά της φωτογραφίας πνίγεται. Μπορείτε να το εντοπίσετε; Facebook Twitter

Ο προγραμματιστής υπολογιστών Francisco Saldaña δημιούργησε την interactive πλατφόρμα spotthedrowningchild.com προκειμένου να βοηθήσει τον κόσμο να εντοπίζει την θανάσιμη κατάσταση. Αυτό που χαρακτηριστικά αναφέρεται στην παρουσίαση είναι πως οι περισσότεροι από εμάς έχουμε συνδέσει την κατάσταση με μια στερεοτυπική εικόνα που δεν ισχύει. Σχεδόν κανένας άνθρωπος που πνίγεται δεν κάνει πολύ φασαρία, δεν προκαλεί παφλασμό και δεν μπορεί να φωνάξει δυνατά. Ο πνιγμός είναι κάτι που συμβαίνει πολύ πιο αθόρυβα.

Ο βετεράνος ναυαγοσώστης Mario Vittone που συμμετέχει στο πρόγραμμα έχει εκδώσει έναν οδηγό που ονομάζεται "The Instinctive Drowning Response"

Σε αυτόν αναφέρει ξεκάθαρα πως η ενστικτώδης αντίδραση του ανθρώπου που πνίγεται δεν θυμίζει σε τίποτα με αυτό που έχουμε μάλλον μάθει να βλέπουμε στις κινηματογραφικές ταινίες. Ο άνθρωπος που κινδυνεύει από ασφυξία μέσα στο νερό προσπαθεί να αναπνεύσει μέσα στα λίγα αυτά δευτερόλεπτα και ο οργανισμός του βάζει αυτομάτως την προσπάθεια για ομιλία σε δεύτερη μοίρα.

Σύμφωνα με τον Vittone το κεφάλι του ανθρώπου που πνίγεται, βρίσκεται τη μια στιγμή βυθισμένο κάτω από το νερό, και την άλλη στην επιφάνεια για να πάρει μια σύντομη ανάσα. Το σώμα του ανθρώπου συνήθως είναι σε όρθια θέση μέσα στο νερό και δεν υπάρχουν κλωτσιές και πολύ πιτσίλισμα νερού. Αντίθετα τα χέρια του είναι τεντωμένα και ο ίδιος μηχανικά προσπαθεί να σπρώξει το νερό προς τα κάτω για να ανέλθει στην επιφάνεια.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πόσα χρήματα χρειάζονται για να ζήσεις όπως πραγματικά θέλεις στην Αθήνα;

Living / Πόσα χρήματα χρειάζονται για να ζήσεις όπως πραγματικά θέλεις στην Αθήνα;

Πώς να ζήσεις σε μια πόλη όπου ο μισθός είναι τσιμεντένιος, ενώ οι τιμές εκτοξεύονται διαρκώς: τέσσερα νεαρά κορίτσια μας στέλνουν τα μηνιαία έξοδά τους και κοστολογούν ένα ιδανικό για εκείνες Σαββατοκύριακο.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Η εμμονή με την πρωτεΐνη: Τάση στη διατροφή ή υπερβολή;

Radio Lifo / Η εμμονή με την πρωτεΐνη: Τάση στη διατροφή ή υπερβολή;

Στην αρχή ήταν οι μπάρες πρωτεΐνης, μετά ήρθαν τα ροφήματα κι έπειτα, σιγά–σιγά, η μανία με την πρωτεΐνη εξαπλώθηκε σε ένα σωρό προϊόντα. Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με την κλινική διαιτολόγο-διατροφολόγο Μελίνα Καριπίδου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Πόσο αποτελεσματική είναι τελικά η ψυχεδελική θεραπεία;

Living / Πόσο αποτελεσματική είναι τελικά η ψυχεδελική θεραπεία;

Πολλές από τις μελέτες που υποστηρίζουν τις θεραπευτικές δυνάμεις των ψυχδελικών ουσιών όπως το MDMA συχνά αμαυρώνονται από τη νοοτροπία οπαδού ή γκουρού που διακρίνει κάποιους από τους ερευνητές, με αποτέλεσμα να μη δηλώνονται πλήρως οι ανεπιθύμητες παρενέργειες.
THE LIFO TEAM
Η εκδίκηση του γραφείου

Living / Η εκδίκηση του γραφείου

Πολλά διευθυντικά στελέχη αμφισβητούν έντονα πλέον την τηλεργασία και πιστεύουν ότι το να βρίσκονται οι εργαζόμενοι κάθε μέρα στο γραφείο είναι καλό για την επιχείρηση – και το να βρίσκονται στο γραφείο όσο περισσότερες ώρες γίνεται, είναι ακόμη καλύτερο.
THE LIFO TEAM