Η ελληνική κουζίνα αποθεώνεται στην Huffington Post αφού πρώτα στην εισαγωγή του άρθρου γίνεται η προβλέψιμη αναφορά στη χώρα που έδειξε το δρόμο στη σύγχρονη κοινωνία, με τα πνευματικά της μυαλά και τη Δημοκρατία.
Το σάιτ της Αριάνα Χάφινκτον επικεντρωνει όμως στην κουζίνα και στον τρόπο διατροφής που διαμόρφωσαν οι Έλληνες, τον οποίο, όπως γράφει, δεν μπορεί κανείς να συναγωνιστεί.
Αναφέρονται ενδεικτικά 16 λόγοι που οι Έλληνες υπερέχουν (τουλάχιστον στην κουζίνα):
1. Δύο λέξεις: Ψητό τυρί (σαγανάκι)
2. Ο καφές των Starbucks δεν μπορεί να συγκριθεί με τίποτα με τον ελληνικό φραπέ
3. Έχουν μετατρέψει τη μεγάλη, πολύ μεγάλη κατανάλωση ελαιόλαδου σε ένα υγιές χόμπι
4. Κανείς δε φτιάχνει καλύτερη σαλάτα, γι' αυτό μην το προσπαθήσετε καν.
5. Το κρασί έρχεται πρώτο και μετά ακολουθεί το νερό
6. Η φέτα είναι η εθνική τους γαρνιτούρα
7. Αυτό είναι επιδόρπιο (λουκουμάδες)
8. Έχουν «ανεβάσει» τα bar food σε άλλο επίπεδο (μεζέδες)
9. Τα πλοκάμια δεν τους τρόμαξαν ποτέ (χταπόδι στη σχάρα)
10. Καμιά ζαχαροπλαστική δεν έχει τόσο βούτυρο, όσο η δική τους.
11. Έχουν τελειοποιήσει την τέχνη του να περνούν ώρες πάνω από το γεύμα τους
12. Το τζατζίκι είναι η κέτσαπ τους
13. Ξέρουν πως το φαγητό και το ποτό έχουν καλύτερη γεύση όταν περιβάλλονται από φίλους και οικογένεια
14. Το μέλι ρέει πιο άφθονο από ότι το κρασί στην Ιταλία
15. Η γη τους προορίζεται μόνο για σημαντικές καλλιέργειες: ελιές και σταφύλια
16. Το γιαούρτι