Τι είναι το «χέρι αβοκάντο» και γιατί οι γιατροί ζητάνε την προσοχή όσων μαγειρεύουν

Τι είναι το «χέρι αβοκάντο» και γιατί οι γιατροί ζητάνε την προσοχή όσων μαγειρεύουν Facebook Twitter
1

Το αβοκάντο έχει κερδίσει έδαφος και αρχίζει να πρωταγωνιστεί στο πρωινό και άλλα γεύματα, αλλά μαζί με τη δημοφιλία του έρχεται και ένας φόρος αίματος.

Οι χειρουργοί λένε ότι αυξανόμενος αριθμός ερασιτεχνών που μαγειρεύουν καταφθάνουν στα επείγοντα με τραύματα που έχουν χαρακτηριστικά ονομαστεί «avocado hand».

Tα σοβαρά τραύματα είναι αποτέλεσμα αποτυχημένων προσπαθειών να διαπεράσουν το σκληρό εξωτερικό περίβλημα του φρούτου με αιχμηρό μαχαίρι και από τη συνάντηση με το σκληρό σαν πέτρα κουκούτσι.

Η διαπίστωση έρχεται από τη Βρετανία όπου ο David Shewring, αντιπρόεδρος της Βρετανικής Εταιρείας Χειρουργικής, δήλωσε πως μαζί με τη δημοφιλία του φρούτου έχουν αρχίσει να γίνονται όλο και πιο συχνά τα περιστατικά με τραυματισμένα χέρια.

Μια αναζήτηση στο Instagram για #avocadoinjury θα σας πείσει...

Τι είναι το «χέρι αβοκάντο» και γιατί οι γιατροί ζητάνε την προσοχή όσων μαγειρεύουν Facebook Twitter

Yay! Colleen's getting her stitches out today! #avocadoinjury

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Tim Lucas (@pastortimlucas) στις

Sorry for partying #birthday #stitches #youshouldseetheavocado #avocadoinjury #murphyslaw #ineedsupervision

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Andi (@akol13r) στις

#avocadoinjury #ouch #eathealthytheysaid

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Steph Ann (@sproffitt13) στις

Ο Simon Eccles, επίτιμος γραμματέας της Βρετανικής Ένωσης Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής , αναφέρει στους βρετανικους Times ότι έρχεται αντιμέτωπος με περίπου τέσσερις ασθενείς την εβδομάδα οι οποίοι στην προσπάθειά τους να κόψουν αβοκάντο τραυματίζονται σοβαρά. Πολλές είναι μάλιστα οι περιπτώσεις όπου γίνεται μόνιμη ζημιά σε τένοντες και νεύρα και οι ασθενείς δεν αναρρώνουν ποτέ πλήρως.

Ο Eccles αναφέρει ότι οι γιατροί θεωρούν πως θα πρέπει να ενημερωθεί ο κόσμος για το πώς να γίνεται η κοπή με ασφάλεια. Επιπλέον ζητούν να τοποθετηθεί πάνω στο φρούτο κάποιο μικρό αυτοκόλλητο που να προειδοποιεί ή να δίνει οδηγίες.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αγορά εργασίας: Γιατί οι επιχειρήσεις έχουν έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού;

Good Business Directory Vol.5 / Αγορά εργασίας: Γιατί οι επιχειρήσεις έχουν έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού;

Κορυφαίοι ακαδημαϊκοί, στελέχη του επιχειρηματικού κόσμου και νέοι εξηγούν τις αιτίες αυτού του μεγάλου προβλήματος, τις προεκτάσεις και τις πιθανές λύσεις.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Tα επαγγέλματα του μέλλοντος είναι ήδη πραγματικότητα

Good Business Directory Vol.5 / Tα επαγγέλματα του μέλλοντος είναι ήδη πραγματικότητα

Ψηφιακοί αστικοί αγρότες, coolhunters, υπερασπιστές του περιβάλλοντος, μηχανικοί νέας ενέργειας, ιππότες του κυβερνοχώρου, σχεδιαστές τέλους ζωής: δεν είναι χαρακτήρες βιντεοπαιχνιδιών, είναι τα επαγγέλματα του μέλλοντος.
ΜΑΓΔΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ
Τι μας κάνει καλό να τρώμε όταν αρρωσταίνουμε - Mύθοι και αλήθειες

Radio Lifo / Τι μας κάνει καλό να τρώμε όταν αρρωσταίνουμε - Mύθοι και αλήθειες

Ποιες τροφές είναι καλό να καταναλώνουμε όταν είμαστε άρρωστοι και πώς συμβάλλουν στην ταχύτερη ανάρρωση και την ευεξία μας; Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με τον διατροφολόγο-διαιτολόγο Χρήστο Δερδεμέζη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Πόσα χρήματα χρειάζονται για να ζήσεις όπως πραγματικά θέλεις στην Αθήνα;

Living / Πόσα χρήματα χρειάζονται για να ζήσεις όπως πραγματικά θέλεις στην Αθήνα;

Πώς να ζήσεις σε μια πόλη όπου ο μισθός είναι τσιμεντένιος, ενώ οι τιμές εκτοξεύονται διαρκώς: τέσσερα νεαρά κορίτσια μας στέλνουν τα μηνιαία έξοδά τους και κοστολογούν ένα ιδανικό για εκείνες Σαββατοκύριακο.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Η εμμονή με την πρωτεΐνη: Τάση στη διατροφή ή υπερβολή;

Radio Lifo / Η εμμονή με την πρωτεΐνη: Τάση στη διατροφή ή υπερβολή;

Στην αρχή ήταν οι μπάρες πρωτεΐνης, μετά ήρθαν τα ροφήματα κι έπειτα, σιγά–σιγά, η μανία με την πρωτεΐνη εξαπλώθηκε σε ένα σωρό προϊόντα. Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με την κλινική διαιτολόγο-διατροφολόγο Μελίνα Καριπίδου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ

σχόλια

1 σχόλια