Huffington Post: 16 λόγοι που οι Έλληνες είναι καλύτεροι

Huffington Post: 16 λόγοι που οι Έλληνες είναι καλύτεροι Facebook Twitter
7

Η ελληνική κουζίνα αποθεώνεται στην Huffington Post αφού πρώτα στην εισαγωγή του άρθρου γίνεται η προβλέψιμη αναφορά στη χώρα που έδειξε το δρόμο στη σύγχρονη κοινωνία, με τα πνευματικά της μυαλά και τη Δημοκρατία.


Το σάιτ της Αριάνα Χάφινκτον επικεντρωνει όμως στην κουζίνα και στον τρόπο διατροφής που διαμόρφωσαν οι Έλληνες, τον οποίο, όπως γράφει, δεν μπορεί κανείς να συναγωνιστεί.


Αναφέρονται ενδεικτικά 16 λόγοι που οι Έλληνες υπερέχουν (τουλάχιστον στην κουζίνα):

 

1. Δύο λέξεις: Ψητό τυρί (σαγανάκι)

 

2. Ο καφές των Starbucks δεν μπορεί να συγκριθεί με τίποτα με τον ελληνικό φραπέ


3. Έχουν μετατρέψει τη μεγάλη, πολύ μεγάλη κατανάλωση ελαιόλαδου σε ένα υγιές χόμπι



4. Κανείς δε φτιάχνει καλύτερη σαλάτα, γι' αυτό μην το προσπαθήσετε καν.

 

5. Το κρασί έρχεται πρώτο και μετά ακολουθεί το νερό



6. Η φέτα είναι η εθνική τους γαρνιτούρα


7. Αυτό είναι επιδόρπιο (λουκουμάδες)



8. Έχουν «ανεβάσει» τα bar food σε άλλο επίπεδο (μεζέδες)


9. Τα πλοκάμια δεν τους τρόμαξαν ποτέ (χταπόδι στη σχάρα)


10. Καμιά ζαχαροπλαστική δεν έχει τόσο βούτυρο, όσο η δική τους.


11. Έχουν τελειοποιήσει την τέχνη του να περνούν ώρες πάνω από το γεύμα τους



12. Το τζατζίκι είναι η κέτσαπ τους


13. Ξέρουν πως το φαγητό και το ποτό έχουν καλύτερη γεύση όταν περιβάλλονται από φίλους και οικογένεια

14. Το μέλι ρέει πιο άφθονο από ότι το κρασί στην Ιταλία


15. Η γη τους προορίζεται μόνο για σημαντικές καλλιέργειες: ελιές και σταφύλια


16. Το γιαούρτι









7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αγορά εργασίας: Γιατί οι επιχειρήσεις έχουν έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού;

Good Business Directory Vol.5 / Αγορά εργασίας: Γιατί οι επιχειρήσεις έχουν έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού;

Κορυφαίοι ακαδημαϊκοί, στελέχη του επιχειρηματικού κόσμου και νέοι εξηγούν τις αιτίες αυτού του μεγάλου προβλήματος, τις προεκτάσεις και τις πιθανές λύσεις.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Tα επαγγέλματα του μέλλοντος είναι ήδη πραγματικότητα

Good Business Directory Vol.5 / Tα επαγγέλματα του μέλλοντος είναι ήδη πραγματικότητα

Ψηφιακοί αστικοί αγρότες, coolhunters, υπερασπιστές του περιβάλλοντος, μηχανικοί νέας ενέργειας, ιππότες του κυβερνοχώρου, σχεδιαστές τέλους ζωής: δεν είναι χαρακτήρες βιντεοπαιχνιδιών, είναι τα επαγγέλματα του μέλλοντος.
ΜΑΓΔΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ
Τι μας κάνει καλό να τρώμε όταν αρρωσταίνουμε - Mύθοι και αλήθειες

Radio Lifo / Τι μας κάνει καλό να τρώμε όταν αρρωσταίνουμε - Mύθοι και αλήθειες

Ποιες τροφές είναι καλό να καταναλώνουμε όταν είμαστε άρρωστοι και πώς συμβάλλουν στην ταχύτερη ανάρρωση και την ευεξία μας; Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με τον διατροφολόγο-διαιτολόγο Χρήστο Δερδεμέζη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Πόσα χρήματα χρειάζονται για να ζήσεις όπως πραγματικά θέλεις στην Αθήνα;

Living / Πόσα χρήματα χρειάζονται για να ζήσεις όπως πραγματικά θέλεις στην Αθήνα;

Πώς να ζήσεις σε μια πόλη όπου ο μισθός είναι τσιμεντένιος, ενώ οι τιμές εκτοξεύονται διαρκώς: τέσσερα νεαρά κορίτσια μας στέλνουν τα μηνιαία έξοδά τους και κοστολογούν ένα ιδανικό για εκείνες Σαββατοκύριακο.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Η εμμονή με την πρωτεΐνη: Τάση στη διατροφή ή υπερβολή;

Radio Lifo / Η εμμονή με την πρωτεΐνη: Τάση στη διατροφή ή υπερβολή;

Στην αρχή ήταν οι μπάρες πρωτεΐνης, μετά ήρθαν τα ροφήματα κι έπειτα, σιγά–σιγά, η μανία με την πρωτεΐνη εξαπλώθηκε σε ένα σωρό προϊόντα. Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με την κλινική διαιτολόγο-διατροφολόγο Μελίνα Καριπίδου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Πόσο αποτελεσματική είναι τελικά η ψυχεδελική θεραπεία;

Living / Πόσο αποτελεσματική είναι τελικά η ψυχεδελική θεραπεία;

Πολλές από τις μελέτες που υποστηρίζουν τις θεραπευτικές δυνάμεις των ψυχδελικών ουσιών όπως το MDMA συχνά αμαυρώνονται από τη νοοτροπία οπαδού ή γκουρού που διακρίνει κάποιους από τους ερευνητές, με αποτέλεσμα να μη δηλώνονται πλήρως οι ανεπιθύμητες παρενέργειες.
THE LIFO TEAM