Η υψηλή αρτηριακή πίεση πριν την εγκυμοσύνη αυξάνει τον κίνδυνο αποβολής

Η υψηλή αρτηριακή πίεση πριν την εγκυμοσύνη αυξάνει τον κίνδυνο αποβολής Facebook Twitter
0

Οι γυναίκες που έχουν αυξημένη αρτηριακή πίεση είτε πριν μείνουν έγκυες είτε στην αρχή της κύησης, αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο αποβολής του εμβρύου, ακόμη κι αν δεν υπάρχει διάγνωση υπέρτασης, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Είναι η πρώτη φορά που μια μελέτη συσχετίζει την υψηλή πίεση προ της εγκυμοσύνης με τον κίνδυνο αποβολής στις υγιείς γυναίκες που δεν έχουν ούτε υπέρταση, ούτε καρδιοπάθεια.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την επιδημιολόγο δρα Κάρι Νόουμπλς του Εθνικού Ινστιτούτου για την Υγεία του Παιδιού στο Μέριλαντ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Hypertension» («Υπέρταση») της American Heart Association, ανέλυσαν στοιχεία για 1.228 γυναίκες με μέση ηλικία 29 ετών, που είχαν ήδη κάνει μία ή δύο αποβολές και προσπαθούσαν να μείνουν ξανά έγκυες.

Η πίεση των γυναικών μετρήθηκε τόσο πριν από την εγκυμοσύνη όσο και στην αρχή της. Η μέση πίεση πριν από την εγκυμοσύνη ήταν η συστολική 112 (mm Hg) και η διαστολική 72,5 (δηλαδή 11,2 η υψηλή και 7,2 η χαμηλή). Από τις 800 γυναίκες που έμειναν έγκυες μέσα σε ένα εξάμηνο από την έναρξη της μελέτης, μία στις τέσσερις (24%) έκαναν αποβολή.

Διαπιστώθηκε ότι για κάθε αύξηση κατά δέκα μονάδες στη διαστολική πίεση (το χαμηλότερο νούμερο), υπήρχε αύξηση κατά 18% του κινδύνου αποβολής. Για κάθε αύξηση κατά δέκα μονάδες της μέσης αρτηριακής πίεσης (του μέσου όρου της διαστολικής και της συστολικής) υπήρχε κατά 17% αυξημένος κίνδυνος αποβολής.

«Η αυξημένη πίεση του αίματος μεταξύ των νέων ενηλίκων σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο για καρδιοπάθεια αργότερα στη ζωή και η νέα μελέτη δείχνει ότι μπορεί επίσης να έχει επιπτώσεις στην αναπαραγωγική υγεία», δήλωσε η Νόουμπλς.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το πελώριο φίλτρο του νερού της Αθήνας και του Πειραιά | Σπάνιες εικόνες

Ρεπορτάζ / Το πελώριο φίλτρο νερού που λύτρωσε τους Αθηναίους πριν από έναν αιώνα

Την ώρα που η συζήτηση για το νερό έχει ανοίξει για τα καλά στον δημόσιο διάλογο, μας δημιουργήθηκε η απορία από πού διανέμεται στα σπίτια μας το πόσιμο νερό και τι ακριβώς γίνεται εκεί. Η ιστορική εγκατάσταση της ΟΥΛΕΝ, και σήμερα της ΕΥΔΑΠ, από την κατασκευή της μέχρι σήμερα ξεδιψάει και ποτίζει την πρωτεύουσα που ολοένα μεγαλώνει και ζεσταίνεται.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΕΛΑΣΑΚΗΣ
Ο υπερτουρισμός ως προέκταση της ανεξέλεγκτης ανάπτυξης

Living / Ο υπερτουρισμός ως προέκταση της ανεξέλεγκτης ανάπτυξης

Η πρόκληση του υπερτουρισμού, που προκαλεί φθορές στην πολιτιστική κληρονομιά και την τοπική κοινωνία, απαιτεί στρατηγικό σχεδιασμό που να συνδυάζει τις οικονομικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις με βιώσιμες πρακτικές.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ
Αγορά εργασίας: Γιατί οι επιχειρήσεις έχουν έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού;

Good Business Directory Vol.5 / Αγορά εργασίας: Γιατί οι επιχειρήσεις έχουν έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού;

Κορυφαίοι ακαδημαϊκοί, στελέχη του επιχειρηματικού κόσμου και νέοι εξηγούν τις αιτίες αυτού του μεγάλου προβλήματος, τις προεκτάσεις και τις πιθανές λύσεις.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Tα επαγγέλματα του μέλλοντος είναι ήδη πραγματικότητα

Good Business Directory Vol.5 / Tα επαγγέλματα του μέλλοντος είναι ήδη πραγματικότητα

Ψηφιακοί αστικοί αγρότες, coolhunters, υπερασπιστές του περιβάλλοντος, μηχανικοί νέας ενέργειας, ιππότες του κυβερνοχώρου, σχεδιαστές τέλους ζωής: δεν είναι χαρακτήρες βιντεοπαιχνιδιών, είναι τα επαγγέλματα του μέλλοντος.
ΜΑΓΔΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ
Τι μας κάνει καλό να τρώμε όταν αρρωσταίνουμε - Mύθοι και αλήθειες

Radio Lifo / Τι μας κάνει καλό να τρώμε όταν αρρωσταίνουμε - Mύθοι και αλήθειες

Ποιες τροφές είναι καλό να καταναλώνουμε όταν είμαστε άρρωστοι και πώς συμβάλλουν στην ταχύτερη ανάρρωση και την ευεξία μας; Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με τον διατροφολόγο-διαιτολόγο Χρήστο Δερδεμέζη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ