Η χρήση κάνναβης σε νεαρή ηλικία μειώνει το IQ

Η χρήση κάνναβης σε νεαρή ηλικία μειώνει το IQ Facebook Twitter
5

Τα ευρήματα μιας έρευνας στην οποία συμμετείχαν περίπου 1.000 άτομα από τη Νέα Ζηλανδία, έδειξαν ότι οι νεαροί χρήστες κάνναβης αυξάνουν το ρίσκο της μη αναστρέψιμης μείωσης του ΙQ τους.


Μια διεθνής ομάδα ερευνητών ανακάλυψε ότι τα άτομα που ξεκίνησαν να καπνίζουν κάνναβη πριν τα 18 τους, εμφάνιζαν πτώση του ΙQ τους, καθώς ο εγκέφαλός τους αναπτυσσόταν ακόμα.

Ένας βρετανός ειδικός πιστεύει ότι τα αποτελέσματα αυτά απαντούν στο ερώτημα γιατί συνήθως οι χρήστες της ναρκωτικής ουσίας έχουν συχνά αποτυχίες στη ζωή τους.


Όπως αναφέρει το BBC, για παραπάνω από 20 χρόνια, οι ερευνητές μελετούσαν τη ζωή μιας ομάδας ανθρώπων από την πόλη Dunedin στη Νέα Ζηλανδία. Όταν ξεκίνησε η έρευνα οι συμμετέχοντες ήταν ακόμα παιδιά και δεν είχαν ξεκινήσει τη χρήση ναρκωτικών. Οι επιστήμονες εξέταζαν επανειλημμένα τα επιλεγμένα άτομα μέχρι να κλείσουν τα 38.


Τα αποτελέσματα ήταν άκρως αποκαλυπτικά καθώς οι επιστήμονες, οι οποίοι είχαν υπόψη τους και άλλους παράγοντες όπως η εξάρτηση στο αλκοόλ ή στα τσιγάρα, καθώς και τη διάρκεια της εκπαίδευσης, ανακάλυψαν ότι εκείνοι που έκαναν εκτεταμένη χρήση κάνναβης εμφάνιζαν και μειωμένο IQ.

Σημειώνεται ότι ακόμα και μετά τη λήξη χρήσης της ναρκωτικής ουσίας το χαμένο IQ δεν μπόρεσε ποτέ να αναπληρωθεί.


5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το πελώριο φίλτρο του νερού της Αθήνας και του Πειραιά | Σπάνιες εικόνες

Ρεπορτάζ / Το πελώριο φίλτρο νερού που λύτρωσε τους Αθηναίους πριν από έναν αιώνα

Την ώρα που η συζήτηση για το νερό έχει ανοίξει για τα καλά στον δημόσιο διάλογο, μας δημιουργήθηκε η απορία από πού διανέμεται στα σπίτια μας το πόσιμο νερό και τι ακριβώς γίνεται εκεί. Η ιστορική εγκατάσταση της ΟΥΛΕΝ, και σήμερα της ΕΥΔΑΠ, από την κατασκευή της μέχρι σήμερα ξεδιψάει και ποτίζει την πρωτεύουσα που ολοένα μεγαλώνει και ζεσταίνεται.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΕΛΑΣΑΚΗΣ
Ο υπερτουρισμός ως προέκταση της ανεξέλεγκτης ανάπτυξης

Living / Ο υπερτουρισμός ως προέκταση της ανεξέλεγκτης ανάπτυξης

Η πρόκληση του υπερτουρισμού, που προκαλεί φθορές στην πολιτιστική κληρονομιά και την τοπική κοινωνία, απαιτεί στρατηγικό σχεδιασμό που να συνδυάζει τις οικονομικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις με βιώσιμες πρακτικές.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ
Αγορά εργασίας: Γιατί οι επιχειρήσεις έχουν έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού;

Good Business Directory Vol.5 / Αγορά εργασίας: Γιατί οι επιχειρήσεις έχουν έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού;

Κορυφαίοι ακαδημαϊκοί, στελέχη του επιχειρηματικού κόσμου και νέοι εξηγούν τις αιτίες αυτού του μεγάλου προβλήματος, τις προεκτάσεις και τις πιθανές λύσεις.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Tα επαγγέλματα του μέλλοντος είναι ήδη πραγματικότητα

Good Business Directory Vol.5 / Tα επαγγέλματα του μέλλοντος είναι ήδη πραγματικότητα

Ψηφιακοί αστικοί αγρότες, coolhunters, υπερασπιστές του περιβάλλοντος, μηχανικοί νέας ενέργειας, ιππότες του κυβερνοχώρου, σχεδιαστές τέλους ζωής: δεν είναι χαρακτήρες βιντεοπαιχνιδιών, είναι τα επαγγέλματα του μέλλοντος.
ΜΑΓΔΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ
Τι μας κάνει καλό να τρώμε όταν αρρωσταίνουμε - Mύθοι και αλήθειες

Radio Lifo / Τι μας κάνει καλό να τρώμε όταν αρρωσταίνουμε - Mύθοι και αλήθειες

Ποιες τροφές είναι καλό να καταναλώνουμε όταν είμαστε άρρωστοι και πώς συμβάλλουν στην ταχύτερη ανάρρωση και την ευεξία μας; Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με τον διατροφολόγο-διαιτολόγο Χρήστο Δερδεμέζη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ

σχόλια

3 σχόλια
Η έρευνα δεν έγινε από ρεπόρτερ της τηλεόρασης, αλλά από ερευνητές δύο πανεπιστημίων και δημοσιεύτηκε σε επιστημονική επιθεώρησηhttp://www.telegraph.co.uk/health/healthnews/9426205/Cannabis-smoking-permanently-lowers-IQ.html
Μη τα μπερδεύεις aliweng. η αλόγιστη χρήση κάνναβης σε καταστρέφει ψυχολογικά, χάνεις την όρεξή σου και πολλές φορές σε κάνει και ονειροπόλο η αλόγιστη χρήση τηλεόρασης απλά σε κάνει πρόβατο και στενόμυαλο
ήταν χιουμοριστικό το σχόλιό μου και ουσιαστικά ήθελα να τονίσω το γεγονός ότι η τηλεόραση δημιουργεί πολύ περισσότερους ηλίθιους απ' ότι η κάνναβη.πάντως αν έχεις ασχοληθεί ακαδημαϊκά με την στατιστική απλά ξέρεις ότι τα αποτελέσματα των ερευνών προσαρμόζονται στις πολιτικές/μηντιακές ανάγκες τις εκάστοτε εποχής