Σαρωτής εγκεφάλου βοηθάει ανθρώπους με σύνδρομο εγκλεισμού να επικοινωνούν

Σαρωτής εγκεφάλου βοηθάει ανθρώπους με σύνδρομο εγκλεισμού να επικοινωνούν Facebook Twitter
0

Οι άνθρωποι που δεν έχουν τη δυνατότητα να μιλήσουν εξαιτίας κάποιας παράλυσης, ενδέχεται μελλοντικά να μπορούν να επικοινωνούν με τις σκέψεις τους, χάρη σε μια τεχνολογία που αναπτύσσεται από μία ομάδα ολλανδών επιστημόνων του Maastricht University.

Ένας σαρωτής εγκεφάλου μετράει τα διάφορα επίπεδα εγκεφαλικής δραστηριότητας και στη συνέχεια τα συσχετίζει με κάποιο γράμμα της αλφαβήτου.

Η νευροεπιστήμονας Bettina Sorger, η οποία είχε αυτή την ιδέα, δηλώνει: «Συνδυάζουμε δύο πράγματα: το πρώτο είναι τι κάνει το υποκείμενο και το δεύτερο είναι πότε το κάνει το υποκείμενο, όποτε έχουμε τη δυνατότητα να συνδυάζουμε εννιά διαφορετικές χρονικές περιόδους, με τρεις διαφορετικές νοητικές δραστηριότητες. Εάν τα βάλουμε όλα μαζί έχουμε να κάνουμε με 27 διαφορετικές εγκεφαλικές ενεργοποιήσεις, τις οποίες μπορούμε να ξεκινήσουμε και με αυτό μπορούμε να το αντιστοιχίσουμε με 27 διαφορετικές πληροφοριακές μονάδες, όπως 26 γράμματα και το κενό.».

Σημειώνεται ότι όσοι ανησυχούν πως η πρωτοποριακή συσκευή θα μπορεί να διαβάζει μελλοντικά τις σκέψεις, η επιστήμονας επισημαίνει ότι ο ασθενής θα πρέπει να σκέφτεται συγκεκριμένα πράγματα ώστε να μπορεί να αποκρυπτογραφηθεί η σκέψη του.

 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αγορά εργασίας: Γιατί οι επιχειρήσεις έχουν έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού;

Good Business Directory Vol.5 / Αγορά εργασίας: Γιατί οι επιχειρήσεις έχουν έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού;

Κορυφαίοι ακαδημαϊκοί, στελέχη του επιχειρηματικού κόσμου και νέοι εξηγούν τις αιτίες αυτού του μεγάλου προβλήματος, τις προεκτάσεις και τις πιθανές λύσεις.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Tα επαγγέλματα του μέλλοντος είναι ήδη πραγματικότητα

Good Business Directory Vol.5 / Tα επαγγέλματα του μέλλοντος είναι ήδη πραγματικότητα

Ψηφιακοί αστικοί αγρότες, coolhunters, υπερασπιστές του περιβάλλοντος, μηχανικοί νέας ενέργειας, ιππότες του κυβερνοχώρου, σχεδιαστές τέλους ζωής: δεν είναι χαρακτήρες βιντεοπαιχνιδιών, είναι τα επαγγέλματα του μέλλοντος.
ΜΑΓΔΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ
Τι μας κάνει καλό να τρώμε όταν αρρωσταίνουμε - Mύθοι και αλήθειες

Radio Lifo / Τι μας κάνει καλό να τρώμε όταν αρρωσταίνουμε - Mύθοι και αλήθειες

Ποιες τροφές είναι καλό να καταναλώνουμε όταν είμαστε άρρωστοι και πώς συμβάλλουν στην ταχύτερη ανάρρωση και την ευεξία μας; Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με τον διατροφολόγο-διαιτολόγο Χρήστο Δερδεμέζη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Πόσα χρήματα χρειάζονται για να ζήσεις όπως πραγματικά θέλεις στην Αθήνα;

Living / Πόσα χρήματα χρειάζονται για να ζήσεις όπως πραγματικά θέλεις στην Αθήνα;

Πώς να ζήσεις σε μια πόλη όπου ο μισθός είναι τσιμεντένιος, ενώ οι τιμές εκτοξεύονται διαρκώς: τέσσερα νεαρά κορίτσια μας στέλνουν τα μηνιαία έξοδά τους και κοστολογούν ένα ιδανικό για εκείνες Σαββατοκύριακο.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Η εμμονή με την πρωτεΐνη: Τάση στη διατροφή ή υπερβολή;

Radio Lifo / Η εμμονή με την πρωτεΐνη: Τάση στη διατροφή ή υπερβολή;

Στην αρχή ήταν οι μπάρες πρωτεΐνης, μετά ήρθαν τα ροφήματα κι έπειτα, σιγά–σιγά, η μανία με την πρωτεΐνη εξαπλώθηκε σε ένα σωρό προϊόντα. Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με την κλινική διαιτολόγο-διατροφολόγο Μελίνα Καριπίδου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ